- Konu Sahibi birkedilianne
Neler aldınız bende alışveriş yapıyorum neyi az neyi fazla bilemedim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tam diyecektim ki ben olsam almam büyüyünce alırım diye yorumunuzu gördüm valla çok mantıklı geldi gündüzleri odasında yatırmakPlaniniza bagli, ben 6 aylik ayirdim kizimin odasini. Gunduzleri odasinda uyuttum. 6 ayda sorunsuz ayrildi boylece orasini tanidigi icin. O yuzden dogmadan yaptigima memnunum.
Ama uzun yillar birlikte yatma niyetiniz varsa bosuna almayin oda.
Çocuğunuzu büyüyene dek beraberinizde yatırmanız doğru bir plan değil.Merhaba hanımlar.
9 aylık evliyim ve 18 haftalık hamileyim. Bir oğlum olacak Allah'ın izniyle.
Kafamı çok karıştıran bir konu var. Tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum.
Öncelikle yatak odamdaki gardırobumda bebeğin kıyafetleri ve eşyaları için oldukça fazla alanım var.
Bundan dolayı ilk başlarda park beşik alırım, odasını biraz daha büyüyünce yaparım diye düşünmüştüm.
(Biraz da oğlumun sevdiği ve sevmediği şeylerin keşfi ile birlikte yaparız diye. )
Ancak şu montessori yataklı konsept odalar çok hoşuma gidiyor ve acaba odasını yapsam mı diyorum bazen.
Sizce ne yapmalıyım?
Gereksiz mi acele ediyorum acaba?
Geri kalan bütün eksiklerimizi erkenden tamamladık tezcanlılığım yüzünden.
NOT: Oda yaparsam anne yanı beşiği de alacağım.
Teşekkür ederimHadi bakalım kolay doğumlar![]()
Hahah inşallah çok teşekkür ederimTeşekkür ederimdarısı 26 hafta sonra size
![]()
Çocuğunuzu büyüyene dek beraberinizde yatırmanız doğru bir plan değil.
Nasıl alistirirsaniz öyle gider gunduzleri kendi odasında yatsın
Geceleri sizin oda da.
4-5-6 ayında tamamen kendi odasına alistirin naçizane...
Yok kardeş düşünmüyoruz biz.Açıkçası ben baştan oda almakla iyi yaotığımı düşünüyorum. Özellikle kardeş düşünüyorsanız rahat edersiniz. Çalışıyorum, küçük bir yerde yaşıyorum, eşim de yoğun çalışıyor, aileler yanımızda değil. Ben bu durumda ufak çocuğumla 2 saat mesafedeki yerlere gidip de oda falan bakamazmışım. En baştan almıştım odasını. şimdi kardeşinin yatağını da koyduk oraya. Bir gardrop, şifonyer ve iki komodin iki çocuğa yetiyor.
Rica ederiz yine de esneklik payı birakmamanizi tavsiye ederimBunu doğru ya da yanlış diye keskin çizgilerle nitelendirmek bana çok doğru gelmiyor.
Aldığım fikirlerden sonra oda yapmama kararı alırsak en erken 1 yaştan sonra ayırabilirim. Ama 1 yaştan önce ayırmayacağım kesin
Bazı bebeklerin özel durumları da olabiliyor yorumlardan anladığım kadarıyla.
Yorum için teşekkür ederim![]()
Ben dekorasyonla uğraşmayı çok severim. Odasını doğmadan yapmıştım. Oda kısmını siz bilirsiniz ama montessori yatak kullanışsız bence. Emeklemeye başlayınca yani 7.ay kendi inebilir yataktan. Siz ayrı odada uyurken bir yere gidebilir. Neyse kötü örnek vermemeyim de. Bence 18 aya kadar kendi inemeyeceği bir beşikte uyuması daha güvenli.Merhaba hanımlar.
9 aylık evliyim ve 18 haftalık hamileyim. Bir oğlum olacak Allah'ın izniyle.
Kafamı çok karıştıran bir konu var. Tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum.
Öncelikle yatak odamdaki gardırobumda bebeğin kıyafetleri ve eşyaları için oldukça fazla alanım var.
Bundan dolayı ilk başlarda park beşik alırım, odasını biraz daha büyüyünce yaparım diye düşünmüştüm.
(Biraz da oğlumun sevdiği ve sevmediği şeylerin keşfi ile birlikte yaparız diye. )
Ancak şu montessori yataklı konsept odalar çok hoşuma gidiyor ve acaba odasını yapsam mı diyorum bazen.
Sizce ne yapmalıyım?
Gereksiz mi acele ediyorum acaba?
Geri kalan bütün eksiklerimizi erkenden tamamladık tezcanlılığım yüzünden.
NOT: Oda yaparsam anne yanı beşiği de alacağım.
Anlıyorum bu durumda geç ya da erken yapmanın dediğiniz gibi eksi bir yanı yok. Yaparsak oyun odası gibi de kullanabilir.Bakalım ortak bir karar alacağız inşallah.Maddi durumunuz uygunsa oda yapmak için boş yeriniz varsa yapın.
Çünkü yok kitapları yok oyuncakları derken ev çok kalabalıklaşıyor . Şartlar uygunsa oda yapılırsa en azından düzen olur. Sonuçta montesori yatak da uzun süre yatacağı için alındı kullanılmadı durumu olmayacak. Baktınız çocuğunuz uyumlu bir sıkıntı yok erken ayırırsınız, baktınız olmuyor 2 yaşında geçer orası oyun odası olur nolacak ki.
Ben olsam montesori yatak, montesori oyıncak dolabı ve şifonyer yada ikeadaki çocuk gardolaplarından alırdım.
Tabi doğumda ailem gelir onlara oda lazım, yada maddi olarak şu an zorlanıcaz derseniz 1 yaşa doğru yaparsınız hiç bir şey kaybetmezsiniz sıkıntı olmaz.
Önceki mesajda yazan da çok haklı. Gerçekten çocuk olduktan sonra gidip bakmak, almak da zor olur. Hatta benim bir arkadaşım bu odayı yaparken o kadar helak oldu ki ikinci çocuktan tamamen vazgeçtiler. Bebeği bırakacak yerleri olmadığı için onunla gezmişler mobilyacıları, burı larından gelmişYok kardeş düşünmüyoruz biz.![]()