• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim bensiz uyumuyor

Benim kuzenim alıştırdınız diye ağlamıştı bir kere :KK53:

Annesiyle kayınvalidesi karşısında , beraberdik o gün , bebek durmadı kucaksız .
Benim kuzen bunlara başladı ağlamaya siz alıştırdınız kucağa daa işte ben baş edemiyorum bakamıyorum alın siz uyutun diye kucaklarına verip ağlamaya devam etmişti .
Sinir krizi geçirmişti kız .
O geldi aklıma , alışmış olabilir mi ?
Evet alıştı canım lohusayken annemde kaldım orda kucaktan kucağa gezdiydiler sonuç bu

Uc aylık bebektrn bahsediyorsunuz. Üç aylık bebek ne bilim.daha oyun oynamayi oyalanmayi. :) Tabiki meme isticek amac açlık değil sizi istyr bu dönem böyle geciyor ağlamaya gerek yokki bence abartıyorsnz
Birazda uykusuz kalıyorum onunda hırçınlığı oluyo bende sanırım

1 gun uyuyorsab6 gun uyumayann bir bebegin sorunu olabilir. Bence bir doktora gosterin. Çünkü tam uyuma doneminde bebeginiz 3 ayina kadar 3 4 saat araliksiz uyumalar gerceklestirmeli ve 3 aydan sonra geceleri deliksiz uyumaya baslamali. Gunlerce uykusuz olan bir bebege uzaktan birsey soylemek mumkun değil.
Haklisiniz doktoruna bu konuyu yarın danisacagım

1 gun uyuyorsab6 gun uyumayann bir bebegin sorunu olabilir. Bence bir doktora gosterin. Çünkü tam uyuma doneminde bebeginiz 3 ayina kadar 3 4 saat araliksiz uyumalar gerceklestirmeli ve 3 aydan sonra geceleri deliksiz uyumaya baslamali. Gunlerce uykusuz olan bir bebege uzaktan birsey soylemek mumkun değil.
3.aydan sonra geceleri deliksiz uyuyan cocuk gormedim ben daha hic
kizim 5 ayliktan beri uyku egitimiyle yatiyor 3 yasina girecek hala zaman zaman uyaniyor geceleri
acıkır herseyden once o cocuk acligina bile uyanir

Bebeginiz 3 aylikmis daha kucukmus. Gazdan dolayi rahatsiz oluyor olabilir. Emme saatleri duzenlimi? Nekadar siklikla emziriyorsun. Bebegin henuz 4 aylik degil ve 7 kilo. Bu cok biliyosun dimi, karni acmi diye dusunme 😄 Benm oglumda nerdyse 8 kiloydu 3 aylikken. 3 saatte bir emzirmeyi dene ama uykudan en az 1 saat once karnini doyurmus olsun. Gazini iyice cikarsin oyle uyusun. Bak bakalim biraz daha uzun uyuyacakmi. Ben oglumda bu sekil yapardim yoksa kesinlikle uyuyamazdi. Sik emen bebek rahatsizlanir

muhtemelen kolik kucakta ozllikle ayakta dolastiginizda susuyorsa gazı vardır.
derin hamaklar var denedinizmi hic ben 3 ay kucakta salladiktan sonra hamakla kurtuldum.
geceleri yanindan kalkarken uzerinizdeki kiyafeti yatagina birakin koku alirsa uyanmaz sanirim en azindan benim kizim oyleydi
birde aci badem yagi alip topuklarina karnina masaj yapin onunla baya rahatlatiyor bunun birde masaji vardi
bulursan yollayim videoyu size
beyaz gurultude baya rahatlatiyor
Zaten o kdr dikkat etmeme rağmen hala gazını çıkartırken zorlanıyor ve çok gazlaniyor ben hayret içinde kalıyorum bu kdr dikkat etmeme rağmen bile bu kadar gazlı şuan yanında yatıyorum hala memem ağzında derin uyumuyo yani 1 saat oldu yatali hala uymamakta zorlanıyor

Mama deneyin diyecektim ama kilo alimi gayet iyi mama vermeyin benim oglumda 28 mayis dogumlu 3 bucuk aylik benim oğlum biraz obur mama olmadan doymuyor hemşire gerek yok kesin dedi ama çok ağladığı için veriyorum mama içmeyince uykusu bile yarim oluyor gönül isterdi mama yerine memeyi tercih etsin ama olmadı az meme çok mama şeklinde ilerliyoruz
Benim bebeğimde doymuyo galiba şuan 1saatir memem ağzında tam derin dalamıyor artık doymuyor sanırım

Zaten o kdr dikkat etmeme rağmen hala gazını çıkartırken zorlanıyor ve çok gazlaniyor ben hayret içinde kalıyorum bu kdr dikkat etmeme rağmen bile bu kadar gazlı şuan yanında yatıyorum hala memem ağzında derin uyumuyo yani 1 saat oldu yatali hala uymamakta zorlanıyor
kaşlariyla oynayin karnina pit pit vurun hafif hafif yada masaj yapin ayaklarinin altina bayilirlar
hamak deneyin mutlaka sizi cok rahatlatacak

birde bebek gazliysa gazlidir siz istediginiz kadar dikkat edin ben ac yasiyordum nerdeyse aman yine gazlanmasin diye ona ragmen gazliydi

Bebeginiz 3 aylikmis daha kucukmus. Gazdan dolayi rahatsiz oluyor olabilir. Emme saatleri duzenlimi? Nekadar siklikla emziriyorsun. Bebegin henuz 4 aylik degil ve 7 kilo. Bu cok biliyosun dimi, karni acmi diye dusunme 😄 Benm oglumda nerdyse 8 kiloydu 3 aylikken. 3 saatte bir emzirmeyi dene ama uykudan en az 1 saat once karnini doyurmus olsun. Gazini iyice cikarsin oyle uyusun. Bak bakalim biraz daha uzun uyuyacakmi. Ben oglumda bu sekil yapardim yoksa kesinlikle uyuyamazdi. Sik emen bebek rahatsizlanir
O kdr emiyoki her saat başı bazen yarim saatte bir . Çok düzensiz bir beslenme şeklimiz var hatta bazen bu onu kabız ediyor

Bu yaşadıklarınızı çoğu anne yaşıyor ve çoğu bebek böyle. Sabrınız tükendiğinde bunun geçici olduğunu aklınıza getirin. İlerde akşam uyuyacak sabaha kadar sadece su ve çiş için uyanacak 3.4 yaşına geldiğinde. İlk 3.5 ay böyle 8. 9 aydan sonra çok daha iyi oluyor. 2 yaşında Sütten kesince tamamen rahatlayacaksınız. Ama bebeğinizin bu kadar süre uykusuz kalması normal değil ve kısa sürede uyanması. En azından 2 saat kesintisiz uyuması lazım. Uyku eğitimi için de geç kalmadınız.sallamaya alıltırmayın çok yorar sizi.emzirirken siz de uzanın dinlenrsnz biraz. Gaz yapan yiyecekler tüketmeyin gaz aşırı rahatsız eder bebekleri. Soğuk bişeyler yiyip içmek de gaz yapar. İlk 4 ay beveklerin en yorucu ayı

Screenshot_20200914_224406_com.android.chrome.jpg

böyle derin bir hamak alin bazilari derin olmuyor cocuk ondan dusuyor

Bu yaşadıklarınızı çoğu anne yaşıyor ve çoğu bebek böyle. Sabrınız tükendiğinde bunun geçici olduğunu aklınıza getirin. İlerde akşam uyuyacak sabaha kadar sadece su ve çiş için uyanacak 3.4 yaşına geldiğinde. İlk 3.5 ay böyle 8. 9 aydan sonra çok daha iyi oluyor. 2 yaşında Sütten kesince tamamen rahatlayacaksınız. Ama bebeğinizin bu kadar süre uykusuz kalması normal değil ve kısa sürede uyanması. En azından 2 saat kesintisiz uyuması lazım. Uyku eğitimi için de geç kalmadınız.sallamaya alıltırmayın çok yorar sizi.emzirirken siz de uzanın dinlenrsnz biraz. Gaz yapan yiyecekler tüketmeyin gaz aşırı rahatsız eder bebekleri. Soğuk bişeyler yiyip içmek de gaz yapar. İlk 4 ay beveklerin en yorucu ayı
Çok haklısınız ama bazen sabrım tükeniyor biliyorum bir bakıcam bir yaşına gelmiş zaman şu gibi skip gidiyor. Bir an önce uyku duzenini oturtmak lazım ama çözüm bulamadım inşaallah cozerim bu işi

O kdr emiyoki her saat başı bazen yarim saatte bir . Çok düzensiz bir beslenme şeklimiz var hatta bazen bu onu kabız ediyor

Suan bebegin zaten iyi uyumuyor ve huysuz. Ozaman gelecek gunler duzen olusturmayi denesen?
3 gun sabret 4 gun duzelmezse tekrar bildigim gibi devam edersin. Ben iki oglumdada bu sekilde yaptim. Ve fazla sorun yasamadim.
Ilk olarak bir liste cikardim
3 aylikken 3 veya 4 saatte bir emzirdim. Uyku saatlerinide yazdim. O saatlerin disina cikmadim. Yatagina koydum pis pis dedim. Ama kesinlikle gogusumu vererek uyutmadim. Emzirerek uykuya dalmasina izin vermedim. Hicbir zorluk yasamadim. Bence deneyin. Ben birde yalanci emzige alistirdim. Olmazsa daha iyiydi ama bu sekilde rahat ettim. Sen saatbasi yemek yesen rahatsizlanmazmisin. Bagirsaklarinin dinlenmeye vakti yok surekli yediklerini sindirmekle mesgul. Ilk 3 gun biraz zor olacak ama saatbasi emmeye aliskin oldugu icin. Biraz oyalaman gerekecek. Ama goreceksin cok daha mutlu bebegin olacak inan bana. Simdi ufak ufak icip birakiyor. Duzenli saatlerde emzirirsen karnini guzel birsekilde doyuracak ac oldugu icin. Guzelde uyuyacak.

Back