• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim bensiz uyumuyor

Ben nasıl bu hâle geldim sanıyorsun bacım sıyırdım ben bir anka kolay kolay delirmiyor 🤣🤣🤣😅 delirince uykuyu aramıyor insan yani Rabbim akıldan geri koymasın da yine de amaaan işte ben alıştım aynılarıydı yazdıklarının Allah güç kuvvet versin bana verdi sana da verir 😊😊
Kiz bisey diyim mi bebek uyusa bile ben uyuyamaz oldum artık yorgunluktan uyuyamiyorum resmen. Vücut uykusuzluğa alışkanlık yaptı 😂

Annesi daha çok küçük.size ihtiyaç duyuyor🤗uyku eğitimine bile 4 aylıkken başlayin dense de dis çıkarması atak dönemleri asilari vs derken bunu da başarabilen çok az.benim hacıyatmaz doğduğu günden gündüz uykusu neredeyse yok denecek kadar azdi.ilk aralıksız 2 saatlik gündüz uykusu 9 aylikkendi🤭.şimdi oglum tam 36 aylık.cok ideal bir örnek olmayabiliriz emmeyi daha bırakalı 10 gün oldu.simdi paşa paşa uyuyor.emerek uyurdu.ben tüp bebekle zor kucağıma aldım, uyku eğitimi ve memeyi bırakmayı belki herkesle aynı zamanda beceremedim ağlamasına hiç dayanamazdim.ama oğlum çok mutlu; korkuları olmayan bir bebek oldu ve şimdi de öyle bir çocuk masallah.size en çok muhtaç olduğu dönemlerindesiniz.yorgunlugunuzu anlıyorum ve kinamiyorum kesinlikle.sadece geçecek ve zamanla herşey yoluna girecek diye düşünün. Hepsi geceecek.yeter ki sağlıklı olsun annesi.
Çok teşekkür ederim sonuçta motive edici şeyler yaziyorsunuz emin olun bunlarda bana moral oluyor 🥰

Daha cok ufak bu sekilde olmasi normal 4 ayda uyku gerilemeai diye birsey yasiyolar gece saat basi uyanir birlac hafta boyle devam eder sonra gunduz uykularindada israrla uyutup yataga koyun zamanla alisacak hamakta uyutmayi deneyebilirsiniz bazi cocuklar cok aeviyor. Zor ama buyudukce uyumaya basliycak birde uykusu yok demeyin aksam erken uyuyup sabah erken kalkmalari onlar icin normal ve ayina gore uyanik kalma surelerine bakarsaniz ona gore uyutmaya calisirsaniz daha rahat uyur. Bazen asiri uykusuzluktan da huysuz ve uykusuz olabiliyorlar. Uyku danismanlarinin sayfalarini takip edip ordaki taktikleri deneyin pes etmeden :)
Çok teşekkürler tavsiyelerinizi deneyeceğim dediginiz gibi uykusu var ama uykuya geçiş yapamadığı için huysuz

Bebek gazlı ve kolik olduğunda rahatlamak için emmek istiyor emdikçe de daha fazla gazlanıyor. Bizim doktorumuz öyle demişti.
Benim bebeğim doğar doğmaz başladı ağlamaya. Gece sabaha kadar susmadı. Görümcem çaresizlikten gece sabaha kadar hastane odasında bir kucağında bir ayağında susturmaya çalıştı. Sütüm yetmedi diye mama verdi hemşire o da geldi gitti sürekli. Sonraki günler haftalar hep emzirdim aç diye yok susmadı, uyumadı. Doktora götürdük birşeyi yok. Ben sonunda aç diye mama vermeye de başladım ama içtiği yok icsede kustu midesi almadı. Aç diye emzirmezkten çocuk 1 ayda 2 kilo aldı. 3le doğdu 5 kilo oldu derken. 6 aya kadar kolik ve gazı 6 aydan sonra da 1 yaşa kadarda gazı devam etti. Acı çektikçe emzirmemi istedi. Emzirdikçe alışkanlıga dönüştürdü derken. Biz gece sabaha kadar sadece emerek uyur olduk.Yemek yemeğinde reddedince ben malesef 1.5 yaşına bile gelemeden emzirmeyi bırakmak zorunda kaldım. Size tavsiyem başarabilirseniz ve kilo alımı iyiyse emzirme saatlerini 2-3 saat arayla yaparak buna alıştırmanız. Yoksa gelecekte daha da çok zorlayacaksınız. Bu arada benim oğlan şuan 22 aylık ve o döneme göre çok daha iyi.Gündüz yaramaz olsa da en azından gece en fazla 2 kere uyanip su içip uyuyor. Gece uykusuz kalmak cok çok zor.

Ya bu atak haftaları gerçekten varmi ben hiç inanmadım böyle şeylere ana galiba doğru çıkıyor gerçekten 3 4 gündür hatta geçen pazartesiden beri çocuk sapıttı diyebilirim geçen hafta ballı lokma tatlısıydı bir anda noldu anlamadım. Bir gecede değişti çocuk. Geçerken bebege değil kendime kızıyorum bu sabırsızligima bu tahammülsuzlugume. Sanki bir adım atıyoruz sonra 4adim geriliyoruz gibi ay ben çocuk büyütmeyi süslü süslü giydirip foto çektirmek sanmışım net.
Kesinlikle var. Benim kız 2.5 yaşında tam, her birini günü gününe yaşadım. Asla atlamadı, farklı tepki göstermedi, birebir atak haftası için ne diyorsa yaşadık. Sizin şu anda yaşadığınız atak sonucunda bebişin çok daha bilinçlendiğini göreceksin. Sana ve çevreye daha bilen gözlerle bakacak. Yavaştan oyun oynayabilirsin, sana babaya çok net gülecek. Ellerine ve ayaklarına bakmaya başlayacak. Karşılığında uyku problemleri,yeme problemleri, meme ve biberon reddi gibi sıkıntılar yaşayacaksın bir süre. Bu burç değil yada ne bileyim söylenti değil. Bebeğin gelişiminde onlarca yıl sonunda ortak görülmüş özellikler. Defalarca deneyimlenmiş bir gerçek. Ve dediğin gibi oluyor, bir anda. O yüzden kendi psikolojik sağlığın için okumanı özellikle tavsiye ederim.

Çok küçük henüz, sizi istiyor ondan ağlıyor. Benim oğlum da öyleydi. Ne kitaplar okudum ne seminerlere katıldım. Tabii elbet faydaları oldu ama mucize değil hiçbiri.
Bosverin islerinizi. 6 aydan sonra düzene girmeye başlıyorlar. Hiç kendinizi de yipratmayin.
Benim oğlum 21 aylık. Hala gece 3 defa kalkıyor meme istiyor. Bırakın keyfini sürsün. Siz de sürmeye çalışın. Sonra çok izleniyor o günler

Çok bunaldım o kadar doluyum ki ne dışarı çıkabiliyoruz ne bir yere gidebiliyoruz onunda stresi var insllah geçer bir an önce yoksa ben cidden kafayı yicem galiba

Alın bebek arabanizi çıkın dışarıya. Yürüyüş yapın , dolaşın. Bebeğe de iyi gelecektir.

Tenha yerler çok.

Benim bebeğimde doymuyo galiba şuan 1saatir memem ağzında tam derin dalamıyor artık doymuyor sanırım

Kilo alımı iyi, günde 7 defa falan bez değiştiriyorum diyorsunuz, demeknki doyuyor.

Gazlı olduğu için memede rahatlamaya çalışıyor, mis kokulu bebeğiniz.

Halbu ki aklı kesse , emdikçe gaz dolduğunu :)

Az daha sabır , geçecek bu günler demeye geldim.

Siz hırçın oldukça unutmayın bebeğiniz de öyle oluyor. Sizin sakin olmanız önemli.

Çok bunaldiginizda verin babaya kaçın biraz odadan.

Ağlasın biraz. Belki babaya alışırsa ki alistirin :) uyutmaya da başlar memesiz.

Kiz bisey diyim mi bebek uyusa bile ben uyuyamaz oldum artık yorgunluktan uyuyamiyorum resmen. Vücut uykusuzluğa alışkanlık yaptı 😂
Bi yerden sonra insan direnmeyi bırakıyor tabi 😅 uyusan bile saat başı uyandığın için verimi olmuyor uykuların da 🤪 sana tavsiyem bacısı sağlık ocağına sor ağrı kesici ateş düşürücü mor kabı olan C ile başlayan bebek şurubu versin onu günde 2 kere eksik etme belki bi yeri ağrıyordur 😇

Herkese hayırlı haftalar diliyorum..
Derdim bebeğimin gunduz doğru düzgün uyumaması. Yanı artık gerçekten bunaldım. Sürekli kucak istiyor artık bel fıtığı olmaktan korkuyorum kucaktayken ayakta olmamı istiyor 2saat ayakta dikildiğimi biliyorum.

3ay 26 günlük bir gün uyuyorsa 6gunu uyumuyor. Geceleri yatarak emziriyordum uyduğundan emin olunca yanindan usulca kalkıp işlerimi görüyordum artık onuda yapamıyorum dünden beri geceleride yokluğumu hissedip uyanır oldu. Dün saat başı meme istedi uykusuzluktan öldüm artık.

Ayakta salliyim diyorum yok asla kabul etmiyor el ayak bağlıyorum kundak yapıyorum ne fayda. Bir bebek nasıl olurda bu kadar uykusuz kalabilir. Artık bittim tükendim. Slinge koyup arada uyutuyorum işte uyursa bir oyle uyuyor gündüzleri. Acaba tam doymuyor mu bu yuzdenmi sürekli meme istiyor. Emzik falan aldığı yok hıc bir oyuncak dikkatini çekmiyor hadi bırakayım uyumasın diyorum herşeyden çabuk sıkılıp ağlıyor bir yere koyup bir işde yapamıyorum ana kucağında 10 15dakikadan fazla durmuyor benim napmam lazim çıldırıcam artık. 3 aydır böyleyiz artık o kadar bunaldım ki aglamadığım bir gün yok sürekli ağlıyorum sinirden.

Allah aşkına bana bir yol gösterin acaba ben mi abartıyorum bebegin yaptıkları normal mi ? Hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Emzik vermicem diye dusunuyordum ama 2.5 yasindaki kizimi uyutamaz hâle gelince 24 gunlukken 2. Kızıma emzik verdim. Emmeyi cok seven cok duskun bir bebekti hala da oyle. Emzik biraz hafifletmisti. Doyup doymadigini az cok bez takibinden anlarsınız. Ben 3 saatte bir bezine bakiyordum gunduz. Bazi gunler uzun sureli cis yapmadigini bilirim. Cunku sut surekli ayni miktarda gelmez. Stres, yorgunluk sizde mevcut bu sutunuzu muhakkak etkiler. Tahminimce beslenmenizde duzgun olamaz. Bunlar da hep birbirini tetikler. Sut azaldikca bebek huysuzlasir anne daha cok yorulur. Bir destek alabilseniz esiniz ya da ailenizden birinden.
Birde ben çok yanimda taraftarı olmadim. Ayni oda da herkes kendi yatağında yatti. Buyuk kizima da oyle yapmıştım.
Bu arada buyuk kizim mamayla buyudu 3 yasinda fakat uykusu hala duzensizdir..

Ya daha çok çok küçük, memeye doysa bile size doymuyordur. Biraz daha sabredin uyku, rutin vs gibi şeyler için düzen oluşturmaya 6 ay itibari ile başlamak daha uygun. Şuan koşulsuz bir kucaklamaya ihtiyacı var.

Daha çok küçük düzen oluşturmak için. Büyüdükçe hareketleri de istikrarlaşacaktır. Hangimiz böyle hissetmedik ki. Sanki hiç bitmeyecek gibi gelirdi bana. Geçecek diyenlere de ayrı sinir olurdum :KK70:
Benimki gündüz hiç uyumazdı memede saatlerce kalabilirdi. Abartmıyorum saat tuttum bir kere 2 saat emdi. o memede uyudu uyandı tekrar uyudu. Gece yatağında en fazla 3 saat yatardı sonra yanıma.
Ne günlerdi 5 saat aralıksız emzirdim imi bilirim :(

Derdim bebeğimin gunduz doğru düzgün uyumaması. Yanı artık gerçekten bunaldım. Sürekli kucak istiyor artık bel fıtığı olmaktan korkuyorum kucaktayken ayakta olmamı istiyor 2saat ayakta dikildiğimi biliyorum.

3ay 26 günlük bir gün uyuyorsa 6gunu uyumuyor. Geceleri yatarak emziriyordum uyduğundan emin olunca yanindan usulca kalkıp işlerimi görüyordum artık onuda yapamıyorum dünden beri geceleride yokluğumu hissedip uyanır oldu. Dün saat başı meme istedi uykusuzluktan öldüm artık.

Ayakta salliyim diyorum yok asla kabul etmiyor el ayak bağlıyorum kundak yapıyorum ne fayda. Bir bebek nasıl olurda bu kadar uykusuz kalabilir. Artık bittim tükendim. Slinge koyup arada uyutuyorum işte uyursa bir oyle uyuyor gündüzleri. Acaba tam doymuyor mu bu yuzdenmi sürekli meme istiyor. Emzik falan aldığı yok hıc bir oyuncak dikkatini çekmiyor hadi bırakayım uyumasın diyorum herşeyden çabuk sıkılıp ağlıyor bir yere koyup bir işde yapamıyorum ana kucağında 10 15dakikadan fazla durmuyor benim napmam lazim çıldırıcam artık. 3 aydır böyleyiz artık o kadar bunaldım ki aglamadığım bir gün yok sürekli ağlıyorum sinirden.

Allah aşkına bana bir yol gösterin acaba ben mi abartıyorum bebegin yaptıkları normal mi ? Hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Geçecek geçecek ben bir gece yatağında yatırabildiğim bir kız büyüttüm.... İlk doğdu eve geldik yatağına yatırdım Bi uyandım yok ağlamış annem almış.... Tabi ben sersem sersem bebek arıyorum evde.... Sonra inanın bulaşık yıkarken bebek arabasında bakkalda boynuma astığım adını unuttum onun içinde.... Banyoda ben yıkanırken kucağımda.... Balkonda tek elle çamaşır asmaya çalışan ben.... Bir gün onsuz çay içmeye gideyim dedim olmuş o zaman 9 aylık apartmanın bahçesine indim evde annem ablam vs.... Bir baktım apartman yıkılıyor...... Tam doymuyor olayı olduğunu sanmam genede doktor bilir bunu sorun.... Ben gaz vs diye doktora götürdüm yok çıkmadı 2 yıl emzirdim 6 aylıkken ek gıdaya geçtim.... Uyku bizdedir yoktu.... Zamanla düzeldi.... Gittiğim doktor size çok düşkün tüm sebep bu dedi.... Hem içinde yaşarken çare bulamadığım günlerdi..... Şimdi ne çabuk büyüdü diye deli gibi özlediğim günlere döndü..... Tabi o aralar yok bu bebek gazlı yok huysuz yok yatağı sert vs vs vs öneriler benim düşen tansiyonlar.... Ben bu işi başaramıyormuyım duygusu vs vs.... Kilo normal ayarda seyrediyorsa beslenmeye çok takılmayın.... Çok sevdiğim bir çoçuk uzmanı her bebek birbirinden bağımsızdır biz yetişkinler gibi onlarda güven arayışında kendi huylarıyla minik insanlar derdi.... Bu görüşe katılıyorum.... Bana senin bebeğin sana çok düşkün derdi.... Bebeğim 10 yaşında tabi artık o problemler çoktan bitti... Evet hala bana çok düşkün bende ona, 🙏bakın bir gece uyusun diye 5000 adım attım evin içinde saydım uyudu yarım saat sonra uyandı.. Böyle çok gece yaşadım... Takriben 3veya 4 yaşları gibi çok net anımsamıyor ım herşey sütliman oldu... Bu gözünüzü korkutmasın daha erken olabilir sizin.... şimdi içinde insan anlamıyor zaman aslında su gibi....

Açlıktan olup olmadığını emmeden sonra mama verip anlayabilirsiniz. Benimkide saat başı uyanmaya başlamıştı geceleri 4. Ayında böyle bir atak dönemi geçiriyorlar çünkü ve yaklaşık 3 hafta kadar da sürüyor. Ama siz hep böyleydi diyorsunuz. İnternette bazı bebeklerin meme tiryakisi olduğunj uykularından kalkıp annem yanında güvenini almak için emip tekrar uyuduklarını okumuştum. Öncelikle emme işlemini uyku saatinden önce tamamlayıp meme ve uyku ilişkilendirmesini ayırmak gerek.

Malesef düzen oluşturmak için biraz daha zamana ihtiyacı var.çişi bezlerini mutlaka kontrol etmelisiniz.bezde cis miktarı az ise göğsünü sağıp kendi sutunu kontrol edin.her emzirme den sonra mutlaka üstten gazını çıkartın gazı çıkmıyorsa çocuğu uyutmaz malesef.karnı toksa ve gazi yoksa en azından yarım saatlikde olsa uyuması lazim.tabi bu dönem aç olmasda mutlaka sizin kokunuzu duymak ister.uyuduğu oda sıcak olmasın ve karanlık olmasına dikkat edin ve unutmayın bu dönem gecicek.Rabbim yardımcınız olsun.

Emziğe alıştırın rahat edersiniz bir de atak haftasında. Geçmiş olsun. 😍
Ben diş damak yapısı bozulur diye emzik vermedim 😂pişman olduğum bir karar oldu..... Çünkü Bi süre sonra beni emzik yerine koyduğunu farkettim 😂sonrada alıştıramadım 🙏

1 gun uyuyorsab6 gun uyumayann bir bebegin sorunu olabilir. Bence bir doktora gosterin. Çünkü tam uyuma doneminde bebeginiz 3 ayina kadar 3 4 saat araliksiz uyumalar gerceklestirmeli ve 3 aydan sonra geceleri deliksiz uyumaya baslamali. Gunlerce uykusuz olan bizaktan birsey soylemek mumkun değil.
Gece deliksiz uyumadı için üç ay imkansız hele anne sütü aliyorsa. Bir yaşında anca

Merhaba. Benim bebeğim de anlattığınız gibiydi. Birine dert yanacak olduğumda ilk teşhis her zaman doymuyor mu acaba olurdu ama benim sütüm inanılmaz fazlaydı, süt azaltma yöntemleri araştırdım 6 ay boyunca. Bebeği ön sütle de beslemedim, doğru emdi ama dikey pozisyonda ve kucakta değilse asla uyumazdı gündüzleri. Uyanıkken de yine sırtı bana dönük dikey pozisyonda tüm evi gezerdik, etrafı incelerdi. Geceleri yarım saatte bir kalkardı, hoplata hoplata gezdirirdim gaz çıkarıp uyurdu. Aylarca bölük pörçük 3 saat gece uykusuyla yaşamaya çalıştım. İnanılmaz zordu.

Benim bebeğimin problemi alerji kaynaklı yoğun gaz, karın ağrısı ve reflüydü. İlk 3 ay sadece süt ürünlerine alerjisi olduğu için süt ve türevlerini yemedim. 3 aydan sonra yumurta alerjisi başladı, onu da kestim. 6 aydan sonra inanılmaz geniş bir çoklu besin alerjisi gelişti ve hayatımız alt üst oldu. İlk zamanlarını mumla aradım diyebilirim. Bütün meyvelere, pazı mantar soğan dışında bütün sebzelere, bakliyata, kuruyemişe, yumurtaya, süte alerjisi vardı. Aylarca çok kısıtlı beslenmek zorunda kaldım. Alerjisi her aşıdan sonra sıçrama göstermişti, yoğun bir okuma araştırma sürecinden sonra aşılamayı kesip ağır metal detoksuna başladık. Ondan sonra yüzde seksen oranında düzeldi de insan gibi uyumaya başladık. 3 yaşında şu an ve kalan yüzde yirmiyi hala çekiyoruz yalnız. Hala gazlı, hala gazı uyku kalitesini etkiliyor, hala deliksiz uyumuyor, hala bensiz uyumuyor, hala az ve çok çok zor uyuyor, hala gazını çıkarana kadar çaki bebek gibi :)

Back