Bebeğim emmiyor (keyfi)

Lady Guinevere

“Size Nasıl Geliyorsa”
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
9.892
8.462
113
29
Kızlar iyi günler.

11 gğnlük bebeğim var dönem dönem yine memeyi zor tuttuğu oluyordu. Gazı varsa, huzursuzsa vs. Bazen mesela özellikle tek memeyi almıyordu, diğerini verince alıyordu.

Dün geceden beri memeyi verdiğimde sinirleniyor, tutamıyor ve katılarak ağlamaya başlıyor. Çok çok zorlanarak tutturabiliyorum. iyice sakinleşmesini sağladıktan sonra anca emiyor.

Sütümü sağdım emzirme sonrası ve yeterli miktarda süt var yani süt olmadığı için ağlamıyor. Nedenini anlamıyorum ama. Etrafımdaki herkes de cocuk apladıkca “sütün yetmiyor, doymuyor cocuk, aranıyor” diyip durdukca psikolojim bozuldu artık.

O kadar yoruldum ve tükendim ki.. Dün gece 5 dk uyku uyuyamadım.. Kucağımda uyuyan bebek, yatağına koyduğum an ağlamaya basliyor. Artık mama vermeyi düsünüyorum.. Ben yapamıyorum artık cidden dayanamıyorum..

Süt varsa neden mama veresiniz ki.. Çevreye kulağınızı tıkayın. Çenesi güçlenmediği için emmekte zorlanıyor. Bu da zamanla aşılacak bi şey. Sağdığınız sütü enjektörle verin.

Süt varsa neden mama veresiniz ki.. Çevreye kulağınızı tıkayın. Çenesi güçlenmediği için emmekte zorlanıyor. Bu da zamanla aşılacak bi şey. Sağdığınız sütü enjektörle verin.
hayır cok güçlü emiyor. hatta bazen o kadar hızlı emiyor ki yetiştirip yutkunamıyor. ilk günler yorulup dinlenmeye geciyordu bi kaç saniye emince ama simdi dinlenmeden 1-2 dk emebiliyor. ve dediğim gibi güçlü emiyor

dünden beri sanki kusması da arttı. dünden beri 4-5 kez kustu normalde doğumundan beri toplamda o kadar anca kusmustur. acaba sütüm mü iyi gelmiyor artık ne bileyim kafayı yiyicem

Öncelikle sakin ol ve dış dünyaya kulaklarını kapat. Çünkü açık bırakırsan var olan sütün azalabilir. Aynı olmasa da benzer şekillerde krizli dönemler geçireceksiniz. Her seferinde böyle yıkılırsan en çok kendine zarar verirsin. Bebeğin şu anda kendini anne karnında sanıyor hala. Kokuna ve dokunuşuna ihtiyacı var. Sakinleştirmek için kucağında suya sokmak, çıplak tenle temas etmek şu anda çok iyi gelecektir.

Gazı olması, reflüsünün olması en muhtemel sebepler. Bunlara çözüm ürettik ten sonra hala aynı şeyi yaşıyorsanız başka şeyler düşünürsün. Mesela doktora sorup bi gaz damlası, reflü yatağı gibi başı yüksek tutan yataklar. Bunlar hemen etki edicek çözümler. Sanma ki her anne bebek anında uyum sağlıyor, bi anda her şey tıkırında ilerliyor falan. Hayır hepimiz bu alışma sürecinden geçtik. Hepimiz bebeğimizin dilini zamanla öğrendik. Öğrenene kadar bu tip krizler çok normal. Doğduğundan beri m ibu şekilde? Yoksa yeni mi gelişti? Doğduğundan beriyse dil bağını kontrol ettirebilirsin. Yeni olduysa en muhtemel sebep gaz ve reflüdür. Ayrıca eğer stresli bi ortamdaysan bu da bebeğini etkileyecektir. Stresin bebeğine olduğu gibi geçer. Kolik belirtileri var mı? Yoksa sadece emme kaynaklı mı? Kakasını yapabiliyor mu?

Hepimiz gibi sende bu süreçleri yönetmeyi öğreneceksin. Zor geliyor biliyorum, anlıyorum. Ama bu hep böyle devam edeceği anlamına gelmez. Daha 10 gün olmuş annesi. Hem bebeğine hem kendine zaman yanı sağlıkla büyüsün

Emzirme danışmanı desteği alın yediklerinize dikkat edin biraz. Protein ağırlıklı beslenin. Mama vermeyin etrafınızdaki iş bilmeyen insanlara kulak tıkayın lütfen emzirme danışmanı sağlık ocağı ebe kimi bulursanız artık bilen birinden yardım alın. Ben de çok zorlandım benzer bir konuda. Döndüremedim memeye etrafımdaki cehalete kapıldım çok uzun süre sağarak beslemek zorunda kaldım.
Muhtemelen gazı var. Reflü yapıyor yediklerin.
Sen reflü yapacak gıdalar tüketme. Çiğ meyve sebze yeme. Basitkarbonhidrat tüketme. Süt içme.
Süt yapar denen yiyecekler genelde gaz yapar onlara dikkat.
Etini yumurtanı ye. Pilav ye.

O zaman süt tazyikli geliyor olabilir. Siz yatın bebek üzerine yatsın o şekilde emzirmeyi deneyin.

geceleri çok ağlıyordu bi ara doktoru yenidoğan koliği olabilir demişti. ama gaz damlası başladık %80 gaz sorunu cözüldü. geri kalan da çok uğraşmadan çıkıyor. yani tabi içini bilemem cocugun hala daha gazı varsa..

günde 4-5 kez kaka yapıyor. genelde de emerken yapıyor kakasını. arada bir ıkınıyor evet ve ıkındığı zamanlarda memeyi tutmuyor o an bunu anlıyorum. ama dünden beri gaz yok bir sey yok memeye gelince sinirleniyor. tutmaya calisiyor ama tutamıyor kafasını geri atıyor, sağa sola cevirip aranıyor ama memeyi tutmuyor.

dediğim gibi öncesinde sadece gazı varken oluyordu bu durum. su an gaz olmasa da durum aynı. bugün dayanamadım sağdığım sütü biberonla verdim. onu hiç yabancılamadı bile direkt aldı ağzına. mememi almada neden zorlanıyor anlamadım

çok dikkat ediyorum yediklerime. araştırıp yiyorum her seyi bilmiyorum insallah bu da bir süreçtir çünkü hiç gücüm yok

Hah bu sorun varsa önsüt biranda çok geliyor ve tıkanıyordur. Emzirme öncesinde 2 3 dk kadar göğüslerinizi sağıp verirseniz o şiddetli akış azalır, bebiş çekme kuvvetiyle gelen sütle mücadele etmez. Zaten bebek kusuyorsa açlık nasıl olabilir, dinlemeyin başkalarını.

bugün sağdım.. sonrasında denedim emzirmeyi yine uzun süre uğraştı tutmadı, sonra tuttu ama anca öyle uyudu zaten. he bir de bu sorun var.. bebek memeyi tutmuyor ama memeden baska bir yerde de uyumuyor. dünden beri canımız cıktı yemin ederim sabrım kalmadı

Kusmasi nasil?

Agzindan mi suzuluyor yoksa puskurtuyor mu?

Kakasi nasil?
ağzından süzülüyor.. püskürme yok. bazen böyle içinde beyaz peynir parçaları gibi bazen de sarı renkte kusuyor. ama genelde beyaz.

kakası da bayağı yenidoğan kakası sulu hardal-yesil karışık bir sey. doktorun yanında kaka yapmisti doktor kakasına normal demisti

Benim arkadaşımın bebesi hem biberon hem meme reddetti 3. Ayda kız sütü sağıp kaşıkla veriyordu artık. Bi uzmana danışın mutlaka elbet çözülür. Sağım yapmaya devam et

Tamam, ben anladım problemi tazyikli akış:)
Her seferinde bunu yaparsanız, bebişiniz mücadele etmeyecek, bilecek ki sütü güzel güzel geliyor ve sakinleşecek.
Böyle inatçı bebeklerde emzirme süreci çileye dönüşüyor, biliyorum çok zor.
Çok agresifleşmeden ilk açlık belirtilerinde hemen sağıma başlayıp verin ki inat edip direnmesin.
Ellerinin yumruk olması, kafasını döndürmeye çalışması, ağzını oynatması açlık belirtiledir.
1 dk sonra bas bas bağırabilir

Benim önereceğim şey emzik olacaktır, şuan bla bla yok efendim emzik zararlı vs 40 sene önceki dümdüz emziklerden bahsediliyor.
Şuankiler ortodontik, bebeğin ağız yapısıyla uyumlu, zararsız maddeden üretilen emzikler.
Hem agresifliği azalır hem emme güdüsünü karşılayacağı için kusturacak kadar emmez ve sakinleştirir.
Tutana kadar bir sürü markada deneyebilirsiniz.

Tamam peynir gibi kusma varsa mideye sut ulasiyor demekki reflusu yok.

Kakasi normal gozukuyor olabilir, gunde kac kere yapıyor?

verdim emzik 2 gündür uyurken veriyorum emzik. bir de altını değiştirirken çok endişeli oluyor o zamanlarda veriyorum.

o da zoruma gitti. benim mememi tutmayan cocuk emziği cukcuk emiyor bugün ilk defa biberon da denedim cünkü emmedi ne yaptıysam mecbur sağıp verdim. biberonu da tekte tuttu derdi benimle yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…