Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bıdışımın diş buğdayından görüntüler:))

Eklentiler

• $IMG_0608.jpg
    $IMG_0608.jpg
    10,4 KB · Görüntüleme: 21
  • $IMG_0605.jpg
    $IMG_0605.jpg
    14,8 KB · Görüntüleme: 21
  • $IMG_0631.jpg
    $IMG_0631.jpg
    9,3 KB · Görüntüleme: 18
  • $IMG_0633.jpg
    $IMG_0633.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 20
  • $IMG_0638.jpg
    $IMG_0638.jpg
    8,4 KB · Görüntüleme: 21
Meslek seçiminde kitabı seçti kuzucuğum hayat boyu inşallah kitaplarla arası hep iyi olur. Başımızdan kısmeti bol olsun, dişleri inci gibi olsun niyetiyle buğday döküldü. Yere dökülen buğdaydan 1 tane ben yedim dişleri bana benzesin diye, balonlarla oynamayı da çok sevdi kuzucuğum. Allah hepimizin kuzucuklarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Eklentiler

• $IMG_0643.jpg
    $IMG_0643.jpg
    8,7 KB · Görüntüleme: 25
  • $IMG_0644.jpg
    $IMG_0644.jpg
    8,6 KB · Görüntüleme: 21
  • $IMG_0646.jpg
    $IMG_0646.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 21
  • $IMG_0652.jpg
    $IMG_0652.jpg
    6,4 KB · Görüntüleme: 23
Meslek seçiminde kitabı seçti kuzucuğum hayat boyu inşallah kitaplarla arası hep iyi olur. Başımızdan kısmeti bol olsun, dişleri inci gibi olsun niyetiyle buğday döküldü. Yere dökülen buğdaydan 1 tane ben yedim dişleri bana benzesin diye, balonlarla oynamayı da çok sevdi kuzucuğum. Allah hepimizin kuzucuklarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

:nazar: maşallah Berkay'a.. Canım çok duygulandım bakarken resimlere...
İnşallah kitapları çok sever ve kısmeti bol olur..Gelecekte çok iyi , mutlu, umutlu, vicdanlı, çalışkan,zeki,çevrelerine ve kendilerine faydası olan, saygılı birere birey olsunlar inşallah..
Aklıma gelenleri yazdım..mutlaka unuttuğum olmuştur...

Bu arada sana çok benziyor canım..Senin dişler sağlam galiba...:)))
Pastası çok güzel olmuşşşş..
Şapkaya zaten diyecek söz bulamıyorum..(bu fikri çalacağım)
kartona çizdin ve ucunu yapıştırdın değil mi??

Diş buğdayını nasıl yaptınız ve yyere neden atıldı ?? şu adeti bir anlatırmısını canım..

Çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için. İnşallah hayat boyu bize hep böyle güzel, mutlu günler gösterirler. Evet benim dişler sağlamdır:)) Şapka diş resmi çizip kartonun üstünde kestim. Sonra düz bir şerit kesip yapıştırdım canım. Sen de yap günün anlamı için güzel oluyor gerçekten.
Canım yarım kilo buğdayı geceden ıslayıp sabaha haşlıyorsun. Üzerine biraz şeker ekleyip hafif tatlandırıyorsun. Sonra fındık, ceviz, mısır koyup karıştırıyorsun. Servis yapılırken nar taneleriyle süslüyorsun. Adette canım bebeğin başından bir avuç buğday dökülür kısmeti bol olsun dişleri inci gibi olsun diye daha sonra yere dökülen budaydan dişi güzel olan biri tane alıp yer dişleri ona benzesin diye. Ne kadar doğru bilemem ama güzel adetler bunlar ve bizler uyguladıkça yaşayacak:))

evet canım doğru söylüyorsun :)))
ayy bizim dişler sağlam değil....belki gelen birlierininki sağlam olur..

dün bir arkadaşımıza gittk.onlarında nisan da 1 yaşına girecek çok şeker bir kızları var..
çocuk 11 aylık 8.500 kiloymuş..
annesi de üzülüyor .. küçükken doktoru yemezse enjektör ile ver ağzına demiş..
hep zorlamış ve çocuk yemek yemiyormuş ya..
neyse en azından sağlığı yerinde dedim...
Yani çocuklarımızı zorlamamak lazım Mehtap...
ben dersimi aldım :)))

Evet canım bebeklerde zorlayarak yemek yedirme çok ters etki yaratıyor. Kişilikleri oluşuyor bu dönemde hele çok sakıncalı. Bizde sadece annem ve babam vardı. Dayısı bir gün önceden hediyesini alıp gelmiş:) Dişi sağlam olan bir tek ben vardım:))

Mehtap ben Ata ya sabah kahvaltısını şöyle yapıyorum
Bebelac mısırlı çavdarlı kahvaltık dan 2 yemek kaşığı bir kaseye koyup
içine 1 tatlı kaşığı ceviz içi çok az tereyağ
ve 130 cc hazırladığım devm sütünün 100 cc ni koyup karıştırıyorum.
yanınada şu yeşil küçük kutularda olan 20 gr lık labne peyniri veriyorum..
birgün peynir , birgün yumurta
bazen ikisini birden az tereyağı ile yumurta sarısını ve peyniri omlet yapıyorum
bebelac kahvaltılıkla veriyorum..
Çeşit olarak yeterlimi ????
daha başka ne verbilirim ???
siz ne veriyorsunuz ??

(arada değiştiryorum peynirli pekmezli bebelac yada milupa kahvaltılık
yani het çeşitten aldım aynı şeyi yiyip sıkılmasın diye) biraz uzun oldu ama :)

Canım biz hazır kahvaltılık hiç kullanmadık. Senin kahvaltılık tarifin çok güzel.
Biz 120 cc mamaya, 3 kayısı, gün aşırı yarım muz, 1 yumurta sarısı(doktorumuz hergün verebilirsiniz dedi), 2 çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı ceviz, 1 dilim bebek ekmeği, 1 bebe bisküvi, 1 tatlı kaşığı peynir, 1 çay kaşığı tereyağı, tel süzgeçten geçirip veriyoruz. Hastalandığı dönemde yemedi ama şimdi yeni yeni başlıyor tekrar.

mehtap çok tatlı görünüyosunuz anne oğul rabbim sizi ömür boyu ayırmasın inş gülen yüzü hiç solmasın berkayın tabi seninde ayy nasıl gözlerim doldu anlatamam o kadar zorlu yol kat edip bu zamanlara gelmeleri ne büyük mucize onlar bize bu zamana kadar verilen en büyük hediye darısı doğum gününe olsun diş partisinin darısıda ataya olsun inş:))

ben şu aralar çok karıştırmıyorum ecrin yemiyo kahvaltı peynir pekmez yumurta veriyorum omletmi yapsam acaba bende deyişiklik olsun diye çünkü kahvaltıyı artık yemiyo cevizli muzlu yapıyodum ama ağzını açmıyo onlar olunca

Çok teşekkür ederim mecbue. Gerçekten onlar bizim için en büyük hediye. Amin hepimiz inşallah sağlıkla güzel doğum günlerini görelim kuzucuklarımızın.

ben şu aralar çok karıştırmıyorum ecrin yemiyo kahvaltı peynir pekmez yumurta veriyorum omletmi yapsam acaba bende deyişiklik olsun diye çünkü kahvaltıyı artık yemiyo cevizli muzlu yapıyodum ama ağzını açmıyo onlar olunca

sağol canım inşallah biran önce çıkar dişimiz..
evet ya bende görünce gözlerim dolduu..
minnacıktı bizimkiler bir avuç kadar :ecrin_bebek:
şimdi maşallah dişlerini ve d.günlerini kutluyoruz...

canım yumurtayı kırdıktan sonra üstünede sür labneyi öyle ver..
domates vereceğimiz zaman gelince yazın yani
domates ve biberli yapacağım..(zaten bahçeye sebze bahçesi yaptırdık organik besleneceğiz yerimseniben)
mantarlı yapacağım.hele şu 1 yaş bir gelsin hayırlısıyla...

Senin kıza az kaldı ..herşeyi verebilirsin 1 yaşında...

amin inş rabbim hep güzel günlerini göstermeyi nasip etsin mehtap ohooo sen torunu bile düşünmüşsün:)buğday kurutmuşsun şaka bi yana güzel fikir bence

sağol canım inşallah biran önce çıkar dişimiz..
evet ya bende görünce gözlerim dolduu..
minnacıktı bizimkiler bir avuç kadar :ecrin_bebek:
şimdi maşallah dişlerini ve d.günlerini kutluyoruz...

canım yumurtayı kırdıktan sonra üstünede sür labneyi öyle ver..
domates vereceğimiz zaman gelince yazın yani
domates ve biberli yapacağım..(zaten bahçeye sebze bahçesi yaptırdık organik besleneceğiz yerimseniben)
mantarlı yapacağım.hele şu 1 yaş bir gelsin hayırlısıyla...

Senin kıza az kaldı ..herşeyi verebilirsin 1 yaşında...

nasıl yapıyosun nınım omleti yumurtanın sarısını tereyağında kızartıyosun tam kızarmadanmı sürüyosun labneyi yoksa kızardıktan sonra yedirirkenmi sürüyosun domates seviyo ecrin ama şu anda mevsimi deyil diye vermek istemiyorum mantarında çorbasını yapcaktım geçen gün ama araştırdım tam güvenli bulamadım nadirde olsa zehirlenmeler oluyomuş gözüm korktu açıkçası

Canım omlete yumurtanın sadece sarısını mı kırıyorsun? Bir de lokma olarak mı veriyorsun. Ben hiç yapmadım.
Canım biz de bahçe yapıyoruz bir de sebze köşesi yaptık ama sen fidelerini nerden aldın biz bauhaustan aldık fideleri iyidir inşallah.

Tabi canım torunumuzda olacak gelinimizde inşallah:)) kaydirigubbakcemile2

ya kayınvalidede olcaz dimi:)cadımı oluruz ki acaba:)))benim damat olcak kısmet olursa eşim severmi ki sanmam:))))) şimdiden deliriyoalsanaalsanasmile

ya kayınvalidede olcaz dimi:)cadımı oluruz ki acaba:)))benim damat olcak kısmet olursa eşim severmi ki sanmam:))))) şimdiden deliriyoalsanaalsanasmile

Kızı hele bir gelin olsun damadı öyle bir sever ki şaşar kalırsın. Ben babamın tek kızıyım. Çok başkadır babamla aramızdaki diyalog. Yani çok düşkünüzdür birbirimize. Ama damadını o kadar çok sever ki anlatamam..

Kızı hele bir gelin olsun damadı öyle bir sever ki şaşar kalırsın. Ben babamın tek kızıyım. Çok başkadır babamla aramızdaki diyalog. Yani çok düşkünüzdür birbirimize. Ama damadını o kadar çok sever ki anlatamam..

zaten kız çocukları babacı oluyolar bütün gün inanki ecrin mutlu olsun diye peşindeyim oynarım müzik ister bazen müzikle kalkar oynarız ama baba gelince benim yüzüme bile bakmıyo :)

Ata'nın minik tavası var onun içine yarım çay kaşığı tereyağı koyuyorum yakmadan erir erimez daha önceden iyice akından ayrılmış yumurta sarısını koyuyorum yayılıyor hemen alt üst ediyorum pişmiş oluyor. bir tabağa alıyorum ve elimle bir parça koparıp üstünede labne kouyorum elimle lokma şeklinde veriyorum..elimde daha iyi yiyor..ama siz yumurtanın üstünede labneyi sürebilirsiniz..ama benimki daha kolay oluyor..

Mehtap biz geçen sene de bizim bahçeyi yapan peyzajcıdan almıştık..
domatesler çok güzel çıkmıştı..kendileri yetiştiryor..bu yılda onlardan alacağız..
Bauhaus dan hiç almadık, nasıl olur bilmem..ama orasıda çok pahalı..
yanlış hatırlamıyorsam 4 fideye 8 tl fiyat koymuşlardı..
ee öyle 4 fide de dikilmiyor..
canım oralarda fidan satan yerler yokmu ordan da alabilrsin..
geçen sene ben bauhaus dan acı biber tohumu almıştım bir saksıda tohumu ekip fide yetiştirdim
mayıs ayında küçük fidelerimi bahçeye ekmiştim ..ay bir biber oldu sorma..
bu sene de acı biberleri ben dikeceğim..çünkü acı biber fidesi pek bulunmuyor..

Back