• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim emmiyor (keyfi)

Kızlar iyi günler.

11 gğnlük bebeğim var dönem dönem yine memeyi zor tuttuğu oluyordu. Gazı varsa, huzursuzsa vs. Bazen mesela özellikle tek memeyi almıyordu, diğerini verince alıyordu.

Dün geceden beri memeyi verdiğimde sinirleniyor, tutamıyor ve katılarak ağlamaya başlıyor. Çok çok zorlanarak tutturabiliyorum. iyice sakinleşmesini sağladıktan sonra anca emiyor.

Sütümü sağdım emzirme sonrası ve yeterli miktarda süt var yani süt olmadığı için ağlamıyor. Nedenini anlamıyorum ama. Etrafımdaki herkes de cocuk apladıkca “sütün yetmiyor, doymuyor cocuk, aranıyor” diyip durdukca psikolojim bozuldu artık.

O kadar yoruldum ve tükendim ki.. Dün gece 5 dk uyku uyuyamadım.. Kucağımda uyuyan bebek, yatağına koyduğum an ağlamaya basliyor. Artık mama vermeyi düsünüyorum.. Ben yapamıyorum artık cidden dayanamıyorum..
Öncelikle sakin olmaya çalışın lohusalik zor bi süreç hele ki etrafiniz kalabalıksa biraz azaltın çünkü öyle bi psikoloji ki insan ne eşine ne annesine dahi tahammül edemiyor.Benim bebeğim 4 aylık oldu ilk doğduğunda memeyi çok güzel tutmuştu ki emme refleksi güçlü bi bebekti 1 hafta kuvezde kaldı ve orada biberona alıştı ve tabiki memeyi almadı ben çözümü silikon uçta buldum onla emmeye başladı 2.5 aylıkken silikon ucu bıraktık tavsiye ederim o yüzden. Sütüm yetmiyor diye düşünmeyin kesinlikle yetiyordur muhtemelen bebeğinizin gazı var ve dış dünyaya adapte olamadı henüz 40 gün gerçekten zor geçiyor ama sonra mutlaka bi rutine giriyor ben yalnız kalınca rahat etmiştim 14 gün annelerimiz yardım etti sonrasında eşim izin aldı ve birlikte baktık ben strese girmeyi bırakınca bebekte rahatladi çünkü bit bit herkes konuşuyor ve her şeyi çok biliyor bu geçici bi süreç emin olun

Kızlar iyi günler.

11 gğnlük bebeğim var dönem dönem yine memeyi zor tuttuğu oluyordu. Gazı varsa, huzursuzsa vs. Bazen mesela özellikle tek memeyi almıyordu, diğerini verince alıyordu.

Dün geceden beri memeyi verdiğimde sinirleniyor, tutamıyor ve katılarak ağlamaya başlıyor. Çok çok zorlanarak tutturabiliyorum. iyice sakinleşmesini sağladıktan sonra anca emiyor.

Sütümü sağdım emzirme sonrası ve yeterli miktarda süt var yani süt olmadığı için ağlamıyor. Nedenini anlamıyorum ama. Etrafımdaki herkes de cocuk apladıkca “sütün yetmiyor, doymuyor cocuk, aranıyor” diyip durdukca psikolojim bozuldu artık.

O kadar yoruldum ve tükendim ki.. Dün gece 5 dk uyku uyuyamadım.. Kucağımda uyuyan bebek, yatağına koyduğum an ağlamaya basliyor. Artık mama vermeyi düsünüyorum.. Ben yapamıyorum artık cidden dayanamıyorum..
Göğüsleriniz çok fazla şiş ve süt dolu olabilir. Bebekler şiş memeyi kavramakta zorlanırlar. Emzirme öncesinde biraz sağabilirsiniz.

İkinci olarak da alerjisi olabilir. Alerjisi olan bebekler süt içmekte zorlanırlar.

Back