Bebeğe oda yapmalı mı yoksa büyümesini mi beklemeli?

Ah çok teşekkür ederim yorumunuz içinÇok aceleci davranmama gerek olmamasına sevindim vallahi

Niye hayret ediyorsunuz ki? Herkes ayırıyor bende ayırdım, herkesın kişisel alanı oldugunu belletmemiz gerektıgını savunuyorum. Dıs cıkarma donemını pekala kendı odasında da atlatabılıyor, ben uc taneyi bu sekılde alıstırdım mesela. Dıs cıkarma donemı en huysuz donem. O zaman yanıma alıp sakınlestırıyordum sonra tekrar yerıne yatırıyordum, cok rahat oluyor, bebe 1yasını gectıkten sonra cok zor olur tahmınımce cunku sıze bagımlı hale gelıyor, ayrılmak cok zor oluyor hem anne hem bebek ıcın. Emzırırken de emzırıp gazını cıkarıp besıgıne yatırıyordum, odalar uzakss bebefon cok iş görüyor

Ben anne yanı beşik almıştım. Bi de her şeyle uyabilecek dolapla çamaşırlık yaptırdım. 1 yaşında montessori yatak aldım onda yatıyo.

Aslında benimde en başında net kararım bu şekildeydi. Hani daha sonrası için çocukluk ve ergenliğini geçirebileceği bir oda yapmayı planlıyordum.Şu kataloglar filan beynimi yıkadı Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebişinizi

Oglum 7 yasinda bende o dogdugunda ayni arastirmalari yapmistim. Benim 38 tane kuzenim var. çogu çocuklu onlara sormustum. geneli mobilya beşikleri boşa aldıklarini, pisman olduklarini ,kullanamadiklarini söylediler.
benimde hamilelik planım 6 aydan sonra ayirmakti ama oglumda bir takım rahatsizliklar oldu bu nedenlede bende panik atak olustu. O yüzden ilk etapta park besik aldim yatak odama koydum. 2 2.5 yasina kadar cok rahat kullandim. Park yatagi her odaya istedigim gibi götürüyordum. (Hatta tatillere yazlığada katlayip götürüyordum). sonrasinda oglumda arabali yatak aşkı olustu. Arabalı oda takımı aldım. Simdide kismetse kızım olacak onada park besik sonrasinda oda takimi alacağım.

Bilemiyorum bazı anneler gidip gelebiliyor odalar arasında sanırım. Ben gidip gelebileceğimi düşünmüyorum. Pahalı bir bebek odası değil de uzun zamanlar kullanabileceği bir oda düşünmüştüm.

Anladım siz de park beşik diyorsunuz. Yok ben bebek mobilyasından bahsetmedim zaten.Normal montessori bir odadan bahsetmiştim Bu birazda bebeğe göre şekillenen bir durum annelerin yorumlarından onu anladım Teşekkür ediyorum

Anladım. Benim bebişinde odası var ama mobilyası yok henüz Bakalım zamanla olacak sanırım teşekkür ederim

ben 6 aylikken ayirdim ama oda yapmadim, ona ait olacak odada tek kisilik bir yatagim birde buyuk dolabim vardi perde hali ve yatak ortusunu degistirdim, boyle olunca gerek duydugum zamanlsrda bende tek kisilik yatakta ayni odada yatabildim.
park besigini odasina koydum suan 3.5 yasinda tek kisilik yatakta yatiyor ilk okula basladiginda kendi sectigi bir oda takimi almayi dusunuyorum.
hem elimdeki esyalarim o zamana zaten eskimis olur hemde kendisi secmis olacak odasini.
illa oda yapacaksanizda ileriki donemlerde de kullanabilecegi tarzlarda dolap alin bence ilerde birde calisma masasi eklersiniz çunku mobilya dedigimiz 3 gunde eskiyen bir sey olmuyor.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Ben biraz tez canlı davrandım 2. ayda başladım
Benim de alişveriş sitelerinde sepetlerim dolu. Tetiktetim. Az zaman geçsin baslayacağım ufaktan. Siz de saglıkla kucağınıza alın inşallah.

Biraz da bebekten bebeğe değişen birşey bence. İlk zamanlar çok kusardı bir de Oğlum gece sürekli uyanır. 1 buçuk yaşında hala öyle. Git geli göze alamadığım için hala aynı odadayız. Memeden kesince ayırmayı düşünüyorum. Bir de ayağa kalkmaya başladıklarında yatağın kenarından tutunup ayağa kalkıp sarkıyorlar. Ona göre bir model seçebilirsiniz

Valla hayret ediyorum çünkü benim oğlum diş çıkarırken gece en az 10 kez çığlık çığlığa ağlayarak uyandığı için gece Odaya git gel gücüm olmadığından olsa gerek .

Valla hayret ediyorum çünkü benim oğlum diş çıkarırken gece en az 10 kez çığlık çığlığa ağlayarak uyandığı için gece Odaya git gel gücüm olmadığından olsa gerek .
Ee bizimkilerde anırdı canım, ellerine salatalık havuc falan verıyodum sogutup, yatakların ıcınden az havuc salatalık toplamadım, heryer battı, agladı zırladı ama gectı, o donemde ayırmak zaten dogru olmaz, onun oncesınde ayrılmalı. Kuzenım ıkızlerını 3.5yasına kadar ayırmadı, bende ona hayret edıyodum ya cocuk gece kafasını kaldırıp baksa bıseyler gorebılır ben bundan cok etkılenmıstım, hem oglum dogunca hem ıkızlerım dogunca hepsını ayırdım 6 aylık, montesöri cok rahat, yuruyebılen bebek kendı kalkıp ınebılıyor ama onun da kapısı kılıtlenenlerden alınmalı. Allah korusun derın uykuda olur anne baba. Sımdı uykusu gelen battanıyesını alıp odasına gıdıyor, ıyı kı boyle alıstırmısım, ılk zamanlar o degıl ben aglıyodum ayrıldık dıye ahdjdhsls ama sımdı ıyı kı ayırmısım dıyorum, oglum 23 aylık ıkızlerım 11aylık çok rahat

Anne olmak ne kadar zor Allah yardımcınız olsun 3çocukla maşallah iyi idare ediyorsunuz

İnsan tecrübe ettikçe neye ihtiyacı olduğunu anlıyor, eşyaları koyacak yeriniz varsa hiç dert etmeyin şimdi.
Örnek: Bebek odası yaptık, yetmedi yatak odasına park beşik aldık, 10 aylıkken beşiği reddetti.
Şu an olsa daha işlevsel ve farklı bir oda düşünürdüm.

Anne yani beşiğini en fazla 7 ay kullanabilirsin sonra zaten oda lazım ben çocukların anne baba ile yatmalarini doğru bulmuyorum yani ilerisi için diyorum ayırması çok zor olur sanki. ben iki cocugumuda 7 aydan sonra ayırdım odalarinda yattılar yani kaç yaşına kadar yanında yatacakki illa oda al diye demiyorum ben koltukta yattimda büyüdüm oda ayırmaktan söz ediyorum yanlış anlaşılmasın buyuzden madem oda almaya niyetin var büyüyen yataklar var onlar olabilir belli yaştan snra beşiği iptal edip genç odasına cevrilebiliyorlar yani ya doğduktan 6 ay 1 yıl snra yatak ayırırim diyorsan smdiden alabilirsin ama 3 yaşına kadar yanmda yatar diyorsan ozaman alırsın ki o zamanda aklı erecek çok zorlanirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…