Sünnet Bebegim Sünnet oldu

leydi33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
97
53
Bugun dunyanin en zor gunuydu benim icin cunku oglum sunnet oldu aylar oncesinden baslayan soru isaretleri stres bebegime bisey olacak korkusu ve daha bir cok dusunce...
İlk once bu konuda sizleri aydinlatayim.ilk once muayene oluyor bebeginiz.dr anestezi selline karar veriyor ve gelmeden once hemofoli ve hogram tahlili istyor.eger bebeginiz usluysa lokal durmuyorsa genel anestezi tercih etmek zorunda kaliyorsunuz.benim kuzum cok aksi ve hic durmayan bi cocuk oldugu icin mecburen bi sakatlik cikmasin diye genel anesteziyi tercih ettik.kolay miydi tabikide hayir.bir anne icin asi bile bi kabus.isin en zor kismida damar yolu acmalari saatlerce agladi kuzum ve tabi bide kan almalari.ben gunlerce uykusuz kalip surekli arastirma yaptim tabiki pekte tatmin edici seyler bulamadim isin duygusal boyutu bir anne icin cok agir.ama cok sukur atlattik bugun ilk gunumuz ve bebegim yorgunluktan agladii agladi uyudu.onu boyle gormek beni mahfetsede onun sagligi icin mecburuz sonucta.bu arada doktorumuz genel cerrahti bakalim ne zaman iyilesecek nasil bi surec yasayacagiz.hayirlisi
Sunuda soylemeliyimki bir daha oglum olursa dogar dogmaz yaptiracagim insallah Allah kimsenim bebegini hastanelere dusurmesin diyorum ve butun annelere sabir diliyorum.Allah beterinden korusun hersey geciyor yeterki guclu olmayi bilip bebeginize var gucunuzle sarilin.

ne kadarlikken oldu? benim oglum 14 aylikken oldu, o psikolojiyi bilirim. Damar yolu bizde uyuttuktan sonra acildi cok cirpinir diye. Gecmis olsun ve hayirli olsun:)

Çok geçmiş olsun, sonuçta bebeğinizin sağlığı için bunu yaptırmak zorundaydınız. Biz de 40'ı çıkınca yaptıracağız. Daha iyidir heralde bebeğiniz.

Çok geçmiş olsun. Bende sünnet ettirmek istiyorum oğlumu ama öyle hareketli ki korkuyorum durmaz diye. Genel anestezi pek istemiyorum. Ama bez bağlanırken kolay iyileşip enfeksiyon riskinin azaldığını söyledi doktor. Kararsızım yani. Anesteziden uyanınca durumunuz nasıldı? İyileşme sürecinizi yazarsanız çok sevinirim

Ben de keşke doğar doğmaz yaptırsaydım diyorum.şimdi 5 yaşında 3 6 arası sünnet yapılmaz sakıncalı dönem 2 sene sonra yaptıracağım inş.

Bir daha oglunuz olursa eski usul yasi buyuyunce yaptirmayi dusunmez miydiniz? Anne rahminden kopmus buyuk degisiklik yasamis bir bebege sunnet dusuncesi iyi gelmiyor bana. Cok gecmis olsun tez toparlanir umarim.
dilleri yok ki . Kendimizce iyisini düşünüyoruz. daha göbek bağı iyileşmeden olmamalı bence.

Geçmiş olsun benm oğlumda olucakta bi cesaret edip yaptıramadk ilk gün sadece zor geçtiğini söylediler inşallah öyle.olur hemen geçer

Çok geçmiş olsun, sonuçta bebeğinizin sağlığı için bunu yaptırmak zorundaydınız. Biz de 40'ı çıkınca yaptıracağız. Daha iyidir heralde bebeğiniz.
Hayırlı olsun bebeğiniz. Size nacizane bir tavsiyem olacak. Bebek küçük, biraz bekle vs diyen olursa dinlemeyin sakın. Ne kadar küçük o kadar iyi. Bebek kıpırdanmaya başlamadan yaptırın vazgeçmeyin sakın. Şimdi ben kara kara düşünüyorum durmaz benim oğlum kesin genel anestezi uygularlar diye

Saglik sorunu mu vardi bebeginizin?
Ben de oglumu 6 aylikken sunnet ettirdim ama bu dediklerinizi hic yasamadik , sanirim ciddi saglik sorunu oldugu icin bu sekilde anlattiniz , yoksa cok basit bir cerrahi mudahale artik sunnet , 2 gunde iyilesti benim bebegim ve bir kere bile aglamadi sunnetten sonra

Bir daha oglunuz olursa eski usul yasi buyuyunce yaptirmayi dusunmez miydiniz? Anne rahminden kopmus buyuk degisiklik yasamis bir bebege sunnet dusuncesi iyi gelmiyor bana. Cok gecmis olsun tez toparlanir umarim.

Uzmanlar artık 1-6 yaş arası sünnet yaptırmayın diyor. 6 yaşda da sanki artık çok büyük oluyor. Benimde 2 aylık oğlum var. Doğar doğmaz yaptırmadık. Off çok büyü sıkıntı ne zaman yaptıracağız nasıl olacak vs. Hiç damar yolu yok kan alma vs gibi konuları düşünmemiştim ben

A
Artık doktorlar daha küçük zamanlarda yaptırmayı öneriyorlar ... Hareketlilik halinden dolayı daha hızlı düzelmesi, ve bazı çocuklar gerçekten ileriki yaşlarda çok etkileniyor... Benimki 9. Ayına gelsin kirptiricam mesela... Daha önce olacaktı ama yakın zamanda anestezi aldığı için Biraz daha beklememizi istedi doktor...

bi daha oglunuz olursa ve yeni dogan yaptiramazsaniz 6 yasini bekleyebilirsiniz uzmanlar bu yonde fikir birligi yapiyolar
buyuk oglum 6 yasindan sonra oldu kardeside 15 aylikdi herkes neden ikisinide yaptirmadin aradan çikarmadin dedi
onunda sirasi gelir insallah dedim dinlemedim :)

hayirli olsun oglunuza,Allah buyuk muvetinide gostersin

Geçmiş olsunn. Maşallah...
Bizde oğlumu 38 günlükken sünnet ettirdik. Lokal anestesi istedik biz. Yaptırmayı düşünen ama hareketli ,bebeğim durmaz diye düşünen hanınlar için söylüyorum.Zorluk çıkaracak hiçbir yanı yok çünkü, bebeğin bacakları lastik gibi yumuşak bir aparatta kalıyor . Bildiğiniz külotlu çorap gibi birşey , hareket ederken zorluk çıkarmasın brbek diye. Benim oğlum ilk gün biraz huzursuzdu , sonrasını çok kolay atlattık.

Ne kadar abartmışsınız.. aylarca araştırmalar gece uykusuz kalmalar filan. Ben 5 aylıkken yaptırdım. Bir gün önce gidip doktorla görüştüm yarın gel dedi. Gittik 15 dk sürdü. Akşam ağrısı oldu biraz. Diğer gün geçti. Bu kadar basit bir olayı kalp ameliyatı olmuş gibi anlatmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…