Bebegim ve yanlizligim ..

tac_yaprak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
2.445
2
158
Çek Cumhuriyeti
Kizlar ben 5 sene once esimle oyle dugunsuz denebilecek gibi evlendim. Esim yabanci ailesi dugun hediyesi fln zaten yok, ilk birkac ay esim is bulana kadar yardim ettiler. Cunku baska bir ulkede tanismistik ve esimin memleketinde evlendik. Dil bilmedigim icin hep merhaba merhaba bir mesafe var ailesi ile aramda, halada oyle ben kaynamin evi gidince kendime bir bardak su almis insan degilim, oda ayni sekilde. Zaten evlerimiz ayri olsada ayni bahce icinde oturuyoruz. Beni en basindan beri sevmediklerini biliyorum sadece aramizda zorunlu bir saygi var.. 23 yasindayim esimle 16 yasinda tanistim, yani 8 senemi onu sevmeye adadim, herseyden ailemden okulumdan vazgectim onunla evlenip buraya yerlestim. Yol iz dil bilmeden savastim hep cok sukur guzel bir isim var, dedik sira bebekte cocuk sahii olmak istedik. Tabi bu 5 sene cok zor gecti esimin ailesi ile ayni yerde yasiyor olmamiz onun ailesi ve evi arasnda cizgiyi ogrenmesi kavgalarimiz sayisiz..

Simdi cok sukur hersey da guzel ama beni icten ice uzen birsey var ki anlatamam.. Kayinim hep issiz kefyine bakan baba parasiyla yasayan biriydi. Esim is yerinde onu ise aldirdi . Ben defalarca sahidim ben esimin ailesine kirami verirken benden parayi alip kucuk ogullanina verdiklerinin. Gel gelelim simdi calisiyor son 8 aydir ve 5 ay once bir kizla tanisti kizla bebek istiyorlarmis, kiz tanistiklari ay hemen hamile kaldi ve ocak basi yilbasindan sonra dusurdu . Bende subatta hamile kaldim , cok sukur bebgimsaglikli buyuyor.. Bu zamana kadar telefon faturasini bile ailesi odeyen kaynim kredi alip ev alicaklarmis kiz arkadasiyla bebeklerini buyutuceklermis. Iyi hos ama bu adam omrunde ilk kez bu kadar uzun 8 ay boyunca calisiyor kendi faturasini kendi odemiyor daha taksitle aldigi telefonu odeyemen adam krediyle ev alicak. Esimin annesi destekledi alsinlar tabi gencler oderler diye. Kaynim 28 kiz 30 yasinda. Neyse esim fln konustu vazgectiler kredi isinden. Bu arada esimin ailesine kira veriyoruz hatta bazen bu ay para lazim iki kira birden verin onumuzdeki ay vermiezsiniz, hafta sonu olue esime hadi cati akti tamir ettirelim hadi kanalizasyok tikanti yaptiralim ki esimin ay sonlari annesine mutfak harcligi diye verdiklerini hesap etmiyorum, eger kiredi alsalardi eminim onuda esime odettiriceklerdi. Oysa benim evim dokuluyor camlar kapilar yerler, hamile kalinca tadilata baslamayi Kabul etti bizimki ama nerde dayisina para yolla fln filan ..

Dun aksam esimin benden bisi sakladigini ogrendim kaynimin 5 aylik kiz arkadasi yine hamileymis . Kaynanam esimin hamile kuzeninin resmine yorum yapmis , iste Burcu hamile eylul sonu dogumu iste kaynimin kizarkadasininda dogumu kasim basi diye .. Basimda asagiya kaynar sular dokuldu aklim dank etti resmen.. Ben salak gibi her ultrason kontrolunden sonra olara gidiyorum bebek gstermeye hep aa cok guzel deyip gecistirdiler ama ben o heyecanla hic orali olmadim hep o kizin bir muhabbeti iste su aydan istemis nu aldim bunu pisirdim yolladim fln . Cumartesi gunu esim markete giderken ugramis bahcede annesine mangal yapiyorlarmis kayinpederim avci yeni geldi avdan hemen yeni hamile gelinine mangada geyik var, kimse bak burcuda hamile bahcede kokmustur gelin beraeber yiyelim yada al ye fln yok.. Ben gecen ay 2 hafta evde raporluydum ise gitmedim ayni bahcede bir kere kapimi calip iyi misin biseye ihtican varmi diyen olmadi ustelik o zaman doctor kontrolune giderken kaynanam doktora bile birakmadi biraz sehir disinda oturuyoruz neymis merkezde trafik varmis arabayi park etcek yer yokmus, beni tranwaya birakti dondu , ac ac hasta hasta kan vermeye gidiyordum hic orali olmadi..
Ben esime omrumu verdim, burdaki digger kizlar gibi rda brda gezip esimi aldatmadim evini camasirini yemegini eksik etmedim calistigim halde, kendi annemi gormeye gidemedim senede bir kere de gitsem onun babasina para verdim. Ama ben hala istenmeyen kotu olanim sanki benim dogurucam torun olmucak hep oteki cocuklarini tutuyorlar destekliyorlar. Esime bunu defalarca orneklerle acikladim ama napiyim onlarda benim ailem kardesim sorumsuz biliyorum ama ben ona yardimci olmazsam daha kotu olur uzulmesini istemem diyor. Eminim esim kizin hamile oldugunu 2 -3 hafta arayla dogum yapicagimizi biliyordu bana soylemedi, bende ona daha bildigimi soylemedin dun gece bunlari dusunmekten sabaha kadar sanciyla mide bulantisiyla ugrastim. Esimle evimde mutluyum ama bu insanlar hayatimiza karismalar, esim bu kadar kendini kullandirmasa sevmiyolarsa sevmesinler ondanda gectim ama huzurda vermiyorlar ..

Ne yapmaliyim nolur fikir verin esimle ne sekilde konusmaliyim gozlerinin acilmasi icin.. Ona bunlari syleyince iste sen gecimsizsin yok naptilar sanada konusmak gorusmek istemiyorsun diyor, cunku hepsi birlik olmus durumda esim ordayken hersey gulluk gulistanlik resmen bana karsi dolduruyorlar..

böyle sorunlar sadece türklerde olur sanırdım demek ki yabancılarda da oluyormuş
başka bir yere taşınma uzaklaşma şansınız yok mu en azından yüzlerini görmezsin kafan rahat olur
eşin biraz ailesine fazla düşkün ve sizin aile olacağınızı baba olacağını daha hala idrak edememiş ortada baya büyük bi insan ayırma kayırma yapılıyor
o zaman sende tamamen elini ayağını çekip uzak duracaksın madem eşinle sorunun yok.

Canim ben tasinmak cok istedim, esim istemiyor burasi benim evim ben bakmazsam ilgilenmem lazim sonra kim ilgilenicek diyor.. Bakma kaynim kizin evine tasindi 4 aydir yok ama eminim bebek olunca onlarda burda evlerden birine tasinicaklar.. Ben icime sindiremiyorum ben naptimda beni sevmiyorlar ustelik esimi bu kadar kullaniyorlarken.. Hic bir saygisizlikta bulunmadim simdi iki gunlukluk evlilik disi ( her nekadar onlar icin farketmesede) bir bebek bekleyen kizi bas taci ederlerken benim ve bebegimin sucu ne sindiremiyorum.. Kendi kendimi dusunup hasta ediyorum, nasil ustesinden gelicem bilmiyorum..

bende aynı şeyleri düşündüm valla demek ki erkekler heryerde aynı. türk ya da yabancı farketmiyor demek ki

bence siz siz olun bunlara kafa yormamaya çalışın, ne kadar az düşünürseniz o kadar mutlu olursunuz
hiiç öyle resimlere yorumlara takılmayın okumayın da girmeyin de
olmayınca olmuyor kendinizi üzmekle de yıpratmakla da sevdiremezsiniz, belli ki onlar çok mutlular ; sizin neyiniz eksik mutlu olmak için?

ne kadar az düşünmek= o kadar çok mutlu olmak

canım benim yaa gurbette olunca da daha çok dokunmuş bu olanlar sana ama inanki bu yaşa gelmiş insanları ne yaparsan yap değiştiremezsin sadace kendini üzersin o kadar üstelik onlar güllük gülistanlık eğlenip gülerken sen kendi kendini yiyip bitiricen boşver takma böyle şeyleri sen eşini ve tatlı bebişini düşün kapını kapatınca herşey dışarda kalsın sen 3 kişilik ailenle mutlu olmanın yollarını bul.malesef erkekler evlenince kdaınlar gibi evlenemiyor bizler sadece yeni kurduğumuz aile için çlışıp uğraşırız onu düşünürüz ama onlar anne baba ve kardeş korumaclığını bırakamıyor..bu arada sen eşine anlatsan da işler ters teper sen onun ailesini ,stemiyor sorun çıkarıyormuş gibi görünürsün eşinin gözünde

tatlım durumun gerçekten çok zor ALLAH yardımcın olsun.her ne kadar takma desekte olmuyo seni çok iyi anlıyorum.senin tek çözüm yolun eşini ikna edip o ewden taşınmanız olacak.göz görmeyince gönül katlanır çünkü.eşin le sewerek evlenmişsiniz mutlaka bi zayıflığı vardır sana karşı eşinin huyunu suyunu sen bilirsin nasıl ikna edebileceğini.bi şekilde ikna et derim.herne kadar iyi anlaşılsa bile kaynanayla yakın oturmak zor bende altlı üstlü oturuyorum kaynanamlarla aramızda iyi gibi.ama yakınken hiç rahat değilim.bi şekilde ikna ettim eşimi ew aldık kısmetse taşınıcaz inş.sizde ev alma gibi durum olabilirmi?

Iste tamda oyle oluyor ne zamn bisi olsa esime anlatmak istesem konusma nasil oluyorsa donuyor dolasiyor hakliyken haksiz duruma dusuyorum gecimsiz ben oluyorum.. Ama cok uzuluyorum bu durumu zaten yalizim bir duzgun dertlesicem arkadasim dahi yok onlarda boyle yapinca kendimi cok yanliz hissediyorum. Ahh bi bilsem bu duygularla bas edebilmeyi cok savastim kendimi guclu dik gostermek icin ama hic gucum yok artik sanki benim gunahim ne diyorum niye boyleler, ogullarinimi uzdum saygisizlik mi yaptim hep onemli gunlerde hediyelerini ziyaretlerini eksik etmedim bumuydu yani 3 gunlik kiz kadar degerim yok, hadi beni gectim bebgim icindemi mangalida fln degilim ama ayni bahcedeyiz kizim kokmustur sende hamilesin der insan onlarin torunlarini karnimda tasiyor olmasam bile.. Sadece gucume gidiyor niye bunu bana layik goruyorlar ama esimin yaninda sahte sahte gulucukler ..

Canim bizim bahca buyuk 3 ayri yapi var ikisinde 3er daire benim oturdugumda 5 daire var.. Ee bunlarin tamiri tadilati esim birakip gitmiyor burasi bizim kalemiz biz gidersek bakmazsak kim ilgilenicek anemler yaslaniyor dyor.. Ben cok ugrastim basya eve cikmak icin. Kaynim ev icin kredi almaya kalkinca issiz gucsuz bile ailesi destekledi esim vazgecirdi yoksa onun borcuda eminim bize kalicakti. Ama biz yapmaya kalksak evi bile tadilat ettiriyoz birde ustune kiramizi veriyoruz.. Napiyim cikmiyor iste benim adam baska eve cok ugrastim senelerce..

canım gerçekten Allah'ım yardımcın olsun. Senin kimseden bir çaren yok okudum kadarıyla. Eşinle mutlusun fakat onda da akıl yok kullanıldığının farkında ve ya değil ama onda akıl olsa tek varlığı sen ve bebeğiniz olarak düşünüp sizi herkesden üstün tutması gerekiyordu. Bütün suçlu eşin... Zaten ne geliyorsa insanın başına anacı babacı adamların yüzünden geliyor.. kadınlar hep çile çekip arada kalıyorlar... Yıllardır babam annemi hep öyle yıprattı. Şimdi kadın göğüs kanseri birini aldılar kemotrapi radyotrapi görüyor.
Neden? - yıllardır sıkıntı çekmekten
Ne için? -aman kötülük olmasın yuvam bozulmasın dediği için.
Kimin yüzünden? -Tabi ki başta babamın yüzünden...

Ahhh canım aahh... Ne diyeyim bilmiyorum ki.. Sözün bittiği yer... Sen kendini ezdirme.Eşinle mutlusun ne güzel mutluluğunuz daim olsun... Aranı iyi tut eşinle. Şimdi sen ona ne dersen suç olur onun gözünde kaynana kaynata sevmiyor , geçinemiyor durumundasın... Onun düşüncesi de çok yanlış.

Ama yapacak bir şey yok. Allaha sığın.. Dua et sürekl dua et.. Allahım bunları seni sınamak için yaşatıyor sana. Sabır et ama akıllı ol. Sen doğru olanı yapıyorsun. Herkese karşı seviyeli ve saygın ol. Haa tabi ki saygını et fakat haketmeyene de etme tabi ki.

Bu arada eşinin ailesine kira vermek de ne saçma...
küfür edecem şimdi Be adi şerefsz adam ne biçim adam da oturduğu eve ailesine kira ödüyor. Bu tam bir kafasız ya kusura bakma da sinirlerime hakim olamadım şuan... Üvey evlatlara bile yapılmaz bu ya...
Dönsün de çalışmayan oğlundan alsın. Ohh anasını satim yatsın aşaa baba parası abi parası ile evlensin yesin içsin...
Kebab....

Allah yardımcın olsun ne diyeyim.

Amin canim Allah hepimize yardimci olsun, Annenede sifalar versin ..

Ne kadar uzaksın, o kadar rahatsın.
Herkes başının çaresine bakmayı öğrenecek.
Kendine,cebine güvenmeyen de evlenmeyecek.

Abilıği evlatlığı geçti eşiniz koca olmuş artık baba oluyor.
Bence ciddi bir konuşma şart olmuş.
Uzağa taşınmaya ikna ederseniz rahatlarsınız büyük ölçüde.
Bu şartlarda bu sorunlar bitmez malesef..

sizden niye kira alıyolar ki çok saçma bişey.eşin bu duruma kızmıyomu kendi evinde kirada oturmak gibi bişey.ben senin kaynananlara uyuz oldum cnm.işte hepimizin çekmesi gereken bi çile var şu hayatta.umarım RABBİM kurtarır sizi bu durumdan.o zaman tek yapman gereken kendi evine eşine çocuğuna odaklanman.bırak ne yapıyolarsa yapsınlar.umarım eşin yol yakınken farkeder hata yaptığını.erkekler için evlenselerde hala ailesi olarak annesini babasını görüyolar.eşler artık ne oluyosa ben anlayamadım.belki bebeğiniz dünyaya geldikten sonra değişir bu durum.herşey yoluna girer.

Amin canim Allah hepimize yardimci olsun, Annenede sifalar versin ..

Allah razı olsun. sağolasın. bu arada aynı yaştayız... Sakin ol sabırlı ol. Dert etme mutlu olmaya bak. Etrafında kimsen yoksa biz varız burada.. Buradaki arkadaşlar çok iyiler.. Onlarla dertleşmek mutlu eder insanı. Ben az çok faydasını görmeye başladım.

Cnm şahsi kanaatim bence eşini istemesen de zora sokman gerek. Benim durumları biliyorsun. nasıl gittim buralardan benden haber alamadı vs.
ha sana git demiyorum. ama gitmekle tehdit et bence. Ben artık memleketime dönmeye karar verdim de.
Ailemle yaşıcam de. çünkü biz bir aile olamamışız. senin ailen halen onlar de. ama bunu yapacaksan da inandırıcı ol. yoksa hiç işine yaramaz boşuna yapma.

maalesef bunları zora getirmezsen akılları başlarına gelmiyor.

Senin bebeğin olacak kırsal kesimde ne işin var mesela. şehir merkezinde otur hastaneye vb yakın. anlattığın kadarıyla o evde rutubet vs de vardır. sen de eşin de çalışıyorsunuz. pekala daha iyi bir dairede oturursunuz.

valla canım bu devirde iyi olmak işe yaramıyor yarasaydı bende yarardı. daha ne laflar geliyor da aklıma işte yine üzülen sen oluyorsun. Allah yardımcın olsun.

canım, seni sevmiyorlarsa, bebeğini kabullenmiyorlarsa bırak kendi hallerine. kimseden zorunlu sevgi ilgi bekleme. bebek doğduktan sonra, eşin de belki çocuğa karşı kayıtsız olduklarını daha iyi görür. sen onun gözünü açmaya çalıştıkça o ailesini daha çok savunacaktır. o yüzden ikna etmek pek mümkün gelmiyor bana.

sen eşinle açık açık konuş. eğer ailesine, kardeşine destek olmak istiyorsa, öncelikle evinizin ihtiyaçlarını karşılayacak, kalırsa destek olacak; ki destek olunacak bir durum yok ortada. size güvenerek mi çocuk yapıyorlar bu insanlar? kendi kazancını sadece kendine ve bebeğine harca bence. ailesine para vermene gerek yok, eşin kirayı ödesin...

kadın çok fedakar olunca, aynı ölçüde karşılığını alamıyor. bu yüzden sen içinden geleni yap, zorunlu hissederek bir şey yapma canım. karşılık bulmadığında üzülmeyeceğin şekilde davran herkese.

boşvermeyi öğrenmek gerekiyor. bebeğin ve kendin için hem fiziksel hem ruhsal sağlığını koruman lazım. her şeyi ciddiye alıp o insanlar için sıkma canını. bunca sene değişmedilerse mucize bir değişim bekleme.

sen eşinle olan ilişkine özen sadece. ailesine karşı saygısızlık yapma, mesafeli dur. sevgi ilgi bekleme... sen kendini çekince, belki onlar biraz değişir, değişmezlerse de hiç ciddiye alma canım. evlat ayrımı yapıyorlar, torun ayrımı da yaparlarsa bu onların ayıbıdır, senin kaybedeceğin bir şey yok.

Canım ne yazsam boş çünkü herşeyden önce yaşayan bilir,bizlere sadece anlamaya çalışmak düşer..Ailen arkadaşın dostun yanında olmayınca kanadı kırık gibi oluyorsun,ben başka şehire geçici de olsa taşınınca bile sıkıntılar çektim ve kafamda herşeyi büyütmeye başladım.Diğer taraftan en yakın görebileceğin eşinin seni anlayamaması çok zor bir durumdur muhakak ama inanıyorum bu hep böyle sürmeyecek..İyiliklerinden feragat et bambaşka biri ol diyemiyorum böyle bir mesul alamam ama kıymetini bilmesi,durup bir silkelenmesi gerek ki bu bir gerçek..Biz bayanlar kartlarımızı çok açık oynuyoruz bazen ama demek ki hep böyle olmamak gerekiyor,bu devirde kurnazlar stratejik insanlar prim yapıyor..belki de öyle olmak gerek,yavaş yavaş düşünerek hareket etmek gerek..Sakin ol,bebeğini ve kendini düşün herşeyden önce ve ne kadar umursarsan da umursamaz gibi davran..Herkesin zaman zaman farklı sorunları oluyor ve inan hepsi Allahın bizlere uyguladığı sınavlardır,sen sabırlı olmaya ve güçlü olmaya çalış inan kazanacaksın..

Canım sen o bahçe içinde olduğun sürece ve yabancı.gelin olmadan duydukları rahatsizlik devam ettiği sürece rahatsız olacaksın. Hir şekilde ordan taşınmaya ikna et kocanı ve üç kişilik yuvanda mutlu ol..

tac_yaprakcım diğer topictede okumuştum ama yazamadım cevap burdan yazayım çok üzüldüm canım yaşadıklarına keşke bu erkeklerde azcık akıl olsa ama yok işte aslında yapılabilecek çok şey var hemde kesin çözüm ama biz kadınlar aman yuvam bozulmasın aman huzurum kaçmasın diye yapamıyoruz iyimi yapıyoruz kötümü halen anlamış değilim benim eşimde annesi hakkınd abiey desem hemen madem sevmiyosun nefret ettiğini bari belli etme der halbuki yok öyle bişey olanı söylüyorum ama anlamıyolar işte en pratik çözüm şuan başka eve çıkmanız ama malesef mümkün değil asında bi düşünse zaten kira veriyorum niye başka yerde gönlüme göre biyerde merkeze yakın bi yerde oturmayım diye bi mnatık yürütse ama olmaz nolur sonra mazallah yıkılıverir binalar memlekette tamirdn şundan bundna anlayan bi senin kocan varya sanki mecbur kalsa başka bi ülkeye yada başka bi şehre gitmek zorunda kalsa yapan olmucak sanki valla mecbur kalınca öyle bi bakarlarkii
neyse aklıma okurken ne geldi sen hamile hamile iki canına çalışıp para kazanıyosun eşinde nafakanızdan kesip annesine ayla kardeşine yediriyo sende sürekli alışveriş yap şu ihtiyaç bu ihtiyaç zora bük alınmak zorunda de parar konusunun evliliğin içine girmesi çok kötü bişey ama daha kötüye gitmesindense kendi maaşını koy bi kenara sakla biriktir bitti param alışveriş yaptım harcadım felan de eşinden para iste hatta senin çocuğun olcak sonuçta onun bi geleceği var senin eşin bu gidişle kardeşinin nikahsız çozuğunada babalık yapar onuda büyütür anlattığına göre zaten ahlak edep haya duygusu olmayan biyerdesin evlilik dışı çocuk sahibi olan bi kadının yarın öbür gün çocuğu bırakıp gitmiceğini nerden bilebilirsinki senin maaşın giderlere yardımcı olmayınca tek maaşla evi döndermeye çalışınca bakalım nolcak ohh valla sen iki canınla hastalık sağlık demeden afedersin eşşek gibi bir ay çalış maaş alcam diye onlar sefa sürsünler hatıradığım kadarıyla eşin sen bişey istediğindede boşver sonra alırız diye geçiştitiriyodu boşver dediği zaman zora bük evimizmi önce gelir annenin evimi ben istiyorum de kesin bi şekilde geç bakalım bide böyle dene önlemini almazsan dediğim gibi yarın öbür gün eşin kardeşinin sorumluluğunuda üstlenecek bahaneside nolacak beraber büyürler bizimkine alıyoruz onada alalım bizimki giyiyo oda giysin kardeş kardeş beraber giyerler yok bizimki yiyo oda yesin bide tabi senin şefketinden merhametindende faydalanacak taviz vermemeye çalış canım

Son düzenleme:
sana birsey diycem..bana kalirsa bu zamana kadar bu kadar fedakarligi bosuna yapmissin. yok yemegini eksik etmemissin camasirini yikamissin, anani gormeye gidememissin...gitseydin icinde ukteler keskeler kalmazdi en azindan. iyilik yaramaz bu erkek milletine...

buarada kira vermeniz kadar dogal birsey olamaz...baska birinin evinde otursaydiniz bedava oturacak degildiniz..kaldiki madem o kadar sikayetcisiniz cikin baska bir eve..hem biraz daha uzak olursunz boylece beklentilerinde azalir daha az uzulursunuz...

her ailede vardir istenmeyen gelinler damatlar herneyse...ama burda kafaya takacak birsey goremedim ben...sizden para aliyorlar kayinini simartiyorlar oyle mi??? para onlarin ev onlarin keyif onlarin...siz kullanilmak istemiyorsaniz ceker gidersiniz baska bir eve...

belki acimasiz bir yorum yapmis gibi oldum ama mantikli dusunursen hak verirsin...

haa tabiiki hamileligin verdigi bir duygusallikta vardir simdi sende...o da normal ve gecer emin ol...baskalarina kafayi takip zehir etme bu guzel gunleri bebeginin tadini cikar

gitseydin diyosun iyi diyosunda bi bayan olarak ve herşeyden önce evini ailesini düşünen bi insan olarak önünü arkasını düşünmesi lazım herşeyden önce maddiyatı düşünecek başka bi üülkeden türkiyeye hiç masraf yapmadan bi gelip gitmesi bile nekadara patlar biliyomusun arkasından eşini düşüncek o ailesinin yanına gittiğinde eşi nerde kalcak nasıl kalcak yalnız kalmasın diye düşünecek tabi şahsen bende olsam bende gidemem eşimi bırakıp
tamam belki kira vermesi normal olabilir ama diğeride çocukları buda çocukları üstelik bu bide ev geçindiriyo bende kirada oturuyorum kirada mantık şudur eve herhangi bir bakım yaparsan kiradan düşülür ama burcunun kocası aksine tamir bilmemne şu bu işlerini yapıp bide üzerine para veriyo onlara kira dışında yamadığı paralarda cabası nedemek mutfak harçlığı bilmemne yamam annesidir saygı duyacak sevecek muhakkak ama bu adamın karısı hamile hamile para kazanmak için çalışıyo kocasıda annesinin evini idare ediyo annesinin kocası olmasa geliri olmasa zor durumda olsa yine kabul edilebilir ama bu durumda kabul edilemez ayda yılda bikere olur ama sürekli oluyosa bu kerizliktir ve adam sömürmeden başka bişey değildir
çekip gidebilirler tabi ama kocası iyi niyetli çıkmak istemiyo onlarda bunu kullanıyo zaten eminim burcu kocasını ikna etse çıkmaya kalksalar annesi bi şekilde duygu sömürüsü yapıp aklını çelecektir.
insan düşmanı olsa bile azcık düşünür aynı bahçede mangal yapıosun azıcıkta hamile senin oğlunun çocuğunu taşıcak gelinine göndermiceksin varmı böyle bişey belki hergün mangal yiyo olabilir ama olur ya onların o gün yaptığı burnuna başka kokar azcık gönderse en azından teklif etse azalacakmıydı açmı kalacaktı sanki bazen çok acıkıyorum yolda elime poğaça simit bilmemne alıyorumda utanıyorum ya milletin canı çekerse ya alamayan varsa ya hamile biri varsa kokarsa diye
yok öyle hamilesin duygusalsın büyütüyosun kzıın iyice canına tak etmiş artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…