💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Ya evet kizlar 4-5 gundur oglusum uyumuyo sanki karin agrisi olur gibi ikiniyo donuyo donuyo agliyo acaba yesil caydanmiki dur icmeyim 3-4 gun zaten hic sevmem sadece odem icin iciyodum

Eeee dyt neden icebilirsin Dediki
Tatlım yeşil çayda mate çayında kafein var
Benim bildiğim içilmez

Bazı bitkilerse kafein içerir ve fazla miktarda kafein tüketimi emziren annelere önerilmez. Türk çayının da üretildiği “Camellia sinensis” bitkisinin yapraklarından elde edilen yeşil çay da kahvenin yarısı kadar kafein bulunmaktadır.

Ayrıca mate çayı, kakao bitkisinden üretilen çaylar, guarana çayında da kafein bulunur. Satın aldığınız bitkisel çayın kafein içerip içermediğini öğrenmek için ürün etiketinde bulunan “içindekiler” bölümünü dikkatlice okuyun.

Güvenli Bitki Çayları
Bu listede bulunan çaylar genel olarak emziren anneler için güvenli olarak kabul edilmektedir. Ancak bu çayların fazla tüketiminin mide bulantısı, kusma, uykusuzluk gibi yan etkileri olabileceğini unutmadan az miktarda tüketmelisiniz. Doktorunuzdan günlük olarak içebileceğiniz miktar hakkında sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

Zencefil: Kurutulmuş değil taze zencefili dilimleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz. Kan akışını arttırır ve mide ağrısını, bulantısını yatıştırır.

Kırmızı Ahududu: Anne sütünü arttırdığı söylenir. Hem anne hem de bebek için faydalı çok sayıda mineral içerir.

Isırgan Otu Çayı: Geleneksel olarak süt miktarını ve yoğunluğunu arttırmak için kullanılır.

Kuşburnu: Yüksek oranda C vitamini içerir ve enerji verir.

Devedikeni: Anne sütünü arttırır.

Ekinezya Çayı: Meme ağrılarını hafifletir, enfeksiyonların daha çabuk geçmesine yardımcı olur, anneyi soğuk algınlığına karşı korur.

Çemenotu Çayı: Sütü arttırır. Fazla tüketimi sindirim sorunlarına ve bebekte ishale neden olabilir.

Süt Üretimini Azaltan Çaylar
Nane, adaçayı, karahindiba çayı ve keklikotu çayları süt üretimini azaltabilir. Karahindiba çayı şişliği almasına karşın fazla su kaybetmenize neden olabilir. Bu çayların emzirme döneminde içilmesinin ne gibi yan etkileri bulunduğu konusunda bilimsel bir çalışma olmamasına karşın geleneksel olarak tüketilmeleri önerilmemektedir. Bu çaylardan uzak durmak en azından bebeğiniz 6 aylık olana kadar daha doğru bir seçim olacaktır.

Uzak Durulması Gereken Çaylar
Bazı bitkiler emzirme döneminde tüketilmesi önerilmeyen “alkaloidler” içerir. Bu bitkiler C vitamini bakımından çok zengin olsa bile anne sütü kalitesini yakından etkileyen “folik asit” üretiminin azalmasına neden olabilir. Bu çaylar bebekte sindirim sorunlarına, ishale yol açabilir ve süt kalitesini düşürebilir.

• Yeşil Çay
  • Ravent
  • Ginseng
  • Papatya
  • Boyotu
  • Gingko
  • Maydanoz
  • Hodan
  • Akdiken
  • Kekik
  • Sarı Kantaron
  • Anason Çayı
Bu liste tam liste değildir ve liste dışında kalan bazı çaylarında emzirme döneminde tüketilmesinin yan etkileri bulunabilir. Sonuç olarak hamilelik, emzirme gibi vücutta değişimlerin yaşandığı hassas dönemlerde tüketilecek gıdalar hakkında en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

- See more at: http://www.bitkicaylarininfaydalari...bitki-caylari-icilir-mi/#sthash.jjTCl0Qf.dpuf

Kac aylik bebegn cnm? Ve ayda kac ne kdr almis
1 HAZİRANDA BOYU 53 CM 3.800 kg BAŞI 34CM
1 TEMMUZDA BOYU 56CM 5 KG BAŞI 37CM
12 AĞUSTOSDA BOYU 61 CM 6100 GR BAŞI 37 CM kızımın 3 aylık gelişimi böyle canım mama başlıyimmi bilemedim yada sağıp vermeyi düşünüyorum

daha fazla spor yaparsam olurum heralde gunde 3 saatten fazla spor yapiyorum su an bile her yerim agriyo

Tatlım sen hergünmü yapıyorsun
3-4 güne bi mola vermen gerekiyor kasların dinlenmesi için
her gun yapiyorum abla yapmazsam psikolojik olarak etkileniyorum sanki her yedigim kilo olarak yapisiyomus gibi geliyo 3-4 kilo verdikten sonra once 1.5 saat sonra da 1 saate dusuruyum diyorum cunku hayatim boyunca 3 saat spor yapamam okullar da acilcak o kadar vakit ayiramam gunde 1 saat yeterli olcaktir diyorum ilerisi icin bakalim

ben zaten ekstra olarak yurudugum icin 3 genelde 3 mile yapiyorum cok yedigim zamanlar 5 mile yapiyorum

anladım canım.. bıkac yorum okudm da bende 3 ıdeal dıyolar.. gercı ben ekstra bısey yapmıyorum ama yetıyo gıbı.. bı ara cok ıp atladm.. yıne devam etmeyı dusunuyorm. 3 mıle+300 ıp gıbı ıyı olucak.

Kızlar asagıda komsular pıknık gıbı bısey yapıyolar.. hep cıss doluydu.. benıde cagırdılar zorla.. annemde kacamak gunun yap dedı.. oglen bıraz cevız bıraz bulgur pılavı yemısdım yogurtla beraber.. hafıf acıkmısdm.. neyse ındım ıste bı pogaca bı tane kekle kurtuldm.. ha bıde kucuk elmalı kurabıye yedım zorla.. anında yukarı cıktım gerı ısım var fılan dedım.. aksam sadece haslanms tavuk yogurt yıcem.. umarım hafıf atlatmısımdr.. bulgur pılavı yedıgm ıcın kısır yemedım bulgr bulgur olmasn dıye.. yaspastalar borekler o kadar cok sey vardıkı.. neyse artık olan oldu.. aksam da 300 tane ıp atlıcam bu arada ceza bana.. cok mu cok olmus kı uff..

Ben emzirdiğim için kızıma aldığım ğoğaçadan ucundan ısırdım ona bile pişmanlık duyuyorum

Güzellikler bişey sorucam sizlere ben kilo alırken çok çatlağım oldu malesef şimdi onları geçirmeye çalışıyorum lierac diye bi jelle bi de bitkisel yağlar kullanıyorum ama zayıflarkende çatlanır deniyo sizde kilo kaybı olunca çatlak oldu mu muhtemeln bende olcak

Eğer bebeğinin gaz skntisi yoksa bence mercimek falan ye az da olsa hurma neşquikli süt falan süt yapıcı dere oyunuydu neydi bitki çayı bence de içme bide 6 aylık olana kadar çok diyet yapma su an spor ağırlıklı git yani benim tavsiyem en azından 5 aylık olsun o zaman bazı kaşık manaları verebilirsin... Ama bence kilosu iyi masallahhh ben sadece doymuyosa diye

Ben emzirdiğim için kızıma aldığım ğoğaçadan ucundan ısırdım ona bile pişmanlık duyuyorum
normalı pısmanlk duymak kı bende yasıyorm bunu hepımz yasıyoruz yedıkten sonra.. ustelık cocuk emzırıyosn dedıgın gıbı bence abartmana gerek yokkı bu kadar.. zararlı zararsız ne varsa ye demıyorum ama bu kadar da kısıtlama kendını.. tabıkı daha onceden anne olmadım bılmıyorm neyın dogru olup olmadıgnı ama tamamen sahsı fıkrım zamanında 3 yıyosan sımdı 1 ye ama ye.. hazır mamalarla cocukalrn dengesı bozuluyo resmen.. alması gereken tum besını senden almalı bence 2 yasına kadar.. mercımek yazmısdı sanırm burda bırısı sut ıcın ıyı geldıgnı.. mesela atıyorum gaz yapıyo sıskınlık yapıyo dıye yememezlık yapma.. bebegın ıcın yemelısın.. tamam belkı pogaca o kadar saaglıklı bısey degıl ama zamanında hepımız yedık dımı.. bebegın yokken yıyebıldgn seylerı sımdı azaltarak yıyebılırsn bence.. gecmıste yaptıgmz hatalarn bıcogunu yapmamak ıcın burdayız evet ama bebek varken de dıkkat etmek bı yere kadar olmalı dıye dusnuyorm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…