- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
- 198
Doğu'da küçük yaşta evlendirilenlerle seni bir tutmayarak sana yorum yapıyoruz. Doğuda çok erken yaşta okuldan alınmış, kendinden yaşça büyük biriyle zorla evlendirilenlerle sen bir misin? Öyle zor bir durumda olsan, aile katliamına kurban gidip dereye atılma ihtimalin olsa biz sana çarşaf gösterme, beğenmediğin hoşlanmadığın adetlere göz yumma der miyiz? Biz seni nispeten daha modern, daha Eğitimli, belli olgunluğa erişmiş, eşini kendi seçebilen bir insan olarak değerlendirerek yorum yapıyoruz. Yoksa çok ücra yerlerde yaşayanlar, 2015'i yaşayamıyor evet. Ama konuda bile bir sürü karadenizliyiz ama böyle şey duymadık diyen insanlar çok. Yani sen de geleneklere boyun eğmek yerine bir şeyleri değiştirebilirsin. Sen internettesin şuan ve bazı şeylerin farkında olduğunu yazabiliyorsun. Demek ki yıl senin için 2015.Bir insan kendine güveniyorsa neden çarşafa gelir ben anlamıyorum :) Etrafta bu potansiyel varsa görsünlerde sussunlar napalım yani. Gerçekten 2015 2015 diyolar ama küçük yalta evlendirilen kişiler kocaları tarafından öldürülen kadınlar başka toplumdan çıkıyor sanki
Uçacaksın süpermenSıkı tutun..
viyolonsel de olabilir yöresine göre değişirKeman mı, biz yengeme kontrbas aldıydık ...
Banlanacaksın arkadaş naptın senkonumun içine ettiniz
Nerelisin sen ya cidden merak ettimBakın anlatamıyorum bütün bunlar benim istediğim için değil içinde olduğum toplumun gerektirdiği şey. Mesela o çarşaf verilmezse ne laflar çıkar. onu geçtim sabah kaynana kızın anasını arar iş tamam sorun yok diye böyle şeyler var
Yok valla degileskişehir olabilir tararlar orada çoktur.şamanizimden kalma adetler
Konu silmek yasak bunu biliyomuydun acep ceza alirsinkonumun içine ettiniz
Amanııınnn carsaf halen varmı?Çarşaf adeti zaten var
Nerelisin sen ya cidden merak ettim
Ben de şoktayım. 10 yıldır karadeniz geliniyim. Hem de eşimin ailesi köyde büyüklerinin yanında oturuyor. Ne ailede ne çevresinde böyle bir şey ne duydum ne gördüm
Evet dedim.gereksiz ivir zivirlarla ugrasmadik.yuvamizi kurmaya ve nisanliligimizi en guzel sekilde yasamaya konsantre olduk.kendi yörenizdeki adetler içinde olmasın dedi mi aileniz nasıl bir düşünce yapınız var hala bayramlık diyorsunuz
Çarşafı kınayanlar düğünde kırmızı kuşak taktınız mı merak ettim.
kiz kinasi guzel oluyo yaa : )) sadece kadinlara ozel organizasyonlar yapiliyo, kop kop : ))hayır, asla.. ne taktım ne de taktırırım.. ben kına bile yapmadımadetlere karşıyım, yapanlara da karşıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?