Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ne zahmeti canim olurmu oyle sey hele bir islerimi halledeyim bak neler alicam yakisikli ataya

bu arada bu yaz buyuk bir ihtimalle haziranda istanbula gelecem ozaman mutlaka goruselim isterseniz ayri ayri isterseniz ucumuz mehtap ve ninim ve ben siz nasil isterseniz simdiden cok seviniyorum

Canım tabiki görüşürüz..Ama tekrar ediyorum lütfen gerek yok zahmet etme canım..
keşke Mecbuşşş da burda otorsaydı..
sen ben Mehtap artık Mecbueciğimede ararız tel nosunu verirse :))))))))))))))))

mecbue o kadar uzağa gitmeye gerek yok
benim yeğenim 3 yaşından sonra kreşe gitmeye başlayınca konuştu canım..
çünkü evde çocukla ilgilenecek kimse yoktu (gelin annesiyle altlı üstlü oturuyordu annesi bakıyordu)
yani çocuğa bakmak önemli değilki , önemli olan ona bişeyler verebilmek..
çocuğun yanında konuşan kimse olmaynıca 3 yaşından sonra konuştu..
Ama biz öyle değilizki bebeklerimizle ilgileniyoruz..
onlar 1 yaşdan sonra başlarla konuşmaya
bu defada susturamayız :)))))))))))))))))))))))))))))))

bende olsaydım ist görüşürdük tabi benim eşim izin verseydi:)))haklısın nınım eşimin kuzeni pek konuşmamış çocukla ben bilmiyorum kayınvalidem diyo bebeyi yatırırdı oda kendi kendine oynardı kızda sürekli bilgisayar başındaydı diye ama ben çok konuştum halada konuşuyorum bebekle konuşur gibi deyil sanki karşımda büyük biri var gibi evet mehtap gerçekten çok bilinçli bi anne Allah korusun bi sorun olsa farkederdi bence ama oda haklı işini garantiye almak istiyo hepimizde öyle aslında hep korku hep acabamı diye aman ne bileyim kış beni bunalttı yaz gelse bizde daha pozitif oluruz eminim ki

Soraya görüşürüz tabi ne güzel olur.
Teşekkürler nınım aldık güzel haberi. Sorun yok şükürler olsun.
Evet kızlar bebeklerle konuşmak çok önemli dil gelişimi için eve geldiinden beri dört kişi çevresinde koşturup konuşuyor Berkay'ın ama pek ses seda çıkmıyor. Yani bebekler ba-ba-ba-ba,, de-de-de-de, ma-ma-ma-ma derler ya onları hiç yapmadı. ıki heceyi bir nefeste çıkarıyor tek nefeste anne dedi mesela ama bakalım diğerleri ne zaman gelecek.
Size bahsetmiştim ya abimin oğlundan o da nerdeyse 6 aylık oldu henüz dönmedi. Ama çok kilolu geçen ay 9 kiloydu. ba-ba, da-da gibi heceleri çıkarıyor.

Soraya görüşürüz tabi ne güzel olur.
Teşekkürler nınım aldık güzel haberi. Sorun yok şükürler olsun.
Evet kızlar bebeklerle konuşmak çok önemli dil gelişimi için eve geldiinden beri dört kişi çevresinde koşturup konuşuyor Berkay'ın ama pek ses seda çıkmıyor. Yani bebekler ba-ba-ba-ba,, de-de-de-de, ma-ma-ma-ma derler ya onları hiç yapmadı. İki heceyi bir nefeste çıkarıyor tek nefeste anne dedi mesela ama bakalım diğerleri ne zaman gelecek.
Size bahsetmiştim ya abimin oğlundan o da nerdeyse 6 aylık oldu henüz dönmedi. Ama çok kilolu geçen ay 9 kiloydu. ba-ba, da-da gibi heceleri çıkarıyor.

sevindim mehtap sorun olmamasına gerçi olmayacağını hepimiz söyledik ama için dahada rahat etsin böylece zamanı gelince çıkarır merak etme sen annede der babada:)sağlıklıya gerisini boşver

arkadaşlar yazışmalarınız çok güzel.Konu açtım ama cevap alamadım.Siz tecrübelisiniz bu konuda BERA testini nereye yaptıdınız ve sonuc ne oldu yazar mısınız?

saol cnm.sen.n bu syfanı takip ediyorum.tecrübe olsun diye.benim bebeğği de 27 haftalık 1130 g doğdu.65 gün küvözde kaldı.şu an düzeltilmiş 6 günlük .daha nöroloji muayenemiz de var.doktorumuz göztepe ye yönlendirdi ama randevu almak imkansız.böyle giderse ataşehir de prof dilşat türkdoğan var oraya gidcez.siz nereye gitmiştiniz

Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. Çok zor bir süreçten geçtiniz geçmiş olsun. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Üniversite hastanelerinden nöroloji için randevu almak biraz zor. Bahsettiğin profa götürmen anadolu yakasında olduğu için senin açından daha iyi
Biz ilk düzeltilmiş 6 aylık olana kadar Sinan Çomu diye bir çocuk nöroloğu var Alman Hastanesine ve benim doğum yaptıım hastaneye geliyordu ona götürdük.
6 aydan sonra Çapa'ya bağlı Doç. Burak Tatlı'ya götürmeye başladık. Özelden tabi. Bu cuma yine gideceğiz. ıstersen telefonlarını verebilirim.

Mehtap Ata da daha heceleme yapmıyor...
tek yaptığı yeni yeni a-u harfleri uzatarak çıkarmak.. :)))

Yani evet nınım her bebeğin gelişimi farklı abimin oğlunun hecelediğini görünce bizimki neden hecelemiyor acaba diye korkmuştum. Bir de canım ben nöroloğun Berkay'ın oturmasını görmesini istiyorum. Yani desteksiz önünde bir oyuncak varsa 15 dakika kadar oturuyor. Ama önünde oyuncak yoksa kendini sağa sola atıyor. Bir de hipotonusdan şüpheleniyorum. Mesela bebeği yatarken kollarından tuttup çektiğinde kafasını kaldırır ya Berkay onu yapmıyor. Kafasını geriye doğru gevşek bırakıyor. Biraz kas gevşekliği var galiba bir doktor görsün ne diyecek bakalım.

bizimki de parmaklarımı eliyle tutuyor sıkıca
ama yukarı doğru kaldırmak (çekmek) istediğimde bırakıyor..

Berkayın kafa kaldırmama olayını daha önce dr söylemedin mi ??
göster tabi canım belki egzersiz verir..

Ata'nın da bir dönem kafası sürekli sağ daydı sola dönmüyordu
Erol'a dedim doktora götürelim diye , kaslardan dolayı neyse egzersiz verdi 3 gün yaptım sonra
düzeldi..

Nınım mayıs bebekleri yürümeye başladı. Bizim bebeklerin yaşadıklarını onların hiçbiri yaşamadı ama ne bileyim insan karşılaştırmadan edemiyor. Özellikle yaşına yaklaştıkça şurda bir ay kaldı.
Hayır bilsem ki tamamen sağlıklı herşeyi çok çok geç yapsın razıyım ama insanın içini bu şüpheler kemiriyor işte.

bizimki de parmaklarımı eliyle tutuyor sıkıca
ama yukarı doğru kaldırmak (çekmek) istediğimde bırakıyor..

Berkayın kafa kaldırmama olayını daha önce dr söylemedin mi ??
göster tabi canım belki egzersiz verir..

Ata'nın da bir dönem kafası sürekli sağ daydı sola dönmüyordu
Erol'a dedim doktora götürelim diye , kaslardan dolayı neyse egzersiz verdi 3 gün yaptım sonra
düzeldi..

Canım daha önce yatarken kollarından tutup çektiğimde kafasını kaldırıyordu. Bu kafayı bırakma yeni başladı. Acaba kafası büyük ondan mı yoksa hipotonik mi bir görsün bakalım doktor.

canım Berkay'ın hipotonik olduğunu düşünmüyorum..
daha önce kaldırıyormuş ya...
hem öyle olsaydı nörolojide belli olurdu...

Hipotoni sonradan da gelişebiliyormuş nınım. ınşallah kötü birşey değildir de bakalım.

Back