- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.488
- 133
- 32
- Konu Sahibi Ragve_anyela
-
Canım sıkma canını aynılarını hatta daha agırını yasadım, amaaazalıyor zamanla bebeği durmayan vevyalnız olan anneler böyle oluyor cevremden ve kendimden biliyprumb banyoyu 1haftada, supurgeyı dedöyle yapabiliyorum ve kızım21 aylık, karnına gelince iner zamanlazüzme kendini benim 1yaşından sonra indi var zamanı vücut toparlayacak, bem 3gunde birbbanyo yapınca seviniyorum , bebegın kokundan seni istiypr, ama emzirme bitene kadarkdevaö edecek muhteöelen, emzirme biteli 6ay oldu hala delikaiz uyumaz yanında ister bizimki amaayatırıp geliyoruz, yavas yavas düzelecek sıkma canını ama yannda uyuöa aynı uatakya yani cok alışıyorlar o zamanMeraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.
Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.
Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.
Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı
Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.
Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin
RezeneRanason kimyon iç kiloya da bebegin gazına da iyi gelirCanım sıkma canını aynılarını hatta daha agırını yasadım, amaaazalıyor zamanla bebeği durmayan vevyalnız olan anneler böyle oluyor cevremden ve kendimden biliyprumb banyoyu 1haftada, supurgeyı dedöyle yapabiliyorum ve kızım21 aylık, karnına gelince iner zamanlazüzme kendini benim 1yaşından sonra indi var zamanı vücut toparlayacak, bem 3gunde birbbanyo yapınca seviniyorum , bebegın kokundan seni istiypr, ama emzirme bitene kadarkdevaö edecek muhteöelen, emzirme biteli 6ay oldu hala delikaiz uyumaz yanında ister bizimki amaayatırıp geliyoruz, yavas yavas düzelecek sıkma canını ama yannda uyuöa aynı uatakya yani cok alışıyorlar o zaman
Idrar yolları iltihabi olablir bi doktora gorununÇok sağolun evet yardımcı değil zaten o makattaki ağrı beni mahvediyo ilk zamanlar duzeldiydi doğumdan sonra 1 haftadır gene aynısı(. Evi umursamasamda aynada kendimi görünce üzülüyorum ya çok değişik bir psikoloji
Bagsur mu diyosun? Kullanabilecegin hap ve kremler var onun icin. Benim oncedende vardi ama ilk dogumumda daha beter oldu. Az zorlasam kendimi fena aci cekiyorum. Ortaya cikiveriyolar. Caresi ameliyat galiba. Bi gun gozu karartip yaptircamValla ben aglatmasamda kendi kendine sık sık ağlıyor onda sorun yokbenim ayıptır söylemesi ikinmaya bagli biseyler olduydu geçti kırkım çıkınca bı hafta önce yeniden ((
yaşadığın sıkıntıları x2 olarak yaşadım. 2 çocuk çalışan ve aynı zamanda okuyan bi anne. yanımda kimsem yok. aileden uzak bir yerde. kendi başıma hem okul bitirdim hem işime gittim hem çocuk büyüttüm hem evime hem eşime yetiştim. temizlik ütü bulaşık yemek çocuk bakımı herşey ama herşey benim üzerimdeydi.Meraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.
Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.
Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.
Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı
Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.
Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin
Bebek taşıma araçları oluyor bez şeklinde kendinize bağlayabilirsiniz önden o sizinle olurken işinize bakarsınız en azından bir kısım sorunu bu çözmez mi?
6 aylık bebeğim var.
Aynı tarif ettiğiniz tür gibi bir bebek. Gece ikilerde uyur. Sürekli kucak ister vs vs.
Ama bakımlı olmak isterseniz her türlü yaparsınız.
Ben hamileyken de doğumdan sonra da bakımımı ihmal etmedim.
Babası yardım ediversin size bi zahmet. Ben çocuğu babasına bırakır istediğim gibi kendimle ilgilenirim.
Ya da evde yalnızsam da anakucağına bağlayıp banyoya koyuyorum arada kendimi gösteriyorum, şarkı söyleyerek duş alıyorum ikimiz de eğleniyoruz.
Onun dışında temizliğini sling ya da kanguru edinip onunla yapabilirsin. Ben o şekilde çeşit çeşit yemekler, kekler, börekler hazırladığımı bilirim.
Ya da haftada bir yardımcı alsanız yarım gün de alırsanız maddi olarak çok zorlamaz.
Kuşburnu marmelatinin anlattığıniz rahatsızlığınza iyi geldiğini duymuştum.ya bikere eğer catkapi geleniniz yoksa temizliği hic kafaniza takmayin.herkes biliyorki bebek büyütmek kolay bir durum değil.tabiiki tuvalete gidecek vaktiniz bile olmayacak.daha üç aylık bir minnak fındık kurdu.sadeece siz yanınızdayken güvende hissediyor.yasadiiniz herşey çok normal annesi.yeterki sizde bebeğinizde sağlıklı olun hepsi gecicek.temizliii kafana takma lütfen şuan en zor donemleriniz.insanin saçını taramaya vakti bile olmuyor.
5.5 aylik oglum var. Muhtemelen makat catlagin var benim de vardi yeni iyilesti. Biran önce doktora git genel cerraha o tani koyar. O zamana kadar da yemene icmene dikkat et. Doktorumun bana söyledikleri
Günde 6 kez esit araliklarla oturma banyosu sicak suda her biri 15 dk yapamiyorsan 2 kez sabah aksam yap
Gunde en az 4 litre su 20 bardak yapiyor emzirdigin icin
Cay cikolata kahve asla yok
Ekmek hamurisi pilav makarna asla yok ya da minimal duzeyde kepekli
Yumusak kaka yapamiyorsan akşamları yatmadan önce kepekli yogurt yiyebilirsin kepek aktarlarda satiliyor.
Bolca sebze meyve yiyeceksin kati yemek yok ilik sulu yemek her zaman.
Aci yok karabiber yok baharat yok.
Makat catlagin iyilesmedigi surece esjnle de cinsellik filan yasayamazsin.
Kakan her zaman yumusak olmali her gun ayni saatte tuvalete oturup yaomayi bekleyeceksin. Oturman 3 dakikayi gecmeyecek asla ikinmayacaksin
Akip gitmesini bekleyeceksin
İki tane krem verdi bana biri basur kremi biri de anestol pomad. Anestol uyusturucu krem kaka yaomadan 10 dk önce suruyorsun ki acisiz bi sekilde yapabilesin. Diger zamanlar kullanmana gerek yok cunku iyilestirici etkisi yok.
Ben bepanten plus ve zeytinyagi da kullandim kaymasi icin. Bepanteni ksim bittikten sonra suruyordum. Zytinyaginj da anestoldan sonra.
Geçmiş olsun. Önce saglik yasamayan bilmez. Benim 2 ayda gecti gecmeseydi ameliyat olacaktim.
Uyku düzeninde ben sorun yaşamadım. Yaşayanları anlayamıyorum o yüzden. Çocukla mı ilgili yoksa gerçekten bi düzen oturtamamakla mı ilgili bilemiyorum. Ama mantıkem gündüz gereğinden fazla uyumayan çocuk gece mecburen uyur. İşimi yapayım dinleneyim diye gündüz fazla uyutuyor olabilir misiniz?
Evin her odasında oturmayın. Oturduğunuz odalarıda bebeği kanguraya koyup 2 günde bir süpürün. Bebeğide babaya bırakıp banyoya girin. Babaya da alışmak zorunda sonuçta.
Birde şu bakımları koca için değil kendiniz için yapın. Saç taramak, üst değiştirmel saatler almıyor. Ekstra bi parfüm sıkın, temiz olun yeter.
Bagsur mu diyosun? Kullanabilecegin hap ve kremler var onun icin. Benim oncedende vardi ama ilk dogumumda daha beter oldu. Az zorlasam kendimi fena aci cekiyorum. Ortaya cikiveriyolar. Caresi ameliyat galiba. Bi gun gozu karartip yaptircam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?