Bebeğim 4 kere yataktan düştü. Dünyanın en kötü annesi benim :(

konu sahibi teselli bulmaya gelmemiş ki aksine sert yorumlar okuyup kendine gelmek istiyor ki birdaha çocugu düşürmesin, aklı başına gelsin .
tek ihtiyacıda sizin sert sert konusmasıydı zaten kimse bilmiyo değil mi durumu bi tek siz biliyonuz neyse arkadaslar oruc kafayla sizle hiiçç uğrasamam hadi uğurlar ola

Lütfen biraz dikkat et.! Benim kardeşim bebekken yataktan düştüğü için 2 bacak boyu arasında fark var ve bu onun için hiç kolay bir durum degil hele ki ergenlik çaglarında hiç hiç degildi. Bu yuruyuş bozuklugunada neden oluyor.
Bebegınde Allah korusun sıkıntı çıkar çıkmasada ne gerek var o miniğin düşüp acı çekmesine yer yatagı yap lütfen yada beşikte yatır ama düşmesin sizde yorgunlugunuzu bı kac gun atın annelerden birine rica edın 2 gunlugune gelsın o arada dınlenır eskısı gbı zınde olursunuz

oyyy Allah ım sorun da ord aya. önceden emzirir koyardım ama artık uyanamıyorum. ayılamıyorum. ağlıyor emzirmek için alıyorum. onunla beraber uyuyakalıyorum. ya da bazen sabah bi uyanıyorum çocuk yanımda. yani gece aldığımın bile farkında değilim. Benden sorumsuzu yok şu dünyada. madem uyanamayacaktım neden anne oldum değil mi. ama önceden o kadar kolay uyanıyordum ki. hıçkırırdı aman bi şey mi oldu diye hemen fırlardım
bir yolunu bulmak zorundasınız.
sert yorum yapmak istemiyorum, evladınızı sizden çok düşünmem mümkün değil ama eşinizle birlikte bir çözüm bulmak zorundasınız.
ya eşiniz sizi uyanık tutacak ya da bir yol bulacaksınız.
bebeğinizi memede bile boğabilirsiniz, dikkatli olmanız lazım. doktoruyla konuşup gece emzirmeyi kesin, zaten neredeyse 1 yaşında en kötü emzirmeyi kesin.
anne sütü şüphesiz gerekli ama nefes alması daha da gerekli.
uyanamama sorunu için muhakkak bir doktora gidin.
ikinizin arasında yatsın, bebek kenarda yatırılmaz zaten ve uyurken ezmemeniz için iki tarafına da yastık gibi bir şey koyun.
ama artık yaşını alıyor, bence geç bile kalmışsınız yatağına alıştırmakta. bu çocuk kendi yatağına nasıl alışacak 2 yaşındaki çocuğu koynunuzda mı yatıracaksınız?

Kotulukten ziyade ihmalkarsiniz siz. Onlem almiyorsunuz ya da yanlis yollara bas vuruyorsunuz. Uykunuz agirlastigina gore ters giden birseyler var. Ya uykunuzu alamiyorsunuz ya bunyeniz zayif ya da vitamin eksikliginiz filan var. Siz kuvvetli saglikli olacaksiniz ki bebeginize de iyi bakabilesiniz. Bunun cozumu bir gecede bir demlik cay icip uykusuz kalmak degil. Kac gece oyle dayanabilirsiniz ki?? Cocuk madem dusuyor. Siz onu yatagindan aldiginizi hatirlamayacak kadar da derin uyuyorsunuz o zaman yere dosek atin.. yatirinca sirtina yastik dayayin vs vs.. arkadaslar guzel cozumler yazmislar zaten. Mumkunse gunduz birilerinden destek alin. O cocukla ilgilenirken siz biraz uyur dinlenirsiniz.

dönüyor ya sürekli. yer aytağından da alta düşer gibi geliyor. ya çıldıracağım. kafasında morluk oluştu. ya bi şey olursa diye. Eşimin sen suçlusun bakışlarına maruz kalmaktan da eziliyorum. Sanırım ağlayacağım ama eşime karşı daha fazla ezilmemek için pc başında dişlerimi sıkıyorum

Gicik oluyorum şu erkeklerin coguna ya hep ayni kafa.sanki tek bayanın sorumlulugu bi de kiziyor. Anne butun gun yoruluyor diye gece bebek icin kalkan tanıdıklarim var yani. Annesi senin gibi kalkamiyorsa ve bebek emmek istiyorsa annesinin yanina emsin diye götüren uyutan altini temizleyen var (az olsa da) yani. Eşin sana kizacagina çözüm üretsin.

Çocuk tabi düşe kalka büyür ama sizinki henüz çocuk değil bebek..
Üzgünüm ama siz kazaya davetiye çıkartmışsınız.Benim bildiğim bir başkasının evinde bile uyuyan bebeğin koltuk yatak vs neyse etrafına sandalyeler dizilir,olası bir kazayı önlemek için.Şans yüzünüze gülmüş bebeğiniz kalıcı bir hasar almamış.Kendinizide bu şekilde yiyip bitirmeyin muhakkak iyi bir annesinizdir sadece daha fazla dikkat...

ya bir de dayamayacağım yazacağım:
4 kere düşürmek nedir? hadi bir kere düştü, niye bir önlem almazsınız? çocuk ya bir epilepsi krizi falan geçirse? muhakkak doktoruna götürün
ve az dikkatli olun.
hiç normal değil 4 kez düşmesi. tamam çocuk düşe kalka büyür de bu kadar da değil, lütfen karıkoca bu işe bir çare bulun. ben kötü anne miyim diye dövünmekle olmaz bu işler.
ağlayacağınıza çare üretmeye çalışın.

Zihinsel olarak inanılmaz yorulmuş olmalısınız, eşiniz de size destek olsun doğurdunuz diye tek bakacak değilsiniz öyle bi dünya yok... Yer yatağı yapın bugünden itibaren kesinlikle yatağınızda uyutmayın-uyumayın nasıl aldığınızı bile hatırlamıyorsanız büyük problem! Fotoğrafı yüklemeye çalıştım ancak olmadı
image.jpg
bu linkteki çitlerden alın yer yatağının kenarına serin emeklerse uyuduğunuz sırada başka kazaların önüne geçmiş olursunuz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuğunuz düştü diye kötü anne değilsiniz de dikkatsiz olduğunuz kesin. Neden bu kadar uykusuzsunuz? 12 aylık çocuğun uyku düzeninin Çoktan oluşması lazim

kadının rahatsızlığı var sorumsuz değil gücü tükenmiş sadece burda ona yardımcı olmamız gerek yoksa herkes biliyo bebeğin durumunu
Rahatsizligi yatagin etrafını daha guvenli yapmaya engel mi? Ben de yeni donmeye basladigin kizimi dusurmustum ama ondan sonra asla yatagin etrafını bos birakmadim ya kanepeyi ittim ya besigi cektim yatagi duvara birlestirdim ya da yorgan yastik ne varsa etrafina serdim.
Kendini biliyor farkinda olmadigini soyluyor o zaman gece yatmadan onlemiji alsin bari

bebeğim doğduğundan beri o uyuyunca uyu dediler ama hiç uyumadım uyuyamadım. uyuyunca uyanamam ağlar da kötü olur diye uyumadım. daha doğrusu zor bir lohusalık geçirdim. doğumdan sonra 5 ay kadar kendime gelemedim. evde her şey dört dörtlük olsun ama bebeğim de tosun gibi olsun diye kendimi paraladım. galiba vücut bi yerde iflas etti. bu kadar fazla dedi. keşke maaşımı alabilseydim düşünmez her hafta kadın tutardım. ama bunlar bahane değil. suçluyum ve sorumsuzum. bebeğime bir şey olmaz inşalalh

Neden kendine bu kadar yukleniyorsun yaa tek başına mi yaptin sanki çocuğu :KK43: insansin yani lohusalik sendromu da kucumsenecek birsey degil.

Rahatsizligi yatagin etrafını daha guvenli yapmaya engel mi? Ben de yeni donmeye basladigin kizimi dusurmustum ama ondan sonra asla yatagin etrafını bos birakmadim ya kanepeyi ittim ya besigi cektim yatagi duvara birlestirdim ya da yorgan yastik ne varsa etrafina serdim.
Kendini biliyor farkinda olmadigini soyluyor o zaman gece yatmadan onlemiji alsin bari
ya nolur bana akıl vermeyin konuya çözüm bulmaya çalışın ya valla benim ihtiyacım yok çok şükür akıl almaya

Olmadı oturarak emzirmeye alistir gece gunduz. bikaç gun aglar istemez belki ama sonra mecbur alisir aciktigindan. Yatak odasina aldığın beşige yatirirsin sonra ya da bebwk telzisi koydugun kendi odasına

Önceleri çok dinçtim bebeğimin nefes almasına bile uyanıyordum ama artık yorgunluktan mıdır nedir uyanamıyorum. artık çok hareketli ve gece emzirirken yanıma alıyorum. uyuyakalıyorum. toplamda dört kere ben uyudum diye bebeğim yere düştü.
yatağı duvara sıkıştırdım bazı geceler uyumayayım diye bir demlik çay içtim ama yine de olmadı. bu sabah 7 gibi bi çığlıkla uyandım bebeğim dönmüş yine düşmüş. Ben şuanda kendimi berbat hissediyorum. kafasında koca bir morluk oluştu.
Uykulu uykulu bazen yanıma aldığımı hatırlamıyorum bile. Eşime odasını ayıralım dedim. normalde duyamıyoruz başka odadan nasıl duyacağız dedi. Emzirme gece dedi. dedi de dedi. Ama anlatamadığım tek şey artık geceleri ayılamıyorum. 11.5 aylık oldu ve ben yorgun düşüyorum. Ne yapsam acaba. yer yatağı mı yapsam? odasını mı ayırsam? Ben başka bir odada mı yatsam. Uyanırsa eşim gelip uyandırsın. Ama onu da istemdi. Seni uyandırmakla mı uğraşacağım dedi. Uykumu açacak ne yapsam. Bu arada bebeğim yatarak emiyor. kucağımda emmiyor. üçüncü ayından beri öyle alıştı. kucağıma alınca atıyor kendini sağa sola. emmiyor

yatagı duvara bırleştırın hep o taraf yatırın dusme tehlıkesı olmaz yada bızım gbı yunden yer yatagı yaptırın ve benım gbı her uyandıgında yanına yatıp emzırın.hem çok rahat uyuyorlar genıs genış

Çocuğun düştü diye kötü anne değilsin ama Kafasında ki o Morlukla hala evde tuttugun, bir doktara götürmeyi düşünmedin diye cidden kızacagım sana.. Ayrıca emzirirken uyuyorsun da çocuğu boğabilirsin de memeyle agzını kapatıp,üstüne düşüp..
Demek ki eşinde sorumluluk alacak ağladığında kalkıp beraber, 10 dakikanızı bu işe ayıracaksınız

Mobilya beşiğin varsa ön korkuluklarını çıkarıp yatakla birleştire bilirsin..

Şimdi yaz yerre bi yorgan ser orda yatın bende bikere emzirken uyuyalalmıştım kızım düşmüştü kızdan çok ben ağlamıştım o düşüşten sonra hep yerde yattık şimdi yatağında zaten.. Yatağına alıştır mutlaka bide gece emdirmeyi kestim

dönüyor ya sürekli. yer aytağından da alta düşer gibi geliyor. ya çıldıracağım. kafasında morluk oluştu. ya bi şey olursa diye. Eşimin sen suçlusun bakışlarına maruz kalmaktan da eziliyorum. Sanırım ağlayacağım ama eşime karşı daha fazla ezilmemek için pc başında dişlerimi sıkıyorum
yer yatağı yapıp ,etrafına yastık dizersen bir şey olmaz...

X