Bebeğime istediğim ismi koymam çok mu kötü bir şey?

bir kadının içinde ukte olmasından ziyade erkeğin içinde kalmasını tercih ederim

ve bazı konularda bu kadar ince düşünemem yoksa incele incele çıt diye kırılırım...

olur der bence

hatta işiine bile gelir öne babaneyi arkasından da anneanneyi yazdırır

ve herkes ilk ismiyle seslenir yani dolaylı yoldan yıne babanne ismi konmuş olur:1:

chess çok doğru söylemiş sende git nüfus idaresine eşin sürpriz yaptım diye gelemesin..

İşte o zaman eşinin verdiği tepkiye göre o zaman ikisi de olmaz ,
benim istediğim olacak der diye düşündüm.

yani anlamam ki niye karışırlar?
Hayret bir şey ya?
sanki ismi koyunca şahsiyetide mi bebege geçiyor?
Çok saçma.

Allah'tan bizim iki tarafta hiç karışmadı.
Fena olurdu yoksa :1:

Son düzenleme:
bir kadının içinde ukte olmasından ziyade erkeğin içinde kalmasını tercih ederim

ve bazı konularda bu kadar ince düşünemem yoksa incele incele çıt diye kırılırım...

tam da sorun bu işte. her şeyi çok ince düşünürüm, kimse kırılmasın incinmesin diye ben mahvolurum.

Bir aile dostumuz oğluna kayınpederinin kızınada kayınvalidesinin ismini koymuştu.
İkiside yaşıyor, bana hala saçma geliyor.
İsimleride çok eski ve güzelde değil yani.

başıma gelmedi ama şimdiden gıcıgım bu durumlara.ne oluyor koyunca başları göğe mi eriyor.çocuk senin çocugun.oglan olsa gene neyse ama kız cocuguymus.ben eşine uyygun dille anlat üstele huzursuzluk çıkarmadan.kimin ne dediğinide boşver önemli olan senin ne istediğin.oldu ya isminide koyalım bide kendilerine verelim baksınlar.sanki kendilerinin cocugu.ay sinir oldum yine.başıma gellmez ins tavrım net olacak bu konuda gelirsede

çocukluktan beri kızım olursa adını melek koycam diye hayal etmiştim, herhalde kızım olsa ve adını koyamasam bayağı bi psikopata bağlardım, eş meş kayınvalide falan tanımazdım valla, yıllarca hayalini kurmuşum kızımı öyle seveceğim diye, neden vazgeçeyim kayınvalidemin ego su yüzünden mi

tam da sorun bu işte. her şeyi çok ince düşünürüm, kimse kırılmasın incinmesin diye ben mahvolurum.

bunu sürdürürsen bir patlama noktan olur ve gözün kimseyi görmeyebilir işte asıl ozaman bazı şeyler toparlanamayabilir

ruh sağlığın için bazı kimseleri bilhassa kayınvalide kayınpederi görme duyma anla ama anlamamış gibi yap:)

gelin koydurur mu bilmem mi dedi aaay çok susadım bi su içeyim de geleyim de tüy mesela...

sonra nüfus cüzdanını gösterdiğinde kayınvaliden bi su içsin...

herkesi çok düşünme önce sen sonra bebeğin..

arkamda koca bi ordu varmış :kkk: belki de ilk defa hayatımda ben böyle istiyorum demek en iyisi :3:

bence iki isim koy 1. yada 2. isim farketmiyor çocuğu siz ne isimle çağırırsanız ona alışıyor ve diğer 2. isim unutuluyor.böylelikle k.v gönlüde eşinizin gönlüde olmuş olur. ilerde pişman olmayın diyorlar ama ilerde ne kadarda önemsizmiş keşke koysaydımda diyebilirsiniz. ve nedense k.v dedeler kendi isimleri konulduğunda ayrı bir seviyorlar değer veriyorlar bence kimsenin gönlü kırılmasın sonuçta sizin istediğiniz isimde olacak

koymadim arkadasim ne onun ismini ne de onun istedigi ismi koymadim. nedir bu ozellikle babaannenin yada dedenin ismini koyma meraki anlamadim gitti. bana gore bu anneanneye ve diger dedeye karsi buyuk saygisizlik. sanki erkek spermini saksiya birakiyor da saksi mi doguruyor bu cocugu. nedir bu anneyi ve annenin ailesini hice sayma meraki. bilmem kac ay o mide bulantilarini Ben cekeyim , bilmem kac saat o sancilari Ben cekeyim , birileri de cikip isim koyma hakkimi elimden almaya kalksin. yeter ya birakin kardesim su anne babalarin yakasini. birakin da insanlar canlari ne istiyorsa onu koysunlar cocuklarina. Kabul etme arkadasim ya. Kim uzulurse uzulsun. Kim kizarsa kizsin.

arkamda koca bi ordu varmış :kkk: belki de ilk defa hayatımda ben böyle istiyorum demek en iyisi :3:

ama eşinle konuşurkende biz arkanda olmıcaz ha ona göre,:27::27: gazımıza gelme bak:1:

ama kendi adıma benim düşüncelerim böyle

isim hakkı anneye ait olmalı bence :) hem ne gerek var k.validenin adına? keşke hamilelik dönemlerinde kadınları rahat bıraksalar da heyecanlarını strese girmeden yaşasalar!

bir kadın evlenince kendinden vazgeçip illa koca ve annesini memnun etmek zorunda mıdır?

bence iki isim koy 1. yada 2. isim farketmiyor çocuğu siz ne isimle çağırırsanız ona alışıyor ve diğer 2. isim unutuluyor.böylelikle k.v gönlüde eşinizin gönlüde olmuş olur. ilerde pişman olmayın diyorlar ama ilerde ne kadarda önemsizmiş keşke koysaydımda diyebilirsiniz. ve nedense k.v dedeler kendi isimleri konulduğunda ayrı bir seviyorlar değer veriyorlar bence kimsenin gönlü kırılmasın sonuçta sizin istediğiniz isimde olacak

brezilyalılar gibi 2 isim 2 soyadı sevmiyorum canım ya. ismi olmadı diye daha az seveceklerse kendileri bilirler artık ona da yapacak bir şeyim yok.

Son düzenleme:
valla bizde de hiç söz konusu bile olmadı böyle bişeyler. hatta aklımın köşesinden bile geçmedi. biz oturduk düşündük taşındık ne koyacağımıza karar verdik eşimle. sonra da herkese şunu koycaz dedik. oğlum doğduktan çok sonra kayınvalidem bi gün laf arasında yine lafını soktu ''bize soran olmadı '' diye. ben de ''size mi sorcaktık?'' dedim. kayınpederimin de değil kendi babasının ismini koyarız diye bekliyomuş meğerse :1: ''yok deve!'' dedim. tabi içimden :1:

eşimin başına gelmiş, annesi x olacak demiş, babası yok benim babamın adı olcak
sonra anlaşmışlar x olması konusunda
tabii babası nüfüsta hem x hem babasının adını yazdırmış, kayınvalidem şokk:52:
ve babasının ismi çok uzun eski bir isim soyisimde uzun brezilyalı isimleri gibi olmuş yani
tabii herkes x diyo, diğerini kullanan yok, ne gerek vardı ki, eşime eziyet oldu yani:27:

kızlar için daha vahim, iki isimliler için yani
iki ismi, soyadı, eşinin soyadı, bi sayfa isim yani:1:

Son düzenleme:
Back