- Konu Sahibi Ragve_anyela
-
Evet besbellii ki temizlik konusunda takıntılısınız. Ama inanın çok gereksiz. Ev pis olmasın elbette ama sürekli bir temizlik yapma halinde olmaya da gerek yok :) bebeğiniz ile bolca vakit geçirin zaten hemen büyüyorlar.
bebegim 7 aylik ilk 3 4 ay bende cok zorlandim acikcasi. hemde annem ile kaynanam.yardim etmeye gelip.gittigi halde.ama ilk 40 gunum disinda evde hic paspal olmamaya calistim. yemegimi eksik etmedim ve her gun 2 defa evi süpürüyorum . bebegim cokmu akilli ? yooo. ama kendimize gore bir duzen ggelistirdik. yavas yavas bebegimin huylarini ogrendim. mesela sabah uyandiktan 1 2 saat sonra tekrar uyumaya alisti. uyandiginda karnini doyurup biraz eglendirdikten sonra 2 3 saat sonra tekrar uyku vakti ayarladim. 2-3saat uyuyor o arada yemegimi yapiyorum evimi topluyorum kendi bakimimi yapmaya çalışıyorum. uyandiginda tekrar karnini doyurup ilgilendikten sonra yere bırakıyorum kendi kendine yuvarlansin biseyler ogrensin diye .o sirafa bende onu izlerken uzaniyorum dinl3niyorum....... simdi bunlar nasil oluyor diye dusunurseniz.. 3 4 ayliga kadar benim bebegimd3 gece 3 e dogru uyuyordu.ama ben inat ettim mesela aksam 7 de uyaniyordu gece 11 de geri uyutuyordum gerekirse 1 saat ayagimda salladigimi hatirliyorum. ama en buyuk yardimcim ninniler .ninni de care olmuyorsa telefona indirdigim fön makinasi sesi. o sesle uyuturdum.simdi alisti zaten o saatlerde uykusu geliyor. onemli olan duzeni kurabilmek yoksa cok zorlanirsiniz. eşinizle sorunlarinizda bitmez. erkekler gercekten bi sure sonra bakimsiz kadindan hoslanmiyor.isterse 10 cocugunun annesi olsun. yinede oyle. ayrica sunu kesfettimki bebek inatla uyumuyirsa mutlaka bir skntisi vardir.ya cok uyumustur gunduz.yada actir. uyutmadan once mutlaka doydugundan emin olun.bebeginizle cok beraber uyumayin gerektiriginde uyutun baska odada sessiz bir ortamda birakin.ama sk sk kontrol edin. kendine guvenli bir bebek olmasi onemli yoksa hep sizi hapseder bu sekilde.oyuncak alin eline verin. buda bi cozum bebegim oyuncaklarla.cok oyalaniyor isim bitince de birlikte oynuyoruz cok egleniyor.
Saglık ocağına gidin makat yırtığı olabilir ,hallolur .Gerisini de bosverin siz huzurlu olun cocugunuzda huzurlu olur .Bu günler geçecek birdaha cocugunuz bu kadar tatlı olmayacak .Meraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.
Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.
Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.
Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı
Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.
Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin
Ah canım benim seni anlıyorum inan bana hepsi normal ve gececek buna sende inan üç evladım var hepsinde ayrı ayrı zorluklar yaşadım uzun uzun anlatmayayım
Kendini motive et önce sen iyi olmalısın sonra gerisi gelir aynaya baktıginda işte bu demelisin işte kendime hakettiğim ilgiyi sevgiyi veriyorum verecegim
bebek aglar durmaz uyumaz yapacak bisey yok yeterki saglik olsun bir arkadas demis ya hastanelerde olanlar var diye aynen oyle canim yakinimdan biliyorum erken dogum yapti bebegi hem bedensel hem zihinsel engelli sesi solugu cikmiyor koydugun yerde duruyor birgun dediki keske saglikli olsada aglasa durmasa kostursa surunse pesinden kossam ama yuruyemeyecek ve bana hic bir tepkisi olmayacak bu durumdayken bile hayat dolu bir anne ve duzelir diye umudu varhalimize sukretmemiz gerek bizim yasadiklarimiz onlarin yasadiklari yaninda ne ki bebegini saglikla ve huzurla buyut canim Allaha emanet olun
Annelige hosgeldin güzel kardesim. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Benim oglum simdi 2 yasinda nerdeyse ama o aylarda ayni senin anlattigin gibiydi. Evim sacim kadar daginikti yani Sansimdan anlayisli bir esim var. O aylar biraz zor. Herseye yardim olmadan yetismek nerdeyse imkansiz. Ailenizde yardim alabilirmisiniz mesela? Bende herseye yetismek istiyordum ve cok strese girdim,ama sonra kendi kendime dedim ki: Cocugum saglikli sükür,su anda en cok onun bana ihtiyaci var. Bende herseye degil de en önemli seylere yetisirim öylese diye mükemmellik istegimden vazgectim. Basit yemekler yaptim. Bebegimi kucagimda kanguru ile tasidim ufak tefek islerimi yaptim. Herseyi birden degil de liste hazirlayip hafta ici her gün bir ikisini yaptim. Yani hayatimi kolaylastirmaya calisdim. Ama en önemlisi sen ve bebeginizsiniz. Unutmayin. :)
canim benim birincisi bu günlerde gecicek bazen daha kötü olucak bazen cok güzel olucak.
1. makatina yag ile masaj yap bende cok cektim araba bile sürerken mahfoldum aylarca.6/7 aylikken oglum cok sükür gecti.
2. yavrunu sirtina sar islerini sip sak hallet bi saate evin islerini halledersin
3. her firsatda disari cik en az günde bi kere bi saat. bak bakalim ondan sonra yafrun nasil uyuyo.
kendine iyi bak
Saglık ocağına gidin makat yırtığı olabilir ,hallolur .Gerisini de bosverin siz huzurlu olun cocugunuzda huzurlu olur .Bu günler geçecek birdaha cocugunuz bu kadar tatlı olmayacak .
Haklısınız artık temizlik yapmicam valla istemiyorum çocuk huzurlu olsun yeter :)))Allah aşkına 30 dk ağlayabilir diyen uyenin çocuğu var mı ? 30 dk ağlatmak ne demek. Çocuk bu robot değil 5. Ayda nasıl öğrensin. Annesini istiyor. Konu sahibi çok uslu bebeği olanlar hariç birçok anne bu yollardan geçiyor. şu an çok erken yapabildiğiniz kadar yapın. Biraz daha büyüsün giderek daha iyiolacaktır. Benim kızım 16 aylık hala 3günde bir süpürge mucize bana. Yetersiz hissetmek ne demek. ne yapalım yanibebek mutsuzsa ev tertemiz olsa ne olur
Benim kizim da kolikti ilk 3 ay yapisik yasadik. Annem bizim evden gidince bana da aglama krizi geliyordu. Yardima gelen indanlar olmasina ragmen cok kotu hissediyordum. Kizim simdi 6 aylik oldu hala yapisik yasiyoruz. Tjm uykularini kucagimda yapiyor. Ben de artik alıştım oturuyoruz birlikte. 1 yil sonra gel desem de gelmicek kucagima. Mama sandalyesine koyuyorum isim biraz kolaylasti. 5 ay civarinda kanguru ve altivite halisi cok kurtarici oluyor. Onlari deneyebilirsin.
3 gunde 1 ev supurmek de super daha ne olsun cocuklu halinle. Pijama olayini da fena abarttim ben. Surekli pijamali oldugum yetmez gibi bari sık pijamam olsun diye yeni pijamalar bakiyorum :).
Bu bir donem herkes yasiyor ve gececek biliyorum. 6 ay bebekte bir milat zaten gor bak nasil degisiyor. Islerin ne kadar kolaylasiyor. Ben dun gece 8.45 ten 11.30 a kadar uyutmaya ugrastimoluyor boyle zamanlar. Madem bebegin kucak seviyor al kucağına onu ne kadar sevdigini anlat gercekten huzur buluyorlar. Varsin evin pis olsun bi kap yemek olsun evde yeter.
Normal doğuma bağlı ise wc sorunun muhtemelen Makatta çatlak oluşmuşturMeraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.
Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.
Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.
Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı
Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.
Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin
Çok sağolun amin sizinde evlatlarımıza Allah sağlık versin inşallah düzene girecek ya erkenden kalktık bu gün bakalimNormal doğuma bağlı ise wc sorunun muhtemelen Makatta çatlak oluşmuştur
Önce yeme şeklini degistir posalı şeyler ye yani diskini yumuşatacak şeyler yap
Sonrasında her büyük tuvaletten sonra temizlen ve tam makat a kantaron yağı sur eğer yoksa zeytinyağı
Kantaron yağı catlakta çok faydalı
Aynı sorunları bende yaşadım doğum sonrası bende çatlak vardı ve şuan yok
Bebeğine gelince rahatlatmak için masaj yap ara sıra duş aldır rahatladıkca daha güzel uyur
3-4 aylıkken benim bebeğim sabah 7 ye kadar evde pispisladigimi biliyorum uyku saatini zorla geriye çektim
Şuan en geç 10.30 da uyutuyorum
Çok zor ama bunları uygula ins başarısını
Allah sağlık sıhhat versin bebise
Esinizin eli armut toplamasin is bolumu yapin. Ev isleri onun olsun.
inan bu dönemlerden geçtik. zamanla geçicek sabret. oğlum 25 aylık. birde bana bebeklerin bu kadar zor olduğunu kimse söylemedi ya da söyledi önemsemedim unuttum. ben büyük bir şokla karşılatım :))))ama anne olmak kolay değil. ev dağınık olsun takma. o dönemler hepimizin dağınıktı. inan boşa taktığını büyüdüğünde anlıcaksın. 25 aylık şimdi beraber süpürge tutuyoruz yastığı falan oğlum kaldırıyor. yardım bile edicek sana. zaten onlara oyun gibi geliyor. sabret geçicek. evin dağınıklığına da hiiç takılma
Benimde oglum 4 bucuk aylik.bunlarin aynisini yasiyorum.ev falan umrumda degil takmiyorum artik.haftasonu ustun koru temizliyorum.ama sagligina onem ver.fissur olmussn canim sanirim bendede aynusi oldu 4 ay cektim yeni gectu onun acisinj bilirim tuvalette aglardim.kremle ve diyetle gecti
Benimki 13aylik oldu hala ayniyiz. Uyku pek sevmez. Tumgun onun huysuzlugu ,uyutuyum da rahat ediyim derim ama uyuynca da diken ustunde olurum . Emerek uyuyo alisti memede sut olmasa da agznda olsun istiyor.yatarak emiyor.
Uyuynca kipirdayamiyorm bile hemen uyanir cin kesilir. Bazen olur da kalkablrsem nefesimi tutarak parmak uclarimda cikarim odadan hirsiz gibi yavas yavas. . Ama yani 20 30 dk uyuyo. Sansliysam bazen 1 saat ..
Gunduz uykusu 1kere sonra gece 12 1 oluyo uyusun diye beklerken ..
Ben de hala ayniyim demistim basinda da, esimle biz de sorunluyuZ. Birlikte olamiyoruz ayda 1 anca. Zamansizlik yorgubluk uykusuzluk 1numarali etken ..2. Olarak da bebek uyandi uyanacak tedirginlihi .. e hadi olsun bitsin aceleciligi icinde insanin cani hic biseh isteyemiyor. Rahat hissedemedikten sonra... cinselllik sacma geliyi blmyorum 1yildir isteksizim ..
Bence hemoroid olmussunuz. Ben sezeryan dogum yaptim ama hormonsal mi beslenmeden kaynakli mi neyden bilemiyorum iste. Dogum sonrasi dikis sancilarimdan dolayi 2 ayda zor toparlanmistm. Wc.ye gitmek bana da zulumdu. Sicak suya oturup kremler surup oyle tekrar wcye gttigimi biliyorum. Dogum sonrasi oluuor diye biliyorum. Bu kis mevsimi gecsin iyilesirsiniz bence eger dikisleriniz kaynakli degilse .. :/
Bu arada ev konusunu ne siz acin ne ben soyleyeyimm .. mutfagim mahvoluk halde. Ek gidaya gecince beni daha iyi anlarsiniz. Bi de isahsiz bi bebek olursa hele..ona birseyler begendireyim ona mamalar hazirlayayimla giriyoruz mutfaga. Bi de emekliyo oraya buraya giriyo cikiyo. Bagirip aglamalar memnuniyetsizlik. Yani onla mi ugrasiym mama mi hazrlaym. Yerken de yemiyo dokme sacma. Goturup tepsiyu lap diye tezgaha brakip donuyorum yanina.. evle hic ilgilenemiyorum. Geceden geceye toparlayabldgmi toparlarm. Bazen canim istemez cogu zaman yorgunluktan bakmam bile.. zaruri aeyleri halleduorum camasir bulasik gibi. Copleri atmak gibi. Ama daginklik duruyo. Perdelerim pis oldu ama kim yikayacak da asacak da .. valla eve bakamiyorum. Napiyim.
Öncelikle bir genel cerraha gitmeniz lazim hem çatlak hem hemoroid olabilir ikisi de çok fena ağrı yapar.
Agri kesici almanız şart.
Evi de 3 günde bir süpürmek yerine 5 günde bir süpürun ama banyonuzu yapın mesela o daha önemli veya uyuyun dinlenin.
Bebeği de kanguruya koyup sıkı giydirip hergun dışarda yürüyüş yapın yarim saat.
Temiz hava ikinize de iyi gelir hem bebek temiz hava alınca daha rahat uyur.
Çok sağolun amin sizinde evlatlarımıza Allah sağlık versin inşallah düzene girecek ya erkenden kalktık bu gün bakalim
Hay ağzınıza sağlık ya. Burda biri 15 günlük bebeğinden bahseden bi anneye kucağa alıştırmışsın geçmiş olsun yazmıştı. Oldu olacak memeye kadar da kendileri gelsin el kadar bebeler.haaaa bir de
kesinlikle çocuğu şımartmayın, her ağladığında kucağa almayın vs vs gelen yorumlara katılmıyorum
bizim çok çok iyi bir doktorumuz vardı
derdi ki çocuk 6 aylık olana kadar ne zaman istese kucağına alacaksın, ne zaman istese emzireceksin, ne zaman istese yanında olacaksın
6 aydan önce çocuklar şımarmak nedir bilmez derdi
haklı da çıktı
ben ilk 6 ay çocuğum her istediğinde yanındaydım
ne şımardı ne bir şey
6-7 aydan sonra her şey düzene girdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?