Bebeğime isim problemi

Asosmerve27

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2021
72
46
8
35
Merhaba. Benim 3 yaşında bir kızım var adı Asel Hira. 2. Kızım olacak hayırlısıyla son 1 ay kaldı. Eşim annesinin ismini koymak istiyor. Kayınvalidem de istiyor. Eşim de dediki hem benim annemin ismi hem senin annenin ismi olsun dedi. Kayınvalidemin ismi Gülcan , annemin ismi Hatice. Bu durumda Hatice Gülcan olacak. Ben eşimin annesinin ismini koymayı yıllardır istediğini bildiğim için Gülcan koymayı düşünüyordum zaten. Ama eşim Gülcan Hatice diyince çok ağır olur dedim ve sinirlendim. Annem de eşimin bu teklifine çok sevindi. Annem Bana dediki ben olsam eşimin annemin ismini koymasından dolayı gurur duyardım dedi niye böyle yapıyorsun dedi.bir gün sonra annem benim ismimi koyma kayınvalidenin ismini koy sadece dedi. Çok kötü oldum annemi kırdım galiba. Oysaki ben Hatice ismini de severim ama ikisi çok ağır dedim. Şimdi ikisinin ismini de koysam benim taraf Hatice diyecek, diğer taraf Gülcan diyecek. Büyük ihtimal ben Hatice diyeceğim eşim Gülcan diyecek. Çocuğumun aklı karışır mı isim konusunda zorlanır mı ? 2 gündür düşünmekten geceleri yatamıyorum. Bana yardımcı olun lütfen.

kendi isminiz merve ise sizin ve büyük kızınızın adı modern ikinci çocuk neden hatice gülcan tmm güzel eski isim anlamı güzel ama çağ değişiyor. sonra böyle çok eski ismi olan gençler arkadaşları arasında komplekse giriyor. daha modern bir isim bakın bir de o çocuk büyüdüğünde daha da dünya ilerlemiş olacak bunu düşünün lütfen

Insanlar size diğer konuda bir sürü yorum yaptı cevap verme gereği bile duymayıp yeni konu mu açıyorsunuz. Ordan devam edebilirsiniz derdinize daha çok yorum alırsınız böylece.

Doğru söylüyorsunuz. Cevap dahi vermedim. Haklısınız. Hepiniz bana yardımcı olmak istediniz. Ben kafayı yemek üzereyim. Kusura bakmayın. Bana cevap yazmayın valla ben iflah olmam. Benim bu sorun bitmeyecek.

salı günü açılan aynı konuya 17 sayfa yorum yapıldı ,

yeterli gelmedi sanırım hanımefendi ,

bebegınız sağlıkla doğsun
Hepiniz haklısiniz.kusura bakmayın. Ben bu yumuşak yüzlülükle iflah olmam. Herkes de bana istediğini yaptırır. Kendimi bir şey zannediyorum. Ama ben bomboş bir insanım. Böyle geldim böyle gidecem bu hayattan. Derstleşecek kimsem yok o yüzden buraya yazdım.

Farklı bölüme acılınca farklı cevaplarmi gelcek. Diger konuda kimseye cevap vermedigin gibi esine ve kayınvalidenede cevap vermeyip susuyosan haklısın herkes sana istedigini yaptırır. Konu acar durursun

Doğru söylüyorsunuz. Cevap dahi vermedim. Haklısınız. Hepiniz bana yardımcı olmak istediniz. Ben kafayı yemek üzereyim. Kusura bakmayın. Bana cevap yazmayın valla ben iflah olmam. Benim bu sorun bitmeyecek.

bu kadar da üzülme ya hamilesin üzüldüm gerçekten. Sağlıklı bebeğin olcak o kırılır bu üzülür diye kendini üzme tek bir isim koy güzel göbek adınıda hatice gülcan koy geç.

Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi 🙏ne güzel eşin hem kendi annesinin hemde sizin annenizin ismini koymak istemiş bunda stres yapcak ne var ikisinide koyuverin gitsin işte iki isimde güzel 🤷‍♀️🤷‍♀️

Diğeri nispeten modern bir isimken, Asel Hira yani, doğacak bebeğinize bu haksızlık neden? Gülcan Hatice nedir yani. Bari birisi çağımıza uygun bir isim olsun yazık çocuğa. Ben olsam ikisini de koymam asla.

Merhaba. Benim 3 yaşında bir kızım var adı Asel Hira. 2. Kızım olacak hayırlısıyla son 1 ay kaldı. Eşim annesinin ismini koymak istiyor. Kayınvalidem de istiyor. Eşim de dediki hem benim annemin ismi hem senin annenin ismi olsun dedi. Kayınvalidemin ismi Gülcan , annemin ismi Hatice. Bu durumda Hatice Gülcan olacak. Ben eşimin annesinin ismini koymayı yıllardır istediğini bildiğim için Gülcan koymayı düşünüyordum zaten. Ama eşim Gülcan Hatice diyince çok ağır olur dedim ve sinirlendim. Annem de eşimin bu teklifine çok sevindi. Annem Bana dediki ben olsam eşimin annemin ismini koymasından dolayı gurur duyardım dedi niye böyle yapıyorsun dedi.bir gün sonra annem benim ismimi koyma kayınvalidenin ismini koy sadece dedi. Çok kötü oldum annemi kırdım galiba. Oysaki ben Hatice ismini de severim ama ikisi çok ağır dedim. Şimdi ikisinin ismini de koysam benim taraf Hatice diyecek, diğer taraf Gülcan diyecek. Büyük ihtimal ben Hatice diyeceğim eşim Gülcan diyecek. Çocuğumun aklı karışır mı isim konusunda zorlanır mı ? 2 gündür düşünmekten geceleri yatamıyorum. Bana yardımcı olun lütfen.
İkisini de koyma.

Siz yeni konu açarken konunuz 19 sayfa oldu. Adının babaanne , anneanne ismi olmasını sevmediklerini ve adlarından nefret ettiklerini yazan da var , ben nüfusa gidip değiştirdim yazan da.

Çocuğun doğum kağıdını vermeyin diye size yazılmış en az 5 mesaj da var.

Şayet siz de okumak isterseniz ; tekrar yazmaya tenezzül etmediğiniz konunuzun linki :

Yazık günah çocuğa .Bence bu iki ismi kulağına okutun.Kimlige yazmayın .Benim de iki kızım var birincisi Fatma ipek okundu kulağına kimlikte ipek ikincisi Nur Irmak .Irmak kimlikte .İlk isimler anne ya da kayınvalide ismi değil .Dini isim koymak falan lazım deyince milletin ağzıni böyle kapattım .Kulağına okundu dedim .Hatta ikincisinin kulağına Hatice okuyalım dedi eşim onu bile kabul etmedim .İki isim de çok demode .Çocuk ömür boyu size kızacak bu yüzden .

Ilk kizin ismi irlandali gibi ikincisi anadolunun en ücra kösesinden cikmis gibiolacak, Ben ikinci kiziniz olsam sizi dava ederdim

Gülce koyun adını :D gülcanın gül ü hatice in cesi :D ortaya karısık modern bi isim ajajskks gece gece zeka fışkırıyor adeta hem ilerde anısıda olur ismin fenamı :D ama gülcanda haticede güzel isim olmaları yanı sıra cidden çok ağır .. eşinizi bu fıkrden vazgecirin bence şahsen ben ablamın adı neden asel hira iken bana hatice gülcan diye ağlardım 😬😶 çünki il kızınızın ıkı ısmıde cok guzel kibar ve modern

Back
X