Bebeğe oda yapmalı mı yoksa büyümesini mi beklemeli?

birkedilianne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2020
2.988
3.820
48

Merhaba hanımlar.
9 aylık evliyim ve 18 haftalık hamileyim. Bir oğlum olacak Allah'ın izniyle.
Kafamı çok karıştıran bir konu var. Tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum.
Öncelikle yatak odamdaki gardırobumda bebeğin kıyafetleri ve eşyaları için oldukça fazla alanım var.
Bundan dolayı ilk başlarda park beşik alırım, odasını biraz daha büyüyünce yaparım diye düşünmüştüm.
(Biraz da oğlumun sevdiği ve sevmediği şeylerin keşfi ile birlikte yaparız diye. )
Ancak şu montessori yataklı konsept odalar çok hoşuma gidiyor ve acaba odasını yapsam mı diyorum bazen.
Sizce ne yapmalıyım?
Gereksiz mi acele ediyorum acaba?
Geri kalan bütün eksiklerimizi erkenden tamamladık tezcanlılığım yüzünden.

NOT: Oda yaparsam anne yanı beşiği de alacağım.

Planiniza bagli, ben 6 aylik ayirdim kizimin odasini. Gunduzleri odasinda uyuttum. 6 ayda sorunsuz ayrildi boylece orasini tanidigi icin. O yuzden dogmadan yaptigima memnunum.
Ama uzun yillar birlikte yatma niyetiniz varsa bosuna almayin oda.

Oda yaparsanız hemen odasını kullanacak mi yani odasını ayıracak mısınız yoksa sizinle mi kalacak eğer sizinle kalacaksa bence yapmayın biraz büyüsün öyle yaparsanız,ama sizinle kalmayacaksa ayrı oda yapin o zaman.

Planiniza bagli, ben 6 aylik ayirdim kizimin odasini. Gunduzleri odasinda uyuttum. 6 ayda sorunsuz ayrildi boylece orasini tanidigi icin. O yuzden dogmadan yaptigima memnunum.
Ama uzun yillar birlikte yatma niyetiniz varsa bosuna almayin oda.
Birlikte yatma derken anlayamadım Park beşikler 2-3 yaşına kadar kullanılabiliyor ya o sebeple sorumuştum.

Dediğiniz gibi hemen ayıramam sanırım. Sürekli emecek uykusuz geceler vs. Ayırmak zor olur diye düşünüyorum. Tecrübemde yok sormak fikir almak istedim teşekkür ediyorum

Ben şahsen 6 aylıkken ayırmayı düşünüyorum ( ayıramadı )
O yüzden o montessori yatağını ve 5 raflı bi dolap almayı düşünüyorum
Daha sonra ihtiyacına göre devamını tamamlarım diye düşündüm

Yani uzun yillar ayni odada kalacaksaniz anlaminda dedim. Odasini ne zaman ayurmayi planliyorsunuz.
Siz tabi tecrübelisiniz. Daha iyi bilirsiniz. İlk sene ayırmayı çok düşünmüyorum. Gece emmeleri uyanmalar vs. Belki kolay belki zor bir bebek olur bilemiyorum tabi. Aslında net bir karar veremedim. Park beşik alırsam 2-3 sene yatak odamızda uyuyabilir. Oda yaparsam da en erken 1 yaştan sonra kullanabilir

Çok tatlı odalar gerçekten 6 aylıkken ayırmak isteyeceğimi de ben ne yazık ki sanmıyorumAma fikriniz güzel

ben 6 aylıkken ayırdım ikisini de.
ille oda yapmanıza gerek yok 6 aylıkken park yatağı odasına koyarsınız yavaş yavaş hazırlarsınız odasını.

Bebeğinize bağlı ne güzel ayirabilen var ama benim çocuğumda reflü olduğu ve uyuken bile kustugu için ayiramadim.bence çocuk büyütürken biraz da çocuk sizi yonlendiriyor.deneyip görüyorsunuz .ben hangi planı yapsam olmadı.ozellikle ilk çocukta mükemmel olmak istiyor anne ama çocuğun karakteri sağlık durumu yemesi içmesi hareketleri özel bir çocuksa ihtiyaçları hep farklı ve bireysel oluyor .bence son olarak oda yapmayın baktınız gerekiyor oyle yaparsınız.

2-3 sene fazla bence.
sonra tek uyumayı öğrenemez çok zorlanırsınız.

Depolama alanında sıkıntım hiç yok ilk ve sonrası içinde ama tabi bir süre sonra ayırmak gerekecek. Benim o süreyi bulmam gerek Siz eksikleri tamamladınız mı

Aslında tam olarak istediğim cevap buydu sanırım. Zamanla verilecek bir karar sanırım. Acele etmeyeyim

4. Ayinda kızımı kendi odasinda uyutmaya başladım. Oyuncağı bezi kıyafeti herşeyi o odadaydı. Kendi gardrobunu bence hic düşünme bizimde ilk bas 10 zıbın vardi şimdi baza altı bile kıyafet oyuncak doldu. Sadece kiyafet, oyuncak icin bile oda şart diye düşünüyorum. Çocuğun biraz emeklemeye başlayınca yürüyünce nerede oyun oynayacak oyuncakları nerede tutacaksın salon da hepsini depolarım butun gun salonda oyun oynasin dersen yine oda yapma ama biraz büyüyüp ele avuca gelince kendi odasinda oynaması eşyalarının orada olması bile çocuğa aitlik hissini veriyor. Geceleri yine seninle uyur. Gündüz uykularını odasında uyur. Hem böylece endi odasına da alışıp daha kolay geçiş yaşar. Son olarak montesorri yataklar cok kullanışlı oluyor. Aldıktan sonra istediğin gibi süslersin olur biter. Ergenlikteki çocuklara bile montesorri tarza oda yapılıyor artik. Kaliteli bir şey alınırsa cok uzun seneler kullanabilirsin

Yani bende tecrübeli değilim ilk bebeğim 3 aylık benimde yatak odam ve gardıroplarım müsaitti hatta bir tane şifonyer daha aldım dolmadı bile ama mutlaka ileriye doğru dolacaktır..İlk aylarda zaten odasında bırakıp uyutma şansımız olmuyor.. Heee illa odasında uyuyacağım derseniz de emzirme için geceleri kendi odanız ve bebeğinizin odası arasında mekik dokursunuz.. Yani bence ilk 6 ay bebeğin huyuna göre belki 1 yaşına kadar farklı oda kullanılmayacak gibi..

Ben 6 7 aylıkken ayırmayı düşünüyorum ama bakalım.. Yavaş yavaş oda yapmayı planlıyorum.. Şuan sadece ses ve görüntü alabilmek için mini bir kamera aldım başka da birşey almadım odasına dair..

Aslında tam olarak istediğim cevap buydu sanırım. Zamanla verilecek bir karar sanırım. Acele etmeyeyim
Aynen çünkü çocuğunuz sizi yönlendirecek hem fuzuli işe yaramayan eşyalara para harcamamis olursunuz hemde tam ihtiyacınızın ne olduğu bilerek ona göre alışveriş yaparsınız işinize yarar .bir örnek vereyim biz bebek arabası aldık ozellikle de büyük aldık .sonra o arabaya sığmadı ve ben taşırken veya bir şekilde açarken bebeğimi tutarken sürerken hantalligindan dolayı çok zorlandım.sonra kızım olunca ne istediğimi biliyordum ve gittim tam istediğim gibi aldım.sonra kullanırken iyi ki bunu almışım diye sürekli söyleye söyleye çocuğu büyüttüm çok sukur dedim.bu arada sağlıcakla kucağınıza alın insallah

Bebek esyalari asla bi kucuk dolaba sığmıyor bacim
Ben ayirdim iyi ki ayirmisim diyorum. Bu biraz yetistirme ile alakali. Ben montessoriye gore yetiştirdim. Ha noldu 3 yasinda bebe bana sen bana karisamazsin ben bir bireyim diye atar yapiyor.
Valla gozlemlerimi soyleyeyim 1 yasinda bebe ayrilmiyor. Ya 6 7 aylik ayiracaksin. Yada 3 yasi brkleyeceksin. Bir yaşından hemen sonra teribble 2 basliyor. Sonra horrible 3 geliyor. Anca o donrm bitecek cocuk akillanacak ayiracaksin. Arasi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…