- 20 Ocak 2020
- 2.988
- 3.820
- 48
- Konu Sahibi birkedilianne
-
Ah çok teşekkür ederim yorumunuz içinBen park yatagin hakkını gercekten verenlerdenim.İki cocugumda da hic sorun yasamadım ben uyku egitiminde.Oglum dogmadan birkac ay once kizin odasini ayarlayinca cok sevindi ve yatmaya basladi kendisi ..
Bizim yanımızdaydi park yatak..
Niye hayret ediyorsunuz ki? Herkes ayırıyor bende ayırdım, herkesın kişisel alanı oldugunu belletmemiz gerektıgını savunuyorum. Dıs cıkarma donemını pekala kendı odasında da atlatabılıyor, ben uc taneyi bu sekılde alıstırdım mesela. Dıs cıkarma donemı en huysuz donem. O zaman yanıma alıp sakınlestırıyordum sonra tekrar yerıne yatırıyordum, cok rahat oluyor, bebe 1yasını gectıkten sonra cok zor olur tahmınımce cunku sıze bagımlı hale gelıyor, ayrılmak cok zor oluyor hem anne hem bebek ıcın. Emzırırken de emzırıp gazını cıkarıp besıgıne yatırıyordum, odalar uzakss bebefon cok iş görüyor6 aylıkken nasıl oda ayırılıyor hayret ediyorum . Çocuk diş çıkartmaya başlıyor gece çığlık kıyamet 100 kez uyanıyor anne sürekli çocuğun yanına mı gidiyor mesela ? Oğlum 16 aylık beşik ve dolap aldık takım . Beşiği bizim odamıza yerleştirdik dolabı bebeğin odasına . Oğlum 1 yaşına kadar oyuncakları salondaydı orada zaman geçirdik . 1 yaşından sonra duvarına kitaplık vs yaptım . Oyuncakları odasına gitti düzenledim sürekli odasında zaman geçiriyoruz . Uyku zamanları bizim odada yatağında uyuyor . Uyanmaları yani emzirmeyi bıraktığımda ve diş meselesi bitince 2 yaşında beşiğini de odasına götüreceğim bebek kameramız var zaten . Bebeğe çok pahalı bir oda takımı almak saçma . Elinde oyuncak vuruyor zarar veriyor . Bu beşiği 1 sene daha kullanırız sonra montossori yataklardan alacağım bende
Ben anne yanı beşik almıştım. Bi de her şeyle uyabilecek dolapla çamaşırlık yaptırdım. 1 yaşında montessori yatak aldım onda yatıyo.Merhaba hanımlar.
9 aylık evliyim ve 18 haftalık hamileyim. Bir oğlum olacak Allah'ın izniyle.
Kafamı çok karıştıran bir konu var. Tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum.
Öncelikle yatak odamdaki gardırobumda bebeğin kıyafetleri ve eşyaları için oldukça fazla alanım var.
Bundan dolayı ilk başlarda park beşik alırım, odasını biraz daha büyüyünce yaparım diye düşünmüştüm.
(Biraz da oğlumun sevdiği ve sevmediği şeylerin keşfi ile birlikte yaparız diye. )
Ancak şu montessori yataklı konsept odalar çok hoşuma gidiyor ve acaba odasını yapsam mı diyorum bazen.
Sizce ne yapmalıyım?
Gereksiz mi acele ediyorum acaba?
Geri kalan bütün eksiklerimizi erkenden tamamladık tezcanlılığım yüzünden.
NOT: Oda yaparsam anne yanı beşiği de alacağım.
Aslında benimde en başında net kararım bu şekildeydi. Hani daha sonrası için çocukluk ve ergenliğini geçirebileceği bir oda yapmayı planlıyordum.Şu kataloglar filan beynimi yıkadıHayırlı olsunBen de 29 haftalık hamileyim.Tecrübeli annelerden duyduğum kadarıyla bebek bi süre anneyle uyumalı kokusuna alışmalı.Arkadaşlarımın çoğu şahane bebek odaları yaptılar ama bebekleri genelde kendileriyle uyuyor ilk aylar.Oda boş boş duruyor.Ben oda yapmayı düşünmüyorum kızıma.En fazla 2-3 yaşına kadar kullanabilecek..Bana gereksiz gibi geliyor.Bi park beşik alıp bi kaç ayı birlikte gecirdikten sonra kendi odasında uyutmayı düşünüyorum...
Sonrasında da (2-3 yaşından sonra) uzun yıllar kullanabileceği bi oda yapmayı planlıyorum :)
Bilemiyorum bazı anneler gidip gelebiliyor odalar arasında sanırım. Ben gidip gelebileceğimi düşünmüyorum. Pahalı bir bebek odası değil de uzun zamanlar kullanabileceği bir oda düşünmüştüm.6 aylıkken nasıl oda ayırılıyor hayret ediyorum . Çocuk diş çıkartmaya başlıyor gece çığlık kıyamet 100 kez uyanıyor anne sürekli çocuğun yanına mı gidiyor mesela ? Oğlum 16 aylık beşik ve dolap aldık takım . Beşiği bizim odamıza yerleştirdik dolabı bebeğin odasına . Oğlum 1 yaşına kadar oyuncakları salondaydı orada zaman geçirdik . 1 yaşından sonra duvarına kitaplık vs yaptım . Oyuncakları odasına gitti düzenledim sürekli odasında zaman geçiriyoruz . Uyku zamanları bizim odada yatağında uyuyor . Uyanmaları yani emzirmeyi bıraktığımda ve diş meselesi bitince 2 yaşında beşiğini de odasına götüreceğim bebek kameramız var zaten . Bebeğe çok pahalı bir oda takımı almak saçma . Elinde oyuncak vuruyor zarar veriyor . Bu beşiği 1 sene daha kullanırız sonra montossori yataklardan alacağım bende
Anladım siz de park beşik diyorsunuz.Oglum 7 yasinda bende o dogdugunda ayni arastirmalari yapmistim. Benim 38 tane kuzenim var. çogu çocuklu onlara sormustum. geneli mobilya beşikleri boşa aldıklarini, pisman olduklarini ,kullanamadiklarini söylediler.
benimde hamilelik planım 6 aydan sonra ayirmakti ama oglumda bir takım rahatsizliklar oldu bu nedenlede bende panik atak olustu. O yüzden ilk etapta park besik aldim yatak odama koydum. 2 2.5 yasina kadar cok rahat kullandim. Park yatagi her odaya istedigim gibi götürüyordum. (Hatta tatillere yazlığada katlayip götürüyordum). sonrasinda oglumda arabali yatak aşkı olustu. Arabalı oda takımı aldım. Simdide kismetse kızım olacak onada park besik sonrasinda oda takimi alacağım.
Anladım. Benim bebişinde odası var ama mobilyası yok henüzBende Park beşik aldım bir süre onu kullanmiyi dusunuyorum odasi var ama odasina daha birsey almadım.
Suan kizim 4 aylik 6 aylik olsun Park besigini odasina koycam orda uyusun,bir süre böyle idare edip sonrasinda güzelce odasını almayi düşünüyorum
Bu durum anladığım kadarıyla bebekten bebeğe değişiyor. Teşekkürler yorumunuz için2-3 sene fazla bence.
sonra tek uyumayı öğrenemez çok zorlanırsınız.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Benim bugün henüz 8+0. Daha bi şey almadım. Kendi ördüğüm bir iki parça var sadece.
Benim de alişveriş sitelerinde sepetlerim dolu. Tetiktetim. Az zaman geçsin baslayacağım ufaktan.Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Ben biraz tez canlı davrandım 2. ayda başladım
Amin inşallah. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu süt kokulu kuzucuklarıBenim de alişveriş sitelerinde sepetlerim dolu. Tetiktetim. Az zaman geçsin baslayacağım ufaktan.Siz de saglıkla kucağınıza alın inşallah.
Valla hayret ediyorum çünkü benim oğlum diş çıkarırken gece en az 10 kez çığlık çığlığa ağlayarak uyandığı için gece Odaya git gel gücüm olmadığından olsa gerek .Niye hayret ediyorsunuz ki? Herkes ayırıyor bende ayırdım, herkesın kişisel alanı oldugunu belletmemiz gerektıgını savunuyorum. Dıs cıkarma donemını pekala kendı odasında da atlatabılıyor, ben uc taneyi bu sekılde alıstırdım mesela. Dıs cıkarma donemı en huysuz donem. O zaman yanıma alıp sakınlestırıyordum sonra tekrar yerıne yatırıyordum, cok rahat oluyor, bebe 1yasını gectıkten sonra cok zor olur tahmınımce cunku sıze bagımlı hale gelıyor, ayrılmak cok zor oluyor hem anne hem bebek ıcın. Emzırırken de emzırıp gazını cıkarıp besıgıne yatırıyordum, odalar uzakss bebefon cok iş görüyor
Ee bizimkilerde anırdı canım, ellerine salatalık havuc falan verıyodum sogutup, yatakların ıcınden az havuc salatalık toplamadım, heryer battı, agladı zırladı ama gectı, o donemde ayırmak zaten dogru olmaz, onun oncesınde ayrılmalı. Kuzenım ıkızlerını 3.5yasına kadar ayırmadı, bende ona hayret edıyodum ya cocuk gece kafasını kaldırıp baksa bıseyler gorebılır ben bundan cok etkılenmıstım, hem oglum dogunca hem ıkızlerım dogunca hepsını ayırdım 6 aylık, montesöri cok rahat, yuruyebılen bebek kendı kalkıp ınebılıyor ama onun da kapısı kılıtlenenlerden alınmalı. Allah korusun derın uykuda olur anne baba. Sımdı uykusu gelen battanıyesını alıp odasına gıdıyor, ıyı kı boyle alıstırmısım, ılk zamanlar o degıl ben aglıyodum ayrıldık dıye ahdjdhsls ama sımdı ıyı kı ayırmısım dıyorum, oglum 23 aylık ıkızlerım 11aylık çok rahatValla hayret ediyorum çünkü benim oğlum diş çıkarırken gece en az 10 kez çığlık çığlığa ağlayarak uyandığı için gece Odaya git gel gücüm olmadığından olsa gerek .
Anne olmak ne kadar zorEe bizimkilerde anırdı canım, ellerine salatalık havuc falan verıyodum sogutup, yatakların ıcınden az havuc salatalık toplamadım, heryer battı, agladı zırladı ama gectı, o donemde ayırmak zaten dogru olmaz, onun oncesınde ayrılmalı. Kuzenım ıkızlerını 3.5yasına kadar ayırmadı, bende ona hayret edıyodum ya cocuk gece kafasını kaldırıp baksa bıseyler gorebılır ben bundan cok etkılenmıstım, hem oglum dogunca hem ıkızlerım dogunca hepsını ayırdım 6 aylık, montesöri cok rahat, yuruyebılen bebek kendı kalkıp ınebılıyor ama onun da kapısı kılıtlenenlerden alınmalı. Allah korusun derın uykuda olur anne baba. Sımdı uykusu gelen battanıyesını alıp odasına gıdıyor, ıyı kı boyle alıstırmısım, ılk zamanlar o degıl ben aglıyodum ayrıldık dıye ahdjdhsls ama sımdı ıyı kı ayırmısım dıyorum, oglum 23 aylık ıkızlerım 11aylık çok rahat
Anne yani beşiğini en fazla 7 ay kullanabilirsin sonra zaten oda lazım ben çocukların anne baba ile yatmalarini doğru bulmuyorum yani ilerisi için diyorum ayırması çok zor olur sanki. ben iki cocugumuda 7 aydan sonra ayırdım odalarinda yattılar yani kaç yaşına kadar yanında yatacakki illa oda al diye demiyorum ben koltukta yattimda büyüdüm oda ayırmaktan söz ediyorum yanlış anlaşılmasın buyuzden madem oda almaya niyetin var büyüyen yataklar var onlar olabilir belli yaştan snra beşiği iptal edip genç odasına cevrilebiliyorlar yani ya doğduktan 6 ay 1 yıl snra yatak ayırırim diyorsan smdiden alabilirsin ama 3 yaşına kadar yanmda yatar diyorsan ozaman alırsın ki o zamanda aklı erecek çok zorlanirsinMerhaba hanımlar.
9 aylık evliyim ve 18 haftalık hamileyim. Bir oğlum olacak Allah'ın izniyle.
Kafamı çok karıştıran bir konu var. Tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum.
Öncelikle yatak odamdaki gardırobumda bebeğin kıyafetleri ve eşyaları için oldukça fazla alanım var.
Bundan dolayı ilk başlarda park beşik alırım, odasını biraz daha büyüyünce yaparım diye düşünmüştüm.
(Biraz da oğlumun sevdiği ve sevmediği şeylerin keşfi ile birlikte yaparız diye. )
Ancak şu montessori yataklı konsept odalar çok hoşuma gidiyor ve acaba odasını yapsam mı diyorum bazen.
Sizce ne yapmalıyım?
Gereksiz mi acele ediyorum acaba?
Geri kalan bütün eksiklerimizi erkenden tamamladık tezcanlılığım yüzünden.
NOT: Oda yaparsam anne yanı beşiği de alacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?