- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.806
- 798
- Konu Sahibi tac_yaprak
-
gitseydin diyosun iyi diyosunda bi bayan olarak ve herşeyden önce evini ailesini düşünen bi insan olarak önünü arkasını düşünmesi lazım herşeyden önce maddiyatı düşünecek başka bi üülkeden türkiyeye hiç masraf yapmadan bi gelip gitmesi bile nekadara patlar biliyomusun arkasından eşini düşüncek o ailesinin yanına gittiğinde eşi nerde kalcak nasıl kalcak yalnız kalmasın diye düşünecek tabi şahsen bende olsam bende gidemem eşimi bırakıp
tamam belki kira vermesi normal olabilir ama diğeride çocukları buda çocukları üstelik bu bide ev geçindiriyo bende kirada oturuyorum kirada mantık şudur eve herhangi bir bakım yaparsan kiradan düşülür ama burcunun kocası aksine tamir bilmemne şu bu işlerini yapıp bide üzerine para veriyo onlara kira dışında yamadığı paralarda cabası nedemek mutfak harçlığı bilmemne yamam annesidir saygı duyacak sevecek muhakkak ama bu adamın karısı hamile hamile para kazanmak için çalışıyo kocasıda annesinin evini idare ediyo annesinin kocası olmasa geliri olmasa zor durumda olsa yine kabul edilebilir ama bu durumda kabul edilemez ayda yılda bikere olur ama sürekli oluyosa bu kerizliktir ve adam sömürmeden başka bişey değildir
çekip gidebilirler tabi ama kocası iyi niyetli çıkmak istemiyo onlarda bunu kullanıyo zaten eminim burcu kocasını ikna etse çıkmaya kalksalar annesi bi şekilde duygu sömürüsü yapıp aklını çelecektir.
insan düşmanı olsa bile azcık düşünür aynı bahçede mangal yapıosun azıcıkta hamile senin oğlunun çocuğunu taşıcak gelinine göndermiceksin varmı böyle bişey belki hergün mangal yiyo olabilir ama olur ya onların o gün yaptığı burnuna başka kokar azcık gönderse en azından teklif etse azalacakmıydı açmı kalacaktı sanki bazen çok acıkıyorum yolda elime poğaça simit bilmemne alıyorumda utanıyorum ya milletin canı çekerse ya alamayan varsa ya hamile biri varsa kokarsa diye
yok öyle hamilesin duygusalsın büyütüyosun kzıın iyice canına tak etmiş artık
Kizlar ben 5 sene once esimle oyle dugunsuz denebilecek gibi evlendim. Esim yabanci ailesi dugun hediyesi fln zaten yok, ilk birkac ay esim is bulana kadar yardim ettiler. Cunku baska bir ulkede tanismistik ve esimin memleketinde evlendik. Dil bilmedigim icin hep merhaba merhaba bir mesafe var ailesi ile aramda, halada oyle ben kaynamin evi gidince kendime bir bardak su almis insan degilim, oda ayni sekilde. Zaten evlerimiz ayri olsada ayni bahce icinde oturuyoruz. Beni en basindan beri sevmediklerini biliyorum sadece aramizda zorunlu bir saygi var.. 23 yasindayim esimle 16 yasinda tanistim, yani 8 senemi onu sevmeye adadim, herseyden ailemden okulumdan vazgectim onunla evlenip buraya yerlestim. Yol iz dil bilmeden savastim hep cok sukur guzel bir isim var, dedik sira bebekte cocuk sahii olmak istedik. Tabi bu 5 sene cok zor gecti esimin ailesi ile ayni yerde yasiyor olmamiz onun ailesi ve evi arasnda cizgiyi ogrenmesi kavgalarimiz sayisiz..
Simdi cok sukur hersey da guzel ama beni icten ice uzen birsey var ki anlatamam.. Kayinim hep issiz kefyine bakan baba parasiyla yasayan biriydi. Esim is yerinde onu ise aldirdi . Ben defalarca sahidim ben esimin ailesine kirami verirken benden parayi alip kucuk ogullanina verdiklerinin. Gel gelelim simdi calisiyor son 8 aydir ve 5 ay once bir kizla tanisti kizla bebek istiyorlarmis, kiz tanistiklari ay hemen hamile kaldi ve ocak basi yilbasindan sonra dusurdu . Bende subatta hamile kaldim , cok sukur bebgimsaglikli buyuyor.. Bu zamana kadar telefon faturasini bile ailesi odeyen kaynim kredi alip ev alicaklarmis kiz arkadasiyla bebeklerini buyutuceklermis. Iyi hos ama bu adam omrunde ilk kez bu kadar uzun 8 ay boyunca calisiyor kendi faturasini kendi odemiyor daha taksitle aldigi telefonu odeyemen adam krediyle ev alicak. Esimin annesi destekledi alsinlar tabi gencler oderler diye. Kaynim 28 kiz 30 yasinda. Neyse esim fln konustu vazgectiler kredi isinden. Bu arada esimin ailesine kira veriyoruz hatta bazen bu ay para lazim iki kira birden verin onumuzdeki ay vermiezsiniz, hafta sonu olue esime hadi cati akti tamir ettirelim hadi kanalizasyok tikanti yaptiralim ki esimin ay sonlari annesine mutfak harcligi diye verdiklerini hesap etmiyorum, eger kiredi alsalardi eminim onuda esime odettiriceklerdi. Oysa benim evim dokuluyor camlar kapilar yerler, hamile kalinca tadilata baslamayi Kabul etti bizimki ama nerde dayisina para yolla fln filan ..
Dun aksam esimin benden bisi sakladigini ogrendim kaynimin 5 aylik kiz arkadasi yine hamileymis . Kaynanam esimin hamile kuzeninin resmine yorum yapmis , iste Burcu hamile eylul sonu dogumu iste kaynimin kizarkadasininda dogumu kasim basi diye .. Basimda asagiya kaynar sular dokuldu aklim dank etti resmen.. Ben salak gibi her ultrason kontrolunden sonra olara gidiyorum bebek gstermeye hep aa cok guzel deyip gecistirdiler ama ben o heyecanla hic orali olmadim hep o kizin bir muhabbeti iste su aydan istemis nu aldim bunu pisirdim yolladim fln . Cumartesi gunu esim markete giderken ugramis bahcede annesine mangal yapiyorlarmis kayinpederim avci yeni geldi avdan hemen yeni hamile gelinine mangada geyik var, kimse bak burcuda hamile bahcede kokmustur gelin beraeber yiyelim yada al ye fln yok.. Ben gecen ay 2 hafta evde raporluydum ise gitmedim ayni bahcede bir kere kapimi calip iyi misin biseye ihtican varmi diyen olmadi ustelik o zaman doctor kontrolune giderken kaynanam doktora bile birakmadi biraz sehir disinda oturuyoruz neymis merkezde trafik varmis arabayi park etcek yer yokmus, beni tranwaya birakti dondu , ac ac hasta hasta kan vermeye gidiyordum hic orali olmadi..
Ben esime omrumu verdim, burdaki digger kizlar gibi rda brda gezip esimi aldatmadim evini camasirini yemegini eksik etmedim calistigim halde, kendi annemi gormeye gidemedim senede bir kere de gitsem onun babasina para verdim. Ama ben hala istenmeyen kotu olanim sanki benim dogurucam torun olmucak hep oteki cocuklarini tutuyorlar destekliyorlar. Esime bunu defalarca orneklerle acikladim ama napiyim onlarda benim ailem kardesim sorumsuz biliyorum ama ben ona yardimci olmazsam daha kotu olur uzulmesini istemem diyor. Eminim esim kizin hamile oldugunu 2 -3 hafta arayla dogum yapicagimizi biliyordu bana soylemedi, bende ona daha bildigimi soylemedin dun gece bunlari dusunmekten sabaha kadar sanciyla mide bulantisiyla ugrastim. Esimle evimde mutluyum ama bu insanlar hayatimiza karismalar, esim bu kadar kendini kullandirmasa sevmiyolarsa sevmesinler ondanda gectim ama huzurda vermiyorlar ..
Ne yapmaliyim nolur fikir verin esimle ne sekilde konusmaliyim gozlerinin acilmasi icin.. Ona bunlari syleyince iste sen gecimsizsin yok naptilar sanada konusmak gorusmek istemiyorsun diyor, cunku hepsi birlik olmus durumda esim ordayken hersey gulluk gulistanlik resmen bana karsi dolduruyorlar..
müslim gayri müslim ayrımı olabilir mi bu?
oncelikle yabanci gelin adayi olarak tedirginligini ve endiselerini paylasiyorum. erkek arkadasim ailesine ilk benim turk oldugumu soyledigi zaman, aman terorist olmasin, aman seni kullaniyor olmasin, bu kiz ab vatandasi olabilmek icin burada falan demisler, bunu da bana o soylemedi ne tepki verdiklerini sormustum cok olumlu degil dedi ben de kesin bunlari demislerdir dedim inkar etmedim daha beni gormeden adim konmus yaftalanmistim. ki universitede akademik calisma yapiyorum, erkek arkadasimla da burada tanistik. isin kotusu onlarin dillerini bile bilmiyorum. sansli oldugum yon erkek arkadasim yillardir onlardan ayri bir sehirde bir basina yasiyor. ama gun gelip evlendigimizde ne olacak bilmiyorum.
senin durumuna gelince, senaryo belli canim o gelin de o ogul da hayatlarinin icine eder o kayinvalidenlerin bir ton paralarini dokerler de ancak o zaman senin kiymetiniz anlasilir. belli ki yabanci gelin muamelesi goruyorsun, pis irkcilar diyesim geldi, hem oyle kizdan hayir mi gelirmis onlara. sen elinden geleni yapmissin, burdan sonra da kendin, esin ve en onemlisi bebegin icin ne yapiyorsan yap derim ben. kimseye minnet etme, eyvallahin olmasin. onlarsiz bir yasam dusunmeye calis, onlar yokmus gibi yasa, mangal mi yapmislar aman yapsinlar sen de giyin suslen esinle ya da yalniz en sevdigin restorana git. seni doktora goturmuyor mu o kaynana, kac para yazacaksa yazsin taksi ile git. sen kocan icin var ol o evde sadece. esin de hesabini da sormaz her halde o kadarinin. o ortamdan lutfen uzaklasmaya calis, eminim cok guzel kitaplar bulabilirsin okumak icin, nerde yasiyorsun bilmiyorum ama belli ki dillerini biliyorsun bebegin ve sagliginiz ile ilgili onlarca sey bulabilirsin. spor yapabilirsin, pilates falan :))
sen uzak durursan onlardan merak ederler kedi gibi evine yanasip dururlar o zaman ne mi yapiyoruz bye bye diyoruz tepiyoruz onlari he gelmezlerse de canina minnet.
ev konusuna gelince ayni fiyata baska bi yer bulursaniz tasinin oraya miras hukukuna gore o ev zaten bir gun sizin olacak, hic deger mi huzurunuzu bozmaya. hic sikma canini, her zaman baska bir cozum vardir.
eger iyi gelecekse turkiyeye git, aile gibisi yoktur hicbir zamaan :))
Canim benim esim bile korkuyordu TR ilk geirken bizde ingilterede tanistik ama evlenince buraya Cek cumhuriyetine tasindik, orasi ayri hikaye.. Ben dillerini pek bilmiyorum ama 5 sene oldu az cok konusulanlari anliyorum cevap veremesemde.. Simdiye kadar hep yoklarmis gibi kapimi cekip yasamaya calistim, gormezden gelmek istedim ama iste bazen insan doluyor boyle.. Ben evlendigim gun babasi hesapta saka yapiyor iste biz seni ingiltereye ingiliz prensesi bulda gel eve diyo yolladik sen turk cingeneyle geldin diye.. Cok agrima gitmisti her seferinde de soylerim yeri gelince esime ama hep yanlis anlamissin saka yapmistir der seni seviyorlar der, tabi nerdeyse o sevgi .. Yukarda bir arkadasinda dedigi gibi simdi esimin kardeinin kiz arkadasiyla aramizda 2-3 hafta var korkuyorum bizimkide ona babalik yapmaya baslicak diye, tamam cocuk sonucta ona sozum lafim yok ama neden gene kullanilicak esim iste bizimkine aldik onada alamim , bizimki bu yedi onada alalim fln diye.. Biliyorum hicbir zaman bitmicek bu meseleler bugun bu yarin baska birsey.. Esim tasinmakta istemiyor 5 sene boyunce cok ugrastim fikrini degistirmek icin niye baskasina kira odiyim ailem kazanmasi dururken flndi bir suru bahane, yani tasinmiyor.. Sabirliyimdir ama iste bazen tasiyor o sabir napicani bilemiyorsun ..
Sanada bol sanslar canim, Allah ins gonlune gore verir..
Aaaa ben de Cek cumhuriyetindeyim :]]] benimki de Cek ustelik :)) demek ki bu Ceklerde var bir sey Turklere laf edip duruyorlar. kendilerine baksin onlar be, 10 milyoncuk ufacik millet ne paralari bi seye benziyo ne kendileri, asik suratli meymenetsizler. Espirisi batsın. Ben şimdi bunların Çek olduğunu duydum ya iyice gerildim. Anasının gözünde oğlunu ondan uzaklaştıran Türk teröristim ben AB vatandaşı olmaya çalışıyorum.
Arti Pragda yasiyorsan ben Prag 6dayim. Ozel mesaj atabiliyo musun bilmiyorum ama her hangi bir şeye yardımca ihtiyacin olursa hic cekinme. Ben atabiliyor muyum bilmiyorum ama iletişim bilgilerimi ileteyim. En azından manevi yönden sana destek olabilmek isterim. (KK Dayanışması :)) yani çok bunalmışsındır eminim bunların gürültüsünden, dilleri falan da bir garip zaten.
Esin konusuna gelince oturt karsina můj milačku de. sen onlara yardım ediyosun da onlar bize bi çop bile vermiyorlar de. bizim bebek doğunca masrafımız çok olacak de. valla buralarda öyle bebek bezi bebek elbisesi hiiiç de ucuz değil. Kiralar da ateş pahası zaten ühüüü. bizim kendi ekonomimizi düşünmemiz gerek de. hamile acıtasyonu yapsan bile hakkın sonuna kadar.
Kendini de hiç üzme. Evine bebeğine odaklan. Bu durum umarım en kısa zamanda değişir. İnşallah hakkında hayırlısı olur canım.
Sadece meraktan soruyorum, esiniz nereli sekerim? Ben anakuzulugu sadece bizim erkeklerde var sanirdim, bu adam da betermis.
Ben anakuzulugu sadece bizim erkeklerde var sanirdim, bu adam da betermis.
Ingilizler hakkinda zaten yorum yapmayacagim, irkcilikta tavan yapmis durumdalar.
Haydi Ingilzileri gectim, Cek cumhuriyetli insanlar beni yemesinler.....tum millet kaba saba, kultursuz , cahil hanzolardan olusuyor, Prag'a gittigimde Ingilizce konusan bir tek Allahin kulu yoktu ortada.
Bati Avrupalilarin hicbiri Cek cumhuriyetini adam yerine koymazken onlar da akillari sira Turklere mi irkcilik yapiyor? Ekonomileri AB sayesinde duzeldi, egitim seviyesi berbat, Ceklerin elinde Turkiye'den ustun hicbir sey yok gercekten de, AB uyeligi disinda. Ben Almanya'da yasiyorum, burdaki Almanlar, Fransizlar vs. icin Turk neyse Dogu ve Orta Avrupa ulkeleri de, Rusya da ayni, hatta daha beter gozle bakiyorlar.
Cek cumhuriyetlilere selamimi soyle, adam olsunlar :)))
Hayir, ne Ceklerden ne Ingilizlerden Turk kadinlarinin eline su dokecek kimse cikmaz. Bakim derseniz, en "kezban" Turk kizi bile bunlardan iyi giyinir,
Iliskiler derseniz , evine bu kadar bagli kadin bulamazlar...yani bu ailelerin dertleri ne cozemedim, birakin oglunuz mutlu olsun di mi? Gercekten cok cahillermis, sacma sapan konusmuslar.
niye bu kadar genelleme yaptın ki...
Bizim kizlari uzmusler, durduk yere insani dellendiriyorlarYaptigim adi ustunde genelleme yani toplumun %90i icin gecerli. Geriye kalan akli basinda %10a zaten lafim yok, hele de o %10dan tatli biri cikarsa , yakisikli ve kibarsa tadindan yiyemem ehehhe :)))
%90 da çok dedin be yaanick ini değiştirmişsin, hayırlı olsun, artık ne yapacağını biliyorsun herhalde
Tamam 50-50 olsunMesela bizim Alman erkeklerinde soyle bir sey gozlemledim, canayakin olanlari cok canayakin , sempatik, efendi ve kibar, itici olanlari fena itici. Tanisip da tepkisiz kaldigim tek bir adam olmadi ne hikmetse, ya cok sevdim ya cok itici buldum bu da boyle bir hans genellememdir Burda is arkadasim bir hans var, bir keresinde Cekler icin cahil koyluler demisti, ben de donup kalmistim oylece bu ne diyor diye..aklima bu topicte o geldi. (serbest cagrisim)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?