- Konu Sahibi Ragve_anyela
bebegim 7 aylik ilk 3 4 ay bende cok zorlandim acikcasi. hemde annem ile kaynanam.yardim etmeye gelip.gittigi halde.ama ilk 40 gunum disinda evde hic paspal olmamaya calistim. yemegimi eksik etmedim ve her gun 2 defa evi süpürüyorum . bebegim cokmu akilli ? yooo. ama kendimize gore bir duzen ggelistirdik. yavas yavas bebegimin huylarini ogrendim. mesela sabah uyandiktan 1 2 saat sonra tekrar uyumaya alisti. uyandiginda karnini doyurup biraz eglendirdikten sonra 2 3 saat sonra tekrar uyku vakti ayarladim. 2-3saat uyuyor o arada yemegimi yapiyorum evimi topluyorum kendi bakimimi yapmaya çalışıyorum. uyandiginda tekrar karnini doyurup ilgilendikten sonra yere bırakıyorum kendi kendine yuvarlansin biseyler ogrensin diye .o sirafa bende onu izlerken uzaniyorum dinl3niyorum....... simdi bunlar nasil oluyor diye dusunurseniz.. 3 4 ayliga kadar benim bebegimd3 gece 3 e dogru uyuyordu.ama ben inat ettim mesela aksam 7 de uyaniyordu gece 11 de geri uyutuyordum gerekirse 1 saat ayagimda salladigimi hatirliyorum. ama en buyuk yardimcim ninniler .ninni de care olmuyorsa telefona indirdigim fön makinasi sesi. o sesle uyuturdum.simdi alisti zaten o saatlerde uykusu geliyor. onemli olan duzeni kurabilmek yoksa cok zorlanirsiniz. eşinizle sorunlarinizda bitmez. erkekler gercekten bi sure sonra bakimsiz kadindan hoslanmiyor.isterse 10 cocugunun annesi olsun. yinede oyle. ayrica sunu kesfettimki bebek inatla uyumuyirsa mutlaka bir skntisi vardir.ya cok uyumustur gunduz.yada actir. uyutmadan once mutlaka doydugundan emin olun.bebeginizle cok beraber uyumayin gerektiriginde uyutun baska odada sessiz bir ortamda birakin.ama sk sk kontrol edin. kendine guvenli bir bebek olmasi onemli yoksa hep sizi hapseder bu sekilde.oyuncak alin eline verin. buda bi cozum bebegim oyuncaklarla.cok oyalaniyor isim bitince de birlikte oynuyoruz cok egleniyor.