Bazi Seyler Cok Zoruma Gidiyor...

ne hayırsız klardeşlerin var ablası borcu içinde üstüne para istiyor.. bi daha isterlerse sakin verme... ikisini de iyi meslegi var sonuçta kendilerine baksinlar...
benim de iki abim var banada diyo istiyorlarda ben vermiyorum....
çünkü evliyim. kocamla geçiriyoruz herşeyi...
geçen ay görümcem abisinden knt istediydi bi defa.. yükledi.. bana demeden.. bende bişey demedim iyi tamam... bi daha olmasin hep isterse....
bide çocuğumuz olcak hamileyim halada istiyor ama vermiyorum yinede.. benim için hayırsız kardeş diyen de oldu hiç de Alınmadim... evlenmişim artık ihtiyacim da yok kimseye...

çok çok haklısın...ama kardeş işte yapacak birşey yok...
birdaha arama böyle şeyler için..inşallah hatalarını anlayıp utanırlar..

Ne kadar acı çekip,ne kadar yanlız hissettiğinizi anlayabiliyorum. Çok üzücü gerçekten,siz okutmuşsunuz,yeri gelmiş cebinizdeki son kuruşu ellerine saymışsınız zor durumda kalmasınlar diye,karşılığı bu olmamalıydı. Ayrica söz verip ,sizi ümitlendirip hiçbirşey yapmamasıda çok üzücü.
Neyseki gerçek bir dost yardım eli uzatmış ve çözmüşsünüz sorununuzu. Size tavsiyem bu yaşadığınızı hiç unutmamanız,siz abla olarak üzerinize düsenin fazlasını yapmışsınız,ikiside meslek sahibi olmuş,bu saatten sonra sizde kendinizi çekin,yardım etmeyin. Sizin gibi ablaya bu yapılmamalıydı.

sen ablalık vazıfenı olması gerekenden fazla yapmıssın ama kardeslerın bundan ornek alamamıs
bundan sonra elını onların ustunden cekmelısın
bırazda sana guvendıklerı ıcın ayakları ustunde duramayan gencler olmuslar
kım olursa olsun karsındakı 14 ayar altına 24 ayar degerı verırsen sen zararlı cıkarsın unutma

Artik sende ona gore davran kendini kardesin deil kim olursa olsun kullandirtma o kadar deger verdogin kardeslerinin seni ne kadar onemsedikleri belli olmus sende artik eskisi gibi olmazsin heralde..

Haklsınız fedakarlıklar boşa yaılıyor kıymet bilmiyor en yakınımızda olsa bazen aileden göremediğimiz yakınlığı yabancıdan görürüz ..

Sen iyilik yapıp denize atmışsın balık bilememiş ama halik bilmiş.
Okutmuşsun meslek sahibi olmuşlar bundan sonra başlarının çaresine baksınlar.
Sen de bir daha minnet etmezsin onlara boş ver sıkma canını.

Ben hep söylerim. Evlada da fazla iyilik yaramaz kardese de.
Kimse için kendini paralamaya degmiyor.

Ama işte insan dayanamıyor.
Bile bile vermeye devam ediyor kendinden..

Yazık utanmalari gerekir.
Ben olsam utandırırim valla.

Ne kadar iyi niyetlisin.

Hala gene olsa gene yaparım onlara yardım diyorsun.
Yapma böyle kardeşlere iyilik yapılmaz, gerçekten yapma.
Nankörler..

Bu zamana kadar yaptıklarınız fazlasıyla yeter de artar. Kardeşiniz kanınız canınız ama bence kendi ailenize konsantre olmalısınız. Bebeğiniz olacakmış ne güzel tüm vaktinizi de enerjinizi de ona harcayın. Kardeşlerinizin yaptığı çok ayıp, 300 lira için 30 dakika düşünmez insan... Birde arada anneme söylemişler ikisi ortaklaşa bebek arabası alacaklarmış yazmışsınız, kusura bakmayın da bir avukat bir mühendis yeğenleri için ortaklaşa hediye almak nedir? Bence onu da almazlar ama alsalar da bence ihtiyacım yok deyip kabul etmeyin. Annenize bu durumu söylediniz mi o ne yorum yaptı acaba?

sanırım bu dünyada emekten boş bir şey yok!!!benim kuzenimde Almanya'da yaşıyor.sabahın üçünde o da eşi de kalkıp işe giderler...o da tıpkı sizin gibiydi.yani onunda iki erkek kardeşi var...biri üniversite okurken arkadaşlarının yanında mahçup olmasın diye borç harç yetişirdi hep...hatta birebir şahit oldum kendine düğün için topuklu ayakkabı almadı kardeşine kot pantolon aldı giysin genç diye...diğer kardeşi de evlenip Almanya'ya yerleşti.ona da resmen düzen kurdu ama şimdi kardeşi ne arıyor ne soruyor...çok ayıp etmişler size...sizde artık bunu hep göz önünde bulundurun iyilik yaparken....eşinize söyleyip borcunuzu kapatın ve artık sadece kendiniz için borca girin.

Bence de çok mantıklı. Haketmişler. 300 lira ya ayıp. Bin değil beş bin değil. 300 lira sigara masrafı bile değil sigara içenler için.

Bik bik bik yaptığın şeyleri başlarına kaksaydın şimdiye kadar kıymetli olurdun.

Ayyyy "Yaziklar olsun" biraz kirildigini belli et anlasinlar ya sinir oldum uzulme bosver..

Kendini aşırı feda etmişsin. Kıymet bilmeyene iyilik yapılmaz.

Fazla fedakarlık karşıdakini yüzsüz düşüncesiz ve bencil yapıyo malesef.
Şu ara bende eşim için benzer şeyleri hissediyorum. İnsan önce kendini düşünmeliymiş..

Üzmeyin kendinizi aksine böyle iyi bi abla iyi bi insan olduğunuz için sevinin kendinizle gurur duyun.

çok çok haklısın...ama kardeş işte yapacak birşey yok...
birdaha arama böyle şeyler için..inşallah hatalarını anlayıp utanırlar..

Artik sende ona gore davran kendini kardesin deil kim olursa olsun kullandirtma o kadar deger verdogin kardeslerinin seni ne kadar onemsedikleri belli olmus sende artik eskisi gibi olmazsin heralde..

Haklsınız fedakarlıklar boşa yaılıyor kıymet bilmiyor en yakınımızda olsa bazen aileden göremediğimiz yakınlığı yabancıdan görürüz ..

Hala gene olsa gene yaparım onlara yardım diyorsun.
Yapma böyle kardeşlere iyilik yapılmaz, gerçekten yapma.
Nankörler..

Arkadaslar cok sagolun. Allah sizden razi olsun. O kadar yardimci ve destek oldunuz ki.. Aklin yolu bir iste..ben de sizler gibi dusundugum halde, bu dusuncelerden bile utandim. Onlar senin kardesin,hersey karsilikli mi,vermedilerse veemediler ne diye kotu dusunuyosun, diye kendime kizdigim zamanlar oldu... Ama simdi yanlis dusunmedigimi sizlerin de destegiyle anladim ve kararimi verdim.

Hani bir soz var ya ; asla baskalari uzilmesin diye kendini uzme,unutma sen katlanabiliyorsan,Onlar da katlanabilir. Oyleyse bu gereksiz fedakarlik niye...

Hepinize tek tek cevap veremiyorum ozur dilerim ama aklimda kalanlara cevap vereyim.

Annem ev hanimi. Babam emekli. Babamin tek maasi vardi o zamn. Yani benim yardimim sartti. Ama fazla abarttim. Babam ise girdi. Artik hem emekli maasi hem de calistigi isden aldigi maasi vardi. Emekli maas kartini kardeslerimden birine vrdi. Megerse orada kendi de calismis. 10000 lira para biriktirmis. Bunu gelince soyledi. Ayrica hesabinda da gordum. Madem calisiyordun neden babamin maas kartini aldin,neden benden su ihtiyacim var bu ihtiyacim var diye para aldin dedigimde,sen ne yaptin ki oldu cevabi.

Biz aldigimiz parayi harcarken bin kere dusunurken,adam orda para biriktirmis.

Para gonderdigim zaman cok mutlu oluyodu ikisi de, sanki para karsisinda ellerini ovuaturan adamlar vardir ya. Aynen oyle. Hatta kucuk olan, abla bu paralar sana birgun yol su elektrik olarak donecek diyordu :) hicbirsey beklemedim onlardan.

Anneme babama paraya ihtiyacim oldugunu soylemedim. Hem evli hem calisiyor,neden paraya ihtiyaci olsun diye dusunurler diye,beni anlamazlar,kafalarinda kurarlar diye, elinden kocasi mi aliyor diye dusunurler diye,anneme soylemedim,babama da.

Gerci evlendigimde bir donem issiz kaldim. O donemde 2300 lira borcum vardi,bu cocuklar icin yedigim hurmalarin tirmalamasi. Esime soylememistim. Babama anlattim,ama para istemedim. Baktim hic orali degil. İstemedim. Onun da tepkisini az cok bildigimden ondan da asla isteyemezdim.

Amneme babama duyurmadan iateyeyim diye dusundum.

Onu da bekarken aldigim kenara koydugum ufak tefek ceyreklerle falan kapattim. Kurusum kalmadi.

Ama bedelli askerlikleri icin de yine babam yardimci oldu onlara. Hala da oluyor sanirim.

Bir arkadss,bu yazdiklarini e posta gonder demis; gonderemem. Telefonlarini acmayacagim,mesajlarina vs karsilik vermeyecegim. İnsan olan anlar. Ben bunlari yaptim,siz bunlari yaptiniz diye yuzlerine vurmak istemiyorum. Yapi olarak boyle birsey yapamam. Sanirim bu da bir enayilik ornegi...

Baska bir arkadas; iyi meslekleri olan iki adamin ortaklasa hediye almasinin ayip oldugunu yazmis. Kesinlikle katiliyorum. Ben kimseden birsey zaten beklemiyorum,cok sukur esim calisiyor ben calisiyorum. Cocugumun arabasini besigini alabilecek guce sahibiz. Hele onu duyunca zaten icim bi tuhaf oldu. Ortaklasa bebek arabasi... Ben yine de sasirdim. Allahtan ortaklasa biberon almaya karar vermemisler...

Bundan sonra kilimi kipirdatmam. Birakin kilimi kipirdatmayi,arada hal hatir sormak icin ariyordum. Tabiki yine ben ariyordum..onu da asla yapmam artik.

Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm.Kardeş bu ya kardeş.Başkasından borç bulup yine verebiliridi.(ki kusura bakmayın ben paraları olmadığına inanmıyorum).Yani bahsettiğiniz 300 TL.Neye vermiyorlar ki acaba.
Umarım bundan sonra bişey yapacaksanız 2,3 hatta 4 kere düşünürsünüz.
Böyle bencil insanları gördükçe gırtlaklayasın geliyor.

Üzülmyin ya çok fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir. Sizin temiz kalbinizce madur olmamaları için yapmışssınız geç olmuş ama Allah yüzlerini göstermiş kardeşimiz olsada boş zor gününde yardım etmedikten sonra ne yapayım ben ailem yanımda duramazsa bide işi gücü olan insanlarmışş.. Çok haklısnız düşmez kalkmaz bir Allah illaki arıcak yardım isticekleri ya da sizin çözmeniz gereken konular olacak devran döner sıkmayın hiç üzülmeyin bile kötü gün insanları değillermişş en azından onu gördünüz..Devran döner merak etmeyin.Aramayın sormayın hayatınız keyfini çıkarın borçlar harclar gelip geçer hepsi onlar yaptıgıyla kaldı

elden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz derler..valla sag gözün sola faydası yok tatlım..ne olursa olsun..sende artık yok demeyi öğrenip önüne bakacan..olan oldu artık buda sana ders olsun..

bende olsam bende kırılırım ki benzerleri başıma geliyor. her ay borç üstüne borç bırıkıyor. annem ve kardeşime herşeyimi veririm ama onlar ise aunı düşüncede değil. elbet vardır bundada bır hayır. sıkıntıya girme allah kimsenin eline düşürmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…