-
- Konu Sahibi beste sena
28 haftalıkSizin kaç haftalık doğmuştu
Maşallah bebişinize ne kadar güzel kilo almış. Benim bebeğim prematüre 2 ayını yeni doldurdu ben de uykudayken sık beslemeye çalıştım bir süre şekeri düşer diye ama aç değilse yağa da batırsan bala da batırsan ne meme alıyor ne mama. O yüzden acıkmasını bekliyorum. Gündüz daha çok acıkıyor zaten gece de 4-5 saat uyumasına izin veriyorum.Bebeğim 2700 doğdu 36 haftalık şuan 2 ay yeni bitti 5 kilo
Böyle biraz toplu tombul bi çocuk olsun istedim hep minik doğdu diye o yüzden ilk günden beri 2 saat arayla besledim geceleri de nöbet tuttum resmen hala tombul değil ama büyüdüBenim oğlum 36+4te 2470 gr doğdu. 2 ayı atlatmışsınız bu saatten sonra artık geceleri uyanmadıkça beslememelisiniz. Buna alıştırırsanız bu sefer deliksiz uykuyu öğrenme şansı olmayacak. He siz başka bi doktordan görüş alın. Gelişiminde bi gerileme bi rahatsızlığı yoksa o zaman aynı şeyi söyleyecektir. 2 ayda 2 buçuk kilo kadar almış bu çok iyi bu arada. Benim oğlumda aynı şekil çok hızlı kilo almıştı. 4 aya girdikten sonra biraz yavaşlıyor bu.
Aa sizin ne zaman doğdu bebiş hayırlı olsunMaşallah bebişinize ne kadar güzel kilo almış. Benim bebeğim prematüre 2 ayını yeni doldurdu ben de uykudayken sık beslemeye çalıştım bir süre şekeri düşer diye ama aç değilse yağa da batırsan bala da batırsan ne meme alıyor ne mama. O yüzden acıkmasını bekliyorum. Gündüz daha çok acıkıyor zaten gece de 4-5 saat uyumasına izin veriyorum.
Ltüfen tombulluk sağlıklı olmak demek değil. Şu an 2 yaşında 13 kilo. 1 yaşında normalde nerdeyse aylık kilo alımı durmuşken benimki 9.700 falan gelmişti hala 400-500 Gr kilo alıyordu böyle böyle yaşıtlarına yetişti.önemli olan sağlıklı olmasıBöyle biraz toplu tombul bi çocuk olsun istedim hep minik doğdu diye o yüzden ilk günden beri 2 saat arayla besledim geceleri de nöbet tuttum resmen hala tombul değil ama büyüdü
Sağlıksız tombul olsun demedim ki zaten sağlıklı bi tombul olsunLtüfen tombulluk sağlıklı olmak demek değil. Şu an 2 yaşında 13 kilo. 1 yaşında normalde nerdeyse aylık kilo alımı durmuşken benimki 9.700 falan gelmişti hala 400-500 Gr kilo alıyordu böyle böyle yaşıtlarına yetişti.önemli olan sağlıklı olması
Canım sağlıklı tombul nasıl olcak? Belirli bi kilo beklentisi var ever ama ne altı olsun ne üstü. Şu an kilosu güzel artıyor. Dert etmen gereken başka bi şey olmasın. Tsrtıdaki rakamı görmesem bende oğlum zayıfladı derdim çünkü boy attı birden vücudu yüzü bile bebek gibi değil çocuk gibi olmaya başladı. Ama görüyorum yani rakam ortada. Kendimi kassam iyi mi olur? Takılma bunlaraSağlıksız tombul olsun demedim ki zaten sağlıklı bi tombul olsun
Bu aydan sonra şeker düşmesi olmaz artık. Nefes problemini ilk defa duyuyorum ek bir sorunu mu var bebeğinizin. Ben o aylarda geceleri 4-5 saat olmadan besleme yapmıyordum. 2 saatte bir uyanmayı alışkanlık haline getirirseniz büyüdüğünde geceleri 2 saatte bir uyanır. Beslenmek kadar uyumakta önemli bir ihtiyaç. Yine de siz bilirsiniz tabi.2. Ayımız bitti 3. Aya girdik gün içinde 2 saatte bir acıkınca bas bas bağırıp ağlayan bebeğim 3 gecedir 6 saate yakın uyanmadan uyuyor normalde gece uykusu da yoktu geceleri de 3 saatte bir beslerdim mutlaka bu ara uyuyunca bende uyandırmıyorum rahat ediyordur diye gazlı bi bebek çünkü doktor 3 saatte bir uyandırıp beslemezsen nefesinde problem olur riskli dedi hem mama hem meme şeklinde besliyorum bu şekilde uyuyan bebeğiniz var mı 3 saatte bir uyandırıp besliyor musunuz mutlaka
Benimki de öyle uyanmıyor gece dr. Bir sıkıntı yok dedi bize kilosundan falan da bir sıkıntısı yok artık dünyaya adapte oluyor bzi nasıl gündüz yediklerimizle gece duruyoruz o da öyle yapıyor dedi2. Ayımız bitti 3. Aya girdik gün içinde 2 saatte bir acıkınca bas bas bağırıp ağlayan bebeğim 3 gecedir 6 saate yakın uyanmadan uyuyor normalde gece uykusu da yoktu geceleri de 3 saatte bir beslerdim mutlaka bu ara uyuyunca bende uyandırmıyorum rahat ediyordur diye gazlı bi bebek çünkü doktor 3 saatte bir uyandırıp beslemezsen nefesinde problem olur riskli dedi hem mama hem meme şeklinde besliyorum bu şekilde uyuyan bebeğiniz var mı 3 saatte bir uyandırıp besliyor musunuz mutlaka
Ben molfix kullanıyorum o dediğiniz sleppy de oluyordu bende farkedip değiştirdim direktKonudan bağımsız hangi bezi kullanıyorsunuz ve değişim yapıyor musunuz gece? Ya benim oğlum çok işiyor ya da bezde bir sıkıntı var, gece kaka yapmadıkça değiştirme dediler bana ama imkansız değiştirmemem
Merhaba benim oğlum da 33 haftalık 1740 gr doğdu küvezde 1400 gr ma düştü şimdi 2 ay 1 haftalık 4300 gr sizce kilosu nasılMaşallah kilosu iyi. Her ay 1 kilodan fazla almış. Ztn 3 aydan sonra azalmaya başlıcak aldığı kilosu. Şuan 9 aylık her ay 200 300 gr alıyor m çünkü bir yerde durmuyorlar ki :)
İlk 3 ay her ay 1 kilo alıyorlar çoğu bebek. Tabi alt sınır 500 gr. Maşallah sizin bebek her ay 1.5 kilo gibi almış. Kilosu iyi. Zaten 4 aydan sonra her ay kilo alımı azalmaya başlayacak. 700 gr 500 gr 300 gr derken. Çünkü hem boyu uzuyor hem hareketlenmeye başlıyorlar.Merhaba benim oğlum da 33 haftalık 1740 gr doğdu küvezde 1400 gr ma düştü şimdi 2 ay 1 haftalık 4300 gr sizce kilosu nasıl
Teşekkür ederimİlk 3 ay her ay 1 kilo alıyorlar çoğu bebek. Tabi alt sınır 500 gr. Maşallah sizin bebek her ay 1.5 kilo gibi almış. Kilosu iyi. Zaten 4 aydan sonra her ay kilo alımı azalmaya başlayacak. 700 gr 500 gr 300 gr derken. Çünkü hem boyu uzuyor hem hareketlenmeye başlıyorlar.
Sizin bebeğiniz de erkek mi? Molfixin hangi türünü kullanıyorsunuz acaba? Ben de Sleepy kullanıyorum, genel bir sorun galiba bu. Çişler hep önde birikip taşıyor sanırım anlamadımBen molfix kullanıyorum o dediğiniz sleppy de oluyordu bende farkedip değiştirdim direkt
Erkek normal Molfix alıyorum tür bilmiyorum mavi paket klasikSizin bebeğiniz de erkek mi? Molfixin hangi türünü kullanıyorsunuz acaba? Ben de Sleepy kullanıyorum, genel bir sorun galiba bu. Çişler hep önde birikip taşıyor sanırım anlamadım