Herkese selamlar 1ay 27 günlük bebeğim emerken bazen ciddi şekilde ağlıyor bazen emiyor bazende iki emip hemen uyuyor bu dengesizliğin sebebini çözemedim sütüm az yarısını mama ile tamamlıyorum her zaman verimli bir şekilde emmediği için. Gaz problemide yok çok fazla sizce neden böyle?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 2 Ekim 2018
- 144
- 89
- 13
- 25
- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.884
- 133
Yegenim emerken çok aglardi, doğumda koprucuk kemiği kirilmis sonradan ortaya cikti. Bir anda aklıma geldi ama asıl yazmak istediğim şey alerji. Alerjik bebekler sütle geçen alerjenler rahatsız ettiği için emerken aglayabilir, emerken sık sık memeyi bırakabilir, cirpinarak emebilir. Kakasını gozlemleyin, yeşil, putursuz, kötü kokulu, kopuklu, mukuslu, siyah ya da kırmızı kanlı kaka alerji belirtisidir. Çok hickirma, mide sivisinin ağzına gelmesi, kusma, emerken karında guruldama, konak, yüzde, ağız kenarinda kızarma, inatci pisik, makat çevresinde kizariklik da alerji belirtisi. Bebeginiz bu belirtileri gösteriyorsa süt alerjisi olabilir. Daha fazlası da olabilir. 3 aydan küçük olunca doktorlar alerjiyle ilgili bir şey söylemiyor. Alerjiden suphelenirseniz iki hafta süreyle tüm süt ve süt urunlerini beslenmenizden cikarin, bulursanız neocate ya da pregomin as alerji mamalarini deneyin. Düzelme olursa alerjisi vardır.Herkese selamlar 1ay 27 günlük bebeğim emerken bazen ciddi şekilde ağlıyor bazen emiyor bazende iki emip hemen uyuyor bu dengesizliğin sebebini çözemedim sütüm az yarısını mama ile tamamlıyorum her zaman verimli bir şekilde emmediği için. Gaz problemide yok çok fazla sizce neden böyle?
Yegenim emerken çok aglardi, doğumda koprucuk kemiği kirilmis sonradan ortaya cikti. Bir anda aklıma geldi ama asıl yazmak istediğim şey alerji. Alerjik bebekler sütle geçen alerjenler rahatsız ettiği için emerken aglayabilir, emerken sık sık memeyi bırakabilir, cirpinarak emebilir. Kakasını gozlemleyin, yeşil, putursuz, kötü kokulu, kopuklu, mukuslu, siyah ya da kırmızı kanlı kaka alerji belirtisidir. Çok hickirma, mide sivisinin ağzına gelmesi, kusma, emerken karında guruldama, konak, yüzde, ağız kenarinda kızarma, inatci pisik, makat çevresinde kizariklik da alerji belirtisi. Bebeginiz bu belirtileri gösteriyorsa süt alerjisi olabilir. Daha fazlası da olabilir. 3 aydan küçük olunca doktorlar alerjiyle ilgili bir şey söylemiyor. Alerjiden suphelenirseniz iki hafta süreyle tüm süt ve süt urunlerini beslenmenizden cikarin, bulursanız neocate ya da pregomin as alerji mamalarini deneyin. Düzelme olursa alerjisi vardır.
Bu belirtilerin birkaçı var aslında çok faydalı bir yazı olmuş hiç aklımıza gelmezdi teşekkür ederim biraz daha iyi gözlemleyip doktorunada bir danışayım gerçi emzirmeyle ilgili bana hiç yardımcı olmuyor kendisi emmiyosa mama ver aç kalmasın dedi geçti
- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.884
- 133
Rica ederim. Bizim karşılaştığımız çocuk doktorlaru da bir tanesi dışında çok duyarsız yaklaştı. Cocukluk alerjisi çok yaygın bir rahatsızlık olmasına rağmen kimse alerji uyarısı yapmadi. Yalnızca bir doktor kakasinda siyah kan görür görmez inek sütü alerjisi bu alerji uzmanına gidin dedi. Biz de öyle aydinlandik. Ondan önceki 3 ay çocuğum da ben de uyku nedir bilmedik.Bu belirtilerin birkaçı var aslında çok faydalı bir yazı olmuş hiç aklımıza gelmezdi teşekkür ederim biraz daha iyi gözlemleyip doktorunada bir danışayım gerçi emzirmeyle ilgili bana hiç yardımcı olmuyor kendisi emmiyosa mama ver aç kalmasın dedi geçti
Bebeğinizde alerji varsa anne sütü çok daha önemli bir hal aliyor. Çünkü bagisikliginin ekstra güçlenmesi gerekiyor ki alerjiyi yenebilsin. Mamalarda baklagil ve hayvan sütü proteinleri var en basitinden. Bebeğin bunlardan en az birine alerjisi olma ihtimali var. Bu durumda mama da alerji yapacaktır. Hatta özel alerji mamalarinin bile alerji yaptığı bebekler var. Örneğin bebeğinizde soya alerjisi varsa neocate gibi soya proteini içeren mama ile beslenemez. Bu konuyu iyice arasitirip hareket etmenizi tavsiye ederim. Konuya çocuk alerji uzmanları ve çocuk gastroenteroloji uzmanlari bakıyor. İki bölüme de çocuk doktoruna randevu alıp sevk gibi bir işlemle gidebiliyorsunuz. Geçmiş olsun.
- 28 Aralık 2013
- 1.175
- 1.643
- 133
MerhabaÇok çok teşekkür ederim üzerine düşücem bu konunun
Emerken ağlaması bir anda oluyorsa gaz vuruyor olabilir. Ağlayinca emzirmeyi bırakıp omzunuza almayı ve gazını çıkarmayı deneyin. Gaz çıkarıyorsa hava yuttuğu icin gaz rahatsız etmiş olabilir.
Benim de 4 aylık bir oğlum var en rahat gece uyku aralarında emzirebiliyorum gündüz doğru düzgün emmiyor bazen saatlerce ac kaldığı oluyor yine de tutmuyor...ben sutumun fazla gelmesi yüzünden olabilir diye düşünüyorum tutuyo süt gelmeye başlayınca bırakıyor çünkü...memeyi bırakınca sutumun fiskirdigini görüyorum..Bir de gazlı bir bebek hala gazimiz var...ama su besin alerji belirtilerinin de birkaçı bizde de var kafami kurcaladi makatta kızarıklık,kusma,bazen kakada mukus,hickirik,emerken karinda guruldama falan...test yaptırmalı miyim sizce?