- 20 Mayıs 2023
- 1.099
- 554
- 43
- Konu Sahibi Kulubun1uyesi
-
Geçte değil evet ama keşke imkanlar ekonomi el verse de kendi evimde olsam. Bakalım hayat ne gösterecekHayatta bir şeylere geç kalmıyoruz, sonuçta neyin ne zaman yapılması gerektiğiyle ilgili genelgeçer kurallar yok. Herkes için doğru zaman farklıdır. Nasıl herkesin tecrübesi, yaşadıkları, hayat şartları vs. kendine özelse bu konular da öyle. Vasıflı veya vasıfsız olduğunuzu siz dışında kimse belirlememeli. Sizi iyi hissettirecek şeyler yaparken bir yandan da ileride nasıl bir hayat yaşamak istiyorsanız ona göre kapsamlı bir şekilde plan yapıp yolunuzu çizebilirsiniz. Hiçbir şey için geç değil yeter ki siz çabalayın ve planınızı yapın.
Zaten uzun süren ilişkim vardı çok şükür mutluyum demek istediğim kızlara aile evinde bunun hissettirilmesi aslında. Şuan 30+ arkadaşlarım da var hepsine ucundan kıyısından hissettiriliyor ayrı eve çıkma imkanı olmayan evlenip gideyim artık şu evden diye düşünüyorUmarım mutlusundur, çok laf söz duysam çok manipülasyona uğrasam bir şekilde bende durmaz giderdim.. ama daraliyorum artık gitmek istiyorum. Aç degilsem yemek yememek istiyorum mesela. kendi duzenimi kurmak bir heves bir ukte şuan. Umarım bunu evlenmek zorunda olmadan herkes tadar.
İster istemez sıkıcı olmaya başlıyor her evin kendi düzeni var uymak zorunda kaliyorsun. Misafirine uyuyorsun. Kendini kısıtlamak gibi bir şey kafam esince dışarda kafam esince yatayım istiyorsun bazen. Ya da arkadaşların seni evine çağırıyor , ben ailemin evinde ağırlamayı saçma buluyorum mesela.Zaten uzun süren ilişkim vardı çok şükür mutluyum demek istediğim kızlara aile evinde bunun hissettirilmesi aslında. Şuan 30+ arkadaşlarım da var hepsine ucundan kıyısından hissettiriliyor ayrı eve çıkma imkanı olmayan evlenip gideyim artık şu evden diye düşünüyor
kesinlikle katılıyorum. ama bu sözlere kulak tikamak da insanin elinde.Zaten uzun süren ilişkim vardı çok şükür mutluyum demek istediğim kızlara aile evinde bunun hissettirilmesi aslında. Şuan 30+ arkadaşlarım da var hepsine ucundan kıyısından hissettiriliyor ayrı eve çıkma imkanı olmayan evlenip gideyim artık şu evden diye düşünüyor
Ufkum açılıyor, mesela bu sayede böyle sığ yorumlar yapmıyorum, deseydiniz.Param var spora sosyal etkinliklere ayırıyorum paramı ama geçen birisi de hayatında ne işe yarayacak ki o gittiğin şey dedi mesela.
Benim annem de böyleydi evlen nereye gidiyorsan git kafasıkesinlikle katılıyorum. ama bu sözlere kulak tikamak da insanin elinde.
yoksa eş de eş ailesi de neler neler soyler, en basiti sen hazir degilken "dogur" der, dogurursun "ikinciye gec kalma" der, "ise gir" der, "calisma cocuguna bak" der, is yerinde patron neler söyler..
önemli olan duydugun seyleri onemsememeyi basarmak.
bence mutluluğun formülü biraz da bu.
benim annem bana neler diyor yasim 33, su an calismiyorum ve hazir tatilim var diye fink fink bir oradayım bir buradayim(kendi paramla) Annemle yillar önce cok büyük bir kavga etmistik, beni evlatliktan reddetmisti:) o dönem az kalsin evden tasiniyordum zor mani oldular. Kenarda köşede birikmis yeterince param oldugunu, bir kere daha benzer hakaret duyarsam seve seve kendi evime cikacagimi cok net bir sekilde ogrendi. o yuzden benle kavga ederken saygı sınırlarını aşmamayi zamanla öğrendi .
aslinda normalde evlen demez ama ben tatile ciktigimda endiseleniyor, evlen evlen diyor. hatta su daha 10 gün onceki konusmamizdan
Eki Görüntüle 3555687 Eki Görüntüle 3555686
Eki Görüntüle 3555685 eger modumuz bu olursa ne kimse bizi üzebilir ne de fazla fazla laf söyler.
ama biz onemsersek - fikirlerini ciddiye alirsak agzi olan teyze komsu bile konusur durur
Hahaha annene de buradaki gibi uzun uzun yazmışsınyoksa eş de eş ailesi de neler neler soyler, en basiti sen hazir degilken "dogur" der, dogurursun "ikinciye gec kalma" der, "ise gir" der, "calisma cocuguna bak" der, is yerinde patron neler söyler..
önemli olan duydugun seyleri onemsememeyi basarmak.
bence mutluluğun formülü biraz da bu.
benim annem bana neler diyor yasim 33, su an calismiyorum ve hazir tatilim var diye fink fink bir oradayım bir buradayim(kendi paramla) Annemle yillar önce cok büyük bir kavga etmistik, beni evlatliktan reddetmisti:) o dönem az kalsin evden tasiniyordum zor mani oldular. Kenarda köşede birikmis yeterince param oldugunu, bir kere daha benzer hakaret duyarsam seve seve kendi evime cikacagimi cok net bir sekilde ogrendi. o yuzden benle kavga ederken saygı sınırlarını aşmamayi zamanla öğrendi .
aslinda normalde evlen demez ama ben tatile ciktigimda endiseleniyor, evlen evlen diyor. hatta su daha 10 gün onceki konusmamizdan
Eki Görüntüle 3555687 Eki Görüntüle 3555686
Eki Görüntüle 3555685 eger modumuz bu olursa ne kimse bizi üzebilir ne de fazla fazla laf söyler.
ama biz onemsersek - fikirlerini ciddiye alirsak agzi olan teyze komsu bile konusur durur
Ozguvenim olmasa tek başıma yurtdisina çıkamazdim herhalde ya da bir ton şey sayabilirim ozguvenle alakalı mentalim iyidir benim kosullarimla benzer mücadelelere bakınca iyi yönetiyorum. ozguvenliyim diye bazi sözlere söylemlere üzülmeyecegim anlamına gelmiyor ki. Zaman zaman kendi içsel hesaplasmalarimin da soruları bunlar. Psikologluk durumum olduğunu da düşünmüyorum bilmiyorum siz hangi koşullarda terapi almak ihtiyacı duyuyorsunuz ama çok eleştirel geldi bana yazdıklarınız ama fikrinizdir bişey diyemem. Kariyer çok çok önemli bir konu.Ufkum açılıyor, mesela bu sayede böyle sığ yorumlar yapmıyorum, deseydiniz.
Özgüven lazım size, bakın kazandığınız parayı rahat rahat harcamak, kafanızı dinlemek için işten ayrılabilmişsiniz ki çok büyük çoğunluk böyle bir lükse sahip değil. Mental sağlık her şeyden önemli, siz işten ayrılarak kendinizi yenilemek için bir adım atmışsınız, ama böyle insanlardan kendinizi ayrıştırın ki gerçekten fayda sağlayabilin. Ve her söylenene inanıp doğru kabul etmeyin, hatta bazen kendi düşüncelerinize bile. Şahsi görüşüm bir psikologla görüşürseniz veya en azından bazı psikolojik kitapları okursanız "İyi Hissetmek" gibi, kendi değerinizi fark edeceksiniz.
Ailenin amigosu sen secilmissinBenim annem de böyleydi evlen nereye gidiyorsan git kafası
Takmamayı çok isterdim hatta en çok istediğim şey olabilir bu. Baskı hissi psikolojik yıpratıyordu beni ablam gibi olmayı isterdim. Annem hala der ona mesela ne zaman evlenceksin de çocuk yapacaksın diye cevabı belli -istemiyorum. Bunu demek özgürlük bildiğin. Ben evet sevdiğimle evlendim ama boyun eğmiş gibiydim, evlenince evlen baskısı da azaldı aslında diğer kardeşlerime benim mi bunu yapmam gerekiyordu diyorum. Bebek muhabbeti de yapıyordu şimdi hamileyim bunun baskısı da kalkar üzerilerinden.
Ablamda ayrı eve çıkabilse hemen çıkar da işte el mahkum aile evineAilenin amigosu sen secilmissinbenim kardeşim de evli oh diyorum sorumluluk benden gitti biri evlendi ve torun verecek.. bende ablan gibiyim aslında. Umursamam canım zorla mı birini bulup evleneyim sjdjjf sadece kendi duzenimi kurmak istiyorum o kadar. Hatta bunu evlenmeden önce yapmayı çoook isterim gelsin benim evimde oturalım hiç sorun değil
Aynen tek o konuda değil başka konuları da kafaya takiyorsundur kesin inşallah hayır dersin bı hayır de gerisi geliyorAblamda ayrı eve çıkabilse hemen çıkar da işte el mahkum aile evinebir ablam 2 kız kardeşim var hiç birinin evlenmek gibi niyeti yok zaten darlayan da yok o kadar dediğim gibi benlik sıkıntı yok 6 senelik sevgilimle evlendim ama keşke denilenleri takmayan biri olabilseydim
Hayır deme sanatı ile ilgili okuyorum olacak inşallahAynen tek o konuda değil başka konuları da kafaya takiyorsundur kesin inşallah hayır dersin bı hayır de gerisi geliyormutlusun ne güzel boşver milleti
Umarım çok güzel şeyler gösterir, nefes aldığın sürece zor da olsa her şeyi yoluna koyabilirsin. Umarım her şey gönlünce olur.Geçte değil evet ama keşke imkanlar ekonomi el verse de kendi evimde olsam. Bakalım hayat ne gösterecek
Ay teşekkürler canım senin deUmarım çok güzel şeyler gösterir, nefes aldığın sürece zor da olsa her şeyi yoluna koyabilirsin. Umarım her şey gönlünce olur.
Aynen canım atanmaya uğraşıyorum birde kendim işyeri açmak istiyorum ama şuan dükkan tutup riske girecek bir birikimde değilimAtanmak için uğraş ya da kariyer değişikliği. Başka türlü evden çıkamazsın ailen ev alıp otur demezse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?