Bebeğim ve yapamadığım şeyler.:( Nolur bı fikir verin

5.5 aylik oglum var. Muhtemelen makat catlagin var benim de vardi yeni iyilesti. Biran önce doktora git genel cerraha o tani koyar. O zamana kadar da yemene icmene dikkat et. Doktorumun bana söyledikleri

Günde 6 kez esit araliklarla oturma banyosu sicak suda her biri 15 dk yapamiyorsan 2 kez sabah aksam yap

Gunde en az 4 litre su 20 bardak yapiyor emzirdigin icin

Cay cikolata kahve asla yok

Ekmek hamurisi pilav makarna asla yok ya da minimal duzeyde kepekli

Yumusak kaka yapamiyorsan akşamları yatmadan önce kepekli yogurt yiyebilirsin kepek aktarlarda satiliyor.

Bolca sebze meyve yiyeceksin kati yemek yok ilik sulu yemek her zaman.

Aci yok karabiber yok baharat yok.

Makat catlagin iyilesmedigi surece esjnle de cinsellik filan yasayamazsin.

Kakan her zaman yumusak olmali her gun ayni saatte tuvalete oturup yaomayi bekleyeceksin. Oturman 3 dakikayi gecmeyecek asla ikinmayacaksin
Akip gitmesini bekleyeceksin

İki tane krem verdi bana biri basur kremi biri de anestol pomad. Anestol uyusturucu krem kaka yaomadan 10 dk önce suruyorsun ki acisiz bi sekilde yapabilesin. Diger zamanlar kullanmana gerek yok cunku iyilestirici etkisi yok.

Ben bepanten plus ve zeytinyagi da kullandim kaymasi icin. Bepanteni ksim bittikten sonra suruyordum. Zytinyaginj da anestoldan sonra.

Geçmiş olsun. Önce saglik yasamayan bilmez. Benim 2 ayda gecti gecmeseydi ameliyat olacaktim.

Canım sıkma canını aynılarını hatta daha agırını yasadım, amaaazalıyor zamanla bebeği durmayan vevyalnız olan anneler böyle oluyor cevremden ve kendimden biliyprumb banyoyu 1haftada, supurgeyı dedöyle yapabiliyorum ve kızım21 aylık, karnına gelince iner zamanlazüzme kendini benim 1yaşından sonra indi var zamanı vücut toparlayacak, bem 3gunde birbbanyo yapınca seviniyorum , bebegın kokundan seni istiypr, ama emzirme bitene kadarkdevaö edecek muhteöelen, emzirme biteli 6ay oldu hala delikaiz uyumaz yanında ister bizimki amaayatırıp geliyoruz, yavas yavas düzelecek sıkma canını ama yannda uyuöa aynı uatakya yani cok alışıyorlar o zaman

RezeneRanason kimyon iç kiloya da bebegin gazına da iyi gelir

Makat çatlagi için her gün sıcak su oturması yap.
Ilıktan sıcağa dönük olsun azıcık ısırsın su.
O suyun içine bir demlik papatya suyu dök.
Çok iyi gelicek inan bana .
20 dk dan önce de kalkma.
Sabahları ac karnina çörek otu yagi ( soğuk sikim) ve sa z.yagi iç .
Onun ağrısı adamın canını alır gibi .
Evi .Ok götürsün sağlığına bak .

Öncelikle Allah yardımcınız olsun
Bir ay öncesine kadar o makat ağrısını bende çekiyordum lütfen önce bir genel cerrahi uzmanına gidin muayene olun benim de doğum sonrasında sanci cektigimden oldu Dr hanım parmakla hemoroid kontrolü yapınca (hala lanet okuyorum kadina) bir yırtık oluşmuştu o sıkıntıyı çekmeyen bilmez o yüzden ihmal etmeyin
Birde göğüslerim yara dediniz ya onun için iyi bir krem alın belki uçları tıkalı dır makineniz varsa sağın sütü biraz ilk doğumumda onu da yaşadım çok kötü bi sıkıntı bebeğe süt gitmiyor olabilir o geldi aklima

Ya bu ev isi bu kadar onemli mi dert ediyosunuz
Birakin gezin pijamanizla zaten kimse gelmiyormus gelmesinde evinize bakmaya gelip sizi elestirecek biri gelecekse
Gobeginizde kalsin
Ben o kadar iyi biliyorumki ilk oglum sabahlara kadar kolik cekerdi sabah 9 da yatardi uykusuzluk cok agir bir durum insanin sabri, tahammulu cok azaliyor
Makat sorununu da biliyorum epizyodan sonra cok saat oturmak gerekiyor cocugunuzun ana kucagi varsa tasiyin size bakip otursun
Birakin kendinizi bebeginiz ne zaman uyursa uyuyun onunla bulasiklari halledin camasiri esiniz atip asiversin
Kendinizi uzmeyin birakin daginik kalsin
MUKEMMEL DEGILIZ, OLMAK ZORUNDA HIC DEGILIZ

Valla ben aglatmasamda kendi kendine sık sık ağlıyor onda sorun yok benim ayıptır söylemesi ikinmaya bagli biseyler olduydu geçti kırkım çıkınca bı hafta önce yeniden ((
Bagsur mu diyosun? Kullanabilecegin hap ve kremler var onun icin. Benim oncedende vardi ama ilk dogumumda daha beter oldu. Az zorlasam kendimi fena aci cekiyorum. Ortaya cikiveriyolar. Caresi ameliyat galiba. Bi gun gozu karartip yaptircam

Uyku düzeninde ben sorun yaşamadım. Yaşayanları anlayamıyorum o yüzden. Çocukla mı ilgili yoksa gerçekten bi düzen oturtamamakla mı ilgili bilemiyorum. Ama mantıkem gündüz gereğinden fazla uyumayan çocuk gece mecburen uyur. İşimi yapayım dinleneyim diye gündüz fazla uyutuyor olabilir misiniz?

Evin her odasında oturmayın. Oturduğunuz odalarıda bebeği kanguraya koyup 2 günde bir süpürün. Bebeğide babaya bırakıp banyoya girin. Babaya da alışmak zorunda sonuçta.

Birde şu bakımları koca için değil kendiniz için yapın. Saç taramak, üst değiştirmel saatler almıyor. Ekstra bi parfüm sıkın, temiz olun yeter.

Öncelikle sakin ol emin ol duzelir. Benim oglum 3yasina girdi ve hala gece uyanir fazla uyumaz doktorlara gittim cok sükür bir sorunu yok fazla uyumak istemiyormus okadar yani 3senedir 1gece yokki kalkmadigim. baslarda senin gibi bunalima girmistim agliyordum en ufak seye hic düzelmiyecek gibi geliyordu ama eskiye bakarak cok sukur duzeldi. Kizin daha cok kucuk Allah bagislasin gun gun degisecek emin ol sabirli ol. Evde Pis olsun ne olmuski 3gunde 1süpürge yeter. Bence önce sagligini düsün kan hic normal gelmedi bana 5ay sonra bendede olmustu ama 1hafta sonra kayboldu. Kendine iyi bakarsan mutlu olursan bebeginede o sekilde sabirli ve mutlu olursun. Kolay degil biliyorum ama düzeliyor. Allah yardimcimiz olsun.

Bebeğinizi güle güle büyütün. Benimde 5,5 aylık bi bebişim var izlediğim yöntemleri biraz anlatayım belki fikir olur. Benim bebişimde kolikti yeni yeni atlattık çok şükür :) artık kendi kendine oynamayı falan öğrenmiştir. Yavaş yavaş oyalanabileceği şeyleri yanına koyun onu da güvenli bi yere koyun kendisi oyalansın bi gözlemleyin ağlarsa gidersiniz. Ama biraz böyle vakit geçirince tek başına kalma süresi uzayacak. Bebeğiniz siz yanındaykende mi ağlıyor? Yani onu anakucağına koysanız sohbet ederek işleri halletmeye çalışsanız ? Tamam çok verimli olmuyor yapılan işler ama en azından bir kaçı eksiliyor :) bide ben duş olayına şöyle bir çözğm getirdim birkaç gün baktım en sakin olduğu zamana artık o zamanda götürüyorum anakucağıyla banyonun önüne kapı açık yıkanıyorum su sesi de rahatlatıyor onu :) kendinizi yalnız hissetmeyin hepimiz aynı sıkıntıları çekşyoruz

6 aylık bebeğim var.
Aynı tarif ettiğiniz tür gibi bir bebek. Gece ikilerde uyur. Sürekli kucak ister vs vs.
Ama bakımlı olmak isterseniz her türlü yaparsınız.
Ben hamileyken de doğumdan sonra da bakımımı ihmal etmedim.
Babası yardım ediversin size bi zahmet. Ben çocuğu babasına bırakır istediğim gibi kendimle ilgilenirim.
Ya da evde yalnızsam da anakucağına bağlayıp banyoya koyuyorum arada kendimi gösteriyorum, şarkı söyleyerek duş alıyorum ikimiz de eğleniyoruz.
Onun dışında temizliğini sling ya da kanguru edinip onunla yapabilirsin. Ben o şekilde çeşit çeşit yemekler, kekler, börekler hazırladığımı bilirim.
Ya da haftada bir yardımcı alsanız yarım gün de alırsanız maddi olarak çok zorlamaz.

yaşadığın sıkıntıları x2 olarak yaşadım. 2 çocuk çalışan ve aynı zamanda okuyan bi anne. yanımda kimsem yok. aileden uzak bir yerde. kendi başıma hem okul bitirdim hem işime gittim hem çocuk büyüttüm hem evime hem eşime yetiştim. temizlik ütü bulaşık yemek çocuk bakımı herşey ama herşey benim üzerimdeydi.
emin ol sen de çok güçlüsün. sadece o psikoloji varya hala düzelmemiş. neleri başaran var biraz kendine vakit ayırmayı dene. bırak heryer tertemiz olmasın. sen kendini iyi hissettikçe hevesle temizlik yaparsın.. giydir sımsıkı bebeğini. bindir arabasına yürüyün birlikte. mağazalara baka baka dolaş. git saçını kestir. kendine özgüvenin gelsin.. kadınların başaramayacağı hiçbirşey yok

Çok teşekkür ederim. Evet bebeğim sağlıklı ona şükür :)) Allah'a şükür Allah evlatlarımızı bize bagislasin

Valla almaya karar verdim en kötü ayda bir dip temizliğe yapamicam ben :)

Kuşburnunun deneyeceğim bu çay olan mi degilmi onu anlayamadım

Ayy çok sağolun ben yarın gidicem hastaneye o krem benim ol işime yarar ya tuvalet korku gibi oldu dayanilmicak kadar

Yok gündüz uyumazda 3den önce yok uyumuyor ( bir ara 6da kalkıp sabah 7de yatiyodu birden bozdu bidaha düzen oturtamadim

Bagsur mu diyosun? Kullanabilecegin hap ve kremler var onun icin. Benim oncedende vardi ama ilk dogumumda daha beter oldu. Az zorlasam kendimi fena aci cekiyorum. Ortaya cikiveriyolar. Caresi ameliyat galiba. Bi gun gozu karartip yaptircam

Ameliyat da zor gibi ya bebeği birakcagim kimse yok zaten durmasida imkansız :s yarın gidicem krem falan versin bişey yoksa bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…