Bebeğim ve yapamadığım şeyler.:( Nolur bı fikir verin

Agri yanma? Iltihap filan olmasin? Ihmal etme doktora git. Normal dogum yapmis olsanda 40 in cikinca cogu sey vucutta duzene giriyor...

Hic aglatmiomusun bevegi? Cunku aglamak bi ihtiyac onlar icin. Biraz aglamasi gerek gun icinde. Hemde yorulur biraz

4 aylik bebegim var benimde uyanikken karsisinda sporumu yapiyorum dikkatini cekiyor izliyor temizligide ayni sekilde dans ederek sarki soyleyerek yapiyorum onada oyun oluyor:) zaten supurge sesini seviyorlar onun disinda uyudugunda eger bu 10 dk bile olsa mutfagi topluyorum yemek hazirligi vs artik nasil hizli olduysam 10 -15 dk yetiyor yatak odasina aliyoru makyajimi yapiyorum ustumu degistiriyorum ayni sekilde banyoda yanimda saclarimi yikiyorum banyo yapamasamda bazen tek basinada duruyor bazen durmuyor ama ben mumkum oldugunca tek birakip diger tarafdan sesleniyorum sesimi duydukca huzursuzlanmiyor ne yapip ne edip kendinize bakin zaman yaratin cunkun kendinizi saldikca hic toparlayamazsiniz buda sizi daha dusurur

Çok bunaldığında el kadar bebekleriyle bir de hastalık sebepli hastanelerde aylarca mücadele veren evine bile uğrayamayan insanları düşünüp öncelikle halinize hamdedin ki sağlıklı bi evladınız var Allah bağışlasın yetişebildiğinizi yapın yetişemediğiniz bırakın kalsın ayrıca arkadaşların dediği gibi kucağa alıştırmanız başından hata zaten ama yine de bugünleri özletecek günler yaşatmasın Rabbim geçecek sabredin

Süpürge sesi bebeğin anne karnında duyduğu sese en benzer ses.
Süpürge için endişelenme benim kuzenimin kızı da hiç durmuyordu kanguru denedi onda durmadı çocuk sonra pusetle kuzenim nereye bebeği oraya
Çocuk yemek masasının üstünde pusetle emniyet kemeri bağlı, çorbaya tuz atıyor dönüyor konuşuyor sonra karıştırıyordu.
Öyle öyle büyüdü :)

Kucağa almayın diye akıl verenlere aldırış etmeyin el kadar bebeği sırf alışmasın diye ağlatmak çok gaddarca bence.Kızımı hep kucağa aldım,hatta 4 yaşına kadar sokakta kucakta taşıdım.Şuan özgüveni yerinde,kaybetme korkusu olmayan bir çocuk hiçte şımarık değil.İşleri bebek uyurken yapmaya çalışın,inanın birkaç ay sonra yoluna girecek hersey.

3 günde 1 süpürmek gayet normal fazlası zarar hatta. Çocuğunuzla vaktinizi bol bol geçirin bu kadar ayrıntılı düşünmeyin. Yetişemediğiniz yerde eşiniz yapsın çok zor işler değil sonuçta. Yada ayda 1 yardımcı alın genel temizlik yapar siz de 3 günde 1 süpürge tutarsınız. Bundan fazlasını yapmayı düşünmeyin zaten hayata temizlik yapmak için mı geldiniz? :)

Bezden yapılma baba kucağı(ismini bilmiyorum ama yazınca çıkıyor googlea çok pratik bişeye benziyor) gibi bişeye koyup öyle takılsanız evde işlerinizi yaparken? Şarkı filan söyleseniz aynı zamanda bence canı sıkılmaz.
Diğer yandan da bi yardımcı gerekli size sanırım..

Valla bende alıyorum bı iki kere kulak astım uydum çocuk katiliyo olmuyor hem bende dayanamıyorum. Valla teşekkür ederim ya çok doğru dediniz :))
Yok senin yüzünden simartmissin ama yapacak bir şey yok

Tesekkur ederim canım aynen zaman bakalım ne zaman bizde duzelicez bu saat oldu zorla uyutmayacak çalışıyorum

Çok teşekkür ederim size gerçekten mutluluktan ağladım aglicam :)) tek değilmişim.

Ana kucagiyla denicem birazda. Artık temizlik son işim onceligim huzurum bebeğimin huzuru olcak. Ben biraz fazla takıyorum kafama temizliği falan gereksiz yere birde bazen hep tepemde hep tepemde bunalıyorum çok bunaldım yani.

Kimsemde yok etrafta komşuluk hiç yok tek bende değil kimsede burda. Eşimin ailesiylede aram kötü yanliz başıma bu kadar yapabiliyorum. Valla eşime bıraktım banyoya girdim biraz daha sizin desteğiniz yazdıklarıniz sayesinde iyiyim . Tek benmisim tek ben sıkıntı cekiyomusum gibi hissetmiştim <3 hepinize çok çok teşekkür ederim iyiki varsiniz

Çok doğru . Hep yanlız olunca zamanında temizliğe sarmistim pis bı takıntı oldu ya

Amin Allah aratmasin (

Allah yardımcın olsun herkesin derdi ayrı işte.
Bende aylardır bebişim olsun da sabaha kadar şımarıklığındn uyutmasa da olur kafasındayım. Allah önce evladına sağlık versin bir süre sonra zaten normale döner herşey ama tecrübeli arkadaşların sölediklerini kulak arkası yapma, çok kucağa alıştırma. Evini vs. De dert etme belliki bu yolda tek başınasın yapabildiğin de bukadar daha ne yapacaksın robot musun ? Evi topla yemek yap çocuk bak birde kendine vakit ayır ! Kendini güçlü hissetmen lazım çünkü “kadın”dan başka kimse bukadar yükü sırtlanamaz ve başaramaz. Elinden geldiğince başarıyorsun işte

Ahh ahhh keşke benimde bebişim olsa da tek derdim bu olsa :)

Valla ben aglatmasamda kendi kendine sık sık ağlıyor onda sorun yok benim ayıptır söylemesi ikinmaya bagli biseyler olduydu geçti kırkım çıkınca bı hafta önce yeniden ((

Allah inşallah en yakın zamanda kucağını doldurur. Sağlıklı bı bebişin olur :))
Bu zamana kadar robot gibi davranmisim yapamazsa yetersiz hissetme :/ valla kendime geldim artık umrumda değil ev falan. Her daim 4 4luk olamam bunları yapsamda olamam :))
İnşallah Allah sanada nasip eder canım :))

Ah canım benim seni anlıyorum inan bana hepsi normal ve gececek buna sende inan üç evladım var hepsinde ayrı ayrı zorluklar yaşadım uzun uzun anlatmayayım

Kendini motive et önce sen iyi olmalısın sonra gerisi gelir aynaya baktıginda işte bu demelisin işte kendime hakettiğim ilgiyi sevgiyi veriyorum verecegim

bebek aglar durmaz uyumaz yapacak bisey yok yeterki saglik olsun bir arkadas demis ya hastanelerde olanlar var diye aynen oyle canim yakinimdan biliyorum erken dogum yapti bebegi hem bedensel hem zihinsel engelli sesi solugu cikmiyor koydugun yerde duruyor birgun dediki keske saglikli olsada aglasa durmasa kostursa surunse pesinden kossam ama yuruyemeyecek ve bana hic bir tepkisi olmayacak bu durumdayken bile hayat dolu bir anne ve duzelir diye umudu var halimize sukretmemiz gerek bizim yasadiklarimiz onlarin yasadiklari yaninda ne ki bebegini saglikla ve huzurla buyut canim Allaha emanet olun

Annelige hosgeldin güzel kardesim. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Benim oglum simdi 2 yasinda nerdeyse ama o aylarda ayni senin anlattigin gibiydi. Evim sacim kadar daginikti yani Sansimdan anlayisli bir esim var. O aylar biraz zor. Herseye yardim olmadan yetismek nerdeyse imkansiz. Ailenizde yardim alabilirmisiniz mesela? Bende herseye yetismek istiyordum ve cok strese girdim,ama sonra kendi kendime dedim ki: Cocugum saglikli sükür,su anda en cok onun bana ihtiyaci var. Bende herseye degil de en önemli seylere yetisirim öylese diye mükemmellik istegimden vazgectim. Basit yemekler yaptim. Bebegimi kucagimda kanguru ile tasidim ufak tefek islerimi yaptim. Herseyi birden degil de liste hazirlayip hafta ici her gün bir ikisini yaptim. Yani hayatimi kolaylastirmaya calisdim. Ama en önemlisi sen ve bebeginizsiniz. Unutmayin. :)

Kuşburnu marmelatinin anlattığıniz rahatsızlığınza iyi geldiğini duymuştum.ya bikere eğer catkapi geleniniz yoksa temizliği hic kafaniza takmayin.herkes biliyorki bebek büyütmek kolay bir durum değil.tabiiki tuvalete gidecek vaktiniz bile olmayacak.daha üç aylık bir minnak fındık kurdu.sadeece siz yanınızdayken güvende hissediyor.yasadiiniz herşey çok normal annesi.yeterki sizde bebeğinizde sağlıklı olun hepsi gecicek.temizliii kafana takma lütfen şuan en zor donemleriniz.insanin saçını taramaya vakti bile olmuyor.

Sağol kuzum benim inşallah nasip eder. Kendini paralama bebişin küçük yaşında gençtir. Her zamanın kıymetini bil inan senin yerinde olmak isteyen insanlar da vardır. Allah beterinden korusun.

Sen kadınlığını unutma kendini ihmal etme en kıymetli olan şey sensin. Başkalarını mutlu etmek için kendini es geçme. Kimse aferin demez yaptığına ama bir gün yerde çöp olsun göze batat yaranamazsın. Koyver öyle de alıştır yapabildiğin kadar yap azcıkta eşin yardımcı olsun bu hayatı ikiniz paylaşıyorsunuz neticede

Bebek taşıma araçları oluyor bez şeklinde kendinize bağlayabilirsiniz önden o sizinle olurken işinize bakarsınız en azından bir kısım sorunu bu çözmez mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…