• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğime dua edin ne olur ona birşey olmasın

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
evlat değil mi başka bişeye benzemiyo değil mi canım...dualarım seninle... olumlu düşün... bir an önce kavuşursun inşallah

Hepinize çok ama çok teşşekkür ediyorum. Herşey için dualarınız için, yanımda olduğunuz için. Bugün doktoruyla konuştum. Antibiyotik tedavisine başlamışlar. Beslenmesi biraz nazlı bir bebek olduğu için çok iyi yapamamışlar. Serum veriyorlarmış. Bir kaç saniye de olsa ne olur göreyim dedim. Gördüm bebeğimi iki elinde bir ayağında serum vardı. Biraz daha iyi gibi geldi. Arada gözlerini açıp kapadı. Gözünde bir damla gözyaşı vardı. Yavrumun o serumları bağlarken kimbilir ne kadar çok canı yandı. Allah'ım sen bebeğimi bana bağışla. Benim durumumda olan herkese yardım et. Sen bizlere bebeklerimizi sağlıklı olarak kucaklarımıza almayı nasip kısmet et.Sen onlara sağlıklı, mutlu, huzurlu uzun ömürler ver yarabbim. Annelerine, babalarına, vatanımıza,milletimize hayırlı evlatlar olsunlar inşallah.

Canım bebeğinin haftası iyi benim bebeğim 28 haftalık 1240 gr doğdu ve 52 gün küvezde kaldı. Senin bebeğin çok daha kısa sürede toparlayacaktır. İlk zamanlar beslenme sorunları normal. Serumlar, kablolar, iğne izleri hele o satürasyon düştüğünde çıkan sesler hala benimde kulağıma geliyor.
O serumlar bağlanırken canı yandı diye düşünme hepsi onun daha iyi olması için yapılıyor ve henüz o kadar küçükler ki o acıyı hissetmiyorlar. Bak göreceksin inşallah çok kısa sürede toparlayıp anneciğinin kucağında yuvasına gelecek. Allah küvezdeki yavrusunu bekleyen bütün annelerin yardımcısı olsun ve kuzucuklara sağlık güç versin.

geçmiş olsun arkadaşım. insallah kısa zamanda kuzucuğun toparlanıp annesinin yanına gelecek. benimde bebeğim prematüre hemde 980 gram doğdu. bir iyi bir kötü olduğu günler oldu ama moralini yüksek tutmaya çalış hep. senin bebeğinin haftası ve kilosu çok daha iyi daha kısa sürede toparlanacak gör bak annesi...

öncelikle geçmiş olsun porelini yüksek tutmaya çalış derim biliyorum zor inşallah bebeğin düzelir bir an önce

ben yaşamadım bunu ama bir anne olarak neler hissettiğini anlayabiliyorum. Allah minik bebeğine kuvvet ve şifa versin. sanada sabır ve güç versin. pozitif ol.. bebişini sağlıkla kucağına alacağın anı bekle..işte o an yaşadığın bütün sıkıntıları unutacaksın..evlat çok tatlı... dualarım sizinle..

Yaşanılanları okuyorum da, ne kadar zor günler geçirmiş arkadaşlar var aramızda. Destekleriniz için çok sağolun. Gerçekten mucize gibi, hayata sımsıkı tutunan bebekler var. Bebeklerin aslında iyi olması onların bakımını üstlenen insanların elinde olduğunu düşünüyorum. Gerekli itina ve özeni gösteriyorlar mı? Bakıyorum bazen süt götürdüğümde, nöbetçi doktormuş, karşıma çocuk yaşta doktorlar çıkıyor. Bunlar ne zaman 6 seneyi okuyup, mezun olup, doktor olmuş anlamıyorum. Ya gece acil bir durum olsa bunlar mı müdale edecek? Nasıl güvenipte bebeklerimizi bunlara emanet ediyorlar anlamıyorum.

Aslında bunlar korkutuyor beni. Bebeğim solunum cihazına bağlı değil. Çok daha kötü durumda, küçücük bedenlerinde birkaç ameliyat geçirmiş iyleşmiş bebekler var. Burda hemşireler olsun doktorların olsun özel kıyafetleri yok. Bizleri bile içeri alırken sadece ayağımıza galoş giyiyoruz o kadar. Hijyene ne kadar dikkat ediyorlar?

Özel bir hastanede bebeklerin yanına girerken bir önlük giydirdiklerini, kafasına bone takdırdıklarını, ağzını burnunu kapattırdıklarını görmüştüm. Heryer son derece steril ve temizdi. Burda öyle bir uygulama yok.

Devlet hastanesi olunca durum öyle malesef,ama içini ferah tut.Sen bol bol süt sağıp buzluğa at,ben yapmadım çok pişman oldum.

Hepinize çok ama çok teşşekkür ediyorum. Herşey için dualarınız için, yanımda olduğunuz için. Bugün doktoruyla konuştum. Antibiyotik tedavisine başlamışlar. Beslenmesi biraz nazlı bir bebek olduğu için çok iyi yapamamışlar. Serum veriyorlarmış. Bir kaç saniye de olsa ne olur göreyim dedim. Gördüm bebeğimi iki elinde bir ayağında serum vardı. Biraz daha iyi gibi geldi. Arada gözlerini açıp kapadı. Gözünde bir damla gözyaşı vardı. Yavrumun o serumları bağlarken kimbilir ne kadar çok canı yandı. Allah'ım sen bebeğimi bana bağışla. Benim durumumda olan herkese yardım et. Sen bizlere bebeklerimizi sağlıklı olarak kucaklarımıza almayı nasip kısmet et.Sen onlara sağlıklı, mutlu, huzurlu uzun ömürler ver yarabbim. Annelerine, babalarına, vatanımıza,milletimize hayırlı evlatlar olsunlar inşallah.

acnım benim ya inşallah düzelecek üzme kendini moralini yüksek tut

Doktoruyla konuştum şimdi. Durumu aynı ilac tedavisine devam ediyoruz dedi. Sarılığı tekrar artmış ışın tedavisine başlayacaklarmış. Daha önce 2 gün ışın tedavisinde kalmıştı.

hastane konusunda huzursuzsan özel bir yere dr larıda uygun görürse naklini isteyebilirsin

ben medikal parkla medipolü araştırmıştım her ikisininde sgk ile anlaşması var çıkarken ekstra bişeyler yapılırsa az bir para ödüyormuşsun

Özel bir hastanede bebeklerin yanına girerken bir önlük giydirdiklerini, kafasına bone takdırdıklarını, ağzını burnunu kapattırdıklarını görmüştüm. Heryer son derece steril ve temizdi. Burda öyle bir uygulama yok.

evet benim kızım medicalde kaldı saydıklarını aynen yapıyoduk ben türbanlı olduğum için bone takmıyodum ama ben bütün hastanelerde aynı uygulama var sanıyodum beslenmeye gittiyimdeyse günde 4 kere falan giriyoduk her girişimizde önlükler boneler maskeler deyiştiriyoduk her defasında ordan terlik giyiyoduk bide ama sen böyle düşünme genede içini biraz ferah tut temizdir büyük ihtimalle yoğunbakım sen endişelisinya şimdi herşey takılır kafana

Son düzenleme:
RABBİM yavrunu sana bagışlasın canım.. umarım en kısa zamanda kollarına alıp evıne geldiğin günleri gosterir RABBİM

rabbim bebeğinizi size bağışlasın.erken doğum yapan çok kişi var bebişleride maşallah sonradan okadar sağlıklı oluyorlar kı.içinizi ferah tutun

burcum üzülme inşallah bebeiğin sağlığına kavuşacak bende 5 aralıkta 30 haftalık doğum yaptım bebeiğim 43 gün yoğun bakımda kaldı durumu çok kritikti ama şükür düzeldi şuanda 5 aylık olduk düzeltilmiş olarakta 14 mayısata 3 ay olacak...bebğin hangi hastanede ne gibi sağlık sorunları var dr lar nediyor sarılığı endişe etme benim bebeiğimde haftada iki üçkez ışın tedavisi oluyordu bir çıkıyor bir giriyordu ..ve benim kuzum ikinci evre beyin kanaması geçridi bir sürü problam yaşadı hipertansiyon oluştu bunları atlattı kuzucuğum seninkide atlatacak inşalalh sütünü dolap taşsada dökme bu çok lazım olacak sana daha sonra üzüntüden sütün kesilebilir benim öyle oldu poşetlere koy akraba ve tanıdıklarının buzluğuna koydur üzerine tarih yazarak anne sütü çok önemli ....bebeiğini uzak deme sürekli görmeye git sevgini hissetsin ben günde üç kez gidiyordum ona dokunup konuşuyordum drumuzda sevginizi hissederse daha kolay atlatır diyorlardı hatta küvezin içine size ait birşeyde koyabilirz demişti bu da çok iyi geliyor dedi pisikolojik ve nörolojik olarak kanıtlanmış bir tez dedi....umarım yavrun allahın iziniyle zorlu mücadeleyi atlatır...

Allah bebişine güç kuvvet versin tez zamanda inşallah kucağına alırsın....:Saruboceq:

Back