- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.811
- 798
- Konu Sahibi Ragve_anyela
-
Çok bunaldığında el kadar bebekleriyle bir de hastalık sebepli hastanelerde aylarca mücadele veren evine bile uğrayamayan insanları düşünüp öncelikle halinize hamdedin ki sağlıklı bi evladınız var Allah bağışlasın yetişebildiğinizi yapın yetişemediğiniz bırakın kalsın ayrıca arkadaşların dediği gibi kucağa alıştırmanız başından hata zaten ama yine de bugünleri özletecek günler yaşatmasın Rabbim geçecek sabredinMeraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.
Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.
Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.
Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı
Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.
Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin
Meraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.
Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı
Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.
haaaa bir de
kesinlikle çocuğu şımartmayın, her ağladığında kucağa almayın vs vs gelen yorumlara katılmıyorum
bizim çok çok iyi bir doktorumuz vardı
derdi ki çocuk 6 aylık olana kadar ne zaman istese kucağına alacaksın, ne zaman istese emzireceksin, ne zaman istese yanında olacaksın
6 aydan önce çocuklar şımarmak nedir bilmez derdi
haklı da çıktı
ben ilk 6 ay çocuğum her istediğinde yanındaydım
ne şımardı ne bir şey
6-7 aydan sonra her şey düzene girdi
Tesekkur ederim canım aynen zaman bakalım ne zaman bizde duzelicez bu saat oldu zorla uyutmayacak çalışıyorumAllah bağışlasın canım tüm arkadaşlarımın dediği gibi emin ol geçecek hatta çok az kalmış.oglum bir yaşında başlangıçta biz de böyleydik simdi biraz daha iyi.hatta 20 gündür hasta ben de korkunç durumdayım ama o iyilestikce ben de kendime zaman ayırmaya basladım.stres senin işini zorlaştırı sadece biraz daha zaman
Çok doğru . Hep yanlız olunca zamanında temizliğe sarmistim pis bı takıntı oldu ya3 günde 1 süpürmek gayet normal fazlası zarar hatta. Çocuğunuzla vaktinizi bol bol geçirin bu kadar ayrıntılı düşünmeyin. Yetişemediğiniz yerde eşiniz yapsın çok zor işler değil sonuçta. Yada ayda 1 yardımcı alın genel temizlik yapar siz de 3 günde 1 süpürge tutarsınız. Bundan fazlasını yapmayı düşünmeyin zaten hayata temizlik yapmak için mı geldiniz? :)
Amin Allah aratmasinÇok bunaldığında el kadar bebekleriyle bir de hastalık sebepli hastanelerde aylarca mücadele veren evine bile uğrayamayan insanları düşünüp öncelikle halinize hamdedin ki sağlıklı bi evladınız var Allah bağışlasın yetişebildiğinizi yapın yetişemediğiniz bırakın kalsın ayrıca arkadaşların dediği gibi kucağa alıştırmanız başından hata zaten ama yine de bugünleri özletecek günler yaşatmasın Rabbim geçecek sabredin
Agri yanma? Iltihap filan olmasin? Ihmal etme doktora git. Normal dogum yapmis olsanda 40 in cikinca cogu sey vucutta duzene giriyor...
Hic aglatmiomusun bevegi? Cunku aglamak bi ihtiyac onlar icin. Biraz aglamasi gerek gun icinde. Hemde yorulur biraz
Allah yardımcın olsun herkesin derdi ayrı işte.
Bende aylardır bebişim olsun da sabaha kadar şımarıklığındn uyutmasa da olur kafasındayım. Allah önce evladına sağlık versin bir süre sonra zaten normale döner herşey ama tecrübeli arkadaşların sölediklerini kulak arkası yapma, çok kucağa alıştırma. Evini vs. De dert etme belliki bu yolda tek başınasın yapabildiğin de bukadar daha ne yapacaksın robot musun ? Evi topla yemek yap çocuk bak birde kendine vakit ayır ! Kendini güçlü hissetmen lazım çünkü “kadın”dan başka kimse bukadar yükü sırtlanamaz ve başaramaz. Elinden geldiğince başarıyorsun işte
Ahh ahhh keşke benimde bebişim olsa da tek derdim bu olsa :)
Allah inşallah en yakın zamanda kucağını doldurur. Sağlıklı bı bebişin olur :))
Bu zamana kadar robot gibi davranmisim yapamazsa yetersiz hissetme :/ valla kendime geldim artık umrumda değil ev falan. Her daim 4 4luk olamam bunları yapsamda olamam :))
İnşallah Allah sanada nasip eder canım :))
Bebek taşıma araçları oluyor bez şeklinde kendinize bağlayabilirsiniz önden o sizinle olurken işinize bakarsınız en azından bir kısım sorunu bu çözmez mi?Meraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?