- 17 Aralık 2015
- 26.682
- 48.654
- 598
rica ederimInşaallah alabilirim çok teşekkürler
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
rica ederimInşaallah alabilirim çok teşekkürler
Gazdan dolayı da emiyor olabilir. Emdiköe rahatlıyor çünkü. benim kızım gazı olunca daha çok emiyordu. Ben emzirirken hiç bir takviye ilaç vb kullanmadım. Mecbur kalmadıkça kullanmam. Sadece En zararsız olan rezene içerdim tavsiye ederm. Bir de dün yediğiniz bugün bebeği etkiliyor ona göre takip edin rahatsz eden besinleri tüketme sinizBenim bebeğimde doymuyo galiba şuan 1saatir memem ağzında tam derin dalamıyor artık doymuyor sanırım
Aslında çok mantıklı sanırım hata burda başlıyor. Çok ağlıyor meme vermeyince bende dayanamayp hemen veriyorum aslında biraz sabredip en az 2saat falan oyalasam hem onun bağırsakları dinlenecek hem benim göğüslerim. Bazen diyorum çok sık emiyor acaba sutummu azalıyor çocuk doymuyor. Benim annemde der cunku bi çocuk gazi vs yoksa ve karnı tam toksa en az 2saat uyu diye bugün 3.kez kakasini yaptı toplam 8 kere bezini degistirdimSuan bebegin zaten iyi uyumuyor ve huysuz. Ozaman gelecek gunler duzen olusturmayi denesen?
3 gun sabret 4 gun duzelmezse tekrar bildigim gibi devam edersin. Ben iki oglumdada bu sekilde yaptim. Ve fazla sorun yasamadim.
Ilk olarak bir liste cikardim
3 aylikken 3 veya 4 saatte bir emzirdim. Uyku saatlerinide yazdim. O saatlerin disina cikmadim. Yatagina koydum pis pis dedim. Ama kesinlikle gogusumu vererek uyutmadim. Emzirerek uykuya dalmasina izin vermedim. Hicbir zorluk yasamadim. Bence deneyin. Ben birde yalanci emzige alistirdim. Olmazsa daha iyiydi ama bu sekilde rahat ettim. Sen saatbasi yemek yesen rahatsizlanmazmisin. Bagirsaklarinin dinlenmeye vakti yok surekli yediklerini sindirmekle mesgul. Ilk 3 gun biraz zor olacak ama saatbasi emmeye aliskin oldugu icin. Biraz oyalaman gerekecek. Ama goreceksin cok daha mutlu bebegin olacak inan bana. Simdi ufak ufak icip birakiyor. Duzenli saatlerde emzirirsen karnini guzel birsekilde doyuracak ac oldugu icin. Guzelde uyuyacak.
Dün yediğimin bugün etkilediği konusunu bilmiyodum genelde soğuk bir şey tüketmem ama gazlı bir bebek kızım genelde de uyku sıkıstirdignda ve gazi olduğunda daha cok emiyor bende gözlemledimGazdan dolayı da emiyor olabilir. Emdiköe rahatlıyor çünkü. benim kızım gazı olunca daha çok emiyordu. Ben emzirirken hiç bir takviye ilaç vb kullanmadım. Mecbur kalmadıkça kullanmam. Sadece En zararsız olan rezene içerdim tavsiye ederm. Bir de dün yediğiniz bugün bebeği etkiliyor ona göre takip edin rahatsz eden besinleri tüketme siniz
Aslında çok mantıklı sanırım hata burda başlıyor. Çok ağlıyor meme vermeyince bende dayanamayp hemen veriyorum aslında biraz sabredip en az 2saat falan oyalasam hem onun bağırsakları dinlenecek hem benim göğüslerim. Bazen diyorum çok sık emiyor acaba sutummu azalıyor çocuk doymuyor. Benim annemde der cunku bi çocuk gazi vs yoksa ve karnı tam toksa en az 2saat uyu diye bugün 3.kez kakasini yaptı toplam 8 kere bezini degistirdim
En az 1 saatte olsa deliksiz uyumalari gerek. 6 gun uyumayan bebek mi olur3.aydan sonra geceleri deliksiz uyuyan cocuk gormedim ben daha hic
kizim 5 ayliktan beri uyku egitimiyle yatiyor 3 yasina girecek hala zaman zaman uyaniyor geceleri
acıkır herseyden once o cocuk acligina bile uyanir
6 gun evet sıkıntı ama bebek alerjikmiş belkide karin agrisi cekiyor gaz sorunuda ondan olabilir.En az 1 saatte olsa deliksiz uyumalari gerek. 6 gun uyumayan bebek mi olur
Ben nasıl bu hâle geldim sanıyorsun bacım sıyırdım ben bir anka kolay kolay delirmiyor delirince uykuyu aramıyor insan yani Rabbim akıldan geri koymasın da yine de amaaan işte ben alıştım aynılarıydı yazdıklarının Allah güç kuvvet versin bana verdi sana da verirDeğişmez diyosun yani
Annesi daha çok küçük.size ihtiyaç duyuyoruyku eğitimine bile 4 aylıkken başlayin dense de dis çıkarması atak dönemleri asilari vs derken bunu da başarabilen çok az.benim hacıyatmaz doğduğu günden gündüz uykusu neredeyse yok denecek kadar azdi.ilk aralıksız 2 saatlik gündüz uykusu 9 aylikkendi.şimdi oglum tam 36 aylık.cok ideal bir örnek olmayabiliriz emmeyi daha bırakalı 10 gün oldu.simdi paşa paşa uyuyor.emerek uyurdu.ben tüp bebekle zor kucağıma aldım, uyku eğitimi ve memeyi bırakmayı belki herkesle aynı zamanda beceremedim ağlamasına hiç dayanamazdim.ama oğlum çok mutlu; korkuları olmayan bir bebek oldu ve şimdi de öyle bir çocuk masallah.size en çok muhtaç olduğu dönemlerindesiniz.yorgunlugunuzu anlıyorum ve kinamiyorum kesinlikle.sadece geçecek ve zamanla herşey yoluna girecek diye düşünün. Hepsi geceecek.yeter ki sağlıklı olsun annesi.Herkese hayırlı haftalar diliyorum..
Derdim bebeğimin gunduz doğru düzgün uyumaması. Yanı artık gerçekten bunaldım. Sürekli kucak istiyor artık bel fıtığı olmaktan korkuyorum kucaktayken ayakta olmamı istiyor 2saat ayakta dikildiğimi biliyorum.
3ay 26 günlük bir gün uyuyorsa 6gunu uyumuyor. Geceleri yatarak emziriyordum uyduğundan emin olunca yanindan usulca kalkıp işlerimi görüyordum artık onuda yapamıyorum dünden beri geceleride yokluğumu hissedip uyanır oldu. Dün saat başı meme istedi uykusuzluktan öldüm artık.
Ayakta salliyim diyorum yok asla kabul etmiyor el ayak bağlıyorum kundak yapıyorum ne fayda. Bir bebek nasıl olurda bu kadar uykusuz kalabilir. Artık bittim tükendim. Slinge koyup arada uyutuyorum işte uyursa bir oyle uyuyor gündüzleri. Acaba tam doymuyor mu bu yuzdenmi sürekli meme istiyor. Emzik falan aldığı yok hıc bir oyuncak dikkatini çekmiyor hadi bırakayım uyumasın diyorum herşeyden çabuk sıkılıp ağlıyor bir yere koyup bir işde yapamıyorum ana kucağında 10 15dakikadan fazla durmuyor benim napmam lazim çıldırıcam artık. 3 aydır böyleyiz artık o kadar bunaldım ki aglamadığım bir gün yok sürekli ağlıyorum sinirden.
Allah aşkına bana bir yol gösterin acaba ben mi abartıyorum bebegin yaptıkları normal mi ? Hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Oluyor ya :/ mesela benim kızım 24 aylık uykusuz 1 hafta geçirebilir her uyku saatinde evde 373738. Dünya Savaşı çıkarıyor doğduğundan beri böyle.En az 1 saatte olsa deliksiz uyumalari gerek. 6 gun uyumayan bebek mi olur
Tam 2.5 yasina kadr ayakta kollarimda salladim sonuc bel fitigim var 2.5 yasindan sonra bir anda kendi kendine duzeldi gercekten cok zor bo bebekdi etrafimda taniyan goren herkes hala daha o gunleri hatirlar neydi senin o halin derlercok sukur suan 7 yasi bitti hersey geciyor unutuluyor rabbim kolayligini versin insallahHerkese hayırlı haftalar diliyorum..
Derdim bebeğimin gunduz doğru düzgün uyumaması. Yanı artık gerçekten bunaldım. Sürekli kucak istiyor artık bel fıtığı olmaktan korkuyorum kucaktayken ayakta olmamı istiyor 2saat ayakta dikildiğimi biliyorum.
3ay 26 günlük bir gün uyuyorsa 6gunu uyumuyor. Geceleri yatarak emziriyordum uyduğundan emin olunca yanindan usulca kalkıp işlerimi görüyordum artık onuda yapamıyorum dünden beri geceleride yokluğumu hissedip uyanır oldu. Dün saat başı meme istedi uykusuzluktan öldüm artık.
Ayakta salliyim diyorum yok asla kabul etmiyor el ayak bağlıyorum kundak yapıyorum ne fayda. Bir bebek nasıl olurda bu kadar uykusuz kalabilir. Artık bittim tükendim. Slinge koyup arada uyutuyorum işte uyursa bir oyle uyuyor gündüzleri. Acaba tam doymuyor mu bu yuzdenmi sürekli meme istiyor. Emzik falan aldığı yok hıc bir oyuncak dikkatini çekmiyor hadi bırakayım uyumasın diyorum herşeyden çabuk sıkılıp ağlıyor bir yere koyup bir işde yapamıyorum ana kucağında 10 15dakikadan fazla durmuyor benim napmam lazim çıldırıcam artık. 3 aydır böyleyiz artık o kadar bunaldım ki aglamadığım bir gün yok sürekli ağlıyorum sinirden.
Allah aşkına bana bir yol gösterin acaba ben mi abartıyorum bebegin yaptıkları normal mi ? Hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Ya bu atak haftaları gerçekten varmi ben hiç inanmadım böyle şeylere ana galiba doğru çıkıyor gerçekten 3 4 gündür hatta geçen pazartesiden beri çocuk sapıttı diyebilirim geçen hafta ballı lokma tatlısıydı bir anda noldu anlamadım. Bir gecede değişti çocuk. Geçerken bebege değil kendime kızıyorum bu sabırsızligima bu tahammülsuzlugume. Sanki bir adım atıyoruz sonra 4adim geriliyoruz gibi ay ben çocuk büyütmeyi süslü süslü giydirip foto çektirmek sanmışım net.3 ay 26 gün yani yani 15. hafta, darararaaaaam tebrikler atak haftasındasınız. Muhtemelen 3-4 gündür bebiş coşmuş durumda ve siz bundan sonra hayatım böyle mi olacak diye ağlamak istiyorsunuz. Nereden biliyorum? Her atak haftasında ıssız adaya düşme hayali kurdum çünkü tek başıma Şimdi atak haftalarını derinlemesine okuyorsun ,taktik kapıyorsun. Rahat oluyorsun ve atlatana kadar sabrediyorsun. Forumda çocuk büyütürken başlığında bol bol takılıyorsun. Birde en büyük tavsiyem bir daha hiç bu kadar minik olmayacak, çok sarıl çok öp
Bende 2Buçuk ay annemde kaldım banada sürekli emzir emzir diye baskıladilar bende ilk çocuğum tabi bilmiyorum toyluk çocuk her agladiignda verdim memeyi çocuğun gazi var kakasini yapamıyormuş meger işte yanlış yönlendirme sonuclarıcanim bak bizden buykler herzaman dogru nedir bilmez. Ben oglumu duzenli beslerdim. Turkiyeye ailemin yanina gittim tatile. Yeni dogmus bebek cok acikir. Sen az emziriyosun dediler.Bende hangi akla hizmet onlari dinledim bilmiyorum ama herkesten ayni ses cikinca vardir bir bildikleri dedim. Yavrum okadar huysuzlastiki. Uyumak bilmedi. Surekli agladi. Esim beni uyardi ‘Bulbulkusu napiyosun sen bu yavruya yazik gunah iki gundur ne uyku uydu nede yuzu guldu cocugun. Yeter artik sen kendi bildigim gibi yap Eski duzenine devam et dedi’ bende cok kotu oldum o an. Gercekten yavruma eziyet ettim. Surekli emzir emzir nereye kadar. Ben doydum diyemiyoki yavrucak. Emmeyi seviyor ama sut geliyor tabi bir yandan. Emzir dediler emzirmedim Sonraki gun yavrum cok rahatladi. Kendine geldi. Biz iyilik yaptigmizi saniyoruz ama yaniliyoruz. Bebekler sadece ilk ay sik emerler sonra bu sureyi uzatmak gerekir.