-
- Konu Sahibi botanikci_85
Kendini kötü hissetme esin ede bakma 11 aylık bebek surekli emince insan yorgun oluyor, Hélèki benim oğlum gibi gece gündüz meme diyor ve uyuyarak emiyorsa ,oluyor malesef bende emzirirken Uyumuşum 2 3 kez yataktan düştü seni anlıyorum daha sonra bende refleks oldu her düşmeye yakın bacağından yakalıyordum, en sonunda yer yatağı yaptım oturma odasının ortasına dönsede, halıya gidip memeden uzaklaşıp kendi geliyordu done done yanıma ki bnm bebeğim 6 aylıkken falan düşmüştü hemde gümm diye sesle uyanmıştım bişi olmamıştı çok şükür bi daha yatmadik yatakta 2 3 kez olunca, sende dene istersen bi yer yatagibu gece öyle yapacağım inşalalh. her şeyimi onun için feda ediyorum ama düşmesine heme de kaç kere düşlmesine engel olamadım olmadım. ne lanet bir anneyim ben ya
Ben yatağın bi kenarına sokup bu şekil ayarlamistim
canım öncelikle merhaba. şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. benim oğlum iki yaşında ve hiç uyumazdı ve ben tek başıma eşim hiç bana yardım edemedi işlerinden dolayı 10 dk uyku için ölebilirdim artık aptallasmışdım. ama ben bir gün olsun bebeğimle birlikte uyumadım kırkı bitene kadar yanyanaydık. sonra ona oda yapmıştık beşiği falan vardı. hep orda tek başına uyurdu baş ucunada kuran-ı kerim asmıştım cami hocasıda sagolsun dualar yazmıştı. onuda zıbınına asardım her türlü şerre karşı bana herkes kızardı nasıl tek uyutuyosun falan bende alışssın derdim. yani yanımda uyuması daha tehlikeli o yorgun halimle farkında olmadan çocuğumu boğabilirdim ya da yataktan da düşebilirdi. seni çok iyi anlıyorum ama hata yapmışın. beşiği varsa orda uyumaya alıştır gece de o uyanmadan belli saatlerde kalk emzir çocuk aç olduğu için de uyanıyor belki de sütünde yetmiyor mama dene. ama yanında uyutma allah korusun bebeğine bişey olur 4 kere düşmesi ne demek melekler korumuş belkide uyku hali sen onu itmişsindir farkında değilsin çünkü uykusuzluk insana herşey yaptırıyor. bir de gündüz bebişin uyuduğunda ne işin olursa olsun sende bir saat öğle uykusu uyumaya çalış. bu sana çok iyi gelecektir. ama bebeğini ayrı uyumaya alıştır eğer uykun hafifse sen ve eşin daha rahat edersiniz. bak şimdi benim ki bizi yanında istemiyor yalnız uyumak istiyor. :) allah bebeğini sana bağişlasın canım.Önceleri çok dinçtim bebeğimin nefes almasına bile uyanıyordum ama artık yorgunluktan mıdır nedir uyanamıyorum. artık çok hareketli ve gece emzirirken yanıma alıyorum. uyuyakalıyorum. toplamda dört kere ben uyudum diye bebeğim yere düştü.
yatağı duvara sıkıştırdım bazı geceler uyumayayım diye bir demlik çay içtim ama yine de olmadı. bu sabah 7 gibi bi çığlıkla uyandım bebeğim dönmüş yine düşmüş. Ben şuanda kendimi berbat hissediyorum. kafasında koca bir morluk oluştu.
Uykulu uykulu bazen yanıma aldığımı hatırlamıyorum bile. Eşime odasını ayıralım dedim. normalde duyamıyoruz başka odadan nasıl duyacağız dedi. Emzirme gece dedi. dedi de dedi. Ama anlatamadığım tek şey artık geceleri ayılamıyorum. 11.5 aylık oldu ve ben yorgun düşüyorum. Ne yapsam acaba. yer yatağı mı yapsam? odasını mı ayırsam? Ben başka bir odada mı yatsam. Uyanırsa eşim gelip uyandırsın. Ama onu da istemdi. Seni uyandırmakla mı uğraşacağım dedi. Uykumu açacak ne yapsam. Bu arada bebeğim yatarak emiyor. kucağımda emmiyor. üçüncü ayından beri öyle alıştı. kucağıma alınca atıyor kendini sağa sola. emmiyor
benimde kizim yanimda yatiyorr ama yatagin assagisina battanniyeler yastiklar koyuyorumLanet misin değil misin bilmem de kafanı çalıştırmadığın ortada.
Yazık o bebeğe ya.
Sorumluluk sahibi ol biraz.
Bebek düşmeleri o kadar kötü sonuçlar doğurabilir ki şimdi belli olmasa da ileride bir şey olursa böyle ben lanetim gibi boş laflar etmenin işe yaramadığını göreceksin. Aklını kullan. İlla yanında yatacaksa beşik vs. yoksa yatağın etrafını tamamen yumuşak şeylerle kapla. Birkaç kat yorgan mesela.
Düşse de incinmesin çocuk. İnşallah ilerde problem olmaz. Çok üzücü. 1 değil 2 değil 4 kez!
yere yatak yap canım madem düşüyo yazık çocuğa ayrıca niye kötü anne olasın bunlar doğal seyler bende çok düşmüşümÖnceleri çok dinçtim bebeğimin nefes almasına bile uyanıyordum ama artık yorgunluktan mıdır nedir uyanamıyorum. artık çok hareketli ve gece emzirirken yanıma alıyorum. uyuyakalıyorum. toplamda dört kere ben uyudum diye bebeğim yere düştü.
yatağı duvara sıkıştırdım bazı geceler uyumayayım diye bir demlik çay içtim ama yine de olmadı. bu sabah 7 gibi bi çığlıkla uyandım bebeğim dönmüş yine düşmüş. Ben şuanda kendimi berbat hissediyorum. kafasında koca bir morluk oluştu.
Uykulu uykulu bazen yanıma aldığımı hatırlamıyorum bile. Eşime odasını ayıralım dedim. normalde duyamıyoruz başka odadan nasıl duyacağız dedi. Emzirme gece dedi. dedi de dedi. Ama anlatamadığım tek şey artık geceleri ayılamıyorum. 11.5 aylık oldu ve ben yorgun düşüyorum. Ne yapsam acaba. yer yatağı mı yapsam? odasını mı ayırsam? Ben başka bir odada mı yatsam. Uyanırsa eşim gelip uyandırsın. Ama onu da istemdi. Seni uyandırmakla mı uğraşacağım dedi. Uykumu açacak ne yapsam. Bu arada bebeğim yatarak emiyor. kucağımda emmiyor. üçüncü ayından beri öyle alıştı. kucağıma alınca atıyor kendini sağa sola. emmiyor
yere yatak yap canım madem düşüyo yazık çocuğa ayrıca niye kötü anne olasın bunlar doğal seyler bende çok düşmüşüm
bak canım bu konuyu açan annenin durumu belli bilmem anlatabiliyomuyum bizden destek bekliyo sert bi şekilde bende akıl verebilirdim bende biliyorum dik dik konusmayı ama yazık kadına biraz yardımcı olmaya çalıştım sadece... ayrıca evet bir fikrim yok bebeğim yok malesef olmuyo ama emin ol annelik duygusu ben kendimi bildim bileli var yüreğimde öyle akıl vererek dik dik konusarak olmuyo bu işler... yere yatak yap diyorum ona yardımcı olmaya çalışıyorum kötü bi anne olmadığını anlatmaya çalışıyorum sen neyin derdindesin kiBunlar doğal şeyler mi?
Minicik bebeğe karşı sorumsuzca davranıp düşmesine neden olmak mı doğal? Bir bebeğin düşmesi mi doğal? Belli ki bir fikrin yok bu konuda.
Sana bir şey olmamış şanslısın.
Ama ben bebekken çocuğu düşürdüğü için yaşı 12-13e gelince aniden yürüyemeyen, hareket edemeyen, vücudu yamulmaya başlayan insanlar biliyorum. Sebep düşmeleri. Beyinleri zarar görüyor ve acısı sonradan çıkıuor. Anne denen bazı kişilerin sorumsuzluğu yüzünden insanların hayatları mahvoluyor.
Çok doğal şeyle bunlar tabii.
kadının rahatsızlığı var sorumsuz değil gücü tükenmiş sadece burda ona yardımcı olmamız gerek yoksa herkes biliyo bebeğin durumunuBunlar doğal şeyler mi?
Minicik bebeğe karşı sorumsuzca davranıp düşmesine neden olmak mı doğal? Bir bebeğin düşmesi mi doğal? Belli ki bir fikrin yok bu konuda.
Sana bir şey olmamış şanslısın.
Ama ben bebekken çocuğu düşürdüğü için yaşı 12-13e gelince aniden yürüyemeyen, hareket edemeyen, vücudu yamulmaya başlayan insanlar biliyorum. Sebep düşmeleri. Beyinleri zarar görüyor ve acısı sonradan çıkıuor. Anne denen bazı kişilerin sorumsuzluğu yüzünden insanların hayatları mahvoluyor.
Çok doğal şeyle bunlar tabii.
konu sahibi teselli bulmaya gelmemiş ki aksine sert yorumlar okuyup kendine gelmek istiyor ki birdaha çocugu düşürmesin, aklı başına gelsin .bak canım bu konuyu açan annenin durumu belli bilmem anlatabiliyomuyum bizden destek bekliyo sert bi şekilde bende akıl verebilirdim bende biliyorum dik dik konusmayı ama yazık kadına biraz yardımcı olmaya çalıştım sadece... ayrıca evet bir fikrim yok bebeğim yok malesef olmuyo ama emin ol annelik duygusu ben kendimi bildim bileli var yüreğimde öyle akıl vererek dik dik konusarak olmuyo bu işler... yere yatak yap diyorum ona yardımcı olmaya çalışıyorum kötü bi anne olmadığını anlatmaya çalışıyorum sen neyin derdindesin ki
Canim yerde yatmani oneririm. Ben cocugum dogali beri yerde yatrim. 9 ayliga kadar o besikteudi sonra yerde uyumaya gecti o da . Benimki de cok harejetli ama onun yataginin etrafini yastiklarla dosuyorum. Bazen ustunden gecip yerde yatiyor gece uyanip yerine birakiyorum. Ben hic yuksektr yatirmaya cesaret edemedim cok sukur oyle bir sorun da yasamadim. Size gecmis olsunÖnceleri çok dinçtim bebeğimin nefes almasına bile uyanıyordum ama artık yorgunluktan mıdır nedir uyanamıyorum. artık çok hareketli ve gece emzirirken yanıma alıyorum. uyuyakalıyorum. toplamda dört kere ben uyudum diye bebeğim yere düştü.