Bebeğe oda yapmalı mı yoksa büyümesini mi beklemeli?

Planiniza bagli, ben 6 aylik ayirdim kizimin odasini. Gunduzleri odasinda uyuttum. 6 ayda sorunsuz ayrildi boylece orasini tanidigi icin. O yuzden dogmadan yaptigima memnunum.
Ama uzun yillar birlikte yatma niyetiniz varsa bosuna almayin oda.
Tam diyecektim ki ben olsam almam büyüyünce alırım diye yorumunuzu gördüm valla çok mantıklı geldi gündüzleri odasında yatırmak Tecrübe işte farklı açıdan görebiliyoruz bazı şeyleri.

Ben bir şeyi almayı düşünüp geç alınca hep pişman oluyorum türkiyede bi şey alacaksan hemen almak en iyisi o kadar pahalanıyorlar ki insan şaşırıyor

Bence acele etmeyin . Bebeğin ihtiyaçlarına göre zamanla alırsınız . Yatmayacağı bir yatak olacak . Hiç gerek yok . Ben zaten kucağımda tutabildiğim zamana kadar kucağımda tuttum . Beraber uyuduk istedikleri her zaman . 3 yaşına kadar iç güdüsel davrandım. Zaten sonra kreşe başlayınca Spiderman oda ,araba sürülecek yollu halı , yok transformers çarşaf vs derken alıyorsunuz . Gel kucağıma otur deyince kaçıyorlar zaten . Öpme anne ben bebek değilim diyorlar büyüyünce . Mis kokulu ayaklarını gece saatlerce öperdim koklardım, şimdi kreşte tüm gün ayakkabının içinde kokmaya başladı bile .

En keyifli ve huzurlu nasıl olacaksanız öyle davranın . Tamam tecrübeler iyi oluyor ama , emzirirken yanında yatması büyük rahatlık . Yat kalk olmuyor . Sürekli varlığınızı hissettiği için huzurlu oluyor bebek . Benim küçük oğlum 2 yaşında hem memeden kesildi , hem çişini öğrendi hem de yatağına geçti . Şimdi benle yattığı o günleri özlüyorum. Artık gelmiyorlar yanımıza .

Çocuğunuzu büyüyene dek beraberinizde yatırmanız doğru bir plan değil.
Nasıl alistirirsaniz öyle gider gunduzleri kendi odasında yatsın
Geceleri sizin oda da.
4-5-6 ayında tamamen kendi odasına alistirin naçizane...

Bu arada Montessori yatagi kaç yaşına kadar kullanabilecek?
Teknik bilgi 15 ine kadar diyordu dün bakmıştım ama tecrübeler daha doğru sonuç veriyor merak ettim.

Şimdiki aklım olsaydı anne yanı ya da beşik tarzı şeyleri asla almazdım benim için gereksiz masraf oldu çünkü. Montessori yataklarından alıp bazanızın yanına koyabilirsiniz. 2-3 yaşında da kendi istediği gibi yatabilir. İlk aylar zaten 2 saatte bir uyandığı için size de rahatlık olabilir. Benim beşik öylece duruyor evde. 1 yaşında montessori yatak aldım şu an 21 aylık kendi yatıp kalkabiliyor.
İnşallah hayırlısıyla alırsınız kucağınıza

Benim kendi eşyalarım sığmıyordu dolabıma ki bebeğin sığsın.Oda yaptım.Yavaş yavaş içleri dolar.Ama şimdiden bezleri,kıyafetleri,battaniyeleri,nevresimi,bakım şeyleri derken çok fazla yer istiyor ki büyüdükçe oyuncakları da olacak.Ben sevmem dağınıklığı her yerde.Kendine ait bir alanı olsun istedim.Yatak odama da park yatak aldım.ilk 6 ay geceleri benimle gündüzleri odasında yatırmayı planlıyorum.Sonra da tamamen odasına almayı düşünüyorum tabi planlarımız da tutarsa.Ben odasının ayrılması taraftarıyım.Etrafımda çok gördm.Ayırmayınca okula başlayana kadar odasında yatmayan çocuklar var.Eşimle de bir özelimiz olmalı kalmalı diye düşünüyorum.

Ben 1 haftalıkken ayırmıştım odasını, belki bu yüzden çok erken oturmuştu uyku düzeni. 2 aylık olmadan akşam yatıp sabah kalkıyordu çocuğum. İlk çocuğumda uykusuzluk çektiğimi bilmem. Siz nasıl rahat olacaksanız öyle davranın.

Kiraciyim oğlum var iki yaşa kadar yanımda Beşikte yattı sonra beşiği odadina koydum 5 yasa kadar çıkmadı ordan sonra sığmadı kendi çıktı eşimin bazasi dolabı vardı halı perde çocuk nevresim aldım orda yattı okula gidince çalışma masasini kendi seçti kardeşi nasip olursa ranza alirim onlara eski dolabı atar masasinin takım dolabını alırım diyorum imkanım bukadar hem yerim dar hem maddi olarak

Bunu doğru ya da yanlış diye keskin çizgilerle nitelendirmek bana çok doğru gelmiyor.
Aldığım fikirlerden sonra oda yapmama kararı alırsak en erken 1 yaştan sonra ayırabilirim. Ama 1 yaştan önce ayırmayacağım kesin
Bazı bebeklerin özel durumları da olabiliyor yorumlardan anladığım kadarıyla.
Yorum için teşekkür ederim

Yok kardeş düşünmüyoruz biz.

Rica ederiz yine de esneklik payı birakmamanizi tavsiye ederim

Ben dekorasyonla uğraşmayı çok severim. Odasını doğmadan yapmıştım. Oda kısmını siz bilirsiniz ama montessori yatak kullanışsız bence. Emeklemeye başlayınca yani 7.ay kendi inebilir yataktan. Siz ayrı odada uyurken bir yere gidebilir. Neyse kötü örnek vermemeyim de. Bence 18 aya kadar kendi inemeyeceği bir beşikte uyuması daha güvenli.

Anlıyorum bu durumda geç ya da erken yapmanın dediğiniz gibi eksi bir yanı yok. Yaparsak oyun odası gibi de kullanabilir.Bakalım ortak bir karar alacağız inşallah. Odası var boşta. 1 ay kayınvalidem yanıma gelecek. Gelen misafirimiz olan nere müsaitse orada kalıyor

Yok kardeş düşünmüyoruz biz.
Önceki mesajda yazan da çok haklı. Gerçekten çocuk olduktan sonra gidip bakmak, almak da zor olur. Hatta benim bir arkadaşım bu odayı yaparken o kadar helak oldu ki ikinci çocuktan tamamen vazgeçtiler. Bebeği bırakacak yerleri olmadığı için onunla gezmişler mobilyacıları, burı larından gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…