- Konu Sahibi Ragve_anyela
- #101
Uyku ve beslenme eğitimi sizi rahatlatır. Daha 5 aylık siz nasıl alıştırırsanız öyle devam eder.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hay ağzınıza sağlık ya. Burda biri 15 günlük bebeğinden bahseden bi anneye kucağa alıştırmışsın geçmiş olsun yazmıştı. Oldu olacak memeye kadar da kendileri gelsin el kadar bebeler.
Uyku ve beslenme eğitimi sizi rahatlatır. Daha 5 aylık siz nasıl alıştırırsanız öyle devam eder.
Salmayın bu kadar kendinizi heder etmeyin. Çocuk dediğin öyle ya da böyle büyüyor. Kendinize de vakit ayırın. Ev temiz olmasa nolacak müfettiş gelip teftiş yapmıyor ya. Camlar silinmese nolacak. Kendimizden önemli değil hiç birşey. Özgüvenli olun. Kendinize bakım yapmayı ihmal etmeyin.
Benim kizim simdi 1 yasinda ve ben evi sadece haftada bir temizliyorum. Dort aylikken calismaya basladim zaten evde fazla olmadigimiz icin ev batmiyo. Simdi sadece oyuncak daginikligi var onlarida sepetine koyunca heryer ayni halini aliyo.
Galiba gunduz uykusu yok banyo bile yapamadiginiza gore. Esiniz gelince yapsaniz on dk bakivermezmi?
Paspal gezme konusunda bebekle alakasi olmamali bence , kendiniz dolabinizdan ugun seyleri alip giyin hani enazindan ona bi kac dk zaman ayirin. Gercekten kilik kiyafet sac bas iyi olunca kendinizide daha iyi hissedersiniz.
Herşey düzelecek ve geriye sadece güzel anların zihninde kalacak.Yoksa kimse ikinci /üçüncü kez anne olmazdı inan bana.Bebegine sarıl ve geri kalan hicbirseyi düşünme.Bebegin iyi olmasa ama evin tertemiz olsa daha mi mutlu olursun? Hiç sanmıyorum.Bu gün hastanede isim vardı ve dönerken bebeğimi ana kucağından dusurduk.Beton zemine çarptı başı,kucagima alıp acile ulaştığım bölümü hatirlamiyorumAllah kimseyi evladı ile sinamasin.Al bebeğini yanına kokla dur kokusunu,başka hicbirseyin anlamı yok su hayatta
Bu gün başladım yeniden uyku eğitimine yılmadan da devam edicem. Doktorda dedi bu aylarda alışkanlık haline getirebilir düzenleniyor sizin elinizde diye :)
İnşallah öğrenecek bu gün yeniden başladım çabuk ayak uyduruyor kızım sağolsun o uyudum mu ben de yatıyorum :)İki bebeğimde de denedim çok avantajlarını gördüm. Yılmadan deneyin Çok rahatlarsınız. Zor bir süreç ama daha küçük olduğu için çabuk öğrenir.![]()
Valla ben öyle diyene bebe benim kucak benim diyorum. Sanki onlar taşıyo.6 aydan sonra yavaş yavaş kendi kendine takılmayı öğretmek gerek evet ama öncesinde ne zaman isterse kucak ne zaman isterse meme vallaBirde bu kucaga alistirmissin lafı bir annenin sevmediği laflardan biridir :) benim kızım katila katila agliyor alana kadar tıkanıyor Allah korusun göbeği çıkar bende katılmıyorum.
Bebeklerin en ihtiyaç duyduğu şeydir anne kucağı. Ki bazen sırf yanımda olmak istiyor diye sabaha kadar meme ağızda uyuduğumuz da oluyor :))
4 aylik bebegim var benimde uyanikken karsisinda sporumu yapiyorum dikkatini cekiyor izliyor temizligide ayni sekilde dans ederek sarki soyleyerek yapiyorum onada oyun oluyor:) zaten supurge sesini seviyorlar onun disinda uyudugunda eger bu 10 dk bile olsa mutfagi topluyorum yemek hazirligi vs artik nasil hizli olduysam 10 -15 dk yetiyor yatak odasina aliyoru makyajimi yapiyorum ustumu degistiriyorum ayni sekilde banyoda yanimda saclarimi yikiyorum banyo yapamasamda bazen tek basinada duruyor bazen durmuyor ama ben mumkum oldugunca tek birakip diger tarafdan sesleniyorum sesimi duydukca huzursuzlanmiyor ne yapip ne edip kendinize bakin zaman yaratin cunkun kendinizi saldikca hic toparlayamazsiniz buda sizi daha dusurur
4 aylik bebegim var benimde uyanikken karsisinda sporumu yapiyorum dikkatini cekiyor izliyor temizligide ayni sekilde dans ederek sarki soyleyerek yapiyorum onada oyun oluyor:) zaten supurge sesini seviyorlar onun disinda uyudugunda eger bu 10 dk bile olsa mutfagi topluyorum yemek hazirligi vs artik nasil hizli olduysam 10 -15 dk yetiyor yatak odasina aliyoru makyajimi yapiyorum ustumu degistiriyorum ayni sekilde banyoda yanimda saclarimi yikiyorum banyo yapamasamda bazen tek basinada duruyor bazen durmuyor ama ben mumkum oldugunca tek birakip diger tarafdan sesleniyorum sesimi duydukca huzursuzlanmiyor ne yapip ne edip kendinize bakin zaman yaratin cunkun kendinizi saldikca hic toparlayamazsiniz buda sizi daha dusurur
Valla ben öyle diyene bebe benim kucak benim diyorum. Sanki onlar taşıyo.6 aydan sonra yavaş yavaş kendi kendine takılmayı öğretmek gerek evet ama öncesinde ne zaman isterse kucak ne zaman isterse meme valla![]()
Bir buçuk saat acilde tuttular,4 aylık tomografi çekmek istemediler.Alni sis ve yüzü morardi ama keyfi yerinde gibi.Ama ben şu an yalınayak sokaklarda kossam da içimdeki kor dinmeyecek gibi hissediyorumÇok geçmiş olsunhaklısınız hiç biseyin önemi yok biseyi varmı kuzucugun çok üzüldüm
(
Bir buçuk saat acilde tuttular,4 aylık tomografi çekmek istemediler.Alni sis ve yüzü morardi ama keyfi yerinde gibi.Ama ben şu an yalınayak sokaklarda kossam da içimdeki kor dinmeyecek gibi hissediyorum
Benim kızım da aynı anlattığınız gibi,babasında bile durmaz genelde.Ama ben bu halinden şikayetçi olunacağını düşünmüyorum,şu anda 2 yaşında ve o hallerini çok özleyeceksiniz.Varsın saçınız yapılı olmasın ev dağınık olsun ama bebekliğini doya doya yaşayın.Sonra çok pişman olursunuz.Meraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.
Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.
Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.
Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı![]()
Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.
Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin
Benim kızım da aynı anlattığınız gibi,babasında bile durmaz genelde.Ama ben bu halinden şikayetçi olunacağını düşünmüyorum,şu anda 2 yaşında ve o hallerini çok özleyeceksiniz.Varsın saçınız yapılı olmasın ev dağınık olsun ama bebekliğini doya doya yaşayın.Sonra çok pişman olursunuz.