• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe eşim bakmak istiyor

Bebeğe eşiniz bakmak istiyor kabul eder misiniz?

• Ankete Katılan
    43

lugia92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2025
52
13
3
32
Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimize eşim bakmak istiyor. 2 aylık bir bebeğimiz var, doğumu başka bir şehirde ailemin yanında yaptım ve eşimde 40 gün burada kaldı. Sonra işler sebebiyle yaşadığımız yere geri döndü ve ben daha ailemin yanındayım kısmet olursa bir ay sonra dönmeyi düşünüyorum. Hamilelik ve doğumum süper ötesi geçti hiçbir rahatsızlık, sorun yaşamadım. Ama doğumdan sonra lohusa depresyonuna girdim. Bu süreçte emzirme hariç bebeğin tüm bakımlarını eşim ve ailem yaptı. Henüz yeni yeni bende yapmaya başladım.
Şu an ilk dönemlere göre depresyonu baya atlattım sayılır ama tam değil, zamanla geçecek inşallah 🙏🏻 Bizim kendi iş yerimiz var ve evle iş yerimiz yakın. Döndüğüm zaman eşim diyor ki bebeğe ben bakayım sen iş yerini idare et, emzirme zamanları getiririm emzirirsin. Eminim çoğunuz bebeğe annesi bakmalı diyeceksiniz ama bebeğimle yine vakit geçireceğim geceleri tamamen ben ilgileneceğim yada gün içinde de yine bikaç saatte olsa vakit geçiririm. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Eşiniz size deseydi ben bebeğe bakayım kabul eder miydiniz?

Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimize eşim bakmak istiyor. 2 aylık bir bebeğimiz var, doğumu başka bir şehirde ailemin yanında yaptım ve eşimde 40 gün burada kaldı. Sonra işler sebebiyle yaşadığımız yere geri döndü ve ben daha ailemin yanındayım kısmet olursa bir ay sonra dönmeyi düşünüyorum. Hamilelik ve doğumum süper ötesi geçti hiçbir rahatsızlık, sorun yaşamadım. Ama doğumdan sonra lohusa depresyonuna girdim. Bu süreçte emzirme hariç bebeğin tüm bakımlarını eşim ve ailem yaptı. Henüz yeni yeni bende yapmaya başladım.
Şu an ilk dönemlere göre depresyonu baya atlattım sayılır ama tam değil, zamanla geçecek inşallah 🙏🏻 Bizim kendi iş yerimiz var ve evle iş yerimiz yakın. Döndüğüm zaman eşim diyor ki bebeğe ben bakayım sen iş yerini idare et, emzirme zamanları getiririm emzirirsin. Eminim çoğunuz bebeğe annesi bakmalı diyeceksiniz ama bebeğimle yine vakit geçireceğim geceleri tamamen ben ilgileneceğim yada gün içinde de yine bikaç saatte olsa vakit geçiririm. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Eşiniz size deseydi ben bebeğe bakayım kabul eder miydiniz?
Neden o evde bekliyor siz yeni doğmuş bebek varken iş yerini idare ediyorsunuz ben tam anlamadim

Kabul ederdim etmesine de, genel olarak erkeklerde bu çalışmaktan imtina etme hali bana rahatsız edici geliyor eşiniz işten mi kaçıyor bebekle gerçekten ilgilenmek istiyor mu bence bir gözlemleyin.

Tabikide kabul etmem isten kalan zamanlarda bebeğe o baksın o yokken siz bakın hem özlersiniz bebeğinizi bence

Merhabalar,
Depresyonla ilgili olumsuz şeyler mi yaşandı
Neden eşiniz böyle birşey istiyor

Konu gerçek mi diye iki kere okudum. Yanlış anladım galiba adam bakmak istemiyor dimi falan oldum. Eşinizin bakmak istemesi çok güzel ama ben olsaydım eğer her gün eşimin bakmasından ziyade yarıya yarıya ayarlayabilirdim. Böylelikle karşılıklı dinlenme-yenilenme fırsatı olabilirdi. Ama tüm bakımın tek taraflı birinde olması benim nezdimde doğru değil.

Benim kocam da çok ilgilenmiştir bebeğimizle.

Bakımını iyi yapar hâla.

Ama tam gün bırakamam hiç kimseye. Zaten gün içinde hep benimle olduğu için gece de uyanınca beni ister.

Emzirme dönemi yaşamadık,bilmiyorum o farklı bir bağ. Belki sizde olabilir.

Toplu bir cevap vereyim. Lohusa depresyonunda olduğum için eşim yardımcı olmak istiyor bu süreci daha rahat atlatmam için. Çok şükür depresyonu çok ağır geçirmiyorum ne kendime ne bebeğe zarar vermek hiçbir zaman aklıma gelmedi. Psikiyatriste de gittim ilaç kullanacak kadar kötü durumda olmadığımı söyledi. Eşim de yardımcı olmak açısından böyle bir teklifte bulundu. Çalışmaktan da kaçmıyor senelerdir o idare ediyor sonuçta ve ilk zamanlar bebeğin bakımıyla ilgilenmezken her şeyi severek bir kere bile of demeden yaptı gerçekten bebeğe bakmak istiyor

Toplu bir cevap vereyim. Lohusa depresyonunda olduğum için eşim yardımcı olmak istiyor bu süreci daha rahat atlatmam için. Çok şükür depresyonu çok ağır geçirmiyorum ne kendime ne bebeğe zarar vermek hiçbir zaman aklıma gelmedi. Psikiyatriste de gittim ilaç kullanacak kadar kötü durumda olmadığımı söyledi. Eşim de yardımcı olmak açısından böyle bir teklifte bulundu. Çalışmaktan da kaçmıyor senelerdir o idare ediyor sonuçta ve ilk zamanlar bebeğin bakımıyla ilgilenmezken her şeyi severek bir kere bile of demeden yaptı gerçekten bebeğe bakmak istiyor
Yukarıda dediğim gibi her iki kısmıda bebek-iş yarı yarıya yapabilirsiniz. Hem sizin kafanız dağılır işle uğraşırken hemde baba-çocuk bağı kuvvetlenir. Sizde psikolojik olarak daha çabuk toparlanırsınız. Çocuk sizin değil sadece sonuçta. Babasıda pek ala bakabilir emzirme sorununu çözünce.

Böyle bir şeyi ben kabul etmem çünkü bebek sürekli memede duran bi şey.
Şu anlık 2 saatte bir emiyor evle iş yerimiz yakın olduğu için getirip götürme konusunda sıkıntı olmaz, bir sonraki ay 3 saate çıkarmayı düşünüyorum ve bebek büyüdükçe süre uzayacak sonuçta

Yukarıda dediğim gibi her iki kısmıda bebek-iş yarı yarıya yapabilirsiniz. Hem sizin kafanız dağılır işle uğraşırken hemde baba-çocuk bağı kuvvetlenir. Sizde psikolojik olarak daha çabuk toparlanırsınız. Çocuk sizin değil sadece sonuçta. Babasıda pek ala bakabilir emzirme sorununu çözünce.
Buraya yazmadan önce tek eşimin bakacak olması fikri mantıklı geliyordu ama dediğiniz gibi yaparsak daha iyi olabilir ve belki kendimi toparladıktan sonra eşime hiç vermeyeceğim bebeği haha 😅

Şu anlık 2 saatte bir emiyor evle iş yerimiz yakın olduğu için getirip götürme konusunda sıkıntı olmaz, bir sonraki ay 3 saate çıkarmayı düşünüyorum ve bebek büyüdükçe süre uzayacak sonuçta
O süre asla uzamıyor aksine bebekler ilk 4 ay habire memede kalırlar. İş yeri madem yakın iş yerinize götürün birlikte bakın.
Benim eşim de her şeyleriyle çok ilgilenmiştir ama bu öneri bana çok tuhaf geldi açıkçası.

Buraya yazmadan önce tek eşimin bakacak olması fikri mantıklı geliyordu ama dediğiniz gibi yaparsak daha iyi olabilir ve belki kendimi toparladıktan sonra eşime hiç vermeyeceğim bebeği haha 😅
Ya tek baba çocukla ilgilenir siz işle ilgilenirseniz zamanla adam bunalıp uzaklaşabilir. Yarı yarıya belki denge olur.

Bebek ne zaman isterse o zaman emer bugun 2 saatte bir emer belki sizi ozler surekli memede durmak ister. Beni yargilamayin ama tum gun cocugunuzu nasil birakmayi dusunuyorsunuz ? Yani cok ilginc

O süre asla uzamıyor aksine bebekler ilk 4 ay habire memede kalırlar. İş yeri madem yakın iş yerinize götürün birlikte bakın.
Benim eşim de her şeyleriyle çok ilgilenmiştir ama bu öneri bana çok tuhaf geldi açıkçası.
İş yerinde çok zor olur bebek sürekli bebek arabasının içinde mi duracak yazık vücudu için, yine gün içerisinde iş yerinde de durur ama belli saatlerde. Neden tuhaf geliyor ki herkesin hayatı birbirinden farklı. Her anne çok anaç, fedakar olmak zorunda değil. Ayrıca yurtdışında çok yaygın bu durum anneler çalışıyor babalar bebeğe bakıyor. Tuhaf demeyelim de farklı diyelim, tuhaf negatif bir kelime

ayy ben konuyu okumadan oy verdim. bu sekilde olmasını kabul edemem ben. bi kere bebeğimden o kadar uzun uzak kalamam ben. ikincisi babası da olsa sanki benden başkasında bebeğimin başına kötü bir sey gelecekmis gibi hissediyorum 😂 ama onun dısında gün içinde ben kendimle, evle vs ilgilenirken veya arkadaslarımla vakit geciriyorken esim ilgilenir.

ben de ailemin evinde doğum yaptım mesela, ben ailemle çay partileri yaparken esim bebişi uyuturdu 😂 ama tüm gün bırakıcam, esim evde bebek bakacak, ben işte olucam.. noo

İşyerine kaçta gidip kaçta geleceksiniz? Eşiniz emzirmeye getirdiğinde hemen emzirebilecek misiniz? Bebeği sürekli getir götür zor olmayacak mı?
Ben bebeğimi babasına bırakamam. Uyurken bile özlüyorum onu. Yanlış anlamayın ama siz de artık emzirmek haricinde diğer bakımlarıyla da ilgilenin. Bebekle aranızda bir bağ oluşması lazım. Anlattığınız kadarıyla depresyonu hafif geçiriyorsunuz.

Bebek ne zaman isterse o zaman emer bugun 2 saatte bir emer belki sizi ozler surekli memede durmak ister. Beni yargilamayin ama tum gun cocugunuzu nasil birakmayi dusunuyorsunuz ? Yani cok ilginc
Farz edin ki çalışan bir kadın olsam mecbur bebeği bırakacağım e o zaman ne olacak? En azından ağladığında, durmadığında eşim yanıma getirebilecek böyle bir imkan var. Hiç mi durmuyor eşime derim bugün sen iş yerinde dur ben evde durayım. Ve evle iş yerimiz arası yürüyerek on beş dakika, arabayla beş dakika

Back
X