• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
İş niye adam anasını babasını görmesine mi geldi ki ya?
zaten aynı şehirde yaşıyorlarmış normalde köyde yaşamıyorlar ki, ben mi yanlış okudum?
Konu sahibi benim de eşimin ailesi memlekette, o da orda doğmuş büyümüş ilk fırsatında oraya gitmek istiyor. Dediğiniz durumlar tamamen doğru, ben kv den yana sıkıntı yaşamıyorum ama o hizmet ederken de oturmak olmuyor. Bütün sene çalışıyosunuz izninizi de bu şekilde geçirmek istememeniz doğal, eşinizin isteği de doğal. Kırmadan sakince sizin de ailenizin olduğunu, onunla baş başa da tatil yapmak istediğinizi söyleyin. Bunun programını yapan siz olun ailesi değil. Eşinizle beraber yapın.
ben şöyle bir çözüm buldum, biz kısa tatillerde fırsatımız olduğu boşluklarda eşimle değerlendiriyoruz vaktimizi, bayramlarda genelde ailesi ile geçiriyor. Ben de kendim bi plan yapmadıysam dahil oluyorum, yoksa kendi planımı uyguluyorum. Biz böyle bir orta yol bulduk açıkçası. Ne onun beni engellemeye hakkı var ne de benim onu.

E gideriz demissiniz zaten.
Yani bu bayram gidilmemesi ayıp,demissiniz bikere.
Diğerlerini konusursunuz 1 sene var daha.
Ben olsam gider gezmediğim yerleri görmek istiyorum diye program yapardım.
Esinizle gezersiniz iste ne güzel.
Söyledim canım son 2 gün gezilcek. Lakin görümcem eşi cocuğuda var yani eşimle başbaşa olamayacağım. Rahat edemeyeceğim. Çocuğun uykusu geldi durmuyor gidelim aç bilmem ne al dayısı bak falan filan. Bu bayram böyle olsun artık huzur kaçırmayyaım diğer bayramlara bakacağım.

Benim eşimde köyde büyümüş ona kalsa oraya tasinalim ister ama ben hiç sevmiyorum onun köyünü evlenirken bu isteğini öngördüğüm için baştan konustum sene 1 hafta beraber gideriz sonra kendi isterse tek başına gidebilir benimde köyde yerim yurdum var diye. Anlayışla karşıladı. Bence yılda bir bayramı çok görmeyin. Ben gittiğimde kaynanamlarla gidiyorum tüm işi onlar yapıyor bende dağ tepe geziyorum. Neden oraya gittim diye herşeyi yapmak zorunda kalıyorum ki ben tatilimden kismisim çalışıyorum oraya gitmişim sizde yapmayın inanın kafanız daha rahat oluyor.
Bende çalışıyorum tatilimden ve paramızdan gidiyor. Sağolun ayarlayacağım.

Gelin olma eğer temizlik ev işi anlamında kullanılıyorsa benim kulağımı tırmalayan bir cümledir. Gelin değil kızı olarak görmelidir. Yüzde birden daha fazladır o oran emin olun. Tamamen yaşam tarzı ve kültürle ilgili. Neyse umarım konu i sahibi sorununu çözer.
Sizi bilgilendiricem seviyorum burayı ilk başlara göre çok daha iyiyim. Bakın ilk zamanlar 2 3 haftada aileme gidince eşim daha yeni gittik rahat edemiyorum der akşamına kardeşime gidelim mi derdi. Bekarken alışmış arka sokaktaki kardeşine ilk başlarda haftanın 4 5 günü akşam yemek çay hep giderdik. İşine gelince gidebiliyormuşsun demekki biyere dedim. Susmadım her evimize müdahelede rahatsız oluyorum dedim. Ailesi her köy mevzusunda sıkıştırdığında başka yerede gidebiliriz ne bu dedim. Çok zor geldim bu noktaya bozmak istemiyorum

İş niye adam anasını babasını görmesine mi geldi ki ya?
zaten aynı şehirde yaşıyorlarmış normalde köyde yaşamıyorlar ki, ben mi yanlış okudum?
Konu sahibi benim de eşimin ailesi memlekette, o da orda doğmuş büyümüş ilk fırsatında oraya gitmek istiyor. Dediğiniz durumlar tamamen doğru, ben kv den yana sıkıntı yaşamıyorum ama o hizmet ederken de oturmak olmuyor. Bütün sene çalışıyosunuz izninizi de bu şekilde geçirmek istememeniz doğal, eşinizin isteği de doğal. Kırmadan sakince sizin de ailenizin olduğunu, onunla baş başa da tatil yapmak istediğinizi söyleyin. Bunun programını yapan siz olun ailesi değil. Eşinizle beraber yapın.
ben şöyle bir çözüm buldum, biz kısa tatillerde fırsatımız olduğu boşluklarda eşimle değerlendiriyoruz vaktimizi, bayramlarda genelde ailesi ile geçiriyor. Ben de kendim bi plan yapmadıysam dahil oluyorum, yoksa kendi planımı uyguluyorum. Biz böyle bir orta yol bulduk açıkçası. Ne onun beni engellemeye hakkı var ne de benim onu.
Çok doğru anlamışsınız aileler burda köyde evleri var yerleşicekleri ev akrabası anneanne teyze genelde hep memlkette. Eşime akraba ziyareti yapmayacağımı gidersek gezmek istediğimi söyledim. Beni rahatsız eden gitmek değil ailesinin baskısı. Baskıdan dolayı gitmek istemiyorum gidince dahada artıcak istekleri sıkıldım. Çözüm öneriniz için teşekkür ederim eşimin ailesi plan yaptığında “ anne biz konuşur ayarlarız siz planlamayın bunları” diyeceğim. Alınırlar sonra düzelirler. Eşimlede kızmadan konuşacağım o kadar doldum ki adama sürekli sitem ediyorum niye gidiyoruz diye. Üstelik kendi fikrimi söylemeyip suçluyorum. Ne zaman ihmal ettim süreklimi gidiyoruz neden böyle yapıyorsun diyor ifade edemiyorum kendimi. Neden bilmiyorum mesela eşim diyorki az kalıyoruz erken izne çıkabilseydin iyi olurdu. Sinirleniyorum ne köymüş ya yetmiyormu 4 gün demek istiyorum. Erken çıkarsamda o kadar kalamam demek istiyorum içten içe kızıyorum ona ama dışa vurmuyorum.

Anlıyorum 5 günlüğüne gidebiliyoruz sadede tatili bölemiyoruz son kararım şöyle diğer bayramda hiç gitmemek inşAllah Allah kerim :)
Bayramda gitmemek bana cok sey geldi ya
Ne bilim
Sonucta 2 bayram var
Yilda 2 kere gitsen diger zaman gitmesen ok de
Yani bilemedim

Anlıyorum 5 günlüğüne gidebiliyoruz sadede tatili bölemiyoruz son kararım şöyle diğer bayramda hiç gitmemek inşAllah Allah kerim :)
Sanirim ben konuyu farkli algiladim
Kv kp ayni yerde yasiyosunuz
Memlekete beraber gidiyosunuz
Sonradan anladim bunu pardon

Ben böyle şeylerin hep evlenmeden konuşulması taraftarıyım kendim de öyle yaptım. Gitmeden eşinize bir şeyler söyleyip yaptığınız işi tatsız hale getirmeyin. Tamam demişsiniz lafınızın arkasında durup eşinizi orda onure etmek en doğrusu. Döndükten sonra sorun çıkarmadan bu işi konuşun derim ben. Mesela bir bayram orda bir bayram sizde geçirmeyi teklif edebilirsiniz. Ama neden bu kadar ailesine düşmanca yaklaştığınızı anlayamadım. Kardeşi ve eşi de sizinle gezmeye gelince ne oluyor mesela niye bu bile sizin için sorun. Bi adamı seviyorsanız onun sevdiklerine bu kadar negatif olmak bana doğru gelmiyor size bir kötülükleri oldu ise o ayrı tabi

Ben böyle şeylerin hep evlenmeden konuşulması taraftarıyım kendim de öyle yaptım. Gitmeden eşinize bir şeyler söyleyip yaptığınız işi tatsız hale getirmeyin. Tamam demişsiniz lafınızın arkasında durup eşinizi orda onure etmek en doğrusu. Döndükten sonra sorun çıkarmadan bu işi konuşun derim ben. Mesela bir bayram orda bir bayram sizde geçirmeyi teklif edebilirsiniz. Ama neden bu kadar ailesine düşmanca yaklaştığınızı anlayamadım. Kardeşi ve eşi de sizinle gezmeye gelince ne oluyor mesela niye bu bile sizin için sorun. Bi adamı seviyorsanız onun sevdiklerine bu kadar negatif olmak bana doğru gelmiyor size bir kötülükleri oldu ise o ayrı tabi
Haklısınız aslında keşke bizde konuşsaydık. Şuan huzursuzluk çıkarmayacağım sonra geldiğimde sürekli istemediğimi söylerim. Eşimde farkında zaten yapıcağını sanmıyorum ailesi durmicaktır. İnanın düşmanlıktan değil kendileri ben balayındaykende peşimden geldiler. Bakın pazar izin günümüz görümcem görüntülü arıyor üst üstte 2 defa müsait değildik açmadık eşime bağırıyor neden açmadın diye. Hiç yalnız bırakmıyor anlayış yok neden banada almadın beni çağırmadın diye sürekli laflarından bıktım.

Cidden gelinlik böyle bişey mi ? Abartıyorum yani ben ? Oladabilir aslında haklısınız bu yönden bakmamıştım. Bide şunu düşünüyorum düzenli çalışıyorum herkese olan bayram tatili bana eziyet geçicek. İstedşğim zaman kahvaltı yapamicsö istediğim zaman duş alamicsm istediğim zaman uyuyamicam. Gelcem eve çamaşır derken hop yarın iş. Görümcemin bitmeyen istekleri çocuğunu sürekli eşime kitlemesi kayınçosunun rahatlığı kv bitmeyen akrabaları. Ruhum daralıyor.
kimse kimseye gelin oldun, gelin oldugun kapiya hizmetci olacaksin diyemez. ama kendi evindeki gibi, babanin evindeki gibi rahat olamayacagin da bir gercek. gelin var kaynana var ortamda.. tabiki gelinin kalkip cay doldurmasi beklenir veya kv kahvalti hazirlarken gelin uyusa goze batar. bence adabi muaserete baakrsak da boyledir. hazir olda asker gibi hizmetci olunmali demiyorum. beraber yiyip icip kaliyorsan kendine duseni yaparsin. yasli veya orta yasli insanlar da oglum geldi gelinim geldi diye hizmetcilik yapmak zorunda degil. yatili misafir ne kadar zor aslinda.. dedigim gibi bence siz o insanlarla vakit gecirmeyi sevmiyorsunuz. bir de is yapmayi sevmiyor olabilirsiniz, anneniz alistirmamis olabilir. oraya gidince de misafir gibi oturduysaniz laf carpitmaya baslamis olabilirler.

kimse kimseye gelin oldun, gelin oldugun kapiya hizmetci olacaksin diyemez. ama kendi evindeki gibi, babanin evindeki gibi rahat olamayacagin da bir gercek. gelin var kaynana var ortamda.. tabiki gelinin kalkip cay doldurmasi beklenir veya kv kahvalti hazirlarken gelin uyusa goze batar. bence adabi muaserete baakrsak da boyledir. hazir olda asker gibi hizmetci olunmali demiyorum. beraber yiyip icip kaliyorsan kendine duseni yaparsin. yasli veya orta yasli insanlar da oglum geldi gelinim geldi diye hizmetcilik yapmak zorunda degil. yatili misafir ne kadar zor aslinda.. dedigim gibi bence siz o insanlarla vakit gecirmeyi sevmiyorsunuz. bir de is yapmayi sevmiyor olabilirsiniz, anneniz alistirmamis olabilir. oraya gidince de misafir gibi oturduysaniz laf carpitmaya baslamis olabilirler.
Tüm öğrencilik hayatım boyunca hem okudum hem çalıştım eş işlerine çok vaktim yoktu. Üstüme düşenide yaparım sofrayı kurarım kaldırırım çay doldururum bazen giderken bişey yapar götürürm lakin günde 2 kere davet ettiklerinde ya da cumartesi akşam geceye kadar birlikte olupta pazar uyandırıp kahvaltıya hadi kardeşin geldi diye taciz ettikleri için yardım için inmiyorum. Kahvaltıya gidiyorum 3 saat sonra yemek diyor ısrar ediyor plan yapmışlar sormadan etmeden ee çamaşırım var dinlenmek istiyorum gitmicem eşim arada kalıyor bende ne yalan söyliyim işim varsa yardıma gitmiyorum sonra zaten toplamaya yardım ediyorum. İnanın amacım rahatlık değil 1 yılda boğuldum artık.

Haklısınız aslında keşke bizde konuşsaydık. Şuan huzursuzluk çıkarmayacağım sonra geldiğimde sürekli istemediğimi söylerim. Eşimde farkında zaten yapıcağını sanmıyorum ailesi durmicaktır. İnanın düşmanlıktan değil kendileri ben balayındaykende peşimden geldiler. Bakın pazar izin günümüz görümcem görüntülü arıyor üst üstte 2 defa müsait değildik açmadık eşime bağırıyor neden açmadın diye. Hiç yalnız bırakmıyor anlayış yok neden banada almadın beni çağırmadın diye sürekli laflarından bıktım.
bence yapman gereken orada ne kadar kalacaksan 3-4 gun falan kal, kaldigin zaman guleryuzlu ol. is yapılacaksa seni somurmedikleri surece tabi ki sen de isin ucundan tutacaksın. esimle gezeceğim diye kasma, gözlerine iyice batar. git akrabaları gez. zaten yeni evlisin, belki bir kısmına ilk defa gideceksin. kayınvaliden de gelinini etrafa göstermek isteyebilir, bence bu garip bi şey degil. daha sonra esine ben de kendi aileme gitmek istiyorum dersin. esin isterse ailesiyle kalsın, isterse seninle gelsin. sen hem gitmeyeyim demiyorsun, gidince de tripli davranıyorsun. ben esimle ailesine gittiğim zaman onunla basbasa gezeceğiz diye kasmam ki. esinle konuşup ayri tatil planı da yapabilirsin. bu isin taktiği yanlarında ne kadar istersen o kadar kalacaksın. kaldigin sure icinde guleryuzlu olup, islerin ucundan tutup surat asmaaycaksin, malzeme vermeyeceksin. bir kaç gun sonra hadi allaha ismarladik deyip istersen ailenin yanina istersen evine gideceksin.

bence yapman gereken orada ne kadar kalacaksan 3-4 gun falan kal, kaldigin zaman guleryuzlu ol. is yapılacaksa seni somurmedikleri surece tabi ki sen de isin ucundan tutacaksın. esimle gezeceğim diye kasma, gözlerine iyice batar. git akrabaları gez. zaten yeni evlisin, belki bir kısmına ilk defa gideceksin. kayınvaliden de gelinini etrafa göstermek isteyebilir, bence bu garip bi şey degil. daha sonra esine ben de kendi aileme gitmek istiyorum dersin. esin isterse ailesiyle kalsın, isterse seninle gelsin. sen hem gitmeyeyim demiyorsun, gidince de tripli davranıyorsun. ben esimle ailesine gittiğim zaman onunla basbasa gezeceğiz diye kasmam ki. esinle konuşup ayri tatil planı da yapabilirsin. bu isin taktiği yanlarında ne kadar istersen o kadar kalacaksın. kaldigin sure icinde guleryuzlu olup, islerin ucundan tutup surat asmaaycaksin, malzeme vermeyeceksin. bir kaç gun sonra hadi allaha ismarladik deyip istersen ailenin yanina istersen evine gideceksin.
Evet ben genelde surat asıyorum keyfim olmuyor enerjim düşüyor. Dün 2 kere arayan görümcem biz dışardayken yine görüntülü aramış geri döndü eşim eve gelince yine bağırıyor sonra diyorki ben aramadım. Hani görümcelik yapmıyorum kanarya abim kendi arıyor imajı vermek için. Bunları taktığım için ya da abi kardeş arasına girdğim için söylemiyorum sadece tavırlarını bilin diye. Bu bayram elimden geleni yapacağım sonraki bayram planı yapılırsada sesimi çıkaracağım.

Evet ben genelde surat asıyorum keyfim olmuyor enerjim düşüyor. Dün 2 kere arayan görümcem biz dışardayken yine görüntülü aramış geri döndü eşim eve gelince yine bağırıyor sonra diyorki ben aramadım. Hani görümcelik yapmıyorum kanarya abim kendi arıyor imajı vermek için. Bunları taktığım için ya da abi kardeş arasına girdğim için söylemiyorum sadece tavırlarını bilin diye. Bu bayram elimden geleni yapacağım sonraki bayram planı yapılırsada sesimi çıkaracağım.
daha cooook acemisin. görümcen arayacak, sen muhatap olmayacaksın, esin kardeşiyle ne konuşuyorsa konussun. o gitmek isterse gitsin, sen evde kal kendi planını yap. onlar kotu olabilir, düşüncesiz de olabilir. sen kendine bak. yapman gereken seyleri yap, gerisine kafa yorma. ama normal zamanda gidip bayramda tepki koyarsan ihale sana kalır.

daha cooook acemisin. görümcen arayacak, sen muhatap olmayacaksın, esin kardeşiyle ne konuşuyorsa konussun. o gitmek isterse gitsin, sen evde kal kendi planını yap. onlar kotu olabilir, düşüncesiz de olabilir. sen kendine bak. yapman gereken seyleri yap, gerisine kafa yorma. ama normal zamanda gidip bayramda tepki koyarsan ihale sana kalır.
Sağolun burda ablam gibi oldunuz. Fikir danışacağım kimsem yok annem kızıyım ne kadar yardım edebilir ki abim bilmez yengem biraz destek onada sonuçta herşeyi anlatamıyorum arkadaşlarada anlatılmaz. Benim insanları yargılamayıp plan yapmam gerekiyor anlaşılan. Aslında yıllık izinde karadeniz turu düşünüyorduk görümcemin aklında kalmış sorup duruyor ne zaman gidiyorsunuz benide çağırın diye. Vakit geçirmek istemememin sebebi bu aslında düşüncesiz halleri daha 1 sene evli abisinin evine aldığı pastaya kadar istiyor. Acemi olduğum için “ a canım malesef biz karı koca gidicez “ diyemiyorum. Sanırım artık diyeceğim.

Sağolun burda ablam gibi oldunuz. Fikir danışacağım kimsem yok annem kızıyım ne kadar yardım edebilir ki abim bilmez yengem biraz destek onada sonuçta herşeyi anlatamıyorum arkadaşlarada anlatılmaz. Benim insanları yargılamayıp plan yapmam gerekiyor anlaşılan. Aslında yıllık izinde karadeniz turu düşünüyorduk görümcemin aklında kalmış sorup duruyor ne zaman gidiyorsunuz benide çağırın diye. Vakit geçirmek istemememin sebebi bu aslında düşüncesiz halleri daha 1 sene evli abisinin evine aldığı pastaya kadar istiyor. Acemi olduğum için “ a canım malesef biz karı koca gidicez “ diyemiyorum. Sanırım artık diyeceğim.
Kanaryacım günaydın.

Şu başbaşa tatil olayını ya da pasta işini eşin neden söylemiyor kardeşine.
Bir iki defa "eşimle yiyeceğiz,eşimle başbaşa olmak istiyorum,eşimi özledim,işten güçten başbaşa bir gezemedik vs." dese görümce susar bence.

Ben konuşurum mesela. "Kocamı özledim,ayol! Bir rahat bırakın" derim,az cilve az sitemle. Ama eşim benden önce atılır,"siz bize bakmayın,bizim programımız ayrı,sonra sizle de gezeriz,şimdi karımla yalnız kalmak istiyorum" der.

Senin eşin seninle olmak istemeli Kanarya. Başbaşa olmak istemeli. Planlar yapmalı. Hayaller kurmalı.
O çizgi çekerse insanlar bir konuşur,iki söylenir,üçüncü de duymazsın bile.

bende evleneli ağustosta 2 sene olacak izmirde yaşıyoruz eşimle ailem balıkesirde eşimin ailesi burada olduğu için biz bayramı benim ailemin yanında köyde geçiriyoruz. bence olması gereken bu bende çalışan biri olarak sadece tatillerde ailemi görebiliyorum. eşimin ailesi burada olduğu için sıkıntı olmuyor gurbette olan ve aile özlemi çeken bizleriz kimse kusura bakmasın . tatillerde de tabiki bizim ailelere gidilmesi gerekiyor.

Keske karadenizli bi kocam olsa da bayramda beni köyüne götürse :))

Konuyu cok detayli okumadim. Ben olsam seve seve giderdim. Bayramda kalabalik severim ben ya, yillik iznimi köyde harcamam ama bayram olur. Nereli tam olarak? Trabzon, rize?

Acin bakin cevredeki gezilecek yerleri, gozunuze kestirin 2 yer. Atiyorum "uzungölü merak ediyorum, bayramin ilk gunu buyuklerle gecsin gider gezeriz ne dersin" diyin esinize.

Buna yok diyorsa, problem cikariyorsa sorununuz baska zaten, köye gitmekten cok öte.

Kanaryacım günaydın.

Şu başbaşa tatil olayını ya da pasta işini eşin neden söylemiyor kardeşine.
Bir iki defa "eşimle yiyeceğiz,eşimle başbaşa olmak istiyorum,eşimi özledim,işten güçten başbaşa bir gezemedik vs." dese görümce susar bence.

Ben konuşurum mesela. "Kocamı özledim,ayol! Bir rahat bırakın" derim,az cilve az sitemle. Ama eşim benden önce atılır,"siz bize bakmayın,bizim programımız ayrı,sonra sizle de gezeriz,şimdi karımla yalnız kalmak istiyorum" der.

Senin eşin seninle olmak istemeli Kanarya. Başbaşa olmak istemeli. Planlar yapmalı. Hayaller kurmalı.

O çizgi çekerse insanlar bir konuşur,iki söylenir,üçüncü de duymazsın bile.
Günaydın canım. Duymasam eşim haksız söylemiyor derim. Çay içiyoruz görümcem villa kiralayalım abi 2 aile tatile gidelim dedi. Eşimde “ iyi gidin siz bize ne bakıyonuz” dedi. Bi kerede görümcemle kaynanamın mutfağındayken eşim işten geldi benimle ilgileniyor görümcemde “ hayırdır abi ölcekmi kız napıyorsun” dedi. Eşimde özledim olum çalışıyoruz biz göremiyoruz birbirimizi dedi. Daha yeni kuzenine yıllık izinde köye gelemeyiz başka planlarımız var dedi. Söylemese dicem ki benim koca da iş yok beş para etmez oturur konuşurum fakat söylüyorda. Çoğu zaman kardeşi çirkefleştiği için söylemeye bile gerek duymayıp genelde kendi bildiğini yapar. Bi de ilk zamanlar kardeştir diyordumda ben de alıyordum pasta hatta sıkılıyordur gelsin diyordum bilemedim 25 yaşında kızın böyle yapıcağını 🙈 Tekrardan sağolun sorun kendimde o yüzden size danışıyorum hep fevri olmayayım ne yapayım nasıl yöneteyim diye 🙈

Back
X