Konuyla alakası yok ama profil resmi anlamı nedir merak ettim Facebook ta d gördümBen cikti narkozu atti vs kosmak oynamak istiyor oradaki arabalara binmek istiyor ... ben kucagimdan indirmedim doktor sonra geldi kucağımda bide acir diye farkli tutuyorum neden kucağında ve niye böyle tutuyorsun dedi , bisey olur diye dedim birak ne yapmak istiyorsa yapsın dedi :) eve gittik koltuklara tirmandi , ilk arabam vardı onun tepesinden ınmedi bu kadar kolay olacağını bilmiyordum... gece saat kurup 1.5 saate bir bezini değiştirdim o ara 1hafta gece çiş yapmadi ama degsitirdim
A
Artık doktorlar daha küçük zamanlarda yaptırmayı öneriyorlar ... Hareketlilik halinden dolayı daha hızlı düzelmesi, ve bazı çocuklar gerçekten ileriki yaşlarda çok etkileniyor... Benimki 9. Ayına gelsin kirptiricam mesela... Daha önce olacaktı ama yakın zamanda anestezi aldığı için Biraz daha beklememizi istedi doktor...
ZINLAYAPAY Benim gorusum şöyle canim: Evet onerdiklerini biliyorum ama gercekten sunneti gerektirecek bir durum yoksa beklemekte fayda var bence. Lokal anestezi, genel anestezi bunlar bebek bunyesi icin iyi degil. Iyi kar zarar analizi yapmak lazim. Buyuk cocuklar icin etkilendigi soyleniyor ama bebekler konusamadigi icin ne kadar etkilenip etkilenmedigini bilmiyoruz aslinda. Hele yeni dogmus bebek icin igneler, testler, ameliyathane ortami ustune bir de sunnet agir diye dusunuyorum. Yenidoganlarin da psikolojisi var. Buyuk yastaki cocuklardan da illa vardir etkilenen ama benim hic sunnetten cok etkilenmis bir tanidigim yok ilkokul caginda yapilirdi bizim zamanimizda. F fozgeb Canim sen merak etme hallolur. 6 yasta da yapilabilir. Gec olmaz. Ilkokul ucte falan sunnet olan arkadaslar vardi. Normal gorunuyorlar.
Konuyla alakası yok ama profil resmi anlamı nedir merak ettim Facebook ta d gördüm
İkinci oglum olcak kismetse yine erken yaptircam. Cevremden duydugum ve gordugum buyuk cocuktada etkileniyorlar bakimida zor oluyor. Kac gun gecmesine eagmen yurumesi bile normale cevirmiyor. Korkuyor birsey olacak diye. Zaten 1-5 yas arasi sakincali.Zaten çoğu durumda lokal anestezi yapılıyor ve lokal anestezinin insan vücudu için ne kadar zararı var bunu sağlıkçılar bilir. Ama işin psikolojik boyutu da var. 8 yaşındaki kuzenime lokal anesteziyle sünnet yapıldı çocuk korkudan kaç dk ağladı. Resmen işkence. Ne gerek var. Çocuk bir şey bilmezken yapılması en iyisi
Psikanalizciler sizinle ayni goruste degil. Evet bebekler bu olayi bilinc seviyesinde hatirlamazlar ama bilincalti seviyesinde travma birakabilir. Freud pek cok hastaligin cocuk yasta gecirilen ve hatirlanmayan kotu deneyimlerden kaynaklandigini savunur. Hatta hala Freud ekolundeki psikologlar bunu ortaya cikarmak icin hipnoz ve ozel hatirlatma metotlari kullanmaktadir. Modern psikolojinin yarisi da Freud temellidir. Sizin hatirlamiyor diye kucumsediginiz seyler bizim karakterimizde derin izler birakan psikologlarin deyimiyle "kalip (imprinting-praegung)"lardir.Zaten çoğu durumda lokal anestezi yapılıyor ve lokal anestezinin insan vücudu için ne kadar zararı var bunu sağlıkçılar bilir. Ama işin psikolojik boyutu da var. 8 yaşındaki kuzenime lokal anesteziyle sünnet yapıldı çocuk korkudan kaç dk ağladı. Resmen işkence. Ne gerek var. Çocuk bir şey bilmezken yapılması en iyisi
Kizlar bebisim uyanip durdugu icin hepinize ayri ayri yazamadim gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim eski usul buyuyunce asla tercih etmem hatrlasin istemezdim acikcasi ve yenidoganlarda aci hissi gelismedigi anestezide yok anlamiyoe bile cocuk.bebegim 18 aylik sunnet derisi dar dar olmasaydi bile buyuyunce olsun istemezdm heralde anesteziye glince isin en kolay kismiymis.ben ilk once anestezidem korkarken kan tahlilleri dmar yollari bekleme stresi daha zormus.benim bebegime uyutmadan taktilar balonla bayilttilar cabuk uyandi ve biraz agladi anestezi sonrasi hastaneden cikinca rahatladi.musait oldukca cvp veririm kizlar tekrar gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim.
Zaten bir sey hissetmeselerdi sadece sunnet bolgesi acik kalacak sekilde bebegi sarmak hareketsiz birakmak icin yeterli olurdu anesteziye de gerek olmazdi. Demek ki aci hissi var. Yenidogan bebekler acikma hissiyle bangir bangir bagirirken kesilme hissinde cikacak cigligi bir de siz dusunun. Aclik hissi varsa kesi hissini hayli hissederler cunku kesilmeden kaynaklanan uyari biyolojik olarak acikma ve gaz hissinden kat kat hayati bir uyaridir.Hatta birakin fiziksel uyariyi yanliz birakilan bebek bunun farkina varir ve korkudan aglar cunku bebeklerin de bir bilinci var. Bunlar temel icgudulerdir ve tum memelilerde vardir.Yenidoğan bebeklerin acı hissetmediği tezi çürütüldü. Onlar da son derece acıyı hissediyorlar ve anestezi alıyorlar. Yerine göre lokal, yerine göre genel anestezi olarak. Ağrı kesici ilaçlar da alıyorlar yerine göre. Düzeltmeden geçemedim.
Bugun dunyanin en zor gunuydu benim icin cunku oglum sunnet oldu aylar oncesinden baslayan soru isaretleri stres bebegime bisey olacak korkusu ve daha bir cok dusunce...
İlk once bu konuda sizleri aydinlatayim.ilk once muayene oluyor bebeginiz.dr anestezi selline karar veriyor ve gelmeden once hemofoli ve hogram tahlili istyor.eger bebeginiz usluysa lokal durmuyorsa genel anestezi tercih etmek zorunda kaliyorsunuz.benim kuzum cok aksi ve hic durmayan bi cocuk oldugu icin mecburen bi sakatlik cikmasin diye genel anesteziyi tercih ettik.kolay miydi tabikide hayir.bir anne icin asi bile bi kabus.isin en zor kismida damar yolu acmalari saatlerce agladi kuzum ve tabi bide kan almalari.ben gunlerce uykusuz kalip surekli arastirma yaptim tabiki pekte tatmin edici seyler bulamadim isin duygusal boyutu bir anne icin cok agir.ama cok sukur atlattik bugun ilk gunumuz ve bebegim yorgunluktan agladii agladi uyudu.onu boyle gormek beni mahfetsede onun sagligi icin mecburuz sonucta.bu arada doktorumuz genel cerrahti bakalim ne zaman iyilesecek nasil bi surec yasayacagiz.hayirlisi
Sunuda soylemeliyimki bir daha oglum olursa dogar dogmaz yaptiracagim insallah Allah kimsenim bebegini hastanelere dusurmesin diyorum ve butun annelere sabir diliyorum.Allah beterinden korusun hersey geciyor yeterki guclu olmayi bilip bebeginize var gucunuzle sarilin.
Sünnet genital mutilasyon değildir. Dunya uzerindeki erkeklerin yuzde 60ı sunnetli. Oldukça sağlıklı bir operasyon. O bebeği karnimizdan çıkarmak için de sizin tabirinizle "beynimizi komaya sokuyorlar". Anestezinin açıklaması bu değildir ama neyse.. Siz anestezi olmadan tercih ederseniz yeni doğduğu günlerde sadece anestezik kremle yapılabiliyor. Istemezseniz de yaptirmayin yani, kimse girtlaginizi sikmiyor çocuğunu sunnet ettir diye. Ama ettirenleri de sanki çocuğun kolunu bacagini kesmis gibi lanse edemezsiniz. Biraz kultur, biraz bilgi, biraz inanç diliyorum..Genital mutilasyon seven anneler 101. Korkunc cok korkunc
Uzvunu kesmek mi ben şok.. Sunnette minicik bir deri aliniyor, bacagini kesip almiyorlar cocugun merak etmeyin. Kusursuz yaratildik, tirnaklarimizi da kisaltmayalim, fazla tuylerimizi de aldirmayalim vs. Bir gun oğlunuz tuvaletini yaparken acı cekince doktor sunnet onerirse, sağlık safsatası olduğunu söyleyip çocuğunuzu acıya terk edersiniz.. Tıbbi bir gereklilik yoksa da yaptirmazsiniz çok basit.Adi ustunde sunnet, inanamiyorum oglunuza bu kadar eziyet ederek onun bir uzvunu kesmenize. Hele ki inancli insanlarin bunu farzmis gibi uygulamasini aklim almiyor. Allah'in bizi kusursuz yarattigina inaniliyor da neden bir uzuvda ameliyatlik degisiklige gidiliyor anlamiyorum ben.
Kimse bana saglik acisindan safsatasiyla gelmesin
Uzvunu kesmek mi ben şok.. Sunnette minicik bir deri aliniyor, bacagini kesip almiyorlar cocugun merak etmeyin. Kusursuz yaratildik, tirnaklarimizi da kisaltmayalim, fazla tuylerimizi de aldirmayalim vs. Bir gun oğlunuz tuvaletini yaparken acı cekince doktor sunnet onerirse, sağlık safsatası olduğunu söyleyip çocuğunuzu acıya terk edersiniz.. Tıbbi bir gereklilik yoksa da yaptirmazsiniz çok basit.
Sünnet genital mutilasyon değildir. Dunya uzerindeki erkeklerin yuzde 60ı sunnetli. Oldukça sağlıklı bir operasyon. O bebeği karnimizdan çıkarmak için de sizin tabirinizle "beynimizi komaya sokuyorlar". Anestezinin açıklaması bu değildir ama neyse.. Siz anestezi olmadan tercih ederseniz yeni doğduğu günlerde sadece anestezik kremle yapılabiliyor. Istemezseniz de yaptirmayin yani, kimse girtlaginizi sikmiyor çocuğunu sunnet ettir diye. Ama ettirenleri de sanki çocuğun kolunu bacagini kesmis gibi lanse edemezsiniz. Biraz kultur, biraz bilgi, biraz inanç diliyorum..
ZINLAYAPAY Benim gorusum şöyle canim: Evet onerdiklerini biliyorum ama gercekten sunneti gerektirecek bir durum yoksa beklemekte fayda var bence. Lokal anestezi, genel anestezi bunlar bebek bunyesi icin iyi degil. Iyi kar zarar analizi yapmak lazim. Buyuk cocuklar icin etkilendigi soyleniyor ama bebekler konusamadigi icin ne kadar etkilenip etkilenmedigini bilmiyoruz aslinda. Hele yeni dogmus bebek icin igneler, testler, ameliyathane ortami ustune bir de sunnet agir diye dusunuyorum. Yenidoganlarin da psikolojisi var. Buyuk yastaki cocuklardan da illa vardir etkilenen ama benim hic sunnetten cok etkilenmis bir tanidigim yok ilkokul caginda yapilirdi bizim zamanimizda. F fozgeb Canim sen merak etme hallolur. 6 yasta da yapilabilir. Gec olmaz. Ilkokul ucte falan sunnet olan arkadaslar vardi. Normal gorunuyorlar.