- 6 Mart 2024
- 9.892
- 8.462
- 113
- 29
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
4-5 kez en az. cok sık kaka yapıyor. bir de anlafığım kadarıyla gaz çıkarmaya çalışırken de kaka yapıyor. cünkü bezini değişirken farkettim sadece su şeklinde kaka çıktı gazını çıkarırken. normal mi bu?Tamam peynir gibi kusma varsa mideye sut ulasiyor demekki reflusu yok.
Kakasi normal gozukuyor olabilir, gunde kac kere yapıyor?
var mı bildiğiniz iyi bir uzman online görüsebileceğim?Benim arkadaşımın bebesi hem biberon hem meme reddetti 3. Ayda kız sütü sağıp kaşıkla veriyordu artık. Bi uzmana danışın mutlaka elbet çözülür. Sağım yapmaya devam et
Başını geriye atarak gerine gerine ağlaması aslında reflü belirtisi. meme ucun var mı? Doğru tutuştan emin misin? Başka belirti varsa bilemem ama anlattıkların reflü gibi duruyor. Bi de onu çözmek için bi yöntem ayarla. Bakalım aynı olacak mı? Belki silikon meme uçları var onlar işine yarayabilir ama tavsiyem onu çözüm üretemezsen düşünmen. Gerçi biberonu tutuyorsa rahatça derdi o olabilir. Önceki süreçte biberonla tanıştırdıysan o yüzden de memeyi reddediyor olabilir. Biberon kolay gelir o yüzden tercih ediyor olabilir. Silikon uç dene ama bi yandna da reflü ihtimali için çözüm üretmeyi dene. Bende kullandım silikon uç bi meme ucun küçüktü onu tutmuyodu. Sonra tuttuğunu da sadece silikonla tutmaya başladı. 5 ay sonra bıraktı ama bütün emzirme sürecini silikon uçla tamamlayanlar var. Onu da söyleyeyim bilmiş ol.geceleri çok ağlıyordu bi ara doktoru yenidoğan koliği olabilir demişti. ama gaz damlası başladık %80 gaz sorunu cözüldü. geri kalan da çok uğraşmadan çıkıyor. yani tabi içini bilemem cocugun hala daha gazı varsa..
günde 4-5 kez kaka yapıyor. genelde de emerken yapıyor kakasını. arada bir ıkınıyor evet ve ıkındığı zamanlarda memeyi tutmuyor o an bunu anlıyorum. ama dünden beri gaz yok bir sey yok memeye gelince sinirleniyor. tutmaya calisiyor ama tutamıyor kafasını geri atıyor, sağa sola cevirip aranıyor ama memeyi tutmuyor.
dediğim gibi öncesinde sadece gazı varken oluyordu bu durum. su an gaz olmasa da durum aynı. bugün dayanamadım sağdığım sütü biberonla verdim. onu hiç yabancılamadı bile direkt aldı ağzına. mememi almada neden zorlanıyor anlamadım
Hiç bilmiyorum daha doğurmadım ama hastanede sağlık ocağında bile gördüm anne sütü eğitimi vs yazıyordu. Sosyal medyada çıkıyor bir sürü kişivar mı bildiğiniz iyi bir uzman online görüsebileceğim?
Su seklinde kaka normal değil, bir sindirim sorunu var belliki.4-5 kez en az. cok sık kaka yapıyor. bir de anlafığım kadarıyla gaz çıkarmaya çalışırken de kaka yapıyor. cünkü bezini değişirken farkettim sadece su şeklinde kaka çıktı gazını çıkarırken. normal mi bu?
göğüs ucum var o konuda sorun yok zaten bir kez ağzına alsa emiyor. ama bir türlü tutumuyorBaşını geriye atarak gerine gerine ağlaması aslında reflü belirtisi. meme ucun var mı? Doğru tutuştan emin misin? Başka belirti varsa bilemem ama anlattıkların reflü gibi duruyor. Bi de onu çözmek için bi yöntem ayarla. Bakalım aynı olacak mı? Belki silikon meme uçları var onlar işine yarayabilir ama tavsiyem onu çözüm üretemezsen düşünmen. Gerçi biberonu tutuyorsa rahatça derdi o olabilir. Önceki süreçte biberonla tanıştırdıysan o yüzden de memeyi reddediyor olabilir. Biberon kolay gelir o yüzden tercih ediyor olabilir. Silikon uç dene ama bi yandna da reflü ihtimali için çözüm üretmeyi dene. Bende kullandım silikon uç bi meme ucun küçüktü onu tutmuyodu. Sonra tuttuğunu da sadece silikonla tutmaya başladı. 5 ay sonra bıraktı ama bütün emzirme sürecini silikon uçla tamamlayanlar var. Onu da söyleyeyim bilmiş ol.
seffaf su gibi değil ya.. normal kıvamlı yapıyor ama gazını çıkarırken hardal renginde yani kalasının renginde su geliyor poposundan bir kez gördüm bunu da bezini değişirken.Su seklinde kaka normal değil, bir sindirim sorunu var belliki.
Benim buyuk kizim bu sebeple gastroenteroloji bolumune sevk edildi.
Meme emmiyor ve cok kaka yapıyor ve bazi kakaları seffaf su gibiydi.
Simdi kaka yaparken bi popo agzina dikkat etmelisin, disari cikiyor mu o büzüşük kısım bu onemli, ikincisi bir universite hastanesi ya da sehir hastanesine götürmelisin. (Benim tercihim uni hastanesi olmustu)
seffaf degilse dertlenme ben yanlis yorumladim demekki.seffaf su gibi değil ya.. normal kıvamlı yapıyor ama gazını çıkarırken hardal renginde yani kalasının renginde su geliyor poposundan bir kez gördüm bunu da bezini değişirken.
gaz yaparken de kaka yaparken de popo deliği dısarı çıkıyor ama bana tuhaf gelmedi. ilk günler kücücük nokta kadardı anüsü ama simdi gayet normal görünüyor. ay ne bileyim daraldım
bu aralar gerginim evet.. belki de o yüzden. biberonu ilk kez bugün verdim öncesinde hiç vermedim. bir de bir kez uyanmadığı için mecburen sağıp kaşıkla vermiştim. onun dısında hep memeden emdiseffaf degilse dertlenme ben yanlis yorumladim demekki.
Kucuk popişi disari cikip iceri geri giriyorsa hicbir sorun yoktur.
O zaman geriye sadece reflu kaliyor giniver ya da biberona alistiysa meme reddi.
Reflu olan cocugu yatar pozisyonda emzirmiyoruz, hafif egimli ama neredeyse oturur pozisyonda emziriyoruz ki mide kapakcigi sorun cikarmasin.
Ha bir de keyfi meme reddi yasiyorsa boynuna ilgisini ceken bir oyuncak as, memeni emerken dikkati dagilmasin oynasin onla yavas yavas alisir.
Gerilirsen, strese girersen de bebisko memeden uzaklasir bunu zaten biliyorsun.
Muhtemel sorunların tazikli süt, reflü, emzik verdikten sonra olduysa meme reddi. Yanlış bilmiyorsam görüntü normal kaka gibi ama kıvam sıvıysa bağırsaklarında çok durmadan çıkmış demektir, yani bağırsaklar kakadaki sıvıyı emmeden yaptığı için sıvı olur. Gaz çıkarırken yapması da normal bu arada hatta iyi bile birikme ve ağrı açısından. Kötü mü iyi mi o kısımdan emin değilim ama çok küçük o yüzden. Sık kaka yapması falan çok normal. 1 aydan sonra düzene giriyor gibi oluyor o durum. Şu anda ortalama her beslenme sonrası kaka yapıyor olmalı. Ya da gaz çıkarırken.göğüs ucum var o konuda sorun yok zaten bir kez ağzına alsa emiyor. ama bir türlü tutumuyor
bizimki de avent softair tuttu. simdi uyurken emzirmeyi denedim tuttu hemen memeyi anlamadım dalga geciyor benimleMuhtemel sorunların tazikli süt, reflü, emzik verdikten sonra olduysa meme reddi. Yanlış bilmiyorsam görüntü normal kaka gibi ama kıvam sıvıysa bağırsaklarında çok durmadan çıkmış demektir, yani bağırsaklar kakadaki sıvıyı emmeden yaptığı için sıvı olur. Gaz çıkarırken yapması da normal bu arada hatta iyi bile birikme ve ağrı açısından. Kötü mü iyi mi o kısımdan emin değilim ama çok küçük o yüzden. Sık kaka yapması falan çok normal. 1 aydan sonra düzene giriyor gibi oluyor o durum. Şu anda ortalama her beslenme sonrası kaka yapıyor olmalı. Ya da gaz çıkarırken.
Emziği 21. Aya kadar kullandı bizimki. 1. Ayında vermiştim. avent ya da Tommy tippe hariç emziği de kabul etmedi.
Uyurken emzirmek her zmaan daha kolaydır bu çok normal. Emin ol sana özel değil her bebek aynıbizimki de avent softair tuttu. simdi uyurken emzirmeyi denedim tuttu hemen memeyi anlamadım dalga geciyor benimle
kücücük cocuk mahvetti bizi yemin ederimUyurken emzirmek her zmaan daha kolaydır bu çok normal. Emin ol sana özel değil her bebek aynıeğer ki bu şekilde emzirmek daha kolaysa uyurken emzirmekte bi seçenek. Olabilir
Mutlaka bir yolu olmalı. Sakın pes etmeyinKızlar iyi günler.
11 gğnlük bebeğim var dönem dönem yine memeyi zor tuttuğu oluyordu. Gazı varsa, huzursuzsa vs. Bazen mesela özellikle tek memeyi almıyordu, diğerini verince alıyordu.
Dün geceden beri memeyi verdiğimde sinirleniyor, tutamıyor ve katılarak ağlamaya başlıyor. Çok çok zorlanarak tutturabiliyorum. iyice sakinleşmesini sağladıktan sonra anca emiyor.
Sütümü sağdım emzirme sonrası ve yeterli miktarda süt var yani süt olmadığı için ağlamıyor. Nedenini anlamıyorum ama. Etrafımdaki herkes de cocuk apladıkca “sütün yetmiyor, doymuyor cocuk, aranıyor” diyip durdukca psikolojim bozuldu artık.
O kadar yoruldum ve tükendim ki.. Dün gece 5 dk uyku uyuyamadım.. Kucağımda uyuyan bebek, yatağına koyduğum an ağlamaya basliyor. Artık mama vermeyi düsünüyorum.. Ben yapamıyorum artık cidden dayanamıyorum..
O eve bi kere girince her önüne gelen ver diyecek sen istemesende keşke aldırmasaydın. Belki sendn habersiz veren olacak. Zaten meme tutmayla sorun yaşarken biberona alışınca hiç tutmayacak. Şimdiden böyle yıkılırsan olmaz ki hayatın boyunca her şey için konuşacaklar çocuk üstünden. Her seferinde pes edemeyeceksin. Bunun daha ek gıdası emeklemesi yürümesi var en basiti. Sütün var ve bebeğin zorda olsa tutuyor. Kilo alımı iyi sağlık sorunu yok neden mama veresin ki?kücücük cocuk mahvetti bizi yemin ederimaç kalmasından korkuyorum anlamıyorum dilinden. bir de etrafımdaki herkes bırbır konusuyor bugün o kadar sabrım tükendi ki mama aldırdım
Sütun tazyikli ise onunla başa çıkamıyor dur. Yatağın başına yastık koyup arkanıza yaslanın memenize koyun. Tayzik konusunuda nette araştırın göreceksiniz videolarda bebeklerin hareketini . Sütünüz varken verin sahdiginizida şırınga veya kaşık biberonla verebilirsiniz red olmuyor onlarlahayır cok güçlü emiyor. hatta bazen o kadar hızlı emiyor ki yetiştirip yutkunamıyor. ilk günler yorulup dinlenmeye geciyordu bi kaç saniye emince ama simdi dinlenmeden 1-2 dk emebiliyor. ve dediğim gibi güçlü emiyor
dünden beri sanki kusması da arttı. dünden beri 4-5 kez kustu normalde doğumundan beri toplamda o kadar anca kusmustur. acaba sütüm mü iyi gelmiyor artık ne bileyim kafayı yiyicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?