Sünnet Bebegim Sünnet oldu

Sunnet olmus yani Allah korusun hasta olmamis bu kadar travma haline getirmeyin her seyi. Aşi bile ana icin bilmem ne... Abartmayin.

Uzvunu kesmek mi ben şok.. Sunnette minicik bir deri aliniyor, bacagini kesip almiyorlar cocugun merak etmeyin. Kusursuz yaratildik, tirnaklarimizi da kisaltmayalim, fazla tuylerimizi de aldirmayalim vs. Bir gun oğlunuz tuvaletini yaparken acı cekince doktor sunnet onerirse, sağlık safsatası olduğunu söyleyip çocuğunuzu acıya terk edersiniz.. Tıbbi bir gereklilik yoksa da yaptirmazsiniz çok basit.
Uzayan parcalari kisaltmakla mevcut deriyi komple almayi nasil bir tutuyorsunuz onu anlamadim.

Psikanalizciler sizinle ayni goruste degil. Evet bebekler bu olayi bilinc seviyesinde hatirlamazlar ama bilincalti seviyesinde travma birakabilir. Freud pek cok hastaligin cocuk yasta gecirilen ve hatirlanmayan kotu deneyimlerden kaynaklandigini savunur. Hatta hala Freud ekolundeki psikologlar bunu ortaya cikarmak icin hipnoz ve ozel hatirlatma metotlari kullanmaktadir. Modern psikolojinin yarisi da Freud temellidir. Sizin hatirlamiyor diye kucumsediginiz seyler bizim karakterimizde derin izler birakan psikologlarin deyimiyle "kalip (imprinting-praegung)"lardir.

Normal insan bile anestezide zorlanirken ve bu dogada hicbir canlida olmayan bir durumken, kucucuk bebeklerin buna maruz birakilmasi endise verici. Yillarca antibiyotik seker gibi verilmisken, simdi de tum eczanelere antibiyotiklere karsi uyarici posterler yapistiriliyor. Yillar sonra benzer bir sekilde uzmanlar yine fikir degistirebilir (ki bu sıkca olan bir durum). Aydinlanma sorgulama ile baslar.

İyide çocuk 8 9 yaşında da olsa yine lokal/genel anestezi uygulanacak. Yani yine bu 'zarara' maruz kalacak. Evet bebekken belki daha fazla bu maddeden etkilenecek amak 6-9 yaş aralığındaki her şeyi anlayan bilen, cinsiyet ayrımını yapabilen çocuklara bunu yapmak resmen işkence. Eminim o anı görseniz bu düşüncede olmazdınız. Ve ayrıca çocuklar 4 yaşına kadar anısal bellekte birikim yapamazlar yanı 4 yaşından önceki dönemlerde yaşanan anılar akıllarında kalmaz. Çocuk büyük yaşta olup bu korkulu günü hatırlayacağına küçük bebekken sünnet olup hiçbir şey hatırlamaması daha iyi. Ve ever Freud iyi demiş "çocuk" yaşta yaşananlar etkiler bizi. "Bebeklik" döneminde hiçbir şeyi bilmediğimiz, özbenlik bilincinin oluşmadığı,cinsiyet ayrımı yapamadığımız dönem değil.

İyide çocuk 8 9 yaşında da olsa yine lokal/genel anestezi uygulanacak. Yani yine bu 'zarara' maruz kalacak. Evet bebekken belki daha fazla bu maddeden etkilenecek amak 6-9 yaş aralığındaki her şeyi anlayan bilen, cinsiyet ayrımını yapabilen çocuklara bunu yapmak resmen işkence. Eminim o anı görseniz bu düşüncede olmazdınız. Ve ayrıca çocuklar 4 yaşına kadar anısal bellekte birikim yapamazlar yanı 4 yaşından önceki dönemlerde yaşanan anılar akıllarında kalmaz. Çocuk büyük yaşta olup bu korkulu günü hatırlayacağına küçük bebekken sünnet olup hiçbir şey hatırlamaması daha iyi. Ve ever Freud iyi demiş "çocuk" yaşta yaşananlar etkiler bizi. "Bebeklik" döneminde hiçbir şeyi bilmediğimiz, özbenlik bilincinin oluşmadığı,cinsiyet ayrımı yapamadığımız dönem değil.
Mesajim cok ayrintili. Tekrar okuyabilirsiniz. Freud'un teorisi belli bir yastan baslamiyor bebeklik donemi de dahil. Bir diger unlu psikolog Maslow da insan karakteri olusumunu etkileyen en onemli devreyi 0-3 yas olarak belirtmistir. Cocugu anne karninda dinledigi muzik bile etkiler o yuzden cocuga klasik muzik dinletilmesi tavsiye edilir ve hatta annenin stressiz bir hamilelik surmesi tavsiye edilir cocuk etkilendigi icin. Ben zaten bilincalti duzeyinde hafizadan bahsettim. Hatirlanmiyor diye bilincalti yok sayilmaz. Sunnet olan cocuk gordum. Etrafimda 6-9 yasinda sunnet olmus, sunnetini hatirlayan bunu travma olarak dile getiren bir tanidigim yok. Kiz cocuklari da 10-11 yaslarinda her ay birkac gun adet goruyor. Onlarin cok daha hakki var travma gecirmeye bence. Ve her turlu ayrimcilik goruyorlar. Neyseki regl olayi sabit yoksa ona da mudahale ederdi insanlar.

Son düzenleme:
Bazı uzmanlar 1-6 bazıları 2-6yqs arası yaptırmayın diyor. Etkileri de erken boşalmak veya iktidarsızlık gibi dinsel problemler şeklinde oluyor aslında.

6 yaş kocaman çocuk açıklamak gerekecek diye istemiyorum. Bence zaten gereksiz birşey. Ama oğlum ilerde ben küçükken neden yaptirmadin der diye yaptırmam lazım gibi hissediyorum
Ilk paragrafta temas ettigin nokta dogru ve illa erken yapilacaksa cok cok iyi uzmanlara yaptirmak lazim islemi cunku islem gorecek alan cok kucuk oldugu icin hata riski de artiyor ve maalesef zaman zaman hatalar oluyor. Hem cocuga eziyet hem aieye.

Mesajim cok ayrintili. Tekrar okuyabilirsiniz. Freud'un teorisi belli bir yastan baslamiyor bebeklik donemi de dahil. Bir diger unlu psikolog Maslow da insan karakteri olusumunu etkileyen en onemli devreyi 0-3 yas olarak belirtmistir. Cocugu anne karninda dinledigi muzik bile etkiler o yuzden cocuga klasik muzik dinlemeleri tavsiye edilir ve hatta annenin stressiz bir hamilelik surmesi tavsiye edilir cocuk etkilendigi icin. Ben zaten bilincalti duzeyinde hafizadan bahsettim. Hatirlanmiyor diye bilincalti yok sayilmaz. Sunnet olan cocuk gordum. Etrafimda 6-9 yasinda sunnet olmus, sunnetini hatirlayan bunu travma olarak dile getiren bir tanidigim yok. Kiz cocuklari da 10-11 yaslarinda her ay birkac gun adet goruyor. Onlarin cok daha hakki var travma gecirmeye bence. Ve her turlu ayrimcilik goruyorlar. Neyseki regl olayi sabit yoksa ona da mudahale ederdi insanlar.

Cok guzel bir noktaya degindiniz. Sunneti travma olarak hatirlamamalarini, belki bu "tirnak kesme kadar basit" gorulen genital mutilasyonun bir dugun esliginde yapilmasi, cocugun tuhaf "prens" kiyafetleri giydirilip erkekliginin teshir edilerek yuzlerce insan tarafindan yuceltilmesi, adeta idollestirilmesine baglayabilir miyiz? Bu tur kutlama ve yuceltmelerin cocugun cinselleigine olan etkisi nedir, bugun cinsel siddet ve sorunlarin temelind bu tur abartilmis teshirci ritueller olabilir mi?

Kadinlarin sapkalarini onune koyup ciddi dusunmeleri lazim. Siz bir yandan erkek cocugunu dugunle teshirle yuceltirken, kiz cocugunu adet gordugu icin lanetlerseniz o toplumun "kadina karsi nefret"i cok pis bir gelenek haline getirmis olmuyor musunuz.

Argumentum ad populum.... Yani cogunluk yapiyorsa dogrudur dusuncesi. Ben aklimi kullanirim, cogunlugun yaptigi bir sey onun dogru olmasini saglamaz.

Anestezi= kontrollu beyin komasidir ve cok tehlikelidir. Beyinin butun aktiviteleri kapatilir ve belli bir bolge haric sinyallerin salteri indirilir. Anesteziden uyanamama ve kalp krizi gecirme tehlikesi vardir. Neden tipta bu konu uzerinde bir uzmanlik dali var? Cunku kimse anestezinin o kadar kontrollu olmadigini, her anestezinin buyuk risk tasidigini biliyor.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3162622/

3. paragraf 6. satir: "General anesthesia is, in fact, a reversible drug-induced coma"

Bir tip doktoru arkadas varsa daha iyi aciklayabilir.

Wikipedia kapatildi, gozunuz karanlik, onun yerine su linkin ilk paragrafini Google translate ten gecirin:

https://www.openanesthesia.org/neonatal_anesthesia_anesthesia_text/

"Anesthesia-related morbidity and mortality is higher in infants than adults, as well as in younger compared to older children. In particular, airway complications are more likely in very young infants"

Yeni dogmuslarin nefes almasi gelismediginden anestezide bogularak olme riski var.

Ayrica cok kucuk bebeklerde ve cocuklarda anestezinin beyne zararlari hala tartisma konusu....

Evet bilgi ve kulture ihtiyac var ayni fikirdeyim.

Karaciger ve bobrege olan yan etkileri yazmayi unutmussun. :dondurma:Tipta Yunan filozoflardan beri birinci kaide tedavi ederken zarar vermemektir. Allah bebeklere sabir versin. Plasentadan kop, dogar dogmaz kanini alsinlar, birkac doz asi ye ustune bir de pipin kesilsin. Testler de cabasi.

erken aylarda yaptırmak isteyen varsa 6 ayı geçirmeden tavsiye ederim. ondan sonra çok hareketleniyorlar.
bizim çocuk doktorumuz bebeklerde genel anestezi almanın bir risk olduğunu, uyanamama riski olduğunu bu nedenle sadece pipiyi uyuşturarak yaptırmamızı önermişti. zaten kolay sünnet diye klipsli yöntemi tercih ettik toplam 5 dk sürmüştü. bebek durmaz diyorsanız zararlı ama ilk defa tattığı için ağzına lolipopu değdirdik yalamaktan hiç kıpırmamamıştı. normalde iki dk durmayan bir bebekti.

erken aylarda yaptırmak isteyen varsa 6 ayı geçirmeden tavsiye ederim. ondan sonra çok hareketleniyorlar.
bizim çocuk doktorumuz bebeklerde genel anestezi almanın bir risk olduğunu, uyanamama riski olduğunu bu nedenle sadece pipiyi uyuşturarak yaptırmamızı önermişti. zaten kolay sünnet diye klipsli yöntemi tercih ettik toplam 5 dk sürmüştü. bebek durmaz diyorsanız zararlı ama ilk defa tattığı için ağzına lolipopu değdirdik yalamaktan hiç kıpırmamamıştı. normalde iki dk durmayan bir bebekti.

Vallahi bunlari iciniz urpermeden nasil soyluyorsunuz Jozef Mengele gibi kanim donuyor.

Karaciger ve bobrege olan yan etkileri yazmayi unutmussun. :dondurma:Tipta Yunan filozoflardan beri birinci kaide tedavi ederken zarar vermemektir. Allah bebeklere sabir versin. Plasentadan kop, dogar dogmaz kanini alsinlar, birkac doz asi ye ustune bir de pipin kesilsin. Testler de cabasi.

Ah aynen oyle anesteizi almis bir yetiskinde propofol mesela karacigerde depolanior ve alti ay icinde yavas yavas sisteme enjekte ediliyor. Anesteziden aylarca sonra bile tuhaf yan etkiler yasanabiliyor, tecrubeden konusuyorum. Unutmayin Michael Jackson'u bu madde oldurmustu.

çok rahat söylüyorum, oğlumun şekerle ilk ve son tanışmasıydı. pipisinde darlık vardı. sünnet esnasında sadece iki kere yaladı, 3 yaşında abur cubur şeker tatlı bilmiyor.
Ben sekerden degil kilipsli mliplisli yontemlerden bahsediyorum. Gozumun onune cesitli makaslar klispler kiskaclarin oldugu cerrahi aletlere sogukkanlilikla izin veren bir anne geliyor ve midem bulaniyor.
Bir anne nasil sartlanmissa bebeginin mutilasyonuna seve seve izin veriyor
HIC ANLAMIYORUM HIC

Ben sekerden degil kilipsli mliplisli yontemlerden bahsediyorum. Gozumun onune cesitli makaslar klispler kiskaclarin oldugu cerrahi aletlere sogukkanlilikla izin veren bir anne geliyor ve midem bulaniyor.
Bir anne nasil sartlanmissa bebeginin mutilasyonuna seve seve izin veriyor
HIC ANLAMIYORUM HIC

klips yönteminden haberiniz var mı? biraz araştırırsanız korkulacak bir durum olmadığını, en kısa süreli neştersiz,dikişsiz, pansuman gerektirmeyen yöntem olduğunu görebilirsiniz.
operasyondan önce doktorumuz neler yapılacağını video ile bize izletti, sonrasını da izletti o şekilde karar verdik.
damar yolu dahi açılmadı,anestezi almadı, travma yaşamadı, önünde oyuncaklarla ağzında emziğiyle sünnet oldu. kan ve kesik olmadı. oğlum idrarını yapamıyordu, sıkıntısı vardı. o yüzden erken sünnet ettirmek durumundaydık.
seve seve izin vermedim, sağlığını düşündüğüm için izin verdim.
sünnet düğünü mevlüdü vs yapmadım, tahayyül ettiğiniz şekilde bir erkek evlat yetiştiren pipi meraklısı ailelerden değiliz.

benim anneliğim sizin midenizi bulandırıyorsa bu konuda yapabileceğim bir şey yok, leblebi atın ağzınıza.

klips yönteminden haberiniz var mı? biraz araştırırsanız korkulacak bir durum olmadığını, en kısa süreli neştersiz,dikişsiz, pansuman gerektirmeyen yöntem olduğunu görebilirsiniz.
operasyondan önce doktorumuz neler yapılacağını video ile bize izletti, sonrasını da izletti o şekilde karar verdik.
damar yolu dahi açılmadı,anestezi almadı, travma yaşamadı, önünde oyuncaklarla ağzında emziğiyle sünnet oldu. kan ve kesik olmadı. oğlum idrarını yapamıyordu, sıkıntısı vardı. o yüzden erken sünnet ettirmek durumundaydık.
seve seve izin vermedim, sağlığını düşündüğüm için izin verdim.
sünnet düğünü mevlüdü vs yapmadım, tahayyül ettiğiniz şekilde bir erkek evlat yetiştiren pipi meraklısı ailelerden değiliz.

benim anneliğim sizin midenizi bulandırıyorsa bu konuda yapabileceğim bir şey yok, leblebi atın ağzınıza.
Canim doktorun iyiymis gercekten. :nazar:

Adi ustunde sunnet, inanamiyorum oglunuza bu kadar eziyet ederek onun bir uzvunu kesmenize. Hele ki inancli insanlarin bunu farzmis gibi uygulamasini aklim almiyor. Allah'in bizi kusursuz yarattigina inaniliyor da neden bir uzuvda ameliyatlik degisiklige gidiliyor anlamiyorum ben.

Kimse bana saglik acisindan safsatasiyla gelmesin
kesinlikle senin gibi düşünüyorum eğer s
nnet derisinde sorun olmasaydı bu iş kafamı çok kurcalıyordu yüce kitapta bile geçmeyen bu olayı bende anlamış değilim.

Adi ustunde sunnet, inanamiyorum oglunuza bu kadar eziyet ederek onun bir uzvunu kesmenize. Hele ki inancli insanlarin bunu farzmis gibi uygulamasini aklim almiyor. Allah'in bizi kusursuz yarattigina inaniliyor da neden bir uzuvda ameliyatlik degisiklige gidiliyor anlamiyorum ben.

Kimse bana saglik acisindan safsatasiyla gelmesin
kesinlikle senin gibi düşünüyorum eğer s
sünnet derisinde sorun olmasaydı bu iş kafamı çok kurcalıyordu yüce kitapta bile geçmeyen bu olayı bende anlamış değilim.

Sunnet olmus yani Allah korusun hasta olmamis bu kadar travma haline getirmeyin her seyi. Aşi bile ana icin bilmem ne... Abartmayin.
bana göre aşı bile bi travma hastaneyi görür görmez ortalığı ayağa kaldıran ağlama krizine giren bi çocuğunuz olursa benide anlarsınız.

Mesajim cok ayrintili. Tekrar okuyabilirsiniz. Freud'un teorisi belli bir yastan baslamiyor bebeklik donemi de dahil. Bir diger unlu psikolog Maslow da insan karakteri olusumunu etkileyen en onemli devreyi 0-3 yas olarak belirtmistir. Cocugu anne karninda dinledigi muzik bile etkiler o yuzden cocuga klasik muzik dinletilmesi tavsiye edilir ve hatta annenin stressiz bir hamilelik surmesi tavsiye edilir cocuk etkilendigi icin. Ben zaten bilincalti duzeyinde hafizadan bahsettim. Hatirlanmiyor diye bilincalti yok sayilmaz. Sunnet olan cocuk gordum. Etrafimda 6-9 yasinda sunnet olmus, sunnetini hatirlayan bunu travma olarak dile getiren bir tanidigim yok. Kiz cocuklari da 10-11 yaslarinda her ay birkac gun adet goruyor. Onlarin cok daha hakki var travma gecirmeye bence. Ve her turlu ayrimcilik goruyorlar. Neyseki regl olayi sabit yoksa ona da mudahale ederdi insanlar.
bunları bizde biliyoruz zararlarını vs ama başka ne yapmamız gerekiyor klips yöntemleri burada yok olsa bile benim oğlum yine durmazdı hastaneyi gördümü önüne dünyayı serseniz umursamaz şeker oyuncak vs.neyse arkadaşlar herkesin yaşadığı kendine zor.napalım kurtulduk bitti sonuçta.

bunları bizde biliyoruz zararlarını vs ama başka ne yapmamız gerekiyor klips yöntemleri burada yok olsa bile benim oğlum yine durmazdı hastaneyi gördümü önüne dünyayı serseniz umursamaz şeker oyuncak vs.neyse arkadaşlar herkesin yaşadığı kendine zor.napalım kurtulduk bitti sonuçta.
Sizin ne bildiginizi ben bilemem arkadasa yazdim zaten yorumu o bilmiyormus mesela. Sizin durumunuzda tibbi bir gereklilik varsa islem yapilir elbette ama keyfi sirf cocuk hatirlamiyor buyuk kolaylik vs diye bebeklere bunu yasatmak guzel degil. Zaten bir suru islemden geciyorlar. Anestezinin etkileriyle ilgili Yinemipilav Yinemipilav uzun bir aciklama yapmis zaten. Tehlikeli bir yontem ancak kar zarar analizi yapilarak yapilmali her erkek bebege uygulanan bir yontem olmamali.

X