Bayram öncesi baba dayağı

alevilik mezhep değildir. 4 tane hak mezhep vardır. hanefi şafii hanbeli ve maliki. alevilik mezhep olmamakla birlikte müslüman bir topluluktur ( tab, içlerinde hz.ali'yi peygamber görenler , namaza giderken öldürüldü diye namaza yaklaşmayanlar ve daha doğrusu aleviliği yanlış anlayanlar çoktur. bunun dışındakiler tıpkı bizim gibi müslümandır. ve onlarla hiç bir farkımız yoktur çünkü sünnilerde hz.ali aşığıdır) bence sizin biraz okumanız gerek

Mezhep olayı her müslüman bilir ki peygamberimizin ölümünden sonra çıkmış düşünüş farklılıklarıdır.. Benim birşeye islam da mezhep var yok deme lüksüm yok,sizin varsa bilmiyorum.. Birşeye islamda var demem için kuranı kerimde olma veya peygamberin sünneti olma şartları koyulmustur,zaten az evvel dediğim gibi mezhepsel ayrılıklar peygamberimizin ölümünden sonra olusmustur.. Siz konu içindeki diğer yazdıklarımı okumadan, neyi niye yazdıgımı bilmeden mesajıma yorum yapmayın.. ayrıca Alevilik ,Kürt Türk gibi bir etnik köken değildir

Mezhep olayı her müslüman bilir ki peygamberimizin ölümünden sonra çıkmış düşünüş farklılıklarıdır.. Benim birşeye islam da mezhep var yok deme lüksüm yok,sizin varsa bilmiyorum.. Birşeye islamda var demem için kuranı kerimde olma veya peygamberin sünneti olma şartları koyulmustur,zaten az evvel dediğim gibi mezhepsel ayrılıklar peygamberimizin ölümünden sonra olusmustur.. Siz konu içindeki diğer yazdıklarımı okumadan, neyi niye yazdıgımı bilmeden mesajıma yorum yapmayın

okudum canım da neden bu kadar tepkilisiniz ? bakın bende ilk başlarda sizin gibi düşünüyordum islamiyet içinde olan mezhepler islamı bölüyor tek bir gerçek var ama her mezhep farklı bişey söylüyor mesela şafiide bir kadının bir erkeğe sadece dokunduğu zaman abdesti bozulur veya bir erkek bir kadına. hanefide ise öle bişe yok. neden böyle diyordum gerçek bir değil mi ? ama sonra okudum araştırdım hocalara sordum ve gerçekten aldığım cevaplar bna mezheplerin doğru bir şey olduğunu düşündürdü. nasıl ki kur'an'da namaz kılın diyor fakat nasıl kılındığını bize bildirmiyor biz bunu Peygamberimizden öğreniyorsak buda öle bişey. peygamberimizin hadislerini ve kuran ayetlerini inceleyen alimler yoruma açık konularda kendi görüşlerini ortaya koymuşlar isabet ettiren 2 ecir ettiremeyen 1 ecir sevap alır diyerek. ve bizler şimdi o alimlerin fıkhi görüşlerinden yararlanıyoruz pek çok konuda. bu yüzden hocalarım bana mezheplerin hak olduğunu söyledi ama mezhebe tabi olmak zorunda değiliz tabii ki

okudum canım da neden bu kadar tepkilisiniz ? bakın bende ilk başlarda sizin gibi düşünüyordum islamiyet içinde olan mezhepler islamı bölüyor tek bir gerçek var ama her mezhep farklı bişey söylüyor mesela şafiide bir kadının bir erkeğe sadece dokunduğu zaman abdesti bozulur veya bir erkek bir kadına. hanefide ise öle bişe yok. neden böyle diyordum gerçek bir değil mi ? ama sonra okudum araştırdım hocalara sordum ve gerçekten aldığım cevaplar bna mezheplerin doğru bir şey olduğunu düşündürdü. nasıl ki kur'an'da namaz kılın diyor fakat nasıl kılındığını bize bildirmiyor biz bunu Peygamberimizden öğreniyorsak buda öle bişey. peygamberimizin hadislerini ve kuran ayetlerini inceleyen alimler yoruma açık konularda kendi görüşlerini ortaya koymuşlar isabet ettiren 2 ecir ettiremeyen 1 ecir sevap alır diyerek. ve bizler şimdi o alimlerin fıkhi görüşlerinden yararlanıyoruz pek çok konuda. bu yüzden hocalarım bana mezheplerin hak olduğunu söyledi ama mezhebe tabi olmak zorunda değiliz tabii ki

Sizin hoop diye sert çıkısınızdan,Şu şu hak mezhep bu değil diye ayrımınızdan tepki vermiş olabilirim,kırdıysam özür.. Ancak yazdıklarımı tekrar tekrar açıklıcak,yazacak gücüm kalmadı,herkese tek tek anlatmaktan yoruldum.. Baska da bişey demeyecegim..

Baba büyük müslüman MaaşAllah..... Ne desem bilemedim.Bilgi vermemişsiniz ama umarım evi barkı ayırıcak bi işiniz gücünüz geliriiniz vardır.Başka seçenek göremedim ben çünkü.

ben kimsenin bu başlık altında aleviler için kötü bir şey dediğini görmedim. bazı alevi arkadaşlar fazla alınganlık yapmışlar. sadece farklılıklar olduğunu söyleyenler olmuş. ve her farklılık gibi mesela eğitim farkı kültür farkı gibi evliliği etkileyebilir dikkat etmek lazım denmiş. farklı demek biri kötü biri iyi demek değil ki. :KK20:

konuya gelecek olursak baban gerçekten çok yanlış düşünen ve davranan bir insan. 30 yaşında olan kızını dövmek ne demek? ben yine de kaçman taraftarı değilim. erkek arkadaşın kendini sevdirmeye çalışsın. gerçi baban gibi birinde ne kadar işe yarar bilemedim ama olmazsa en son aileni karşına almayı düşünmelisin.

bu arada belli farklılıklar evliliklerde sorun yaratabilir ama bu kesinlikle iki kişi arasındaki iletişime saygıya bağlıdır. kimsenin inancı ya da inancını yaşayış şekli de kimseyi bağlamaz. neticede bu dünyaya yalnız geldik yalnız gideceğiz.

Komik olmayin lutfen ne hirsi? Dogru duzgun aciklarsaniz elbet anlayisla karsilarim fakat sunnilikle aleviligi karsilastirmaniz cok abes bi durum birde uzerine sunniligi goklere cikarmissiniz. Kimseyede haksiz yere saldirmam merak etmeyin :KK14:

yanlış anlamayın ama konuya dahil de olmak istemiyorum ama arkadaş nerede sünniliği göklere çıkarmış ben göremedim de. sadece belli farklılıklar olduğunu söylemiş. belki sizinki aynıdır ama ramazanda oruç tutmayan ya da camiye gitmeyen aleviler var. yani demek istediğim inançlarında bunlar yok. arkadaş da bu farklılıklardan bahsetmiş. biri iyi biri kötü dememiş ki. herkes için en doğrusu kendi inancıdır zaten. bunda bir tuhaflık yok. doğru olduğunu düşünmediğine zaten inanmazsın.

dini konular açılmamalı cidden. yasak olduğu halde hala açılıyor ve kaç sayfa ilerliyor. hassas bir konu ve herkesin inancı kendine.

'Vurma, orucum baba' diye sevdiği 'alevi' adamla evlenmek için ağlayan 29 yaşında genç kadın.
Ve yazılandan 'hanefi' olduğunu anladığımız, oruç tutup namazını kılarken, mübarek gün kızına zulmeden, hastaneye götür diye yalvaran evladına 'rezil mi olalım' diye cevap veren bir baba!!!
Dini imanı geçelim önce bir de...
İnsan olmaya bakalım.
Ben bu anlattıklarınızda bırakın müminliği, insanlığın ve vicdanın zerre kırıntılarını göremedim.
Kolay kolay böyle bir şey demem ama, gerekirse sırt dönün ailenize ve mutluluğunuzun peşinden gidin.
Sonu güzel olursa da sizdendir, kötü olursa da.
En azından sorumluluğu üzerinize alır, bir ömür boyu babanıza baktığınızda nefret duymazsınız.

Sevdiğim adam cok iy Allah razı olsun ,sıkıntımda hemen yanımda bitiverir bi yanlışını görmedim.bıraksam cok ağlıycam olmuyor kimseyi sevemem daha.yas geldi 30 a.daha kimseyle uğrasamam.böyle ağlayıp ne kadar dolanıcam
Ailemi bırakıp kacıp evlenemem diyordum ama şimdi dşünüyorum rezil oluruz ama herkes bana kötü gözle bakacak.arada kaldım.cok tanıyanımız var.cevremiz cok geniş.malum cemaatte olunca..babam seni yada kendimi yada o cocuğu öldürürüm diyecrk kadar alçaldı.
Allah bedduasından korusun rabbim

Çevreniz evvela kızını döven babaya kötü gözle baksın bence. Mutlu olmak sizin hakkınız çevre ne der o ne der bu ne der diye düşünürseniz asla mutlu olamazsınız ne yazık ki... Siz mutlu olacağınıza inanarak bir karar vermişsiniz ve lütfen bunu ertelemeyin, kendi kararlarını verebilecek, aklı başında bir insansınız babanızın sizi ezmesine izin vermeyin. Size saygı duymayan bir aileniz var maalesef ve sizi çok iyi anlıyorum. Güçlü olmaya çalışın, sevdiğiniz insana güveniyorsanız onu bırakmayın, olur da ailenizin izni dışında evlenirseniz, aileniz er ya da geç nasılsa bir gün sizi kabul edecektir. Umuyorum çok mutlu olursunuz.

Ya sunniyim ama aileden gelen bir olay olmasa bu mezhep olayi herhangi bir mezhebim olmazdi herhalde. Kendi icimizde ayrilmak bir tek bana mi mantiksiz geliyor. Peygamberimizin vefatindan sonraki taht kavgalarinin ceremesini neden zavalli genclerimiz cekiyor bu devirde hala?

'kaç, evi terket!' nasil bi tavsiyedir ya :KK57: ya yagmurdan kacip doluya tutulursa?
sakın boylesine pisman olacagin bsy yapma konu sahibi.. evde dur ve sakin olup dusunmeye calis.. hakkinda hayirlisi olsun..

Ya sunniyim ama aileden gelen bir olay olmasa bu mezhep olayi herhangi bir mezhebim olmazdi herhalde. Kendi icimizde ayrilmak bir tek bana mi mantiksiz geliyor. Peygamberimizin vefatindan sonraki taht kavgalarinin ceremesini neden zavalli genclerimiz cekiyor bu devirde hala?
amacim asla tartisma veya muhalefet olmak degil.. yalnizca belirtmek istedim, mezhepler taht kavgalariyla alakali degildir.. hak olan 4 buyuk mezhep, ilmihal bilgisiyle ve bazi uygulamalarla alakalidir.. taht kavgasi dediginiz donemde Alevilik kavrami ortaya cikmistir, siyasi olarak iki grup cekismeler yasamistir..
sonrasinda da yakin donemlerde surekli Sunni-Alevi kavgasi cikarmaya calisanlar, insanlari birbirine dusman etmeyi amac edinmislerdir..
belki de siz de bunu diyosunuzdur, yanlis anlamayin, yine diyorum, amacim muhaliflik degil..
sadece, hak mezhepler kavgayla alakali degildir; uygulamalardaki bazi farkliliklarla alakalidir ve bunda cereme cekilecek bi durum yoktur..
o cereme, toplumu birbirine kirdikmak isteyenlerin uydurmalariyla alakali..

Guzelce olsa ne var niye boyle anlamadm yasinda gelmis gidip evlenebilirsin bu kacma olmaz evlendim dersin

asla hiç kimsenin anne babasını karşısına almasını tasvip etmem.Benim de eşimi acaba ailem onaylar mı diye ilk başta tereddütlerim vardı onayladı ama onaylamasa asla karşıma almaz ikna olmasını beklerdim.Kalınabilecek en zor durumdasınız ne yardan ne serden.Bir de böyle insanlar yüzünden toplum olarak bi arpa boyu yol alamıyoruz.Din kimsenin tekelinde değildir bu bizim zayıf noktamız kendimizden olmayanlara tahammül etmek bu kadar zor olmamalı. Allah yardımcınız olsun acele bir karar vermeyin oluruna bırakın biraz sevgiliniz gidip konuşsun kendini anlatsın iyi bir izlenim yaratsın üzerinde.

Babanizin sizi dövmesi hic güzel degil!

Ama "kac!" diyenelerede bir cift lafim var. Hangi vicdanla diyorsunuz siz bunu?

Babanizi özürlü görmelisiniz... o annesinden babasindan öyle görmüs o idaellere göre yasiyor. Onun fikrini degistiremezsiniz ama kabulendire bilirsiniz.
Her ne olursa olsun ailenizi ezip gecmeyin... ama sevdiginiz adam icin savasin! Mücadele edin! Rizasi olmasada kabullenmesini saglayin. Bu imkansiz birsey degil...

valla konu sahibi. yaş olmuş. 30. çocuk değilsin. seviyormusun. git evlen. bu yaşta dayak yemek ne demek. hoş şiddetin yaşıda yok. ama mesleğin varmı bilemem. elin ekmek tutuyordur umarım.

Maasi ne kadar ? Birde ailenin istemedigi biriyle evlenme haaa eğer ekonomik özgürlüğün varsa olabilir.

ayrıca 30 yaşında kocaman kadın. 17 yaşında bir ergenden bahsetmiyoruz.
gider evlenir. bu kaçmak falan değil. gider gününü alırlar. evlenirler. evde babadan dayak yiyeceğine kendi evinde mutlu olur

X