- 5 Nisan 2018
- 105
- 87
-
- Konu Sahibi askimunteha
Bana da oyle dediler.olsun ya uzulme 2. erkek olur insallah. Zaten kizin erkege benziyor bunun devami kesin erkek merak etme diyenler bile oldu. Devami da neyse artik Benim de kayinbabamin soyu pek devam ettirilesi bir soy degil ama iste erkek olursa mecbur nesilden nesile altarilacak asil soyadlari
Canim anam babam valla.Kimsenin onlari 2. Plana atmasina izin vermem. Beslediler buyuttuler binbir zorlukla okuttular is guc sahibi ettiler. Ama ben gittim kocamin ailesinin bireyi oldum yook yeeeaa olduu. baskaa ?
Katiliyorum. Esimin ne annesini ne babasini gunahim Kadar sevmem. Bence onlar da beni sevmiyor hissediyorum bunuÇok hadsiz bir söylem yahu..
Ayıp denen bir şey var.
Çocuk mevzusunda sadece hayırlı evlat olsun denir.
Millet iyice hadsiz olmuş.
Aman ben evlenirsem eşimin soyu aktarılsa ne aktarılmasa ne..
Zaten üç günlük dünya, ölüp gideceğim..Hiç umrumda olmaz..
Aynen, eşin ailesine de saygılı davranılır. Eğer sevilesi insanlarsa da sevilir (Bence şart değil ama, saygı şart sevgi hak edene diye düşünüyorum)
Ama herkesin önceliği kendi ailesine..
Annem de tek kiz. Evlendigi ilk gece dua etmis. Allahim bana hayirlisiyla pes pese kiz cocuklar ver diye. 3 kiz pespese olmusuzBende kızımdan sonra aynı lafları duydum, inşallah ikinci erkek olur diye. İkinci hamileliğimde yine kızım olsun çok istemiştim, kendi kız kardeşim olmadığı ve eksikliğini hisettiğimden, kızımın bir kız kardeşi olsun diye. Benim bu isteğimi duyan belli bir yaş üstü akrabalar, bir tane erkek olsun da üçüncü yine kız olsun demişlerdi, sebepte eşim tek erkek soyu devam etsin diyeymiş
Peygamberimin soyu kızıyla devam etmişken, soy devamı için erkek çocuk mu isteyeceğim özellikle diye cevap verirdim. Allah erkek nasip etti ikinci çocuğumu ama iki kız evlat içimde uktedir.
Aynen sınır iyidir.Katiliyorum. Esimin ne annesini ne babasini gunahim Kadar sevmem. Bence onlar da beni sevmiyor hissediyorum bunuzaten istemeye istemeye gelin aldilar. cok da tindi yani. Sevmem, sevmek zorunda degilim. Ama saygi duyarim. Ha iyi olsunlar severim de ama kotuler iste. Saygi duyuyorum o da esim icin. Senede bir iki sefer gider gorurum 5 6 gunlugune. Ne kirici bir laf derim ne de kendime laf ettiririm. Sinir cizmek iyidir
Şu beğenmeyenler bekar herldeAma ilk önce eşin (kocanın) ailesine gidilir bizde öyle yani
ama net şekilde konuşmuşsunuz, adam niye habire size aynı soruyu sorsun ki anlamadım ben. Uzatıp bu hale getirmişsiniz ne gerek vardı tüm bunlara? Üzüldüm..Benim aslında daha çok bozulduğum yeniden sormaması ya da eve almaya gelmemesi oldu.. ne bileyim..
Bak canım öncelikle bu saatten sonra bence artık onun gelip alması gerekiyor. Çünkü baban aramış babana söylediği sözlere göre söylüyorum bunu. Bekleyelim demiş bekleyin bakalım.Vakit ayırdığınız okuduğunuz cevap verdiğiniz için bin teşekkür. Birçok hanım önce eşim ve onun ailesi diyor anladığım kadarıyla. Gereksiz uzatan taraf oluyorum sanırım..
100000 kere yazdım bu foruma. Erkeğin ailesini kadının ailesinden önemli kılan bir şey yok. Öncelikli değiller. Eşimin ailesi dibimizde oturmasına rağmen sırayla gideriz biz. Sıra benim ailemdeyse gider eşimin anne babasının bayramını kutlarız hemen çıkıp aileme gideriz. Ben onlarda kahvaltı yaparken ailemde akşama kadar yolumu bekliyor sonuçta. Tabi küçük çaplı bir cinnet sayesinde oturttum bu düzeni.Ama ilk önce eşin (kocanın) ailesine gidilir bizde öyle yani