BAYRAMLIK SORUNU

ne malum belki kayınvalideniz,çarşaf falan görmek istemeyecek.bana pek modern bir profil gibi göründü.bayramda da adet madet dinlemeyip,tatile çıkıyormuş işte.
bayramlıktı,çarşaftı diye takılan bence siz ve aileniz.karşı taraftan böyle bir istek geleceğini düşünmüyorum.

Benim sevgilim doğulu ama tamamen batı kültürüyle yetişmiş zaten Ankara'da yaşıyor ailesi de çok yol yordam bilen insanlar şükür...Durumları çoook çok iyi olmasına rağmen bu söz-nişan zamanı tek bir şey dahi istemicem. Aciz miyiz ya, ailem aciz mi anam babamdan isterim ihtiyacımı. Zaten öyle bohça saçmalığına dahi girmeyi düşünmüyorum. Benim cenazem olsa millet yemek yese acım sinire dönüşür ne büyükbaş kestirmesi millet homini gırtlak yesin diye ne mecburiyetiniz varmış yahu?! Evlerden ırak, Ankara'a yaşasam da ben de iç Anadoluluyum anne baba tarafından ama ne onlar bu saçma adetleri kullanıp evlenmiş ne de ben evlenicem. Annem saçımı başımı yolar bir şey talep etsem dilenci misin diye

Supersin yaaa
Keske onu yapabilecek kadar basiret sahibi olsa herkes
Baksana konu sahibi deli gibi korkuyor
Degistiremezsin toplumu diyor
Oyle bir degistiririm ki
Yiyorsa gelsin benden alsin carsafi
Yani ne diyim. Hanım hanım bir şeyler yazayım diyorum olmuyor. Bunlara böylesi müstehak..

Ben de şoktayım. 10 yıldır karadeniz geliniyim. Hem de eşimin ailesi köyde büyüklerinin yanında oturuyor. Ne ailede ne çevresinde böyle bir şey ne duydum ne gördüm

Amann boşver sanki tüm adetler yapılıyor mu da artık.
Oda eksik kalıversin.
Eskiden insanlar çok kıyafet alamazmış.
Geline alınanları nerdeyse bir ömür giyermiş.
Artık siz de eski gelenlerden olmayacak, bayramlarınızı sadece kaynana evinde geçirmeyeceksiniz. Hatta bi bayramda tatilim var diye otellere tatile gitceksiniz.
Eski adetler eskide kaldı takılmayın.

burda bugün herkes beni öyle bir anladı kı ben bile konuya şaşıyorum şuan.. karşı taraf kesin istreyecek demedım zaten. Bizim yapımızda bızım oralarda bu vaar yapılır dedım. hangı ara konu bızımkılere geldı anlamadım.

Çarşafı kınayanlar düğünde kırmızı kuşak taktınız mı merak ettim.
Bir insan kendine güveniyorsa neden çarşafa gelir ben anlamıyorum :) Etrafta bu potansiyel varsa görsünlerde sussunlar napalım yani. Gerçekten 2015 2015 diyolar ama küçük yalta evlendirilen kişiler kocaları tarafından öldürülen kadınlar başka toplumdan çıkıyor sanki

Yukumlulukler-oduller...
Konu ozetlenmistir...

Onları da ben dedim canım.

Valla bu yazdiklarimi anlattılar bizde şok olduk nasil böyle bisey olur cenazede diye halen devam ediyormuş kendi aralarinda adetleri

Kışın bi akrabamiz vefat etmişti amcamlar pide yaptırmış bir hafta sonra yengem kek borek hazırlamış cayla beraber ev yakin götürmüş nasil ayiplamisti cenaze evine cay kek borek goturdunuz diye

Bizde ayip degil cenaze evinde yemek yapilmaz 1 2 hafta eş dost yemek hazirlar götürür

eskişehir olabilir tararlar orada çoktur.şamanizimden kalma adetler

Sen etrafa karsı bak bak bauranlık bile almadıiar demesinden korkuyosnn sanırım bu knuyu daha omce adet olarak sozlunle konjstun mu bizde boyle adet var fln dye

Ya zaten aldıkları şeyleri büyük ihtimalle beğenmicem bile ama diyorum ya adettendir bizde. Bütün akrabalar bi aradayken verilir
ee tamamda kaynanan akıl edemedi senin nisanlın neden demedin oda annesine demedi yada nisanlın sana demedi gel askım kıyafet alalımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…