- 19 Kasım 2013
- 18.659
- 33.644
- Konu Sahibi mehtapagir
Siz melek gibi bir ablasınız,resmen anne/babalık yapmışsınız ama anlamamışlar. Anne /babanızı üzmemek adına gösterdiğiniz cabadanda belli oluyor ne kadar iyi kalpli olduğunuz. Hiç üzmeyin kendinizi,hamilesiniz inanın değmez,kendi kendinize yetersiniz Rabbimin izniyle. Siz birşey kaybetmezsiniz ,vicdanen rahatsınız çünkü elinizden geleni fazlasıyla yapmişsıniz kardeşleriniz için,kıymet bilmemeleri onların ayıbı bu saatten sonra.Arkadaslar cok sagolun. Allah sizden razi olsun. O kadar yardimci ve destek oldunuz ki.. Aklin yolu bir iste..ben de sizler gibi dusundugum halde, bu dusuncelerden bile utandim. Onlar senin kardesin,hersey karsilikli mi,vermedilerse veemediler ne diye kotu dusunuyosun, diye kendime kizdigim zamanlar oldu... Ama simdi yanlis dusunmedigimi sizlerin de destegiyle anladim ve kararimi verdim.
Hani bir soz var ya ; asla baskalari uzilmesin diye kendini uzme,unutma sen katlanabiliyorsan,Onlar da katlanabilir. Oyleyse bu gereksiz fedakarlik niye...
Hepinize tek tek cevap veremiyorum ozur dilerim ama aklimda kalanlara cevap vereyim.
Annem ev hanimi. Babam emekli. Babamin tek maasi vardi o zamn. Yani benim yardimim sartti. Ama fazla abarttim. Babam ise girdi. Artik hem emekli maasi hem de calistigi isden aldigi maasi vardi. Emekli maas kartini kardeslerimden birine vrdi. Megerse orada kendi de calismis. 10000 lira para biriktirmis. Bunu gelince soyledi. Ayrica hesabinda da gordum. Madem calisiyordun neden babamin maas kartini aldin,neden benden su ihtiyacim var bu ihtiyacim var diye para aldin dedigimde,sen ne yaptin ki oldu cevabi.
Biz aldigimiz parayi harcarken bin kere dusunurken,adam orda para biriktirmis.
Para gonderdigim zaman cok mutlu oluyodu ikisi de, sanki para karsisinda ellerini ovuaturan adamlar vardir ya. Aynen oyle. Hatta kucuk olan, abla bu paralar sana birgun yol su elektrik olarak donecek diyordu :) hicbirsey beklemedim onlardan.
Anneme babama paraya ihtiyacim oldugunu soylemedim. Hem evli hem calisiyor,neden paraya ihtiyaci olsun diye dusunurler diye,beni anlamazlar,kafalarinda kurarlar diye, elinden kocasi mi aliyor diye dusunurler diye,anneme soylemedim,babama da.
Gerci evlendigimde bir donem issiz kaldim. O donemde 2300 lira borcum vardi,bu cocuklar icin yedigim hurmalarin tirmalamasi. Esime soylememistim. Babama anlattim,ama para istemedim. Baktim hic orali degil. İstemedim. Onun da tepkisini az cok bildigimden ondan da asla isteyemezdim.
Amneme babama duyurmadan iateyeyim diye dusundum.
Onu da bekarken aldigim kenara koydugum ufak tefek ceyreklerle falan kapattim. Kurusum kalmadi.
Ama bedelli askerlikleri icin de yine babam yardimci oldu onlara. Hala da oluyor sanirim.
Bir arkadss,bu yazdiklarini e posta gonder demis; gonderemem. Telefonlarini acmayacagim,mesajlarina vs karsilik vermeyecegim. İnsan olan anlar. Ben bunlari yaptim,siz bunlari yaptiniz diye yuzlerine vurmak istemiyorum. Yapi olarak boyle birsey yapamam. Sanirim bu da bir enayilik ornegi...
Baska bir arkadas; iyi meslekleri olan iki adamin ortaklasa hediye almasinin ayip oldugunu yazmis. Kesinlikle katiliyorum. Ben kimseden birsey zaten beklemiyorum,cok sukur esim calisiyor ben calisiyorum. Cocugumun arabasini besigini alabilecek guce sahibiz. Hele onu duyunca zaten icim bi tuhaf oldu. Ortaklasa bebek arabasi... Ben yine de sasirdim. Allahtan ortaklasa biberon almaya karar vermemisler...
Bundan sonra kilimi kipirdatmam. Birakin kilimi kipirdatmayi,arada hal hatir sormak icin ariyordum. Tabiki yine ben ariyordum..onu da asla yapmam artik.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeginizi .