Bebegim, ben, esim ve aileler..

Torun sevdasina dusmusler,etraflarinda olanlardan haberleri yok..allah akil fikir versin.cocugunuda tatile filan gonderme.ne gerek var ya.hem daha cok kucuk. Ayrica buyuyuncede gonderme,mahkeme bile babasina yilda bir tatil hakki veriyor,babanne dedeye degil.babada cocugunun pesine dusmuyorsa bosversene,ozleyen gelsin gorsun evine,misafir olsun gitsin.oyle alip gitmeler olmaz.

kayinvalidenin derdi neydi anlamadim.anneni kiskanmis olabilir oda senin yaninda,torunu benden fazla sevecek diye,endiselenmis olabilir.erkek aileleri kendilerinde daha fazla hak goruyorlar ya torun uzerinde,yada evlilik uzerinde...sacmalik bana kalirsa.
Esinle skintilariniz ikibucuk ayda nasil bu kadar buyudu.konustunuz mu neden boyle oldunuz.aciklamasi neydi.

Sende cocugunu neden kaynananin sana yaptiklarina ragmen,lohusalikta seni uzmesine,covugun adiyla ilgili yasattigi sorunlara ragmen,odulmuscesine surekli goturuyorsun.bi zorunlulugun yok.siz onun yuzunden bu hale gelmisiniz.daha niye kaynanin gonlunu etmeye calisiyorsun.birak gosterme akli basina gelsin. Bizim yuzumuzden gitti,cocugundan mahrum birakti desindr onlar dussun senin derdine,onlar gelsin senin kapina.mevlut konusuna gelince, biz goturu getiririz ne demek,ne yani sen annesisn bu cocugun,beraber gidelim demek bu kadar mi zor.gonderme cocugunu,bizde mevlut okutucaz,bulunmak isterseniz buyrun gelin dersin,gelmek isterse gelsin.

Esine bu konudan bahsetmen iyi olmus,her ne kadar konudan uzak durmaya calissa da..
Bunlarin disinda hissettiklerime gelince,bebegin icin uzuldum,babasindan ayri buyuyecegi icin bir,daha kotusude babasinin bebegine bu kadar uzak kalmak istemesi bu da iki.
Senin icinde diyebileceklerim,allah yardim etsin,tek basina cocuk buyutmek zor ama sorumsuz bir babayla evli olmaktan daha kolay..allah hayirlisini versin..gule gule,saglikla buyut bebegini.

Son düzenleme:

Yapilan yorumlarin hepsine saygi duyuyorum ama her seyiyle bir butun olarak bu yorum oyle guzel anlatmis oyle dogru sorulara yonelmis ki..

Kayinvalide zaten her firsatta benimle soguk konustun ama annenle oyle konusmuyorsun, biz ariyoruz donmuyorsun ama annen baban arayinca donuyorsun, onlarla daha mutlusun diye bi mukayese icinde. Evet bana da sacma gelir erkek tarafinin daha fazla hakki varmis gibi davranilmasi. Nihayetinde ben olmasam o tohumlar illa ki sacilacakti (cok afedersiniz ama gercek bu) 9 ay tasidim, istemedigim korktugum halde normal dogum yaptim sancisini cektim, bugune kadar da 24 saatimi cocukla geciriyorum. Tasiyici anne muamelesi gormem cabasi.

Ben yine buyuyumdur dedim saygisizlik yapmayayim dedim. Torunlaridir anne babamin hakki oldugu gibi onlarinda var dedim ama hata etmisim oyle gidip gelmelerle, bi tlfna cikmadim geri de donemedim diye olay cikti. Mevlute falan da gonderemem zaten kimse kusura bakmasin 5 yasinda cocuk degil bu. Hem alacakmis ya 3-4 yasina gelince, o zamana kadar gormeyiversin madem oyle..

Huzurlu mutlu bagimsiz bir aile hayatimiz olsaydi esimle, o zaman elbette ben de isterdim basinda babasi olarak buyumesini. Ancak hem maddi olarak onlara bagimli yasayan esim, uzerimizde soz hakki oldugunu iddia eden onlar ve siddet ortami varken, ben bir sonraki hedefin bebegim olmayacagini ne bilebilirim ki..

Ayrica esimle iyi oldugumuz zamanlarda bile sorunlari konusamazdik biz, ya tartisma cikardi ya konuyu kapatirdi. Ne zaman ki bu hale geldik iletisim kurmaya basladik. Bana actigi yaralardan sonra ise her sey icin gec kaldi.

O, ailesinin yaninda calistigi onlarin kanatlarinin altindan cikip kendi ayaklari uzerinde duramadigi, bizi huzurlu bir ortamda yasatamadigi, psikolojik destek almayi kabul etmedigi surece bizim isimiz zor. Onlarin maddi imkanlari var diye sorunlarin oyle cozuldugune inaniyorlar. Neyin eksik ki? Mutfakta her seyin var ft.lar odeniyor ya, daha ne? Kimse huzurun mutlulugun guvenin anlayisin parayla olmadiginin farkinda degil..

Ne kadar çok alıştırmışsın gidip gelmeye, senin tam dinlenme zamanın şimdi. Benim bildiğim bebek ziyareti kaynanın evinde olmaz, sen evinde otursana götürmek zorunda değilsin. Ziyarete gelecek olan sana gelsin.

Iyi niyetimin kurbani oldum, bilmem kim gelecek al bebegi gel, bilmem kim gidecek seni ve bebegi alalim gorsunler sonra birakiriz.. alttan aldikca ben bu hale geldik.. 4/4luk bir evliligimiz yoktu belki ama bunlarin bu kadar mudahale etmeleriyle, her seye dahil olmalariyla, ogullarinin beynini yikamalariyla iyice kotuye gittik. He benim kocamda da kabahat, kendi sorumlulugunu alip isinde gucunde olsaydi onlara maddi anlamda bagli olmasaydi, kimseye laf dusmezdi. Bir gun once anneme kalkip babama bisey olsa alsa seni birakmam bizim yanimizda olursun diyen, kuzenime senin hakkini nasil oderiz diyen insan gaza gelerek tum aileme tavir aldi. Tek sebep annesinin kaprisleri..

Sagolsun don, ozledim, bosanmayalim, hic gitmek istemiyorum engel ol derken yine daha onceki gibi hiiic gecikmemis ve eskilerden kim varsa hayatinda faceden eklemeye baslamis bile.. oglunu arayip sormak yerine ölen kopeginin fotosunu koymus.. baska bi dunyasi var onun yasadigi, biz hayatinda olunca bizimle ilgilenmezdi, simdi size ihtiyacim var diyor ama baska seylerden de geri kalmiyor.. yeter ki ikizbalik gelsin evde bi kenarda gece yarilarina kadar onun isten gelmesini beklesin, cocukla 24 saat tek basina ilgilensin, o bi tek pazarimiz varken onlarda da evde durmamaya baslamisti zaten. Neyse gece gece sinirlerim bozuldu oylesine paylasayim dedim..

bu vızdansızlara kuçuçuk bebegı emanet etme sakın...zaten boşansanız bıle yaında sen olursun emzırdıgın ıcın
buyudugundede yasa 2 haftada bır görme ıznı verır.....boşanmayı dsunuyorsan göruşturmeyıde göruşmeyıde kes...zaten evladını görmeye gelmeyen adamdan babada olmaz.....
ayrıca yapıcam alıcam göturucem ne demek...sen o bebegın annesısın....asla musade etme asla

Babaanne dede anneanne ya da baska akraba, ben daha olmemisim kim nasil hak iddia edebilir nasil bi zihniyetteler anlamiyorum ki.. he hep soyledim, babasidir gelir gorur istiyorsa ama baskalarinin elinden alicam o benim cocugum laflarini aklim mantigim almiyor. Ben ilgisiz namussuz ahlaksiz hirsiz vs bir anne degilim..

kımse elınden bebegını alamaz merak etme bu laflara pabuç bırakma
hukukı sorun olursa yardımcı olurum seve seve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…