Bebeğim 4 kere yataktan düştü. Dünyanın en kötü annesi benim :(

az önce süt sağdım. bu gece öyle yapacağım inşallah

4 kere yataktan düşen bebeğe nasıl bir şey olmaz ya zaten kafatasları hassas değil mi ? doktora gitmye gerek var bence çocukta aptal oldu sayenizde düşe düşe yazık ya nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyorsunuz?
ilkinde arkamı döndüm kıyafetini almaya henüz dönemiyor sanıyorduk bi baktım döndü ve düştü.
yatağın iki tarafı da boşlukta komidinler var. eşime hadi yatalım . bebek yanımda uyursam sen de diğer tarafta ol düşer dedim. ama kanepede uyuyup kalmış. bende eşim geldi gelecek oğlumla sarılıp uyuyayım demiştim. ki bebeğin düşmesine uyandık. 2 kere böyle dolu.
bu sabahsa benim uyuya kalmamla oldu.

az önce yatağın tek tarafını duvara dayadım. beşiğin sallanma pozisyonunu sabite getirdim. kullanmadığım yorganları da odaya taşıdım. gece yere sermek için. bi de eşimle anlaştık ben duvar tarafında yatacağım. o beşiğin yanında. uyanınca beni uyandıracak. emzirene kadar da başımda bekleyecek. emzirme bitince beşiğine geri koyacak. haftaya gelecek misafirler içinse şimdiden temizlikçi ayarladım. şimdilik aklıma gelen önlemler bunlar. bu arada bugün misafirim var ve yemekleri dünden hazırlayayım bugün de temizliği yaparım dedim. demez olaydım.

bebeğim normalde 8 demeden uyurdu ama dişleri bir hafta kadar önce çıktı. diş öncesi uyku düzeni altüst oldu.11 den önce uyumaz oldu. ben de dinlenecek zaman bulamıyorum.12 gibi yatıyorum. 2 de sahur hazırlıyorum eşime. 3 de geri uyuyorum. BUNLARIN HİÇ BİRİ BAHANE DEĞİL BİLİYORUM. hepinize önerileriniz için teşekkürler. daha dikkatli olacağım inşallah. o benim her şeyim. gözümün nuru. bir şey olsa çıldırırdım herhalde.

hangi cümlem ile yokuşa sürdüm ben ? sorumsuzum doğru. sorumlu oslam düşmezdi bu kadar. bebeğim çok hareketli kucağımda emmiyor. 3 ay zor emdi. kucağıma alır almaz kafasını geriye atıp belini kıracakmışçasına eğiyor. keyfimden yatırıp emzirmiyorum.

Çok geçmiş olsun. Öncelikle vücudunuzdaki bir eksiklikten mi, kilo kaybından mı, yoksa uykusuzluktan mı bilmiyorum ama sizin bir uyanamama, uykuda yaptığını hatırlamama sorununuz olduğu kesin. Bunun çocuğun düşmesi dışında da vahim sonuçları olabilir. Otomatiğe bağlayıp gidip çay suyu koyarsanız veya bebek kucağınızdayken balkona çıkarsanız ne olacak? Büyük bir ihtimalle uyuduğunuz zaman bile vücudunuz yeterince dinlenemiyor. Hem kendi iyiliğiniz hem de bebeğiniz için hiç olmazsa genel bir kan tahlili yaptırın ki ne eksikse giderilsin.

Uykusuzluk insanı aptal eder. Hakaret olsun diye söylemiyorum inanın. Sizin tek kabahatiniz önlem almamak olmuş. Geriye dönüşü yok. Burada suçunuzu itiraf edip bu kadar laf işitmeye razı olduğunuza göre siz de dersinizi öğrenmek istiyorsunuz.

Tecrübeli anneler size onlarca tavsiyede bulunmuş. Benim çocuğum yok, ama hariçten gazel okuyan kontenjanından şunu söyleyeyim. Çocuğun kendi odasına alışması lazım. Yatarak emmeye zaten alışmamış olması lazım. Belki bahaneyle birçok şeye aynı anda alıştırırsınız. Kendi odasına, kendi yatağına, daha az emmeye, biberona. Hem kendi yatağında düşme ihtimali ortadan kalkar, hem de siz ağlamasına kalkıp gidene kadar uykunuz açılır. Ağlamasını duymam diye korkuyorsanız, eminim kocanız duyar, o da duymazsa çocuk yatağında emniyette ağlar hiç olmazsa.

Kocanız belki rahatı bozulacak diye bazı değişikliklere karşı çıkacak ama çocuğunun sağlığından daha kıymetli hiçbir şey olamaz.

bi kere sen niyetli değilsen sahura kalkma, esin pekala bişeyler hazırlayıp yiyebilir, kafanı kaldıramıyosun adam hala kendi keyfinde mi
Şimdi onu diyecektim. Bazı şeyler yapılmasa da olur. Eşinize yatmadan bir şeyler hazırlayın. Veya buzdolabı orada çıkarsın kahvaltılıkları yesin. Yemeğe misafir gelmesin. Hatta daha iyisi siz 30 ramazan başkalarına iftara gidin bari yemek derdinden kurtulun. Temizlik çocuğun sağlığı bozulmayacak ölçüde yapılsın. Süper anne olmayıverin. Uyku sersemi anne olmaktan iyidir. Bu arada diğer önlemleriniz de iyi olmuş.

konu sahibi, sen gel beni dinle kocayı bırak ananın, teyzenin falan evine git.
annen sana güzelce bakar, sen kendini toplarsın, bebeğin yükü de üzerinden azıcık alınıverir, kocan da anasına mı gidiyor, kendi başının çaresine mi bakıyor, ne yaparsa yapsın.
o bebeciğe yazık valla. sana da yazık
bırak ev işi yemek falan yapma bir süre.

eşim tost sandviç ya da benim önceden yapıp buzluğa attığım peynirli poğaçalardan yiyo, çorba falan zaten oluyo dolaptan çıkarıp ısıtmak 2 dk yani

Sikmayin caninizi bunlar dogal seyler hem isteyerek yapmiyosunuz ya canim olagan seyler bunlar...

gerçekten mi? bi benm başıma geldi sanıyordum. benmki bi emmeye başlıyor en az yarım saat memede süt olsun veya olmasın. yeni doğduğunda en az 55 dakka memedeydi. daha dikkatli olacağım. evimi pislik götürse d eyorulmamam lazım. bi daha böyle bir şey olursa bu veballe ne yaparım ben

Birlikte yer yatağında uyuyun o da olmuyorsa yatağın kenarına kat kat yorgan koy düşerse yumuşak yere düşsün bilerek kimse yavrusuna zarar vermez daha dikkatli ol bundan sonra allah korusun cok kotu sonuçlar dogabilir

Canim selam
uzme kendini daha fazla olur boyle seyler az dikkatli ol sadece
o uyurken sende uyu kendini cok yorma buyuk islerini esin gelince veya annen baban kayinvaliden gelince onlar bebekle ilgilenirken yap hem isler hem bebek yoruyor insani seni anlıyorum
ayrica yer yatagi super cozum benim bebegim muthis hareketli uyur sürekli donerdi hic dusurmedim elhamdulillah ama duvara carpmistir bi kac kez oraya da minder dosedim yer yataginda rahat ettim iki kat yorganla yer yatagi yaptim ikimiz bazen ucumuZ orda yattik

Dusmesini istemiyorsaniz yer yatağı en mantiklisi. Gece emzirmeleri bitene kadar öyle yapin.

kocanı salona yolla bi zahmet orda yatsın .. sende yatagı duvara daya yastık koy sagına soluna sende yanında yat mis gibi uyu uyan ... yazık 1 degıl 2 değil 4 kez düşmüş yavrucak .. ben kızımı emzirmediğim halde yer yatagı yapıp yanında yatarak büyütüyorum .uyandığında yatagından kalkıyor düşmesin diye ..

yani sende artık tedbirini alsan
benim kızımda yanımda yattı ama hep ortamıza aldık
eşim işe gidince yan tarafa yastık vs koydum yerede yorganla pelış oyuncaklar attım
düşse agzı burnu paraçalanırdı çünkü petek yakındı
sende önlem alabilirsin
yada yerde yatın
yada kanepede
duvar tarafına çocugu yatır yanına sen yat
kalkarkende de yere bişeyler koyarsın artık

Beşikte yatsın. Beşiğin tüm çevresini yastık/ minderle donatın.. Beşik yoksa yer yatağı yapın kendi odasına kocaman..
Bebek telsizi alın görüntülü gece görüşlü olanından mümkünse; çok hassas oluyorlar , kıpırdamasını duyarsınız.

Kötü anneyim diye üzülmeyin. Bu sizin elinizde değil, yorgun düşmek çok normal.

Ancak elde olmayan düşmeler dışında bu tip durumlara tedbir alınabilir kenarlar yumuşatılarak, yastık v.s konarak.

Kendini suçlama ama dikkatli ol.çok tehlikeli allah korusun ileride kötü sonuclar ortaya cıkar daha onun bası bile gelişmemiş.yer yatagı yap ama uyyakalıyorsan cocuk yatarak emiyormuş uyya kalsan oda tehlikeli.yatagın etrafına yastık koy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…