• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
bende evleneli ağustosta 2 sene olacak izmirde yaşıyoruz eşimle ailem balıkesirde eşimin ailesi burada olduğu için biz bayramı benim ailemin yanında köyde geçiriyoruz. bence olması gereken bu bende çalışan biri olarak sadece tatillerde ailemi görebiliyorum. eşimin ailesi burada olduğu için sıkıntı olmuyor gurbette olan ve aile özlemi çeken bizleriz kimse kusura bakmasın . tatillerde de tabiki bizim ailelere gidilmesi gerekiyor.
Güzelim eşimin ailesi alt katımda :) burdalar yani köyde evleri var cümbür cemaat gidiyorlar bizde zorundaymışız gibi davranıyorlar :)

Keske karadenizli bi kocam olsa da bayramda beni köyüne götürse :))

Konuyu cok detayli okumadim. Ben olsam seve seve giderdim. Bayramda kalabalik severim ben ya, yillik iznimi köyde harcamam ama bayram olur. Nereli tam olarak? Trabzon, rize?

Acin bakin cevredeki gezilecek yerleri, gozunuze kestirin 2 yer. Atiyorum "uzungölü merak ediyorum, bayramin ilk gunu buyuklerle gecsin gider gezeriz ne dersin" diyin esinize.

Buna yok diyorsa, problem cikariyorsa sorununuz baska zaten, köye gitmekten cok öte.
Rizede 3 5 saat yakınlıkta. Son 2 gün gezicez olur dedi sorun çıkarmadı. Rize trabzonda aklımızda ama görümcem de köyde ben onlarla karadeniz gezmek istemiyorum.

Sağolun burda ablam gibi oldunuz. Fikir danışacağım kimsem yok annem kızıyım ne kadar yardım edebilir ki abim bilmez yengem biraz destek onada sonuçta herşeyi anlatamıyorum arkadaşlarada anlatılmaz. Benim insanları yargılamayıp plan yapmam gerekiyor anlaşılan. Aslında yıllık izinde karadeniz turu düşünüyorduk görümcemin aklında kalmış sorup duruyor ne zaman gidiyorsunuz benide çağırın diye. Vakit geçirmek istemememin sebebi bu aslında düşüncesiz halleri daha 1 sene evli abisinin evine aldığı pastaya kadar istiyor. Acemi olduğum için “ a canım malesef biz karı koca gidicez “ diyemiyorum. Sanırım artık diyeceğim.
sen kari koca gideceğiz demeyebilirsin de, onu esin de diyebilir. yani onemli olan senin ve esinin ağız birliği etmeniz. senin de yapacaklarını onların gözüne sokmadan yapman. ama anladigim kadarıyla esinle bile ortaklasa karar almamissin. taviz vermeyeceğim diye yaklaşırsan o zaman daha agresif olman gerek, bazen de gemileri yakman gerek. daha sakin is yapmam gerekiyor diyorsan, o zaman esinle anlaşacaksın, esinin ailesine de vakit ayıracaksın, onlarla Guzel vakit geçirip, kendi planına devam edeceksin

ben olsam gittiğimde sadece bayramın ilk günü evde oturur diğer günlerde sürekli eşimle gezerim, gelmişken memleketin doğal güzelliklerini göreyim diye.
öyle kendimi hizmete falan da vermem, çalışan kadının bayramda kaynanasının misafirlerine hizmet etmesi bana fazla geliyor.

sen kari koca gideceğiz demeyebilirsin de, onu esin de diyebilir. yani onemli olan senin ve esinin ağız birliği etmeniz. senin de yapacaklarını onların gözüne sokmadan yapman. ama anladigim kadarıyla esinle bile ortaklasa karar almamissin. taviz vermeyeceğim diye yaklaşırsan o zaman daha agresif olman gerek, bazen de gemileri yakman gerek. daha sakin is yapmam gerekiyor diyorsan, o zaman esinle anlaşacaksın, esinin ailesine de vakit ayıracaksın, onlarla Guzel vakit geçirip, kendi planına devam edeceksin
Beynim şey diyor “ ayıp olur öyle denmez şimdi eşine öyle söylersen ailesini istemiyor olursun neyse sus sesini çıkarma” . Fakat artık beynim umrumda değil.

Rizede 3 5 saat yakınlıkta. Son 2 gün gezicez olur dedi sorun çıkarmadı. Rize trabzonda aklımızda ama görümcem de köyde ben onlarla karadeniz gezmek istemiyorum.

Esin ne diyor peki?
Mutlaka birlikte gezilecek mi diyor?

Yani birlikte de gezilir ama bir cift olarak basbasa da bir seyler yapmalisiniz. Esin sanirim bunun bilincinde degil.

ben olsam gittiğimde sadece bayramın ilk günü evde oturur diğer günlerde sürekli eşimle gezerim, gelmişken memleketin doğal güzelliklerini göreyim diye.
öyle kendimi hizmete falan da vermem, çalışan kadının bayramda kaynanasının misafirlerine hizmet etmesi bana fazla geliyor.
Banada fazla geliyor. Eşiminde tüm akrabaları köyde bayada kalabalıklar. Ondan da her sene böyle köy muhabbetinin çıkmasından çekiniyorum

Esin ne diyor peki?
Mutlaka birlikte gezilecek mi diyor?

Yani birlikte de gezilir ama bir cift olarak basbasa da bir seyler yapmalisiniz. Esin sanirim bunun bilincinde degil.
Hiç konuşmadık ailesi böyle bişeyde kavga çıkarır kalp kırarım. Mesela gezmek için yer ayarladık eşim söyledi biz kanaryayla gezicez diye kaynanam hemen iyi alır kardeşini kocasını gezersniz dedi. Muhtemelen o da evde onlar varken ayıp olur diye düşünür. Davet etmezsek kardeşi bağırır niye götürmüyorsun düşüncesiz diye. Anneside kardeşini çağırsana diye bağırır. Bi kere misafir vardı tek ağırlamak istedim görümcemi çağırmadım Eşimde beni dinledi bi ton laf yaptı annesi kardeşini neden çağırmadın diye. Kardeşide aynı şekilde. Aile yapıları böyle ayrılmazmış çağırılması gerekirmiş bla bla bla. Nasıl çözücem ki bu durumu ? Fikrime saygı duymayan biri olunda çok sinirleniyorum yani istenmiyorsunuz ne diye takılıyorsunuz dimi ?

Banada fazla geliyor. Eşiminde tüm akrabaları köyde bayada kalabalıklar. Ondan da her sene böyle köy muhabbetinin çıkmasından çekiniyorum

eşiniz ilk gün dışındaki günler için plan yapıyor mu ? bence net dille söyleyin, gitmişken gezip görelim eve tıkılmayalım diyin.
ha olur da orada arkanızda durup sizi evden koparmazsa seneye sözünde durmuyorsunuz der gerçekçi bir nedenle gitmezsiniz.

Hiç konuşmadık ailesi böyle bişeyde kavga çıkarır kalp kırarım. Mesela gezmek için yer ayarladık eşim söyledi biz kanaryayla gezicez diye kaynanam hemen iyi alır kardeşini kocasını gezersniz dedi. Muhtemelen o da evde onlar varken ayıp olur diye düşünür. Davet etmezsek kardeşi bağırır niye götürmüyorsun düşüncesiz diye. Anneside kardeşini çağırsana diye bağırır. Bi kere misafir vardı tek ağırlamak istedim görümcemi çağırmadım Eşimde beni dinledi bi ton laf yaptı annesi kardeşini neden çağırmadın diye. Kardeşide aynı şekilde. Aile yapıları böyle ayrılmazmış çağırılması gerekirmiş bla bla bla. Nasıl çözücem ki bu durumu ? Fikrime saygı duymayan biri olunda çok sinirleniyorum yani istenmiyorsunuz ne diye takılıyorsunuz dimi ?

bunu eşiniz çözecek. kardeşine istemediğini gerekirse 1000 kere söyleyecek. saygı duymazsa gerekirse kardeşlik bağlarının bozulacağını söyleyecek, artık kendi ailesi olduğunu söyleyecek.
aslında bunlar sizin cümleleriniz olacak tabi ki. ama siz eşinize tatlı tatlı, evinizde neşe içinde ve yeri gelince üzgün kız çocuğu gibi anlatacaksınız bunu. size kıyamayacak yani. sonra bu lafları kardeşine kendi fikri gibi söyleyecek.

herkesin ailesi ayni degil, şartları da ayni degil, senin esinin ailesi mudaheleci ve kıskanç. ayrica senin yasin kucuk ve ailen de çok baskin degil. o yüzden bence yapacagını zamana yayarak, sabrederek yapman gerek. tamamen rest cekemezsin, kavga buyur, onlarla basedemezsin. bence esinle gezeceksen baska bir zaman plan yap. ya da koyden erken donun, baska bir yere gidin, onların yanındayken biz basbasa gezeceğiz dersen daha çok rahatsız ederler seni

Kanarya bence bu bayram git. İş yapma ya da yapıyormuş gibi görün. Mesela bir kere çay koy ya da kendi yediğini kaldır yıka. Onların işine karışma yani. Bir de bayramın ilk günü bayramlaşın sonra da gezin. Aslında bunların hepsini evlenmeden önce konuşulmalı. Kavga edecekseniz de sevgili iken edin.

bunu eşiniz çözecek. kardeşine istemediğini gerekirse 1000 kere söyleyecek. saygı duymazsa gerekirse kardeşlik bağlarının bozulacağını söyleyecek, artık kendi ailesi olduğunu söyleyecek.
aslında bunlar sizin cümleleriniz olacak tabi ki. ama siz eşinize tatlı tatlı, evinizde neşe içinde ve yeri gelince üzgün kız çocuğu gibi anlatacaksınız bunu. size kıyamayacak yani. sonra bu lafları kardeşine kendi fikri gibi söyleyecek.
Ben nasıl söyleceğimi bilmediğim için hep eşimi yargıladım neden gidemiyorız neden her evli çift gibi birlikte plan yapamıyoruz vakit geçiremiyoruz dedim. Kahveyemi gidiyorum ben seni yalnızmı bırakıyorum hakkımı yeme dedi. “ ne diyeceğim ki başka kimse gelmesin mi ?

eşiniz ilk gün dışındaki günler için plan yapıyor mu ? bence net dille söyleyin, gitmişken gezip görelim eve tıkılmayalım diyin.
ha olur da orada arkanızda durup sizi evden koparmazsa seneye sözünde durmuyorsunuz der gerçekçi bir nedenle gitmezsiniz.
Tekne gezisi ve sahil planı yaptım. Olur gideriz dedi kanaryayla gezicez dedi ailesne. Sonra sormadan etmeden plana kardeşi kocası dahil oldu.

Ben nasıl söyleceğimi bilmediğim için hep eşimi yargıladım neden gidemiyorız neden her evli çift gibi birlikte plan yapamıyoruz vakit geçiremiyoruz dedim. Kahveyemi gidiyorum ben seni yalnızmı bırakıyorum hakkımı yeme dedi. “ ne diyeceğim ki başka kimse gelmesin mi ?

bebeğim ben seninle başbaşa gezmek istiyorum, o kalabalığın içinde elinde bile tutamam ki diyip yanağından bir makas alsanız bence çözülür :)

herkesin ailesi ayni degil, şartları da ayni degil, senin esinin ailesi mudaheleci ve kıskanç. ayrica senin yasin kucuk ve ailen de çok baskin degil. o yüzden bence yapacagını zamana yayarak, sabrederek yapman gerek. tamamen rest cekemezsin, kavga buyur, onlarla basedemezsin. bence esinle gezeceksen baska bir zaman plan yap. ya da koyden erken donun, baska bir yere gidin, onların yanındayken biz basbasa gezeceğiz dersen daha çok rahatsız ederler seni
Nasılda üstüne bastınız baş edemiyorum anasıyla kızıyla yükleniyorlar eşimi daha gitmeden annesi başladı gezmek istiyorsan alırsın ananı gardaşımı gideriz hep birlikte diye. Hep birlikteyken eşim tek gidicez der demesinede bir sürü kavga gürültü olur. Karışırsam sen ne karışıyorsun derler tatsızlık çıkar. Bekarkende tam tersiyle ya annem baskıcıydı evlendik annemin sesi çıkmıyor ailesi birden oğulları kaçıcak gibi sarmaya başladılar.

Kanarya bence bu bayram git. İş yapma ya da yapıyormuş gibi görün. Mesela bir kere çay koy ya da kendi yediğini kaldır yıka. Onların işine karışma yani. Bir de bayramın ilk günü bayramlaşın sonra da gezin. Aslında bunların hepsini evlenmeden önce konuşulmalı. Kavga edecekseniz de sevgili iken edin.
Ben böyle şeylern evlilikte sorun olabileceğini düşünmüyordum kimsede söylemedi. Şükür ki çözülmeyecek şeyler değil. Az kalsın eşimle huzur kaçırıyordum buraya konu açmasaydım. Aslında bende sıkıntı eşim yoksa çekiniyor benden. Dün erkek arkadaşıyla biyere gidicekti sende gel dedi yok gidin erkek erkeğe dedim “ ama kızma bana sonra tamam mı beni bıraktın deme ne istersin alıyım sana “ dedi. Ben eşimin bu merhametl yanını kullanmak yerine hep kavga çıkardım ailesine olan sinirimden

bebeğim ben seninle başbaşa gezmek istiyorum, o kalabalığın içinde elinde bile tutamam ki diyip yanağından bir makas alsanız bence çözülür :)
Mantıklı umarım çözülür. Zaten artık eskisi gibi değilim dilimde açıldı konu açılırsa ailesiyle konuşma arasında da eşimle gezmek istediğimi birbirimize vakit ayıramadığımızı söyleyeceğim :)

Nasılda üstüne bastınız baş edemiyorum anasıyla kızıyla yükleniyorlar eşimi daha gitmeden annesi başladı gezmek istiyorsan alırsın ananı gardaşımı gideriz hep birlikte diye. Hep birlikteyken eşim tek gidicez der demesinede bir sürü kavga gürültü olur. Karışırsam sen ne karışıyorsun derler tatsızlık çıkar. Bekarkende tam tersiyle ya annem baskıcıydı evlendik annemin sesi çıkmıyor ailesi birden oğulları kaçıcak gibi sarmaya başladılar.
oyle olur. benim sana tavsiyem, bayramda git oraya, planlamayı da onlar yapsın, akraba gezilecekse gezilsin, gezme yapılacaksan beraber yapın. hiiic esimle gezeceğim diye kendini kasma, bunlar seni yanliz bırakmaz. benim esimin ailesi de ona çok düşkün, ama bir gun onlarla takilirsak, bir gun de gidin kendiniz gezin derler, hatta çocuklarıma da bakarlar Allah razı olsun. esim de bir sefer ailesi ile takılırsa, bir sefer basmasa gezmek ister. senin esinle konuşman gerek. ama bu konuşmalarda ben gitmem etmem dersen, sen sorun cikaran konuma düşersin. o yüzden bayramda beklentiler neyse ona gore davran, 3 gun sonra da esin seni otobüse bindirsin, annenlere gec. emin ol esin orada sürekli ic ice olunca sikilir, birbirlerine sararlar.

Günaydın canım. Duymasam eşim haksız söylemiyor derim. Çay içiyoruz görümcem villa kiralayalım abi 2 aile tatile gidelim dedi. Eşimde “ iyi gidin siz bize ne bakıyonuz” dedi. Bi kerede görümcemle kaynanamın mutfağındayken eşim işten geldi benimle ilgileniyor görümcemde “ hayırdır abi ölcekmi kız napıyorsun” dedi. Eşimde özledim olum çalışıyoruz biz göremiyoruz birbirimizi dedi. Daha yeni kuzenine yıllık izinde köye gelemeyiz başka planlarımız var dedi. Söylemese dicem ki benim koca da iş yok beş para etmez oturur konuşurum fakat söylüyorda. Çoğu zaman kardeşi çirkefleştiği için söylemeye bile gerek duymayıp genelde kendi bildiğini yapar. Bi de ilk zamanlar kardeştir diyordumda ben de alıyordum pasta hatta sıkılıyordur gelsin diyordum bilemedim 25 yaşında kızın böyle yapıcağını 🙈 Tekrardan sağolun sorun kendimde o yüzden size danışıyorum hep fevri olmayayım ne yapayım nasıl yöneteyim diye 🙈
Kanaryacım,eşin söylüyorsa ya da eşin seninle beraber başbaşa olmak istiyorsa o kadar uzun bayram tatilinde köyde ne işiniz var canım benim?

O kadar sık kayınvalidede yemekte,kahvaltıda ne yapıyorsunuz yani?

Bak benim görümcem de çok sık görüşmek ister ama sadece ister biz uygunsak,gideriz,değilsek gitmeyiz.
O da tatil ister,geziye çıkalım der. Biz açıkça söyleriz,"o kocaman tatile yazık değil mi birbirimizle görüşemeden" diye.

Onlar kardeşle yiyecekler,içecekler,gezecekler diye ben bayramda,tatilde,hafta sonunda kocamı özleyeyim. Niye?

Ama bu düğümü eşin çözecek. O isteyecek seninle olmayı. Köye gidince ben Kanarya ile ne kadar sohbet edebilecem,başbaşa kalamayacaz,sevişemeyecez,banyo nasıl yapacaz? Bunları hiç mi düşünmüyor eşin? Hiç mi özlemez?

Ben başkasının evinde tuvalete bile girmem,eşim bilir. Nasıl duş yapılacak? Yazın günde iki defa duşa giriyoruz.

Dün bile görümce 15 temmuzu sordu,benim kahkaha attım,"o gün bizim için kocaman bir soru işareti" dedim. Herkes güldü,görümce mırıldandı,maça döndük. Ki ben görümcemi çok severim. Yine de bir tam günümü onunla geçirmem. Geçirmek de istemem.

Çok uzun yazıyorum,sıktıysam kusura bakma.
Çok gençsin, ileride üzülme. Eşin sana bir kere bağlandı mı aranıza hiç kimse girmez.
Ama o bağ oluşmazsa üzgünüm hep birileri program yapar,siz de katılırsınız.

Back
X