• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bdv bölümündeki tespitlerim ve minik bir öneri.

canım ben öyle düşünmüyorum çünkü bu sorunu yaşayan kişiler az çok aynı şeyi hisseder yani umutsuzsa hepsi umutsuzdur.
Boşanıcak cesareti de olmuyor başlarda örneğin ozaman anlatırlar anlatırlar sinerler yine bu şekilde olunca en azından yaşamayan biri giriyor konuya başka bir bakış açısı getiriyor.ne biliyim dışarıdan daha rahat görebiliyor bazen.
He işe yarıyor mu dersen konu sahibine bağlı bu konuda da missplayfull arkadaşımız haklı.Anlatıyor anlatıyor bizde yardımcı oluyoruz sonuç yok sadece anlatmaya gelmiş meğerse. Sonuç gibi bir derdi yok zaten ama bazende konu sahibi dışarıdan bakanların bakış açısına güveniyor ve feraha çıkıyor.
Olay konu sahipleri yani yine bizlerde bitiyor.yani her anlatılanı dinlerim karşımdaki rahatlasın sorun değilde,karşımdakide 4 ay aynı konulardan dert yanıp ama bir taraftanda hayatına devam ediyorsa çok kızıyorum ben demekki sadece anlatmaya gelmiş çözümle ilgilenmiyor diyorum:50:

Ya da O kişi kafasında çözümü bulmuş.O çözümü bir de buradan okumak istiyor,tabii olmuyor sonra dedikleriniz yaşanıyor.
''Kafada bitirmek'' denir ya işte önce kafasında çözmek istemeli insan.

Siz başlık açtınız diye kimse karakterinden,yorumundan ödün vermezki..
Olmayan insanlar hakknda başlık açıp buraya yazılar yazıyorsunuz sanırım başka derdiniz yok
en gereksiz bulduğum başklıklaran biri.....

Siz başlık açtınız diye kimse karakterinden,yorumundan ödün vermezki..
Olmayan insanlar hakknda başlık açıp buraya yazılar yazıyorsunuz sanırım başka derdiniz yok
en gereksiz bulduğum başklıklaran biri.....

1.Açtığım konu insanların karakteriyle
uzaktan yakından alakalı değildir.Herhangi bir fikre karşı açılmış bir konu da değildir.Anlatılmak istenen gayet açıktır.

2.Neden buraya açtığımı anlattım,daha önce buna benzer konular da buraya açılmıştı.O yüzden.Burada olması uygun değilse yöneticiler taşır zaten ilgili yere.

çok güzel bir konu açmışsınız..bunlar benim de dikkatimi çekiyor uzun zamandır..en anlayamadığım şey ise konulara yazılan sert yorumlar..yani bazen mesela konu sahibinin çok üstüne geliniyor sadece bu bölümde değil başka konularda da böyle durumlara rastladım...biraz daha anlayışlı olalım empati kurmaya çalışalım diyorum...tartışmalar çıkmasını da çok gereksiz buluyorum...ama çoğunlukla oluyo malesef böyle olaylar:50:

böyle bi konu açmanız çok iyi olmuş.geçenlerde de benzer bi konu acılmıştı ordada yine yorum yazanlar arasında ufak tefek tartışmalar çıkmıştı yok istemiyorsa yorum yazmasın gibi..ama bence bu sorunlar daha cok sürer gider.gecenlerde bi konu okuyorum.yine bi arkadasımız ufak bi derdini anlatmış bi üyemizde hooop vermiş cevabı ters bi şekilde.sonra arkadaşımız güzel güzel cevabını verdikten sonra üyemizde bu aralar sorunları olduğunu arkadasımıza patladığını söylemiş.ne hakkı var şimdi bu durumda sinirini burda cıkarmaya ? konu belki benim icin son derece önemli. sanki bu aralar çatacak yer arıyormuşuz gibime geliyor. vallahi yorum yaparken 2 kere okuyorum tepki toplamayayım, aman biri bana sataşır mı diye.

egem07 ve ruzzgar,
Teşekkür ederim öncelikle.
İnternet kendimizi daha rahat daha özgür ifade edebileceğimiz ortamlar sunuyor.
İki kelimeyi bir araya getiremeyen ben,burada elbette daha rahat hissediyorum kendimi.Ama..
Zaten hayat zor,bölümün amacı sapmamalı,stres topu gibi görülmemeli,daha rahatız vs. diye.
___
Ki burada bir sorun yaşayıp bunu gayet güzel anlattığında cevapların ona göre şekillendiğini de gördüm.(Bazı uç diyebileceğim konuları bunun dışında tuttum.)
Ona rağmen tepkiler alıyorsa,
-Ya yorum yapan bir sorun yaşamıştır,dediğiniz gibi onun etkisiyle böyle davranmıştır.
-Ya da o yorumu yazan kişinin hayata karşı duruşu öyledir.

Beni birde rahatsiz eden birisi derdini anlatiyor, bazilari cözüm olarak bol bol dua et diyor.
Tamam tabiki dua edecek herkes ama duayla bu konu cözülmüyorki???
O an o insan yardim bekliyor, fikir bekliyor, baska bir görüs acisi bekliyor, yorum bekliyor...

ya bvalla en sonunda buda oldu ama son zamnalrda olan kavgalr agız dalaşlarındasn böylke bir yanının cıkmasını bekliyor idim
neyse cok güzel bi yazı olmuş ellerine sağlık....:1:

bir de şeye sinir oluyorum;mesela bi gün bi konu açtım.başlık problemimi anlatıyor ama dile getiriş şeklim yanlış.bi arkadaş demiş ki ne biçim başlık yazmışsın ya,tabiri yanlış kullanmışsın.hakkaten o dedikten sonra farkettim başlık ne biçim,cümle yanlış.arkadaşa da cevap verdim valla doğru söylüyosun sen diyene kadar farketmemişim diye.ay aynı şeyi 4-5 kişi daha,ne biçim başlık,ne biçim başlık..yahu kardeşim üstteki arkadaşta aynı şeyi demiş,cevabını vermişim..ne diye hala bu konu üzerinde duruyosun,yorum yapıyosun ki:20:

bir de şeye sinir oluyorum;mesela bi gün bi konu açtım.başlık problemimi anlatıyor ama dile getiriş şeklim yanlış.bi arkadaş demiş ki ne biçim başlık yazmışsın ya,tabiri yanlış kullanmışsın.hakkaten o dedikten sonra farkettim başlık ne biçim,cümle yanlış.arkadaşa da cevap verdim valla doğru söylüyosun sen diyene kadar farketmemişim diye.ay aynı şeyi 4-5 kişi daha,ne biçim başlık,ne biçim başlık..yahu kardeşim üstteki arkadaşta aynı şeyi demiş,cevabını vermişim..ne diye hala bu konu üzerinde duruyosun,yorum yapıyosun ki:20:

egemn,
Üyelerin ilk mesaja göre yorum yapmalarından kaynaklanıyor bu bence.

olivia,
Size de katılmaktayım tam olarak amaca uyması için çözüm de belirtilmeli.
Gerçi bazen öyle konular oluyor ki böyle karmakarışık ancak ''Dua et.'' diyebiliyor insan veya konu sahibi için dua ediyor.:44:

FatmaOzkan;
Teşekkür ederim.:16:

böyle bi konu açmanız çok iyi olmuş.geçenlerde de benzer bi konu acılmıştı ordada yine yorum yazanlar arasında ufak tefek tartışmalar çıkmıştı yok istemiyorsa yorum yazmasın gibi..ama bence bu sorunlar daha cok sürer gider.gecenlerde bi konu okuyorum.yine bi arkadasımız ufak bi derdini anlatmış bi üyemizde hooop vermiş cevabı ters bi şekilde.sonra arkadaşımız güzel güzel cevabını verdikten sonra üyemizde bu aralar sorunları olduğunu arkadasımıza patladığını söylemiş.ne hakkı var şimdi bu durumda sinirini burda cıkarmaya ? konu belki benim icin son derece önemli. sanki bu aralar çatacak yer arıyormuşuz gibime geliyor. vallahi yorum yaparken 2 kere okuyorum tepki toplamayayım, aman biri bana sataşır mı diye.

kesinlikle haklısın arkadaşım.Zıt fikirler de olabilir tabii ama uslup çok önemli. birde isteyen istediğini yazar karakter meselesi demiyorlar mı gülsem mi ağlasam mı şaşırıyorum:53: bu mu yani senin karakterin,çevrendeki kişilerlede böylemi konuşuyorsun diye düşünüyorum ama tabi kimse ne anlatıyorsun.Herkes herşeyi işine geldiği kadar anlıyor:26:

egemciğim insanlara dert anlatmak zor.
Hayır orda sen derdini anlatırken adam inatla başlığa takılıyorsa zaten o da tuhaf yani.:31:

Benim ne fikirlerle,ne kişilerle problemim yok.
Yine de geçmiş konulardan alıntılayıp örnek vermek istemedim.
Konumda yazım hatalarından bahsettim,bunlara dikkat etmemek midir karakter?Alakası yok.
Bir de başlıklar için galiba modlara iletip düzelttirebiliyorduk. :)

Benim ne fikirlerle,ne kişilerle problemim yok.
Yine de geçmiş konulardan alıntılayıp örnek vermek istemedim.
Konumda yazım hatalarından bahsettim,bunlara dikkat etmemek midir karakter?Alakası yok.
Bir de başlıklar için galiba modlara iletip düzelttirebiliyorduk. :)

:26:sanırım birşey anlamadım.
yazım hatalarına dikkat etmemenin karakter meselesi olduğunu kim iddia etti ki:26:

''İsteyen istediğini yazar karakter meselesi'' denmişti ya,o bakımdan. :)

yok canım yanlış anlaşıldım:27:
Usluba önem vermeden eleştiri yapıldığında uyarıyoruz biz uyarıncada isteyen istediğini yazar,karakter meselesi diyorlar ya çok kızıyorum demek istedim.Haklısın ama bende şimdi okuyunca anlayamadım:9:bir an düşündüğüm gibi yazıvermişim.Kusura bakma:26:

yok canım yanlış anlaşıldım:27:
Usluba önem vermeden eleştiri yapıldığında uyarıyoruz biz uyarıncada isteyen istediğini yazar,karakter meselesi diyorlar ya çok kızıyorum demek istedim.Haklısın ama bende şimdi okuyunca anlayamadım:9:bir an düşündüğüm gibi yazıvermişim.Kusura bakma:26:

Yoo bu konuda da ben başlık açtım diye kimsenin karakterinden,yorumundan ödün veremeyeceği söylendi.
-Sizin dediğiniz durum için o kişinin forumdaki genel duruşuna bakıp-mesela bütün mesajlarında öyledir hayata karşı duruşu serttir vs.-,gerekirse kötü içerik butonunu kullanıyorum.Açıkça uyarırsam ben ona o bana konudan uzaklaşılıyor.

Son düzenleme:
Yoo bu konuda da ben başlık açtım diye kimsenin karakterinden,yorumundan ödün veremeyeceği söylendi.
-Sizin dediğiniz durum için o kişinin forumdaki genel duruşuna bakıp-mesela bütün mesajlarında öyledir hayata karşı duruşu serttir vs.-,gerekirse kötü içerik butonunu kullanıyorum.Açıkça uyarırsam ben ona o bana konudan uzaklaşılıyor.

Ben anlamıyorum ama işte gerçekten bu mu karakteri de ödün verilemez deniliyor.
Yani çevresinde ki insanlarla da mı böyle konuşuyor bu kişiler.
Kardeşi kayınvalidesine ters cevap vermiş örneğin
-sen daha beterini hak ediyorsun,Kocan iyi dayanıyor sana ben olsam doğruuuu babanın evine... mi diyor kardeşine de .
Sanmıyorum bence bazıları kk yı ya stres atmak için kullanıyor,ya da dost acı söyler lafını yanlış anlamış.

Son düzenleme:
Merhaba,
En çok rahatsız olduğum şey,konuların ya da yorumların düzgün bir dil kullanılmadan yazılması.
1-Hiç noktalama işareti kullanmamak
2-Paragraf yapmamak
3-Sesli harfleri yazmamak,ama bunu yaparken sessiz harfleri ardı ardına tekrarlamak
4-Bazı harfleri büyük, bazı harfleri küçük yazmak aynı kelime içerisinde
5-Ekleri,bağlaçları doğru kullanmamak
6-Anlamını bilmediği kelimeleri dilde zenginlik olsun diye herhalde yalan yanlış kullanmak.(dalga geçmek anlamındaki tiye almayı,dikkate almıyorum, önemsemiyorum anlamında,kaale almamak yerine kullanmak gibi )

Okumakta zorlandığım için bir süre sonra vazgeçiyorum zaten.Oysa ki buraya yazanlar en az 8. ya da 5 . sınıfa kadar okumuştur,mutlaka nette çeşitli yazılar okuyorlardır.O zaman dilimize bu özensizlik neden anlamakta zorlanıyorum.Oysa ki herkes pek çok konuda doğru çocuk yetiştirmekten de bahsediyor, fakat çocuğa dilini doğru kullanmayı öğretmeyi hiç umursamıyorlar sanırım.Diğer konularda ise konu sahibine katılıyorum.Herkese iyi günler :))

beni bu konuda delirten tek şey var. BİLENLER BİLİR cümlesi.:20: yahu nerden bileyim ben?:19: bi zahmet eski konunu da yapıştırıver de bizde BİLENLER BİLİR tayfasından olalım değil mi?

Back