Bebeğe oda yapmalı mı yoksa büyümesini mi beklemeli?

3.5 yaş çok geç haklısınız . Ben emzirmeyi bırakınca ayıracağım o zamana dişleri toparlanmış olur zaten azılar başladı çünkü zor oluyor . Çocuğun psikolojik açıdan anne babasından birşey duyup görmesi korkunç biz yatak odamızı şuan sadece uyku için kullanıyoruz başka odalardayız. Gece emzirmeyi de bırakmak lazım ki çocuk sürekli emmek için kalkmasın . Ben bırakmıştım ama diş dönemi ile birlikte yeniden Cidde şekilde başladı. Çünkü gece uyanıyor ağlıyor sancılanıyor ve nasıl geri sakinleşirip uykuya döndüreceğimi bilemiyorum. Sizi tebrik ediyorum siz başarmışsınız .

Anne olmak ne kadar zor Allah yardımcınız olsun 3çocukla maşallah iyi idare ediyorsunuz
Kendım bakamıyorum calıstıgım ıcın bakıcı var ama o halde bıle cok zor. Oglanı cok bekledık, ıkızler surprız oldu, ev bu kapanmada kreşe döndü hepsı anneaaağğ dıye pesımde, bakıcıya atıp atıp ıse gıdıyodum sımdı nereye kacayım nereyeeeee yıne bakıcı evde ama anasını gören bebe kuduruklugu var üstlerinde. Ikıncıyı hemen dusunmuyorsanız double hatta trıple korunun demeye geldım

Anne yanı beşiğini montessori oda takımı alırsam alacağım demiştim yukarıda. Oda yapmaktan vazgeçersem normal park beşik alırım diye düşündüm. Park beşiklerde birkaç sene kullanılabiliyor. Büyüyen bebek yatakları bebrk mobilyaları bana mantıksız geliyor. Oda yaparsam uzun ömürlü bir oda olsun istiyorum. Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bu sanırım her bebeğe ve zamana göre değişen bir durum. Bakalım araştırmaya devam edeceğim

aslında park beşiklerin tekerlekleri oluyor.Özel durumlarda bebek uyurken beşik odadan çıkarılabilir sanırım

Cocuktan çocuğa degısebiliyor oda ayirma meselesi. ben hep hic yanimda yatirmam 6 aydan sonra da odasını ayırırım diyordum. 2 yasina kadar odasini ayiramadım. Bizim odamizda kendi besiginde yattı. benim oğlum kolik kusan ve geceleri cok sık uyanan bir bebekti. emmeye cok düşkündü tum gece kucağimda kaldığı oluyordu. surekli baska odaya gidip gelmek olmuyordu haliyle. 2 yasinda memeyi kesince gece uyanmaları azaldı ancak o zaman farklı odada yatirdim.

Alayım hazır olsun odası diyorsanız alın ama dogar dogmaz o odaya ihtiyacı olmaz ama bebek kiyafetleri gittikce artiyor buyudukce yeni kiyafetler alınıyor ve oyuncaklar alınıyor oyuncak ve kiyafetleri olur o odada ayirma zamani geldiginde de kendi yatar. Emin olun zamanla sizden fazla kıyafeti olacak ve oyuncakları giderek artacak.

aslında park beşiklerin tekerlekleri oluyor.Özel durumlarda bebek uyurken beşik odadan çıkarılabilir sanırım
Benimki park beşik değil ve park beşiği hiç sevmiyorum o yüzden almadım . Beyaz beşiği var beyaz dolabı . Yatağı büyüyeceği zaman yine beyaz yatak alırım takım bozulmaz dedim

Bende öyle diyordum 6 aylık olsun doğru kendi odasına benim hiç mi özel hayatım olmayacak ona esir mi olacağım diyordum . Ama öyle olmuyormuş . Emmek için uyanıyor gece kalk başka odaya git onu emzir dalmasını bekle gel filan bana zor geldi şuan hala zor gücüm yok .

Açıkçası ben baştan oda almakla iyi yaotığımı düşünüyorum. Özellikle kardeş düşünüyorsanız rahat edersiniz. Çalışıyorum, küçük bir yerde yaşıyorum, eşim de yoğun çalışıyor, aileler yanımızda değil. Ben bu durumda ufak çocuğumla 2 saat mesafedeki yerlere gidip de oda falan bakamazmışım. En baştan almıştım odasını. şimdi kardeşinin yatağını da koyduk oraya. Bir gardrop, şifonyer ve iki komodin iki çocuğa yetiyor.

Büyük kızımda park yatak aldık. 3 yaşında ayırdım. Odasını, halı, perde vs. kendisi begendi küçüğüm 20 aylık. Park yatak aldık. Gece çok sık kalkıyor. Emzirmeyi birakabilirsem odası ayrılacak. Küçükken oda yapmaya gerek yok bence.

Maddi durumunuz uygunsa oda yapmak için boş yeriniz varsa yapın.
Çünkü yok kitapları yok oyuncakları derken ev çok kalabalıklaşıyor . Şartlar uygunsa oda yapılırsa en azından düzen olur. Sonuçta montesori yatak da uzun süre yatacağı için alındı kullanılmadı durumu olmayacak. Baktınız çocuğunuz uyumlu bir sıkıntı yok erken ayırırsınız, baktınız olmuyor 2 yaşında geçer orası oyun odası olur nolacak ki.
Ben olsam montesori yatak, montesori oyıncak dolabı ve şifonyer yada ikeadaki çocuk gardolaplarından alırdım.
Tabi doğumda ailem gelir onlara oda lazım, yada maddi olarak şu an zorlanıcaz derseniz 1 yaşa doğru yaparsınız hiç bir şey kaybetmezsiniz sıkıntı olmaz.

Emzirmeyi bırakınca uyanmaları azalıyor dimi

Ben oda yapmadım mobilya besik aldim yatagimin yanina koydum. Bi tanede sifonyer aldim eşyalarını koymak icin. Pismanmiyim? Pişmanım. Su an 4 yasinda. Oda telasina dustuk cocuk oda istiyor 1 senedir. Evimizi sattik yeni ev aldik tasinma telasi sinav is guc derken anca simdi oda almaya karar verdik. Keske bastan alsaymisiz. Çünkü akli erdiginde kendine ait br alan istiyor benimseme ihtiyaci duyuyor. Son 4 aydir ben bu yatagi sevmiyorum bana oda yapin odamda uyucam diyor. Yasak bitiminde guzel bi montessori takım almayi dusunuyoruz bizde. Arkadaslarim daha dogarken oda yaptilar ve bu cok iyi oldu cocuklari icin . Bağımsızlık kazanmak icinde iyi oluyor diye düşünüyorum. O yüzden oda yapin kurtulun tecrubeli bir anne olarak fikrim budur.

Ben oda yapmıştım evim küçük olmasına rağmen yanıma da beşik almıştım onda 6 ay falan yattı sonra büyüyen yatak olan sallanan yatağına aldık odasında onda salladık gece odasında uyudu ama bu bebekten bebeğe değişir ben mama veriyordum gece de uyanmadan uyuyordu çok uyanan meme isteyen bir bebek olursa odayı ayırmak zor bence şu an oda yapmayın

6 aya kadar sallanan beşikte yanımdaydı, 6. ayda ayırdım odasına geçti ama oda yapmadım ben park yatağında yattı o vardı sadece. Kardeşi olduktan sonra genç odası aldım ikili baza, yine öyle çocuk mobilyaları almadım. Sonuçta sürekli oda için masraf yapmak saçma geliyor bana. Evlenecekleri zamana kadar kullanabilirler

Doğmadan odasını hazır ettik ama 15 ay kadar benim yatağımın yanına koyduğumuz beşiğin de yattı. Emme olayına kendisi son verince ve ses konusunda çok duyarlı olup uykuları da kalitesiz olunca odasını ayırdım. Kıyafetleri bizim dolaba sığmazdi sanırım, hevesle ve hediyeyle çok eşyası oldu. Yaptığım tek hata oda eşimin isteğiyle sifonyer almak oldu, odasındaki tek gereksiz şey bana göre. Sağlıkla kavusun inşallah.

Evet evet asiya gittigimizde sen bana zorla asi yapamazsin benim vucuduma izinsiz dokunamazsiniz dediginde hemsirede cok saygi duymuştu ha bu mahremiyet egitimi icin benim kurdugum bir cumleydi o ayri

Dogurdunuz mu

Evet evet asiya gittigimizde sen bana zorla asi yapamazsin benim vucuduma izinsiz dokunamazsiniz dediginde hemsirede cok saygi duymuştu ha bu mahremiyet egitimi icin benim kurdugum bir cumleydi o ayri
Hahahahah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…