- 3 Aralık 2021
- 143
- 55
- 27
-
- Konu Sahibi beste sena
Bu defa uyandırsam sürekli 2 saatte bi ağlar diye de korkuyorumAy uyandırma ya. Benim bebeğim de öyleydi. Gece bi emer 6 saat, bir daha emer 5 saat daha uyurdu. Şimdi 11 aylık oldu. Uyku nedir bilmiyoruz. Bütün gece ayaktayız. Memeyi bıraktı hala iki saatte bir kalkıyor. Karı koca delirmenin eşiğine geldik. 6 yaşındaki kızım da kalkıp oturuyor, kardeşim yüzümden uyuyamıyorum diye.
Uyuyorken bırakın uyusun. Hiç bişey de olmaz.
Bebeğim 2700 doğdu 36 haftalık şuan 2 ay yeni bitti 5 kiloŞekerinin düşmesi ilk 1 aydan sonra pek olmaz diye biliyorum, nefes sorununu da ilk kez duydum. Bebeğiniz prematüre mi ya da düşük kilolu mu doğdu?
Tamam bir bakayım3 aylik bebeği artik kaldırmanıza gerek yok diye biliyorum. YouTube da Osman gönülal in videoları var orada da dinlemiştim.buyuk oglum iki aydan sonra gece tek kalkiyordu doktor elleme demişti
Miraç ErgenDoktorunuz kim merak ettim
Mahvoldum zaten 2 aydır kolik bebek sabahlara kadar ağlar uyumazdı hal kalmazdı artık bendeAy hayir ya cocugu uyandirmaya alistirmayin 3 aylik cocuk kendi istedigi zaman uyanabilir + kilo gelisim takip edilir bu kdr yipranmayin
Maşallah kilosu iyi. Her ay 1 kilodan fazla almış. Ztn 3 aydan sonra azalmaya başlıcak aldığı kilosu. Şuan 9 aylık her ay 200 300 gr alıyor m çünkü bir yerde durmuyorlar ki :)Bebeğim 2700 doğdu 36 haftalık şuan 2 ay yeni bitti 5 kilo
HaklısınızKendi uyanmasa uyandırma açsa zaten uyumaz. Bide artık yeni doğan değil. Riskli dönemi geçmiş. Bende vicdan yapıp 2 saatte bir emzirirdim. Şuan 9 aylık hala 2 saatte 1 emiyor. Alışkanlık yapıyor. Bak bunca anne kendisi uyanmadikca uyandırma diyor belliki bir bildikleri vardır.
Vallahi başında beklerdim aç kalmasın diye diye kendimi perişan ettim 2 aydırMaşallah kilosu iyi. Her ay 1 kilodan fazla almış. Ztn 3 aydan sonra azalmaya başlıcak aldığı kilosu. Şuan 9 aylık her ay 200 300 gr alıyor m çünkü bir yerde durmuyorlar ki :)
İşte dediğim gibi kendine eziyet ediyorsun. Hem bebeğin uyku sorunu olur. Mamada veriyormuşsun. Gece uyumadan önce mama ver sabaha kadar onu idare eder. Bide benden tavsiye beslenme arasını uzat. 2 saatte bir değil de 3 4 saat yap. Bende oğlumu gece 12 1 gibi 200 ml mama veriyorum sabaha kadar beslemiyorum. Mizirdandiginda meme teklif ediyorum ama almıyor.Vallahi başında beklerdim aç kalmasın diye diye kendimi perişan ettim 2 aydır
Kaç aylık 200 içiyoİşte dediğim gibi kendine eziyet ediyorsun. Hem bebeğin uyku sorunu olur. Mamada veriyormuşsun. Gece uyumadan önce mama ver sabaha kadar onu idare eder. Bide benden tavsiye beslenme arasını uzat. 2 saatte bir değil de 3 4 saat yap. Bende oğlumu gece 12 1 gibi 200 ml mama veriyorum sabaha kadar beslemiyorum. Mizirdandiginda meme teklif ediyorum ama almıyor.
2. Ayımız bitti 3. Aya girdik gün içinde 2 saatte bir acıkınca bas bas bağırıp ağlayan bebeğim 3 gecedir 6 saate yakın uyanmadan uyuyor normalde gece uykusu da yoktu geceleri de 3 saatte bir beslerdim mutlaka bu ara uyuyunca bende uyandırmıyorum rahat ediyordur diye gazlı bi bebek çünkü doktor 3 saatte bir uyandırıp beslemezsen nefesinde problem olur riskli dedi hem mama hem meme şeklinde besliyorum bu şekilde uyuyan bebeğiniz var mı 3 saatte bir uyandırıp besliyor musunuz mutlaka
Toplamış o kendini maşallah benim kızın prematüre zayıf olduğu halde yani 2 aylıkken 3900 falandı öyle söyleyeyim o halde bile kaldırma diyordu doktor.
Sizin kaç haftalık doğmuştuToplamış o kendini maşallah benim kızın prematüre zayıf olduğu halde yani 2 aylıkken 3900 falandı öyle söyleyeyim o halde bile kaldırma diyordu doktor.
Acıksa kalkar ya. Hiç kaldırma.2. Ayımız bitti 3. Aya girdik gün içinde 2 saatte bir acıkınca bas bas bağırıp ağlayan bebeğim 3 gecedir 6 saate yakın uyanmadan uyuyor normalde gece uykusu da yoktu geceleri de 3 saatte bir beslerdim mutlaka bu ara uyuyunca bende uyandırmıyorum rahat ediyordur diye gazlı bi bebek çünkü doktor 3 saatte bir uyandırıp beslemezsen nefesinde problem olur riskli dedi hem mama hem meme şeklinde besliyorum bu şekilde uyuyan bebeğiniz var mı 3 saatte bir uyandırıp besliyor musunuz mutlaka
Derin uykuya dalarmış şekeri düşermiş hayatı tehlikeliye girermiş çok korktumB
Benim bebegimde uzayan sarilik vardi. Hic tedavi almadi.
3 aylik kontrole gittigimizde doktora bu cocuk ellemezsem tum gece uyuyor demistim. O da elleme uyusun bebek icin uyumak da en az beslenmek kadar önemli, uyuyan cocugu uyandirma demisti.
Bence baska bir doktordan daha fikir alin. Ben de beslenme nedeniyle nefesi etkilenir lafini ilk kez duyuyorum.
HaklısınızAcıksa kalkar ya. Hiç kaldırma.
Verimli bir uyku da mamaya bedel
5 gün sonra 9 aylık olucak. Ama gün içinde o kadar içmiyor. Hem yemek veriyorum. Hem emziriyorum. Bazen gün içinde hiç mama vermiyorum. Anca gece iyi uyusun tok uyusun diye veriyorumKaç aylık 200 içiyo
Bende sizin gibi bazı öğünler sadece emziriyorum doymazsa mama veriyorum gece mama5 gün sonra 9 aylık olucak. Ama gün içinde o kadar içmiyor. Hem yemek veriyorum. Hem emziriyorum. Bazen gün içinde hiç mama vermiyorum. Anca gece iyi uyusun tok uyusun diye veriyorum