- 9 Eylül 2014
- 329
- 133
- 39
-
- Konu Sahibi botanikci_85
az önce süt sağdım. bu gece öyle yapacağım inşallahCanım öncelikle gece emzirmelerini keseceksin ve bebeğin gece boyu uyumaya alışacak, ikincisi kendi yatağında ve odasında uyamaya alışacak bunuda telsizle çözeceksin. Allah korusun baş tranvası iyi olmaz. Hem kendi odandan diğer odaya gidene kadar uykun açılır. Gece emzirmek yerine bir biberonla süt ver.. ben öyle yapıyorum 3 gündür uykunun tadına vardım. beebeğimde kaliteli uyuyor en azından.
ilkinde arkamı döndüm kıyafetini almaya henüz dönemiyor sanıyorduk bi baktım döndü ve düştü.4 kere yataktan düşen bebeğe nasıl bir şey olmaz ya zaten kafatasları hassas değil mi ? doktora gitmye gerek var bence çocukta aptal oldu sayenizde düşe düşe yazık ya nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyorsunuz?
aramızda yatıyor. sağ göğsümü emzirirken sağ tarafıma aldım. öyle uyumuşuz ikimiz de. boşta kaldıBari eşinle araniza yatıRda yavrucak yere düşmesin
kendi beşiğinde uyuyor ama dişleri bu ara çok zorluyor bir türlü sakinleşmediğinden aramıza almaya başladık.Zaten en yanlışı bu. Çocuk kendi yatağında uyumaya alışmamış ki odasını nasıl ayıracaksın...
hangi cümlem ile yokuşa sürdüm ben ? sorumsuzum doğru. sorumlu oslam düşmezdi bu kadar. bebeğim çok hareketli kucağımda emmiyor. 3 ay zor emdi. kucağıma alır almaz kafasını geriye atıp belini kıracakmışçasına eğiyor. keyfimden yatırıp emzirmiyorum.Sorumsuz bir annesin ben onu anladım. Ne desek yokuşa sürüyorsun. Odasını ayıracaksın da o çocuk yine yanına gelecek yatarak emiyormuş yine aynı şey yaşanacak. Gece emzirmelerini azaltmaya çalış. Yere döşek at ya da çocuk emene kadar uyuma...
Hiç biri olmuyorsa yatak bariyerleri var ondan al...
En baştan yanınıza alıştırmışsınız bu da yanlış...
Şimdi onu diyecektim. Bazı şeyler yapılmasa da olur. Eşinize yatmadan bir şeyler hazırlayın. Veya buzdolabı orada çıkarsın kahvaltılıkları yesin. Yemeğe misafir gelmesin. Hatta daha iyisi siz 30 ramazan başkalarına iftara gidin bari yemek derdinden kurtulun. Temizlik çocuğun sağlığı bozulmayacak ölçüde yapılsın. Süper anne olmayıverin. Uyku sersemi anne olmaktan iyidir. Bu arada diğer önlemleriniz de iyi olmuş.bi kere sen niyetli değilsen sahura kalkma, esin pekala bişeyler hazırlayıp yiyebilir, kafanı kaldıramıyosun adam hala kendi keyfinde mi
gerçekten mi? bi benm başıma geldi sanıyordum. benmki bi emmeye başlıyor en az yarım saat memede süt olsun veya olmasın. yeni doğduğunda en az 55 dakka memedeydi. daha dikkatli olacağım. evimi pislik götürse d eyorulmamam lazım. bi daha böyle bir şey olursa bu veballe ne yaparım benCanim
Kendini kötü hissetme esin ede bakma 11 aylık bebek surekli emince insan yorgun oluyor, Hélèki benim oğlum gibi gece gündüz meme diyor ve uyuyarak emiyorsa ,oluyor malesef bende emzirirken Uyumuşum 2 3 kez yataktan düştü seni anlıyorum daha sonra bende refleks oldu her düşmeye yakın bacağından yakalıyordum, en sonunda yer yatağı yaptım oturma odasının ortasına dönsede, halıya gidip memeden uzaklaşıp kendi geliyordu done done yanıma ki bnm bebeğim 6 aylıkken falan düşmüştü hemde gümm diye sesle uyanmıştım bişi olmamıştı çok şükür bi daha yatmadik yatakta 2 3 kez olunca, sende dene istersen bi yer yatagi
Canim selamgerçekten mi? bi benm başıma geldi sanıyordum. benmki bi emmeye başlıyor en az yarım saat memede süt olsun veya olmasın. yeni doğduğunda en az 55 dakka memedeydi. daha dikkatli olacağım. evimi pislik götürse d eyorulmamam lazım. bi daha böyle bir şey olursa bu veballe ne yaparım ben