• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
Ben böyle şeylern evlilikte sorun olabileceğini düşünmüyordum kimsede söylemedi. Şükür ki çözülmeyecek şeyler değil. Az kalsın eşimle huzur kaçırıyordum buraya konu açmasaydım. Aslında bende sıkıntı eşim yoksa çekiniyor benden. Dün erkek arkadaşıyla biyere gidicekti sende gel dedi yok gidin erkek erkeğe dedim “ ama kızma bana sonra tamam mı beni bıraktın deme ne istersin alıyım sana “ dedi. Ben eşimin bu merhametl yanını kullanmak yerine hep kavga çıkardım ailesine olan sinirimden

benim erkek arkadaşım da yazlık bağımlısı ve orada akrabalar vs kalabalıklar. yapı olarak çok baskıcı bir ailesi yok ama ben şimdiden söylüyorum "yazlık kafa dinlemek için kaçamak yeridir, ben tatilde ev temizleyip yemek yapamam, benim ailemde aynısını düşündüğü için biz yazlık almadık, tatilde her sene farklı yere gidilir" diye.
keşke sizi de uyaran olsaymış.

Kanaryacım,eşin söylüyorsa ya da eşin seninle beraber başbaşa olmak istiyorsa o kadar uzun bayram tatilinde köyde ne işiniz var canım benim?

O kadar sık kayınvalidede yemekte,kahvaltıda ne yapıyorsunuz yani?

Bak benim görümcem de çok sık görüşmek ister ama sadece ister biz uygunsak,gideriz,değilsek gitmeyiz.
O da tatil ister,geziye çıkalım der. Biz açıkça söyleriz,"o kocaman tatile yazık değil mi birbirimizle görüşemeden" diye.

Onlar kardeşle yiyecekler,içecekler,gezecekler diye ben bayramda,tatilde,hafta sonunda kocamı özleyeyim. Niye?

Ama bu düğümü eşin çözecek. O isteyecek seninle olmayı. Köye gidince ben Kanarya ile ne kadar sohbet edebilecem,başbaşa kalamayacaz,sevişemeyecez,banyo nasıl yapacaz? Bunları hiç mi düşünmüyor eşin? Hiç mi özlemez?

Ben başkasının evinde tuvalete bile girmem,eşim bilir. Nasıl duş yapılacak? Yazın günde iki defa duşa giriyoruz.

Dün bile görümce 15 temmuzu sordu,benim kahkaha attım,"o gün bizim için kocaman bir soru işareti" dedim. Herkes güldü,görümce mırıldandı,maça döndük. Ki ben görümcemi çok severim. Yine de bir tam günümü onunla geçirmem. Geçirmek de istemem.

Çok uzun yazıyorum,sıktıysam kusura bakma.
Çok gençsin, ileride üzülme. Eşin sana bir kere bağlandı mı aranıza hiç kimse girmez.
Ama o bağ oluşmazsa üzgünüm hep birileri program yapar,siz de katılırsınız.
Peki nasıl oluşucak o bağ bunu nasıl anlayabilirim ? Tatilimiz uzun değil ki bayram namazından sonra çıkıcaz cumartesi dönücez. Ya da uzundur bilmiyorum. Nasıl konuşacağım eşimle ? Diğer bayramlar için kafamda soru işaretleri var damatları bile her bayram gidiyor ben onlara bunun normal olmadığını nasıl anlatacağım ? Daha çok küçüğüm inanın üzülmek istemediğim için soruyorum. Ellerinize sağlık. Belkide o bağ zamanla oluşur mu ?

Ben böyle şeylern evlilikte sorun olabileceğini düşünmüyordum kimsede söylemedi. Şükür ki çözülmeyecek şeyler değil. Az kalsın eşimle huzur kaçırıyordum buraya konu açmasaydım. Aslında bende sıkıntı eşim yoksa çekiniyor benden. Dün erkek arkadaşıyla biyere gidicekti sende gel dedi yok gidin erkek erkeğe dedim “ ama kızma bana sonra tamam mı beni bıraktın deme ne istersin alıyım sana “ dedi. Ben eşimin bu merhametl yanını kullanmak yerine hep kavga çıkardım ailesine olan sinirimden
İşte eşin olsa da çekinecek senden. Bunu da sen duruşunla, tavrıyla, kullandığın kelimlerle ne bileyim kıyafetlerinle sağlayacaksın. Bir de yaş. Sen bir gel 30ların ortasına bak bakalım kim ne diyebiliyor. Zaten onlar yaşlanmış oluyor; sen çoluk çocuk derdine düşmüş oluyorsun. Bol bol kk oku 😉Benim burası sayesinde gözüm açıldı.

oyle olur. benim sana tavsiyem, bayramda git oraya, planlamayı da onlar yapsın, akraba gezilecekse gezilsin, gezme yapılacaksan beraber yapın. hiiic esimle gezeceğim diye kendini kasma, bunlar seni yanliz bırakmaz. benim esimin ailesi de ona çok düşkün, ama bir gun onlarla takilirsak, bir gun de gidin kendiniz gezin derler, hatta çocuklarıma da bakarlar Allah razı olsun. esim de bir sefer ailesi ile takılırsa, bir sefer basmasa gezmek ister. senin esinle konuşman gerek. ama bu konuşmalarda ben gitmem etmem dersen, sen sorun cikaran konuma düşersin. o yüzden bayramda beklentiler neyse ona gore davran, 3 gun sonra da esin seni otobüse bindirsin, annenlere gec. emin ol esin orada sürekli ic ice olunca sikilir, birbirlerine sararlar.
Doğru annemde sorun çıkarır gelmezdi babam annemi takmamaya başladı anan zaten sürekli böyle diyip durdu benim bunu iyi ayarlamam gerekiyor. Ah sizinkiler en azından bi de yalnız gezin diyormuş bizimkilerın ben üst üstte defalarca kez sabah akşam çağrdığını bilirim. Eşimle yapmam gereken konuşmanın olduğunun farkındayım ama bunu nasıl yapıcağımı bilmiyorum.

Bundan korkuyorum bende sürekli zaten istiyorlar birde işim duygularımı ifade etmezsem önünü alamamaktan korkuyorum birde benim ailem burda. O kadar yeniyim ki ne diceğimi bilemedim kaynanam her köy muhabbeti yaptığında agaç kavuğundan mı çıktım ben demek istiyorum.
bakın canım benim nasıl alıştırırsanız öyle gider
hadi bu bayram gidin diğer bayramlarda alın gardınızı direk
ne demek bizim araba sizin arabaya mı diyor onu

arabayla şuraya gidelim dediğinde yooo bizim başka planımız var vs diyin
otobüs uçak yok mu sonuçta

yalan yok köyde bayramı bende seviyorum eşiniz de seviyordur tabii gidin de
bavul hazırlarken üzmeden güzel güzel konuşun
her bayram gitmeyeceğiz dimi aşkım ben pek aramıyorum da senin güzel hatırın için vs diye
anladığım eşiniz de arkanızda

kv de nin de zamanla yerleşir kafasına
baktınız baskı yapıyor benim de bir ailem var dimi diyin

Peki nasıl oluşucak o bağ bunu nasıl anlayabilirim ? Tatilimiz uzun değil ki bayram namazından sonra çıkıcaz cumartesi dönücez. Ya da uzundur bilmiyorum. Nasıl konuşacağım eşimle ? Diğer bayramlar için kafamda soru işaretleri var damatları bile her bayram gidiyor ben onlara bunun normal olmadığını nasıl anlatacağım ? Daha çok küçüğüm inanın üzülmek istemediğim için soruyorum. Ellerinize sağlık. Belkide o bağ zamanla oluşur mu ?
Canım benim ya.
Bana uzun.
Yani ben dedim ya bir tam gün bile böyle bir programın içinde olmak istemem cümbür cemaat.
Eşine "seni özleyeceğim,orada nasıl yanında uyuyacağım,biz nasıl sevişeceğiz?" diyemez misin,bunlardan da çekinir misin?
Yorulmayacak mısın,evinden,yatağından afedersin tuvaletinden ayrı?
Bunları anlatsan.
Hadi gittiniz,bir ya da iki gece yatın dönün. Köylerde ne yapacaksınız Allah aşkına!
Yazık değil mi,inan çok üzülüyorum.

Canım benim ya.
Bana uzun.
Yani ben dedim ya bir tam gün bile böyle bir programın içinde olmak istemem cümbür cemaat.
Eşine "seni özleyeceğim,orada nasıl yanında uyuyacağım,biz nasıl sevişeceğiz?" diyemez misin,bunlardan da çekinir misin?
Bunları anlatsan.
Hadi gittiniz,bir ya da iki gece yatın dönün. Köylerde ne yapacaksınız Allah aşkına!

sevişme konusu çok mantıklı.
orada görümce eşi de var, aynı evin içinde. onca gün beraber olamayız, duş vs sıkıntı dese bence 12den vurur adamı.
tabi normal sıklıkları nasıl, ona da bağlı.

benim erkek arkadaşım da yazlık bağımlısı ve orada akrabalar vs kalabalıklar. yapı olarak çok baskıcı bir ailesi yok ama ben şimdiden söylüyorum "yazlık kafa dinlemek için kaçamak yeridir, ben tatilde ev temizleyip yemek yapamam, benim ailemde aynısını düşündüğü için biz yazlık almadık, tatilde her sene farklı yere gidilir" diye.
keşke sizi de uyaran olsaymış.
Ah uyarmadılar ama geç kalmış sayılmam dimi ? Gittikten sonra dönünce zaten yorgun olacağm birdaha ki planda konuşurum nasıl olur ?

Canım benim ya.
Bana uzun.
Bunları anlatsan.
ben gidip eşimi köyde aynı zamanda annemin de köyü 10 15 gün kalıyorum lalem :D
ama o dediklerin gerçekten çok zor
çoluk çocuk da seviyor köyü
yine de mutsuz değilim kv kp de iyi olunca herhalde
ama geldim mi evime nasıl özlemiş oluyorum evimi

Ah uyarmadılar ama geç kalmış sayılmam dimi ? Gittikten sonra dönünce zaten yorgun olacağm birdaha ki planda konuşurum nasıl olur ?

tam bi dahakini bekleme, daha çok zaman var. ama ara ara konusu açıldıkça söyle. kavga etmeden. hayal ettiklerini, başbaşa zaman geçirmek istediğini, daha genç olduğunuzu, hazır çocuk yokken aranızdaki sevgi ve cinsel çekimi arttırmak için bunların güzel fırsatlar olduğunu falan söyle.

İşte eşin olsa da çekinecek senden. Bunu da sen duruşunla, tavrıyla, kullandığın kelimlerle ne bileyim kıyafetlerinle sağlayacaksın. Bir de yaş. Sen bir gel 30ların ortasına bak bakalım kim ne diyebiliyor. Zaten onlar yaşlanmış oluyor; sen çoluk çocuk derdine düşmüş oluyorsun. Bol bol kk oku 😉Benim burası sayesinde gözüm açıldı.
Benimde burası sayesinde gözüm açıldı daha 22 yaşındayım yaşıma bakmayın neler yapıyorum. Daha dün kp görümcemin kocası var eşim babam için şey dedi “ bizim kp para var “ bende sıkışık olduğumuz zamanlarda oldu diyince “ baban vermiyordu dedi. Sen nerden biliyorsun bizlemi yaşadın dedin. Öyle dedin ya diyince de “ insanları sana söyledikleriyle vurma hoş değil yani dedim. Ondan değil tutumlu baban diye çevirdi. He tak r ye geri vitese al dedim güldüm. 🙈 öyle kendimi ezdirmem susmam ama bu kv görümceyle baş edemiyorum.

Ayrıca da eşinin ailesini kendinden daha üstün görme. Eşitsiniz. Bunu onlara da hissettir. Sana çocuk gibi davranmalarına müsade etme.
Bana çanta gibi davranıyordu kayınvalidem. Eşim sağolsun çok kavga etti. İşimiz gücümüz var ne akrabası ne sürüklüyorsunuz dedi. Kaynanamda çirkef çirkef “ bana bak bana karışmıyorsun kes sesini “ dedi. Değişik bi ego savaşları var.

bakın canım benim nasıl alıştırırsanız öyle gider
hadi bu bayram gidin diğer bayramlarda alın gardınızı direk
ne demek bizim araba sizin arabaya mı diyor onu

arabayla şuraya gidelim dediğinde yooo bizim başka planımız var vs diyin
otobüs uçak yok mu sonuçta

yalan yok köyde bayramı bende seviyorum eşiniz de seviyordur tabii gidin de
bavul hazırlarken üzmeden güzel güzel konuşun
her bayram gitmeyeceğiz dimi aşkım ben pek aramıyorum da senin güzel hatırın için vs diye
anladığım eşiniz de arkanızda

kv de nin de zamanla yerleşir kafasına
baktınız baskı yapıyor benim de bir ailem var dimi diyin
İnşallah düzelecektir zamanla. Bende severim köyü de işte içim sıkılıyor onlarla.

ben gidip eşimi köyde aynı zamanda annemin de köyü 10 15 gün kalıyorum lalem :KK70:
ama o dediklerin gerçekten çok zor
çoluk çocuk da seviyor köyü
yine de mutsuz değilim kv kp de iyi olunca herhalde
ama geldim mi evime nasıl özlemiş oluyorum evimi
Sevene bir şey denmez canım benim.
Benim de kocanın tüm sülalesi çok çok iyidir. Ama sıkılırım.
Ben evime gelmek isterim ya sessizlik isterim bir kaç saat sonra.

Canım benim ya.
Bana uzun.
Bunları anlatsan.
Bende çok üzülüyorum. Bi de giderken arabayla görümcenin kocasıda geliyor bizle:) dönüştede takılcaklar. Bu bayram çok acemiliğime geldi be güzelim keşke çok önce konu açsaydım bilemedim tamam olur dedim konuşamadım. Şimdide nasıl konuşayım herşey hazır planlanmış heves kaçırmış gibi olmazmıyım ? Mesela diyelim ki şey dedim biz cuma dönsek daha iyi olur şöyle denilebilir “ annemle babamda dönücek bırakıp gelmek olur mu ? Aileside nereye bi kaç günlüğüne mi geldiniz. Bu baskılardan korkuyorum.

sevişme konusu çok mantıklı.
orada görümce eşi de var, aynı evin içinde. onca gün beraber olamayız, duş vs sıkıntı dese bence 12den vurur adamı.
tabi normal sıklıkları nasıl, ona da bağlı.
Normal sıklığımız her gün. Hatta izin günlerimizde günde 2 kere. Regl dönemimede gelmiyor ben eşime laf arası köyde özliceksin haberin olsun diyim bari :)

tam bi dahakini bekleme, daha çok zaman var. ama ara ara konusu açıldıkça söyle. kavga etmeden. hayal ettiklerini, başbaşa zaman geçirmek istediğini, daha genç olduğunuzu, hazır çocuk yokken aranızdaki sevgi ve cinsel çekimi arttırmak için bunların güzel fırsatlar olduğunu falan söyle.
Söyleyeceğim çok sağolun gitmeden söylemiyimde heves kaçmasın ön yargı oluşmasın gidip gelince eşim kesin evimi özledim dicek ordan girerim konuya.

Sevene bir şey denmez canım benim.
Benim de kocanın tüm sülalesi çok çok iyidir. Ama sıkılırım.
Ben evime gelmek isterim ya sessizlik isterim bir kaç saat sonra.
Bazen çok zoruma gidiyor izin günümü bile komple sıkılıyorum diye aileme ayırmayıp evime gelipte tüm bayramı köyde geçirmek. Çözücem bu konuyu konuşacağım eşimle ortak nokta bulamıyorsak tatiilerde ayrılırız.

Bende çok üzülüyorum. Bi de giderken arabayla görümcenin kocasıda geliyor bizle:) dönüştede takılcaklar. Bu bayram çok acemiliğime geldi be güzelim keşke çok önce konu açsaydım bilemedim tamam olur dedim konuşamadım. Şimdide nasıl konuşayım herşey hazır planlanmış heves kaçırmış gibi olmazmıyım ? Mesela diyelim ki şey dedim biz cuma dönsek daha iyi olur şöyle denilebilir “ annemle babamda dönücek bırakıp gelmek olur mu ? Aileside nereye bi kaç günlüğüne mi geldiniz. Bu baskılardan korkuyorum.
Heves kaçacak ne var anlamadım.
Ben banyo yapamayacam desen anlamaz mı?
Anladım ki rahat edemeyecem dersin.
Ailesine evet bir kaç günlüğüne geldik dersiniz,ama diyorum ya sadece sen değil eşin de sıkılmalı orada.
O da seni özlemeli.
Yani köyde sıkılmak sadece bana özel bir durum galiba.

Back
X