- Konu Sahibi birtaslaikikus
Çünkü hayatlarında başka bir şey görmemişler. 100 sene önce nasıl yaşanıyorsa öyle yaşamaya devam etmek istiyorlar. Evlendiysen mecbur gideceksin diyor. Yoo kimse mecbur değil. Yazan kendisi mecbur sadece, öyle görmüş çünkü ve hiç niye istemediğim yere gidiyorum dememiş. Bi de eşim de benimkine gelmek zorunda diyor. Karşılıklı bu kadar baskı ile mutluysa kendi bileceği iş ama gelip de başkasına da bu mecburiyeti dayatması yanlış. Ve de komik yani, istemediğim hiçbir şeyi yapmıyorum kimse de neden demiyor çünkü ben de kimseye bir baskı kurmuyorum.Peki neden avrupada iki kişi evlenince birbirlerine olan yükümlülükleri dışında başka hicbir zorunluluklari yok da bizde ciftler evlenince adini hatirlayamadigimiz insanlarin dahi kapısını çalma zorunluluguna evriliyor. Ayni medeni kanun değil mi bu? Evliligin sorumluluğu iki kisiliktir. Tüm sülaleye karşı sorumlu olmayi bence bizler ve sonraki nesiller artik bitirmeli. Gelenekselcilikten çıkıyor bu sorunlar hep çünkü.
Geçen arkadasim Birmingham'da British kocasinin abisinin evine gitmis bir gece kalmislar sabah önümüze bir kahvalti koymadi diye beni ariyor. Ya acip yeseydin dolaptan belli ki adamlar kahvalti yapmiyor gevrek falan yiyolar dedim. Dogru dedin sahiden yapmiolar benim kafa bi an turk moduna gecti dedi ben rahat ve sakin olmakta fayda görüyorum. O bunu niye yapmadi vay şunu niye yapti derken ömür bitiyor. Sana biri bisey yapmiosa sen de yapmazsin olur biter. Yapiyorsa sen de yap kötü bir şey yapiyorsa muhatap alma kes gorusmeyi. Oglu tek gitsin bundan sonra bayram ziyaretlerine ne bileyim. Bunlarin evlilikle bi ilgisi yok bence. Evlilik dedigin sey karsindakine olan sevginin ilanı ve bir cok bürokrasiden seni kurtaran bisey. Hasta oldu mu yanina girebilesin, baska ulkeye yerlesti mi oraya gidebilesin, cocuk oldu mu aile oldugunuz belirli olsun, bi nevi vize. Akrabalari falan kapsayan birsey asla degil, inanin ki degil. Oyleyse de sadece bize özel öyle olmasi cok can sıkıcı.