Sünnet Bebegim Sünnet oldu

Oğlum olsa doğar doğmaz yaptırırım. Çocuk ne olduğunu anlayana kadar 5 dakikada olup bitiyor lokal anesteziyle. Bir şey olacağını bilip öncesinde korkacak kadar büyük olmuyorlar da. Çabuk da iyileşiyor. Yenidoğan hemşiresiyim, bizde bebek 1-2 günlükken yapılıyor, bebek öyle eve gidiyor. Mis gibi, çocuk büyüdükçe korkuyor bu tür operasyonlardan doğal olarak. 1 günlük bebeğe yapılan sünnetle 8 yaşındakine yapılanın derdi bir olmuyor.

Benim oglumda gecen sene 19 aylikken oldu... bütün gece uyuyamistim ameliyathane ye alirlarken ikimizi birlikte tekerlekli sandelyeyle götürdüler kalbim cikacakti:) once zaten bir surup gibi bişey vermişlerdi hafif sersemdi aldilar kucaklarina benimki mayismis herkese sariliyor bir ağlama başladı aaa bu ameliyat bile sayilmaz 15 dk sonra gelecek dediler o dklar geçmek bilmedi... ama tani sonrasi kolay oldu bende erken yaptırdığım için mutluyum... 2-6 yas arasi önerilmiyor
O arada zorunlu olmasi gerekir vs diye yaptırdık zaten dardi sünnet derisi sorun olmasin diye erkenden yaptırdık

Uzmanlar artık 1-6 yaş arası sünnet yaptırmayın diyor. 6 yaşda da sanki artık çok büyük oluyor. Benimde 2 aylık oğlum var. Doğar doğmaz yaptırmadık. Off çok büyü sıkıntı ne zaman yaptıracağız nasıl olacak vs. Hiç damar yolu yok kan alma vs gibi konuları düşünmemiştim ben
Bebek tam hareketlenmeden yaptır. Biz öyle yaptık. Damar yolu vs olmadı. Sadece pipiyi uyuşturdular.

3 aylikken yaptirdik biz de,iki gunde iyilesti,hissetmedi bile. Lokal anesteziyle yapildi. Ne kontrole gittik ne de operasyon oncesi gittik.

Size de gecmis olsun konu sahibi, erken yaptirmak daha iyi anestezi acisindan. Bebeklere zaten genel anestezi onerilmiyor

Kizlar bebisim uyanip durdugu icin hepinize ayri ayri yazamadim gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim eski usul buyuyunce asla tercih etmem hatrlasin istemezdim acikcasi ve yenidoganlarda aci hissi gelismedigi anestezide yok anlamiyoe bile cocuk.bebegim 18 aylik sunnet derisi dar dar olmasaydi bile buyuyunce olsun istemezdm heralde anesteziye glince isin en kolay kismiymis.ben ilk once anestezidem korkarken kan tahlilleri dmar yollari bekleme stresi daha zormus.benim bebegime uyutmadan taktilar balonla bayilttilar cabuk uyandi ve biraz agladi anestezi sonrasi hastaneden cikinca rahatladi.musait oldukca cvp veririm kizlar tekrar gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim.

Bugun dunyanin en zor gunuydu benim icin cunku oglum sunnet oldu aylar oncesinden baslayan soru isaretleri stres bebegime bisey olacak korkusu ve daha bir cok dusunce...
İlk once bu konuda sizleri aydinlatayim.ilk once muayene oluyor bebeginiz.dr anestezi selline karar veriyor ve gelmeden once hemofoli ve hogram tahlili istyor.eger bebeginiz usluysa lokal durmuyorsa genel anestezi tercih etmek zorunda kaliyorsunuz.benim kuzum cok aksi ve hic durmayan bi cocuk oldugu icin mecburen bi sakatlik cikmasin diye genel anesteziyi tercih ettik.kolay miydi tabikide hayir.bir anne icin asi bile bi kabus.isin en zor kismida damar yolu acmalari saatlerce agladi kuzum ve tabi bide kan almalari.ben gunlerce uykusuz kalip surekli arastirma yaptim tabiki pekte tatmin edici seyler bulamadim isin duygusal boyutu bir anne icin cok agir.ama cok sukur atlattik bugun ilk gunumuz ve bebegim yorgunluktan agladii agladi uyudu.onu boyle gormek beni mahfetsede onun sagligi icin mecburuz sonucta.bu arada doktorumuz genel cerrahti bakalim ne zaman iyilesecek nasil bi surec yasayacagiz.hayirlisi
Sunuda soylemeliyimki bir daha oglum olursa dogar dogmaz yaptiracagim insallah Allah kimsenim bebegini hastanelere dusurmesin diyorum ve butun annelere sabir diliyorum.Allah beterinden korusun hersey geciyor yeterki guclu olmayi bilip bebeginize var gucunuzle
Bebeğiniz de tıkanıklık mı vardı ondan mı sünnet ettirdiniz?Sağlığı için demişsiniz anlayamadım.

Beebeginiz hareketlenmeden yaptirin bizim cocuk doktorumuz dmisti ihmal ettik ve dramatik diyen arkadas yasadiklarimi aynen anlattim bemim bebegim huysuz oldugu icin bayagi zor gecti sizin bebeginiz uysldir kucuktur sakindir onu bilemem ama bana gore cok zor gecti sana kolay olan bana zordur her insan farklidir.konuya muhalefet olmak zorunda degilsin bizimki kolay gecti diyip gecebilirsin.

Biz oğlumu 15 gunlukken sünnet ettirdik ama öyle bahsettiğiniz gibi ama genel cerrahi olmadı. Hamdolsun ki 3 günde iyileşti oğlum. Şimdi nasipse 2.ci oğlum geliyor yine erken yapmayı düşünüyoruz.

Kizlar bebisim uyanip durdugu icin hepinize ayri ayri yazamadim gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim eski usul buyuyunce asla tercih etmem hatrlasin istemezdim acikcasi ve yenidoganlarda aci hissi gelismedigi anestezide yok anlamiyoe bile cocuk.bebegim 18 aylik sunnet derisi dar dar olmasaydi bile buyuyunce olsun istemezdm heralde anesteziye glince isin en kolay kismiymis.ben ilk once anestezidem korkarken kan tahlilleri dmar yollari bekleme stresi daha zormus.benim bebegime uyutmadan taktilar balonla bayilttilar cabuk uyandi ve biraz agladi anestezi sonrasi hastaneden cikinca rahatladi.musait oldukca cvp veririm kizlar tekrar gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim.
Yenidoğan bebeklerin acı hissetmediği tezi çürütüldü. Onlar da son derece acıyı hissediyorlar ve anestezi alıyorlar. Yerine göre lokal, yerine göre genel anestezi olarak. Ağrı kesici ilaçlar da alıyorlar yerine göre. Düzeltmeden geçemedim.

Bebek tam hareketlenmeden yaptır. Biz öyle yaptık. Damar yolu vs olmadı. Sadece pipiyi uyuşturdular.
Lokal anestesiyle , çok kolay atlatırsınız inşallah.ilkini 4 aylıkken diğerinde bilinçlenip , hareketlenmeden 38 gnlükken yaptırdık, sünnet ettirmeseniz bile , sık sık deriyi çevirinki çiş yaparken kapanıp zorlanmasın kuzunuz.:KK25:

Biz oğlumu 15 gunlukken sünnet ettirdik ama öyle bahsettiğiniz gibi ama genel cerrahi olmadı. Hamdolsun ki 3 günde iyileşti oğlum. Şimdi nasipse 2.ci oğlum geliyor yine erken yapmayı düşünüyoruz.
Allah hayirlisiya kucagina almayi nasip etsin.en iyisi erken yaptirmak mis gercekten.

Benim oglumda gecen sene 19 aylikken oldu... bütün gece uyuyamistim ameliyathane ye alirlarken ikimizi birlikte tekerlekli sandelyeyle götürdüler kalbim cikacakti:) once zaten bir surup gibi bişey vermişlerdi hafif sersemdi aldilar kucaklarina benimki mayismis herkese sariliyor bir ağlama başladı aaa bu ameliyat bile sayilmaz 15 dk sonra gelecek dediler o dklar geçmek bilmedi... ama tani sonrasi kolay oldu bende erken yaptırdığım için mutluyum... 2-6 yas arasi önerilmiyor
O arada zorunlu olmasi gerekir vs diye yaptırdık zaten dardi sünnet derisi sorun olmasin diye erkenden yaptırdık
Allah hepimizin bebislerini korusun insallah bizde kurtulduk Allah a sukur.

Çok geçmiş olsun. Bende sünnet ettirmek istiyorum oğlumu ama öyle hareketli ki korkuyorum durmaz diye. Genel anestezi pek istemiyorum. Ama bez bağlanırken kolay iyileşip enfeksiyon riskinin azaldığını söyledi doktor. Kararsızım yani. Anesteziden uyanınca durumunuz nasıldı? İyileşme sürecinizi yazarsanız çok sevinirim
Bende cok korkuyodum ama normall bi inasana uyguladiklari gibi uygulamiyorlarmis inan isin en kolay kismiymis.hayirlisiyla sizde kurtulursunuz insallah

Ben cikti narkozu atti vs kosmak oynamak istiyor oradaki arabalara binmek istiyor ... ben kucagimdan indirmedim doktor sonra geldi kucağımda bide acir diye farkli tutuyorum neden kucağında ve niye böyle tutuyorsun dedi , bisey olur diye dedim birak ne yapmak istiyorsa yapsın dedi :) eve gittik koltuklara tirmandi , ilk arabam vardı onun tepesinden ınmedi bu kadar kolay olacağını bilmiyordum... gece saat kurup 1.5 saate bir bezini değiştirdim o ara 1hafta gece çiş yapmadi ama degsitirdim

Ben cikti narkozu atti vs kosmak oynamak istiyor oradaki arabalara binmek istiyor ... ben kucagimdan indirmedim doktor sonra geldi kucağımda bide acir diye farkli tutuyorum neden kucağında ve niye böyle tutuyorsun dedi , bisey olur diye dedim birak ne yapmak istiyorsa yapsın dedi :) eve gittik koltuklara tirmandi , ilk arabam vardı onun tepesinden ınmedi bu kadar kolay olacağını bilmiyordum... gece saat kurup 1.5 saate bir bezini değiştirdim o ara 1hafta gece çiş yapmadi ama degsitirdim
Benimkide narkozdn sonra agladi ama hastaneden cikinca rahatladi evde kostu oynadi arada sizlandi ama simdi uyuyor.

X