Bebeğime istediğim ismi koymam çok mu kötü bir şey?

böyle bişey yapmanı taviye etmem. benim arkadaşımla eşi de çocuğun ismi konusunda anlaşamadılar. anne tarafının itediği isimle baba tarafının istediği ismi birarada koydular. şimdi anne tarafı başka isimle baba tarafı başka isimle sesleniyo çocuğa.

evet ben de bundan korkuyorum zaten. çocuğun tek ismi olmalı herkes onunla çağırmalı

benim oğlumun iki ismi var yağız efe ama hep efe dediğimizden alıştı ve yağızı kabul etmiyor benim adım efe diyor . benim kv ve kp kendi adını koymadığımız için uzun süre bebek napıyor küçük napıyor gibi hitap ettiler şimdide yavuz efe diyorlar .ama adıda koyulacak gibi bir isim değildi ki nüfusta muktad normaldede muttalip diyorlardı

hey küçük baksana ha

efe, yağızı kabul etmemiş muktad olsa napardı bilmem

ilk çocuğumda bana da bu isim mevzusu çok saçma geliyordu hatta dalga bile geçiyordum sizin isminizi koyup, size kızdığımda çocuğum aracılığı ile size msj vereceğim ( allah cezanı versin ........ gibi ) diyordum ama ikinci çocuğumda farklı düşünüp dedesinin ismini de koydum çok doğru birşey yaptığımı hergün daha fazla anlıyorum tabii dede ve babaanne sevip saygı duyduğunuz kişilerse... bence sevgili meslektaşım çocuğuna iki isim koyarak sorunu çok kolay çözebilirsin

ayıp etmişsin. muktad muttalip koyuverseydin işte.

bir kadın evlenince kendinden vazgeçip illa koca ve annesini memnun etmek zorunda mıdır?

hence degildir. ne kadar memnun edeyim diye ugrasirsan o kadar eziliyorsun arkadasim. en azindan benim kendimde ve cevremde gozlemledigim boyle. yoksa eminim cok iyi niyetli insanlar da az degil var. benim eltim. cok iyidir cok severim gercekten. ama bu memnun etmeye calisma cabasi yuzunden cok ezdiriyor kendini. ama ben yapabildigimi yapar kenara cekilirim. belli bir mesafem vardir. o yuzden esimin annesinin davranislari bana ve eltime cok farkli.

Çok sıkıcı bir konu ya,yani ne söylense ne bahane bulunsa mantık dışı.
Toruna adını koyunca ne oluyor,sen ölüp gidiyorsun sonra ne kazanıyorsun.
Bu nasıl bencilliktir ,insan hiç evladı için hayal kuramaz mı plan yapamaz mı?
Böyle bir hakkı yok mudur karnında taşıyan kadının,yani en azından 9 ay taşıdığı için.
Kayınvalide konularına temkinli davranıyorum evlendiğimden beri ama böyle şımarık,kendini ,beğenmiş ,fesat kayınvalideyi bozup atarım.

yorumuna bakınca derinss sin gibi geldi ama tam emin olamadım:26:

Ahada bir fikir geldi aklıma.

Canım bu gece senin rüyana ak sakallı dede girsin ve yavrunu kucağına alıp
senin istediğin isimle sevsin onu.

E artık eşin ve ailesi ak sakallı dede'den daha iyi bilecek değilya. :)

canım benim kocamda bi ara annemin babamın ismini koyalım mı gibi bişiler demişti hatta eşim adettendir diye kayınbabama siz ne düşünüyosunuz diye sordu onlarda siz bilirsiniz dedi ama ben daha önce eşime de söylemiştim yaşayan insanın ismini koymak istemediğimi hani çocuğuma kötü sözler söylememeye, bağırmamaya çalışsamda sinirlenince yanlışlıkla ağzımdan kaçsa üstlerine alınabileceklerini söyledim.. hatta kayınvalidem kayınpederimin yanında isim konusu açıldığında direk yüzlerine değil ama yanında öylesine konuşurken ortaya da söylemiştim...sende bunu söyleyebilirsin..

hey küçük baksana ha

efe, yağızı kabul etmemiş muktad olsa napardı bilmem

kesin değiştirirdi ismini ben bu büyükleri anlamıyorum ne oluyor kendi isimleri konulunca yaa iki oğlumada ben kendi istediğim ismi koydum eşim bile karışmadı çok şükür hevesini al istediğin ismi koy canım sonra içinde kalır kaynanda zamanla alışır ikincide erkek olursa kp. ismini koyarsınız

Daha evli falan değiliz. Fakat hayaller kurarken bir isim düşünüyoruz ve o olur Allah nasip ederse. Sen düşünmüşsün hayal kurmuşsun. Onlara kabul etmek düşer. Ben olsam koymazdım. Erkek olursa koyabilirim baba isimleri bir o ayrı bir konu. Sonuçta çocuk eşinle senin.

ayıp etmişsin. muktad muttalip koyuverseydin işte.

evet ilerleyen zamanda lafı oldu bende peki sizde muttalip iyin o kadar istiyorsanız tmm sorun yok dedim ama k.v işi abarttı ve evet bir imzaya bakar yarın yaptıralım deyinde aynen böyle gözüm pörtledi arkadaşın dediği gibi eğer seviyorsak bu insanları problem değil ben hiç sevmiyordum ve eşimden ayrıldım zaten çocuklarım direk onşara benziyor bide adlarını devamlı söylemek işkencenin en büyüğü olurdu sanırım :18:

bak bu iyiymiş

woow kayınvalide çok dişli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…