Bazı yakın akrabaların niyeti

Abartiyosunuz öyle bı anlattınız sanki Sabancı ailesisiniz.onlar anca bu kadar tedirgin olur mirasımız kalacak diye.alt tarafı bı ev bı yazlık kim napsin sizin mirasınizi.hem onlara kalacaginin ne garantisi var bı yere de bağışlama ihtimaliniz var.siz kendi kafanızda kurup onlara karşı dolduruyosunuz kendinizi

Bu teori doğru olsa dahi kimin ne zaman öleceğini Allah bilir. Hepsini bir kenara koydum dişe dokunur pay düşmesi için ultra zengin olmanız gerekiyor. O miras bölüne bölüne dağılır bir şey kalmaz öyle zannımca.

Hiç alakası yok, katılmıyorum. 32 yaşında anne oldum, etrafımda çoğu kişi 30 küsür yaşlarında evlenip çocuk sahibi oluyor. Sen kendi hayatına odaklan nasıl mutlu isen öyle yaşa. Öldükten sonra da zaten kim ne yapıyor önemi yok, sen hayatta iken dolu dolu yaşamaya bak.. kimin ne düşündüğünün zerre önemi yok

Evet anlatmak istediğim bu insanlar çok şaşırıyor ben derdime çözüm bulmak için bu konuyu açtım

Sizin şahsınıza ait tapulu ne kadar malınız mülkünüz var ki ? Hayat uzun bir yol. Anne, babanız ve siz; şu anda sağlıklı ve hayattasınız. Bir aksilik olmazsa; malınızı, mülkünüzü yiyecek bolca da zamanınız var.

Akrabalarınızın ne düşündüğüne kafa yorana kadar hayatınızı yaşayın derim.

Tarlalar zeytin bahçeleri falan da var

35 yasimda anne oldum.
Sizin yasinizdayken yeni evlenmistim.

Saydiginizin kat be kat ustu bir mal varligina sirtimi donup evlendim, eşimin ailesinde bir ev bile yoktu.

O zaman bana salaklik yaptigim adamin benim mallarimda gozu oldugu soyleniyordu.

Bir kez olsun, bana acik acik soylendigi halde dusunmedim boyle birsey.

Siz de acikca söylenmiyorsa 31 yasindayken bir ayagi cukurdaymis gibi dusuncelere kapilip, akliniza kotu fikirler sokmayin, bence cok uç bir dusuncedesiniz.

Hakliysaniz da once sizin, sonra ana babanizin, sonra dede ve nenelerinizin olmesini beklemeleri gerekiyor, onlara oyle soylersiniz.

Tarlalar zeytin bahçeleri falan da var

Iyi de bunlari alirken amaciniz neydi? Bir yere kadar pasif gelir kabul, ama bir yerden sonrasi kendinize eziyet
Benimde etrafımda var evli 10 yildir bedava kredi kira vs derken 10dan fazla ev aldi tek tatile gitmedi. Evli ama cocugu yok
Tek yegeni var ona dondurmayi bile hesapla alir paran varmi yetermi sacma sapan muhabbetler. Pazardan hediye alir goturur. Bize gelirken bir ekmek almaz ama yemek siparisi verir tum aksam kardeşininin yegenini yanlis yetistirdigini anlatir Simdi esiyle de ayriliyormus, beton toprak pesinde gecen bir omur
Zor sartlarda calistim demissiniz, simdiden kiziyorsunuz bence dusunmeniz gereken baska seyler var.

Kimin kimden önce öleceği hiç belli olmaz. Şimdiden bunu düşünüp niye dert ediyorsunuz. Belki 1 gün 1 ay 1 yıl sonra birine aşık olup evleneceksiniz.

Bunları ben almak istemedim ailem daha önceden yatırım amaçlı teşvik etti şu an pişmanım zaten

böyle bir beklentileri varsa emekli olunca zaten garantim var her şeyi satıp satıp yiyeceğim dünya turuna çıkacagım diyin. Mal sizin degil mi ? Belki gerçekten yaşlanınca satacaksınız illa onlara mı bırakacaksınız? Bu arada mallar dayınızın cocuklarına kalıyor mu onu bilemedim kendi kaedeşinizün cocuklarına kalır da

Bir de bütün kuzenlerim erken evlendi çoluğa çocuğa karıştı, benim de yaşım biraz ilerleyince heralde evlenmez evlenmeyecek gibi düşünceler oluşuyor bu kişilerde , bir de teyzem sürekli yaşını alıp da evlenememiş insanları yanımda söyler imalı imalı zavallı kimsesi yok gençken kısmetini bağlamışlar heralde diye söyler hep, burda bazı konular yasak ama şüphelenmiyor değilim..

Ben tekim kardeşim yok

Hangi kurumlar olabilir mesela ?
Ya o size bağlı, yanlış anlamayın ama sizde paranızı harcayabilecek potansiyel mi görmüyorlar acaba? Kimi kanserli çocukları önemser ona bağışlar kimi eğitimi önemser eğitim vakfına bağışlar, hiç şu diye bi şeyin aklınıza gelmemiş olması bile garip