• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve yapamadığım şeyler.:( Nolur bı fikir verin

Salmayın bu kadar kendinizi heder etmeyin. Çocuk dediğin öyle ya da böyle büyüyor. Kendinize de vakit ayırın. Ev temiz olmasa nolacak müfettiş gelip teftiş yapmıyor ya. Camlar silinmese nolacak. Kendimizden önemli değil hiç birşey. Özgüvenli olun. Kendinize bakım yapmayı ihmal etmeyin.

Hay ağzınıza sağlık ya. Burda biri 15 günlük bebeğinden bahseden bi anneye kucağa alıştırmışsın geçmiş olsun yazmıştı. Oldu olacak memeye kadar da kendileri gelsin el kadar bebeler.

Birde bu kucaga alistirmissin lafı bir annenin sevmediği laflardan biridir :) benim kızım katila katila agliyor alana kadar tıkanıyor Allah korusun göbeği çıkar bende katılmıyorum.
Bebeklerin en ihtiyaç duyduğu şeydir anne kucağı. Ki bazen sırf yanımda olmak istiyor diye sabaha kadar meme ağızda uyuduğumuz da oluyor :))

Salmayın bu kadar kendinizi heder etmeyin. Çocuk dediğin öyle ya da böyle büyüyor. Kendinize de vakit ayırın. Ev temiz olmasa nolacak müfettiş gelip teftiş yapmıyor ya. Camlar silinmese nolacak. Kendimizden önemli değil hiç birşey. Özgüvenli olun. Kendinize bakım yapmayı ihmal etmeyin.

Dün konu açtığından beri kendime geldim yazılar yorumlarınız sağolsun evin temizliğini bıraktım eşim gelince çocuğu eline tutturup girdim duş aldım saçlarımı tarafından ve kuruttum uzun zaman sonra :) bir an huzur geldi bu günde dünün motivasyonuyla yorgunluguma rağmen erkenden kalktım kizimida kaldırdım öğlen 12 de yattı 2 buçukta kalktı şimdi gene yattı bende dinledim o sıralarda hatta boş zaman bulup eve süpürge bile tuttum :) gerçekten en önemli şey huzur ve dinlenmek mis :)) <3

Benim kizim simdi 1 yasinda ve ben evi sadece haftada bir temizliyorum. Dort aylikken calismaya basladim zaten evde fazla olmadigimiz icin ev batmiyo. Simdi sadece oyuncak daginikligi var onlarida sepetine koyunca heryer ayni halini aliyo.

Galiba gunduz uykusu yok banyo bile yapamadiginiza gore. Esiniz gelince yapsaniz on dk bakivermezmi?

Paspal gezme konusunda bebekle alakasi olmamali bence , kendiniz dolabinizdan ugun seyleri alip giyin hani enazindan ona bi kac dk zaman ayirin. Gercekten kilik kiyafet sac bas iyi olunca kendinizide daha iyi hissedersiniz.

Herşey düzelecek ve geriye sadece güzel anların zihninde kalacak.Yoksa kimse ikinci /üçüncü kez anne olmazdı inan bana.Bebegine sarıl ve geri kalan hicbirseyi düşünme.Bebegin iyi olmasa ama evin tertemiz olsa daha mi mutlu olursun? Hiç sanmıyorum.Bu gün hastanede isim vardı ve dönerken bebeğimi ana kucağından dusurduk.Beton zemine çarptı başı,kucagima alıp acile ulaştığım bölümü hatirlamiyorum:KK43:Allah kimseyi evladı ile sinamasin.Al bebeğini yanına kokla dur kokusunu,başka hicbirseyin anlamı yok su hayatta

Benim kizim simdi 1 yasinda ve ben evi sadece haftada bir temizliyorum. Dort aylikken calismaya basladim zaten evde fazla olmadigimiz icin ev batmiyo. Simdi sadece oyuncak daginikligi var onlarida sepetine koyunca heryer ayni halini aliyo.

Galiba gunduz uykusu yok banyo bile yapamadiginiza gore. Esiniz gelince yapsaniz on dk bakivermezmi?

Paspal gezme konusunda bebekle alakasi olmamali bence , kendiniz dolabinizdan ugun seyleri alip giyin hani enazindan ona bi kac dk zaman ayirin. Gercekten kilik kiyafet sac bas iyi olunca kendinizide daha iyi hissedersiniz.

Sabah erkenden uyandık bu gün 3 saat uyku uyudu öğlen bende uyudum kalktık sabah kalktığımda için heralde yada benim moralim yerinde pek neseliyiz. Kaslarimi falan aldım kendimle ilgilendim kızımla tam vakit geçirdim . Böyle giderse inşallah akşamda uyucak. Dediniz gibi kendime bakınca biraz daha iyi hissettim

Herşey düzelecek ve geriye sadece güzel anların zihninde kalacak.Yoksa kimse ikinci /üçüncü kez anne olmazdı inan bana.Bebegine sarıl ve geri kalan hicbirseyi düşünme.Bebegin iyi olmasa ama evin tertemiz olsa daha mi mutlu olursun? Hiç sanmıyorum.Bu gün hastanede isim vardı ve dönerken bebeğimi ana kucağından dusurduk.Beton zemine çarptı başı,kucagima alıp acile ulaştığım bölümü hatirlamiyorum:KK43:Allah kimseyi evladı ile sinamasin.Al bebeğini yanına kokla dur kokusunu,başka hicbirseyin anlamı yok su hayatta

Çok geçmiş olsun :o haklısınız hiç biseyin önemi yok biseyi varmı kuzucugun çok üzüldüm:((

Bu gün başladım yeniden uyku eğitimine yılmadan da devam edicem. Doktorda dedi bu aylarda alışkanlık haline getirebilir düzenleniyor sizin elinizde diye :)

İki bebeğimde de denedim çok avantajlarını gördüm. Yılmadan deneyin Çok rahatlarsınız. Zor bir süreç ama daha küçük olduğu için çabuk öğrenir. :KK200:

Birde bu kucaga alistirmissin lafı bir annenin sevmediği laflardan biridir :) benim kızım katila katila agliyor alana kadar tıkanıyor Allah korusun göbeği çıkar bende katılmıyorum.
Bebeklerin en ihtiyaç duyduğu şeydir anne kucağı. Ki bazen sırf yanımda olmak istiyor diye sabaha kadar meme ağızda uyuduğumuz da oluyor :))
Valla ben öyle diyene bebe benim kucak benim diyorum. Sanki onlar taşıyo.6 aydan sonra yavaş yavaş kendi kendine takılmayı öğretmek gerek evet ama öncesinde ne zaman isterse kucak ne zaman isterse meme valla:D

4 aylik bebegim var benimde uyanikken karsisinda sporumu yapiyorum dikkatini cekiyor izliyor temizligide ayni sekilde dans ederek sarki soyleyerek yapiyorum onada oyun oluyor:) zaten supurge sesini seviyorlar onun disinda uyudugunda eger bu 10 dk bile olsa mutfagi topluyorum yemek hazirligi vs artik nasil hizli olduysam 10 -15 dk yetiyor yatak odasina aliyoru makyajimi yapiyorum ustumu degistiriyorum ayni sekilde banyoda yanimda saclarimi yikiyorum banyo yapamasamda bazen tek basinada duruyor bazen durmuyor ama ben mumkum oldugunca tek birakip diger tarafdan sesleniyorum sesimi duydukca huzursuzlanmiyor ne yapip ne edip kendinize bakin zaman yaratin cunkun kendinizi saldikca hic toparlayamazsiniz buda sizi daha dusurur

4 aylik bebegim var benimde uyanikken karsisinda sporumu yapiyorum dikkatini cekiyor izliyor temizligide ayni sekilde dans ederek sarki soyleyerek yapiyorum onada oyun oluyor:) zaten supurge sesini seviyorlar onun disinda uyudugunda eger bu 10 dk bile olsa mutfagi topluyorum yemek hazirligi vs artik nasil hizli olduysam 10 -15 dk yetiyor yatak odasina aliyoru makyajimi yapiyorum ustumu degistiriyorum ayni sekilde banyoda yanimda saclarimi yikiyorum banyo yapamasamda bazen tek basinada duruyor bazen durmuyor ama ben mumkum oldugunca tek birakip diger tarafdan sesleniyorum sesimi duydukca huzursuzlanmiyor ne yapip ne edip kendinize bakin zaman yaratin cunkun kendinizi saldikca hic toparlayamazsiniz buda sizi daha dusurur

Şu banyoda yanına alma işi aklıma yattı o zaman durur. Yanımda nasıl olduysa aklıma gelmedi hiç :)

Valla ben öyle diyene bebe benim kucak benim diyorum. Sanki onlar taşıyo.6 aydan sonra yavaş yavaş kendi kendine takılmayı öğretmek gerek evet ama öncesinde ne zaman isterse kucak ne zaman isterse meme valla:KK70:

:D çok doğru bebek ağlarken almasan ne rahatmisin olcaksin o orda bagrirken insanın içi gidiyo :)

Çok geçmiş olsun :eek: haklısınız hiç biseyin önemi yok biseyi varmı kuzucugun çok üzüldüm:KK43:(
Bir buçuk saat acilde tuttular,4 aylık tomografi çekmek istemediler.Alni sis ve yüzü morardi ama keyfi yerinde gibi.Ama ben şu an yalınayak sokaklarda kossam da içimdeki kor dinmeyecek gibi hissediyorum

Bir buçuk saat acilde tuttular,4 aylık tomografi çekmek istemediler.Alni sis ve yüzü morardi ama keyfi yerinde gibi.Ama ben şu an yalınayak sokaklarda kossam da içimdeki kor dinmeyecek gibi hissediyorum

Betonami carpmış tahmin edebiliyorum
Allah'ın izniyle bişey olmaz korusun yarabbim size bağışlasın evladinizi. İyiki hatirlattiniz. Bir kere eşimle bebeğimizi sallarken battaaniyenin arasında bizimkide hafifti çok alçaktı ama başını vurmuştu Allah'a şükür bişey olmadı. Korkudan mahvolmustum yanından ayrilamamistim. Pişmanlık üzüntü. Unutmuşum gitmiş.
Onlar yanımızda olsun gerisi önemli değil.

Son düzenleme:
Amin çok teşekkür ederim,Allah yavrularimiza ve bize sagliklik versin,başka hicbirsey önemli değil.

Meraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.

Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim :KK43:
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.

Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.

Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı :KK43: :KK43:

Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.

Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin
Benim kızım da aynı anlattığınız gibi,babasında bile durmaz genelde.Ama ben bu halinden şikayetçi olunacağını düşünmüyorum,şu anda 2 yaşında ve o hallerini çok özleyeceksiniz.Varsın saçınız yapılı olmasın ev dağınık olsun ama bebekliğini doya doya yaşayın.Sonra çok pişman olursunuz.

Benim kızım da aynı anlattığınız gibi,babasında bile durmaz genelde.Ama ben bu halinden şikayetçi olunacağını düşünmüyorum,şu anda 2 yaşında ve o hallerini çok özleyeceksiniz.Varsın saçınız yapılı olmasın ev dağınık olsun ama bebekliğini doya doya yaşayın.Sonra çok pişman olursunuz.

Evet :))) pişman olmak istemiyorum. Bıraktım herşeyi sadece kızım <3

Daha kucuk annesi.6 ayi bitursin bak melek gibi olacak ve sende rahatliyacak bakimli olacaksin.bu yasadiklarin cok normal.biri uc yas biri 8aylik iki kizim var.ben birine yetemezken simdi ikisinede gul gibi bakiyorum.bende tekim ama babamiz cok yardimci oluyor hakkini yemiyim.Allah guc vrsin tum annelere Rabbim kolayligini veriyor meraketme gececek bu gunler bitecek...

Back
X